Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no a behani za autem…nevim no…ono to v cloveku kdyz to vidi vzbuzuje dojem ze panik je lenoch..nechce se mu se psem ven a nechce se mu venovat ..nA tom se asi schodnem vsichni no…pokud je to v ramci nejaky zabavy tak je to jina … to uz sme nasim delali taky kdyz nechteli nastoupit do auta a jet dom ze jeste maji moc prace..ze jim jakoze ujizdime
…a pokud ma nekdo doma nejaky treba ty bojovy co proste potrebujou hodne pohybu tak chapu ze treba je to dobry a unavujici zdroj pohybu…nicmene takovej panik na kole s bezicim psem ve me vzbuzuje uplne jiny dojmy nez ten co sedi v aute s bezicim psem…si nemuzu pomoct
![]()
jojo,to se pak pripadny zlodej boji…vystrazna cedule a obrosvsky pes v kleci…
lidi sou proste ruzni…
treba miluji reklamu na pedigree,jak pes dela pevna hovinka…
se nedivim po tom obili co tam je ![]()
cuttysark píše:Minewka píše:cuttysark píše:
A tak na druhu stranu, lepsi pes beziaci za autom ako pes cely zivot na retazi, ze… Ale je to trapne, to joNechápem, čo je na tom trápne?
Sú plemená, ktoré potrebujú riadny aktívny pohyb..nie 2 hodinovú prechádzku v lese - toto mal náš pes XY krát - otec pracoval ako zoológ v ZOO - psa brával so sebou - okrem iného mal na starosti obchôdzky, aj okolité lesy a ťažbu dreva - náš pes sa chodil domov len vyspať…
Cez víkendy som ho brávala na chalupu.
Popri tom mal každý deň od pondelka do piatku takúto rozcvičku v lese - kedy sa poriadne a aktívne vybehal pri aute pri určitej rýchlosti…
A veru to bolo na ňom tento pohyb vidieť!Ty si ma nepochopila - nevidis, co som pisala? Ze je najhorsie RAZ ZA CAS ho vybehat za autom a ZVYSOK ZIVOTA aby bol na retazi, bez toho, aby jeho majitel co len pohladom o neho zavadil. Ked sa psovi venujes a je stastny a ma dost pohybu, a obcas ho zoberies za auto vybehat sa, to je uplne iny pripad. O tom tu nikto nehovori a nikto neodsudzuje
Příspěvek upraven 18.03.11 v 11:53Aj ked ja by som to asi neurobila, bala by som sa, ze mi skoci pod kolesa
Aha - hej, som to pochopila ináč… ![]()
Jasné, to mal len ako bonus k dobru…lebo také bežné lesné prechádzky - to fakt pre neho nebolo nič…ani sa nezadýchal…
Jasné, že sa šalil, snoril a podobne…ale v rámci aktívneho pohybu mu to bolo fakt málo. (jedine keď sme išli napr. na celý deň na huby - takých 5-6 hodín v lese - tak to ho trošku zničilo
)
A na to auto bol zvyknutý..nikdy sa mu nič nestalo…dobre vedel, čo si môže dovoliť…bral to ako hru..
Nikdy za cudzím autom napr nevybehol - vedel presne, kde môže pri aute behať, a že sa to týka len nášho auta…
jo tahle reklama me taky bavi…ale spis z toho duvodu jaky ma ten velkej pes „hovinko“ asi dotycny jeste nevidel hovno od poradnyho psa ![]()
minewka,tak to je jina…ale ja pred sebou mela obrazek cmoudici skody 120 a za ni v zavesu bezeli totalne schvaceni psi,kteri dychali naprimo vyfukovy stracky a slo na nic videt,ze je to teda nebavi,ze jen ze musi,at se jim panecek neztrati z dohledu…
parkrat sem videla,jak pes otocil hlavu a neco zajimaveho zacitil ,ale proste nemohl si dovolit jit si to ochuchat,protoze panecek jel docela rychle…
Minewka ty pocuj, co to mas za duracelove plemeno?
My chodime s nasim RR kazdy den na aktivne 2 hodiny von (okrem vencenia na cik a kak rano a vecer) a zvysok dna predrichme na pohovke
mikitaa píše:
jo tahle reklama me taky bavi…ale spis z toho duvodu jaky ma ten velkej pes „hovinko“ asi dotycny jeste nevidel hovno od poradnyho psa
jojo,pes nacerstvo okoupany ,nacesany…ze by clovek veril ze ma krasny kozisek z granuli a takovyho bobana dela skoro nas pes a to je velikostnio rodil… ![]()
mikitaa píše:
no a behani za autem…nevim no…ono to v cloveku kdyz to vidi vzbuzuje dojem ze panik je lenoch..nechce se mu se psem ven a nechce se mu venovat ..nA tom se asi schodnem vsichni no…pokud je to v ramci nejaky zabavy tak je to jina … to uz sme nasim delali taky kdyz nechteli nastoupit do auta a jet dom ze jeste maji moc prace..ze jim jakoze ujizdime…a pokud ma nekdo doma nejaky treba ty bojovy co proste potrebujou hodne pohybu tak chapu ze treba je to dobry a unavujici zdroj pohybu…nicmene takovej panik na kole s bezicim psem ve me vzbuzuje uplne jiny dojmy nez ten co sedi v aute s bezicim psem…si nemuzu pomoct
![]()
Naozaj to závisí od plemena…niektoré psy potrebujú AKTÍVNY pohyb…aj bicykel je málo…a prechádzka v lese je úplné nič…
Známa si kúpila CATAHOULU - a to je vyslovene pracovný pes, ktorý zaháňal dobytok, celé dni…
Býva v RD, chodí s ním stále do lesa…ale to pre tento typ plemena je NIČ…lesná prechádza je 0,1% z jeho energie…
Keď ide na dovolenku, o psa sa starám ja a veru prvé, čo som spravila - našla dlhú lesnú cestu a na záver prechádzky v lese, šalenia a hier som ju pekne nechala behať za autom…
A aj tak to bolo pre ňu NIČ…videla som ,že minula tak 10% zo svojej energie…že by potrebovala AKTÍVNEHO pohybu oveľa, oveľa, oveľa viac…
Kazdy se vetsinou snazi udelat pro svyho psa to nejlepsi. Psi chovam uz 20 let a za me teda muzu rict, ze granule uz nam do domu nesmi. Kdyby granule obsahovaly to co vyrobce uvadi, tak by kilo muselo stat mnohem vic nez stoji i ty ,,nejlepsi,, granule. Pes je masozravec a kdo si precte neco o zpusobu krmeni psa syrovym, nebo povarenym masem a zjisti, jak vlastne granule ,,prichazeji,, na svet. Takze my uz jen pestrou stravu ve forme masa, zeleniny, testovin, ryze apod. Mame pyrenejskeho horskeho psa, takze zadny drobecek, krmime takhle uz rok a jsem nadmiru spokojena. Nikomu nevnucuji, cim ma sveho psa krmit
jen pisu svuj nazor
, takze zdar vsem pejskum ![]()
RadanaH píše:mikitaa píše:jojo,pes nacerstvo okoupany ,nacesany…ze by clovek veril ze ma krasny kozisek z granuli a takovyho bobana dela skoro nas pes a to je velikostnio rodil…
jo tahle reklama me taky bavi…ale spis z toho duvodu jaky ma ten velkej pes „hovinko“ asi dotycny jeste nevidel hovno od poradnyho psa
Taky tak. Na to správný ho… od takovýho hafana by museli mít pořádnou lopatu ![]()
My máme čivavu a dáváme jí akorát libové maso z kuřecího křídla (oběd), ale vaříme jí to zvlášť at to nemá mastné od polívky.Ona by to mastné stejně ani nesnědla. Jinak když ho nemá tak sní 50 granulí…bůček jsme zkoušeli, jenom jako test, stejně ho nechtěla ![]()
Jeee aj nasa susedka ma catahoulu
akurat teda ho mava stale na voditku, lebo uteka
Ale je to mazel
Já dávám jen granule,konzervy,nebo vařím domácí polívku,těstoviny s masem apod.Občas ode mě dostane např.kousek jabka,mrkve,okurky apod.prostě ovoce nebo zeleninu.Pamlsky dávám taky psí,existují např.už i piškoty pro psi,nebo psí čokoláda
Od stolu jsem to rázně zakázala a ani nesmí loudit,když někdo jí,protože dotyčný většinou neodolá a něco jí podstrčí
Ale znám lidi,co psa krmí výhradně zbytkama od stolu
![]()
cuttysark píše:
Minewka ty pocuj, co to mas za duracelove plemeno?My chodime s nasim RR kazdy den na aktivne 2 hodiny von (okrem vencenia na cik a kak rano a vecer) a zvysok dna predrichme na pohovke
Už nemám - už nám zomrel ![]()
Mali sme boxera - samca. Ako mladý pes mal v sebe neskutočné množstvo energie…
Mnohé boxíky, ktoré poznám, majú hrozne málo aktívneho pohybu..sú zavalité, až tučné…(proste im klasická prechádzka ráno, naobed, večer nestačí)
Mnohé majú problém s kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Myslím, že by sa náš Bak (tak sa volal) - nedožil tých 14 rokov, keby nemal takú kondičku…
Už bol starý, šedivý pán - ale svalstvo na labách bolo stále pekne vyrysované.
Keď už bol staručký - už toľko nevládal…a už si aj rád pospal na slniečku…aj to behanie sme zrušili - praktizovali sme to v jeho najjaktívnejších rokoch…
Aaaach…pesos môj krááááásny… ![]()
kvaček píše:
jako určitě je to každého věc, ale známá mi říkala, že tak taky jednu dobu chodily na verterinu se psem- něco jako jezevčík, prostě ne ten domácí pes, ale venkovní a doktor ji právě říkal, že jenom granule by nedával, že pes maso může nějaké vařené, ožužlávat kosti - myslím ne ty kuřecí, ale prostě syrové, od toho je koneckonců pesspíš že větší zlo je sladké, jako čokoládky, cukříčky, hranolečky a ostré, gulášky atd
ALe nech si každý krmí čím chce, to je jak s dítětem taky jsou dvě strany![]()
Kvaček : určitě je to každého věc, o tom žádná. Já reagovala na tuhle větu : „Taky se mi nelíbí shrabat to tak všechno do misky ještě s bůhvíčím, ale nevím, proč by pes nemohl občas dostat kousek kuřecí kosti s masem, nebo kousek jíného masa…“ a to konkrétně na kuřecí kost. Ale ať si každý dělá co uzná za vhodné žejo
Já maso obírám ![]()