Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jako pro me samotnou je prijemne jit na cerstvy vzduch,pak kdyz psa unavite,tak je pekne podivani…
![]()
ma svou zateplenou boudu,ale nejradeji spi na zemi a nebo v garazi,kde jsme meli krabici s papiry a igelitem,tak tam ma mistecko…jinak tahle deka je pro ni zlato,porad ji taha sebou a ne ji na ni sahnout,to je pak zle
kvaček píše:
takže radši vůbec…Takto my jsme ho nevyhazovali na celý denALe jak říkám zvykl si na to, že když jdem domů jde taky a stupňovalo se to, a pořád se ustupovalo a nakonec byl doma na stáří pořád - ve venkovní chodbě…
Takže radši vůbec, aby pak nesmutnil..
no pes nechape ze ted se ti to hodi a jindy ne…proste bud ano nebo ne…my mame psu vic takze kdyz sem tam nekoho vezmeme do obyvaku nebo vsechny nebo nikoho..proste nikdy nezustane ani jeden nikde sam a tak jsou spokojeny ![]()
no to vím, ale právě někdo to má v pohodě že občas bere a ten náš si na nas tak zvykl, hlavně ten pobyt doma, že opravdu byl jako domácí .. i když byl venkovní pes..
Navíc okolo sebe měl sousedy psy, a bydlíme vedle obchodu, takže lidi dost.. Tak možná to byla jimýmka..
Totiš mě to nedá, abych si štěně nebrala domů
už se těším, až si pořídíme, ale bojím se, aby to nedopadlo jak minule. Už máme dítě tak je to zase jiné
no ono tezko rict…jeste je kazdej pes jinej..nekterej si na cloveka zvykne tak ze si mysli ze je taky jako clovek..jinym je to sumak…zalezi taky na plemeni..a na spouste okolnosti…jako stene ja zase bych nemela to srdce nechavat venku
pokud teda mame stenata my a je jich treba sedm 15 kilovych drobecku tak to zas nemam srdce pustit dovnitr
bych tu z toho mela za deset minut kulnicku na drivi
ale pokavad bych poridila jedno jako spolecnika tak bych ho venku nenechala…ale to uz je zas o nature toho danyho cloveka ![]()
Náš pes dostává jenom granule, buď Propesko, nebo Pedigree, plus psí odměny, občas piškoty. Máme ho z útulku, před námi ho už měli jedni majitelé, ale tak mu zkazili trávení, že měl pak několik týdnů průjem a i teď, když sní něco, co nemá, tak se prostě po*ere.
Raduš.ka44 píše:
Náš pes dostává jenom granule, buď Propesko, nebo Pedigree, plus psí odměny, občas piškoty. Máme ho z útulku, před námi ho už měli jedni majitelé, ale tak mu zkazili trávení, že měl pak několik týdnů průjem a i teď, když sní něco, co nemá, tak se prostě po*ere.
oni mu skazili traveni, a ty myslis, ze co robis s jeho travenim, ked mu davas Propesko a Pedigree ![]()
cuttysark píše:Raduš.ka44 píše:oni mu skazili traveni, a ty myslis, ze co robis s jeho travenim, ked mu davas Propesko a Pedigree
Čekala jsem, že to někdo okomentuje. Mám ti poslat jeho bobek, abys viděla, že je pěkně tuhý?
Mimochodem, když jsme si ho vzali, tak nám veterinář taky tvrdil, jak musíme koupit drahé speciální granule. Vyplázli jsme za ně majlant a výsledek? Průjem! Takže raději koupím Propesko za dvě kila, ale vím, že psovi chutnají a že ho nebudu muset po každém venčení koupat, protože se zkrátka nepo..
to, ze ma tuhy hovnajz, povazujes za znamku, ze je to dobre zradlo? Hm hm no dobre no. Ja len ze na takychto ludi presne vyrobcovia lacnych krmiv vsadzaju - vyrobia krmivo, po ktorom su pekne hovna, lebo si ludia myslia, ze je to najdolezitejsie
Moj pes bol na zaciatku na najlepsom krmive a nesadlo mu, musela som granule zmenit. Hladala som, az som nasla - ale nie medzi lacnymi smejdami, ktore okolo normalnej stravy ani nepresli. Citala si zlozenie pedigree a propeska? 4% masnej a hydinovej mucky a ostatne len sajrajt - myslis, ze to je dostatocne pre tvojho psa? Skus radsej kupit pekne cerstve masko, povar mu ho, trochu ryze, zeleniny - to si neskusala?
Ale mne nakonec je to uplne sumak, ze sa vobec rozculujem, krm si cim chces ![]()
cutty: ale no tak…neni treba hned tak zostra…opravdu jsou psi kterym staci levnejsi krmivo a nemaji s tim problem a zijou dlouhy plnohodnotny zivot…a ano dle hovna poznas ze nema problemy s travenim prijimane potravy. dalsi je srst zdravi apod. pokud je vse v poradku tak neni duvod ke zmene
ale neznamena to ze vsechny muzes hazet do jednoho pytle…muzes zkusit postavit vedle sebe pet psu stejne rasy…jeden se ti posere po eukanube…druhej po proplanu…a patymu bude vyhovovat nejlip levny krmeni ktery je hlavne z obili a masa moc nevidi (i kdyz v nekterych pripadech stoji za povsimnuti slozeni krmiv drazsich znacek.
)
Diskuzi jsem nečetla, Máme 3 psy. Jeden snese jen granule, takže je komplet na granulích, druhý a třetí má kombinaci- ráno granule, večer vařené(maso + těstoviny). Spokojení jsou víceméně všichni.
Tak osvetu treba sirit
Kolko psickarov veri trapnej reklame na Pedigree, ani si neprecita zlozenie? Na obrazku je krasny kus masa, napisu tam - s hovezim masem - tak to znamena, ze v balicku je ho asi tak 120%
ked tam vidim tie 4% malinkymi pismenami, tak mi je z toho zle. O nic nehovoriacich ostatnych latkach ani nevravim a o tom, ze Pedigree a pod. je podprodukt velkych vyrobcov drogerie, ktory sa takto zbavuju odpadov, uz mlcim uplne ![]()
ale jo..granule jsou ruzny…mozna stoji taky za info ze je dobry mrknout na slozeni, ktery se dle zakona musi udavat postupne od slozky ktera je obsazena nejvic…takze na prvnim miste by u tech lepsich melo byt maso…a verte ze jich moc neni…i u drazsich narazite na prvnim miste na obilobiny…a razem se snazime delat ze psu bilozravce
. kdyz ma ale nekdo granule jako prilohu…tzn ze pridava maso zeleninu ruzny doplnky na klouby apod. tak je to uplne jedno.
no ale proste hlavni znamkou dobry stravy je zdravej a dopre vypadajici pes. a jak rikam jeden k tomu potrebuje prvotridni krmeni at nejlepsim masem nebo granulema…druhymu staci obyc granule..sem tam kus masa..nebo zbytky. je to stejne jak u lidi.
Nechce se mi číst celou diskuzi, takže jen k dotazu zakladatelky - máme to stejně, pouze kvalitní granule, za odměnu jeden piškot.
cuttysark píše:
to, ze ma tuhy hovnajz, povazujes za znamku, ze je to dobre zradlo? Hm hm no dobre no. Ja len ze na takychto ludi presne vyrobcovia lacnych krmiv vsadzaju - vyrobia krmivo, po ktorom su pekne hovna, lebo si ludia myslia, ze je to najdolezitejsie![]()
Moj pes bol na zaciatku na najlepsom krmive a nesadlo mu, musela som granule zmenit. Hladala som, az som nasla - ale nie medzi lacnymi smejdami, ktore okolo normalnej stravy ani nepresli. Citala si zlozenie pedigree a propeska? 4% masnej a hydinovej mucky a ostatne len sajrajt - myslis, ze to je dostatocne pre tvojho psa? Skus radsej kupit pekne cerstve masko, povar mu ho, trochu ryze, zeleniny - to si neskusala?Ale mne nakonec je to uplne sumak, ze sa vobec rozculujem, krm si cim chces
Kromě tuhýho hovna má i hladkou lesklou srst, zdravý oči, zuby a tak dále, je to zkrátka zdravej pes a pokud k tomu stačí granule za dvě kila, které někteří označí za odpad, a po drahých, údajně kvalitních granulích se mi posere, tak je pro mě volba jasná, radši budu mít psa zdravýho, než posranýho. Vařený nemůže, ani maso, ani rejži, ani zeleninu. Opravdu nechápu, proč se rozčiluješ, do toho, čím krmím svýho psa, je ti houby.
Přečetla jsem si dotaz diskuze a za mě - krmíme Calibrou,Eucanuba nám nesedla. Nedala bych psovi granule typu Pedigree, Chappi atd. Pokud bych měla koupit toto, asi bych ty peníze za to nevyhazovala a zrovna bych toho psa krmila člověčím jídlem od stolu. My psovi lidské jídlo dáváme, ale uvařím mu ho zvlášť někdy těstoviny, někdy rýži s masem, kosti jen málo a odměna je piškot.
Podle mého není rozhodující cena granulí, ale složení. A ty levné granule rozhodně nemají s psím krmením nic společného.