Kupujete oblečení v secondhandech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AH
847
14.6.21 11:21

Kupuju prakticky jen v sekáčích. Nedávno jsem si musela koupit asi po 5 letech kalhoty v řetězci a měla sem úplně výčitky, že sem to udělala. :lol: a ani sem z nich neměla radost, když nestály těch mých obligátnich 60 kč, ale dokonce 250 kč. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
14.6.21 11:22
@Fifik007 píše:
Máte holky tip na dobré sekáče v Praze (né Genesis atd.) díky :palec:

Textilhouse :srdce: ideálně v týdnu vše za 40-60 kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.6.21 11:24
@Anonymní píše:
Mate na to nervy? 😆 Kdyz se mi neco zalibi, tak to nikdy neni v me velikosti. :,(

U nás je tedy sekáč opravdu pěkný, velký, oblečení skoro jako nové. Ne žádné hadry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
14.6.21 11:25

Ne, sama bych nenosila obnošené věci a synovi to taky oblíkat nebudu. Dneska stojí oblečení pár korun a určitě na něm nehodlám šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30917
14.6.21 11:27

Ja tam chodila rada, ne vylozene casto, ale rada, ale tri me oblibene neprezily Covid… :?. Bohuzel me ale asi nemuze tesit ekologicky aspekt, protoze jak jsem se docetla, tak snad tretinu nove vyrobeneho obleceni nikdy nikdo neoblece. To me uplne desi :-(… Casto tam ale objevim super originalni vec. Detem tam beru kostymy, slavnostni obleceni - treba na svatbu jsem je tam ohakla, obcas neco na zimu levneho sezenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
14.6.21 11:38

Já nakupuju moc ráda dětem online na Brumla. Mají odtamtud krásný věci, co už nosí druhá dcera a pořád jsou parádní ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
14.6.21 11:38

Ne, nesnasim hrabarny. Ale dceri kupuji na bazarcich na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28778
14.6.21 11:47

Dětem brávám v sekáčích, sobě málo, ale sem tam něco taky objevím pěkného. Nechce se mi utrácet moc peněz za oblečení, co děti hned roztrhaní, pocintají nebo z toho hned vyrostou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
14.6.21 11:48
@Fifik007 píše:
Máte holky tip na dobré sekáče v Praze (né Genesis atd.) díky :palec:

Záleží, co pro tebe znamená „dobrý“. ;) Já ráda chodím do takových těch sekáčů, kde člověk nákupem přispěje na nějakou dobročinnou věc, a to oblečení tam je většinou darované zas od jiných lidí. Sice to není tak levné, jako třeba ten Genesis nebo Textile House (pod stovku/kus), ale v nich jsem třeba já osobně našla něco použitelného tak dvakrát v životě a to mi za ten strávený čas nestojí.

Hezké věci mají v obchůdkách Sue Ryder (mají asi 3 po Praze), tam by nákup měl přispívat na péči o seniory, zrovna nedávno jsem tam koupila skvělé šaty za 120 korun, další můj oblíbený je Restart Shop (2 v Praze), tam zas zaměstnávají lidi z ulice nebo z děcáků, aby jim vytvořili pracovní návyky, prima jsou i obchody nadace Veronica (to je ekologická organizace), ale ty jsou v Brně.

Nemají tam těch věcí nějaké velké hromady, ale to já hodnotím spíš jako výhodu, ceny tam jsou tak obvykle cca 100-200 korun/kus, záleží, co to je zač, ale mám odtud několik fakt krásných věcí.
Ale je fakt, že já nakupuju v sekáčích hlavně z toho ekologického důvodu, ani ne tak kvůli financím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
14.6.21 11:53
@Hobitka píše:
Ja tam chodila rada, ne vylozene casto, ale rada, ale tri me oblibene neprezily Covid… :?. Bohuzel me ale asi nemuze tesit ekologicky aspekt, protoze jak jsem se docetla, tak snad tretinu nove vyrobeneho obleceni nikdy nikdo neoblece. To me uplne desi :-(… Casto tam ale objevim super originalni vec. Detem tam beru kostymy, slavnostni obleceni - treba na svatbu jsem je tam ohakla, obcas neco na zimu levneho sezenu.

Proč tě nemůže těšit ekologický aspekt? :nevim: To, že se hromada nového oblečení (z rychloobrátkových řetězců) vyhodí, je strašné, ale když v těchto řetězcích nenakupuješ, tak k této jejich politice nepřispíváš. Taky se třeba vyhazuje třetina jídla ze supermarketů, která se neprodá - ale nebudu tam o to více nakupovat a spotřebovávat, „aby se to nevyhodilo“. Žijeme v době, kdy nejsilnější „hlas“, co člověk má, je jeho peněženka a to, za co utratí svoje peníze.
Takže když nebudu nakupovat v rychloobrátkových řetězcích s módou, je to ten nejlepší způsob, jak jim dát najevo, že se mi nelíbí jejich přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30917
14.6.21 12:30

@klamonožka Takhle - me to u srdce zahrat muze, ja se celkove snazim zit tak, abych zanechala co nejmensi ekologickou stopu. Ale nejsem typ „aktivista“a nemyslim si, ze velkovyrobci obleceni uz si toho vsimnuli, rekla bych, ze jsem v absolutni mensine :think:. Ja nenakupuji skoro nic, ale na jednoho nenakupujiciho pripadne tak 9 nakupujicich maniaku… Spis nez v second-handu uz se ekologicteji citim, kdyz dam obleceni po detech kamaradce, kdy vim, ze to jeji deti unosi a pak mozna daji zase dal to, co jeste bude drzet po kupe. Mne se soucasne nastaveni sveta nelibi, ale kdyz se podivam okolo, nejmene 90% lidi si v nem vylozene susna…

Proste delam to, co se mi zda nejlepsi, ale jestli tim neco zachranim - v tom uz jsem se naucila byt ponekud skepticka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
14.6.21 13:26

Já hrozně ráda nakupuju na internetových bazárcích, ale od někoho konkrétního po jeho dětech. Např. najdu si prodejce na MMB, co má spoustu věcí nových či skoro nových, vyberu klidně 15 věcí a nemusím do x obchodů. Teď jsem zrovna řešila, že dcera vyrostla z x věcí, a pořídila jsem u jedné paní velkou krabici za 2100 - většina značky Benetton, asi 15 kousků legin, kalhot, šatiček, sukni, pyžamo, trika… ;) Nesnáším chození po obchodech, a než bych všechno sehnala, zabralo by mi to fůru času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
14.6.21 13:31

Moc nechodím. Většinou natrefim na samé hrůzy a nemám čas trávit tam hodiny. Ale párkrát se mi podařilo vzít takové krásné vypasovane košile. Ty v obchodě skoro neseženu. :( Teď je to samý stan. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
14.6.21 13:53

Já sekáče miluji :lol: ale nebaví mě tam kolikrát hledat, tak nakupují online na Genesis. Maximálně doporučuji. Vyfiltruješ si svoji velikost a jedeš.

• Citovat
  • Upravit
6664
14.6.21 15:16

@Hobitka No jo, ale tak je to s jakýmkoliv ekologickým chováním. Nemůžu si myslet, že tím změním svět, ale prostě alespoň za sebe tou troškou, co zmůžu, nepřispívám k posouvání stavu čím dál víc k horšímu.
Jasně, na každý můj bezobalový nákup je ne 10, ale 1000 igelitko-maniaků, co si zabalí i jeden pomeranč a jedno jablko do extra sáčků, na každý můj odpadko-sbírací výlet po lese je 50 jiných turistů, co tam ty petky, vlhčené ubrousky a krabičky od cigaret nahází zase zpátky… Na každé mé vyspravené šaty místo toho, abych je hned vyhodila a koupila si nové, je sto nakupovacích nadšenkyň, co si jich koupí do skříně pět, i když si ve výsledku někdy na sebe obleče jen jedny z nich…
Ale tak pořád je to o tu mojí kapku v moři méně, než kdybych se na to i já sama vykašlala.

Jo, a to předávání si oblečení s lidmi navzájem je asi ještě lepší alternativa, tam člověk často ví, že to dotyčný opravdu použije a ještě tím o něco prodlouží život toho dotyčného kousku oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová