Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Téda, koukám jak tady řádíte, a to já se celý večr flákám… a kdopak to má pak teda jako dočítat? ani spát nemůžu, všechno jsem to musela dočíst, ale vůbec nic si nepamatuju. Jo jen že se objevili nějaký nový pohyby
já je teda cítím taky ne úplně pravidelně, jenom když jsem vklidu, nejlíp večer v posteli.
Zítra (teda už dnes) jdu na kontrolu, tak jsem hrozně zvědavá, jestli mi bude dělat i UZ.
Jinak zatím dobrou.
Dobré ráno holky, vy se vždycky rozjedete, když tu nejsem…
Ale tentokrát jsem poctivě dočetla
.
Ali - gratuluju k chlapečkovi s „velkým“
![]()
Šári - s těma pohybama jsi fakt strašně trapná
![]()
Ilko - držím palce na kontrolu. ![]()
Dobré ráno ![]()
Saji! Lindu chci já! A budu jí říkat Liduško bez toho n
Ale nakonec to asi stejně bude Vašík, si myslím… no uvidíme ![]()
Jinak k té debatě o testech a preventivní péči - já mám tedy stejný názor jako Lin a Ali, podle mne má člověk využít možnosti které má (jen já blbec jsem holt tu možnost 1. screeninfu „objevila“ už pozdě, tak pro příště) a ohledně léčby nebo řešení se může rozhodnout nebo konzultovat jinde. I tak je podle mne lepší se připravit na to, že se mi asi narodí postižené dítě, než to mít potom jako šok. A jak psala Lin ohledně té rakoviny, mám přesně příklad v mém dědovi. Léta odmítal chodit k lékaři, ač silný kuřák, takže mu na rakovinu přišli až po náhlých velkých bolestech v době, kdy už se prakticky nedalo nic dělat. Dodnes věříme, že kdyby nebyl takový tatar zabedněný, mohl tu ještě být s námi a teď se těšit na první pravnouče
A opravdu vím, že spousta lidí na prevenci a na své zdraví kašle, a pak chtějí od lékařů zázraky, doktore, uzdrav, jak to, že to nedokážeš? Na druhou stranu je řada lidí - amatérů, kteří se cítí tak silní v kramflecích, že chtějí doktorům do toho řemesla fušovat a sami ví všechno nejlíp. Ano, i doktor se může splést, nebo některý může být lempl nebo nedostatečný odborník, ale znám víc případů, kdy měl nakonec pravdu lékař, který věděl, co je pro pacienta potřebné, ne naopak. A taky někdy narážíme na zaběhlé postupy, které mají nastavené pojišťovny a lékaři je respektují. Taky nejsem zastáncem přehnaného užívání ATB, když mi jedna ORL chtěla léčit vracející se angínu „preventivně“ slabými dávky ATB po dobu 3 měsíců a hnát mi na vyndání mandlí, šla jsem to konzultovat jinam. Tam doktor použil ozařování mandlí laserem spolu s imudonem a nějakými čaji a od té doby (je to asi 8 let) jsem angínu neměla. A mandle mám prý ve výborném stavu. Takže jsem pro přírodní medicínu, ale v kombinaci s nutnými léky a respektuju názory lékaře a snažím se nepodcenit prevenci.
ona ta volba MUDra často NENÍ!! Např. po úrazu - musela bych bydlet v urč. okrsku, mít papír od okrskově přísl. obv., pak od ortopeda, abych se tam dostala. Krom toho, že jsem chodit v podstatě nemohla, tak chodit bylo to nejhorší, co jsem mohla dělat.
Když se mi někde významně nelíbí, tak tam končím, to je jasný. Ale dopředu se to neví, a někdy je dr. v něčem dobrej, a mimo jen v něčem, tak pokud to jde, snažim se tak, abychom se domluvili…
Business? No to je právě to, co mě neskutečně se.., že totiž MUDři nechápou, že je platíme!!!!!!!!!! Z daní přece brouku - zdrav. pojištění!!!!! Jsem pro přímou platbu!!!
Jinak podotýkám, že platby za vyšetření, očkování, léky, laboratoře, RTG, operace ap. jsou velice přijatelné a to často platí velmi tržní nájem.
O penězích to není, ale způsob platby.
Je to jako úředníci - vůbec tu vazbu na občana nechápou.
No mawi, chtěla bych vidět tu tvou přímou platbu v případě, že budeš mít nějaké závažnější onemocnění, operaci a podobně.
S platbami čehokoliv „z našich daní, pojištění apod.“ bych já osobně byla ráda, aby se tady nezačínalo, protože jinak se stoprocentně pohádáme a to by v téhle skupině bylo opravdu smutné.
Krásné ráno holky…
Trochu se stydím, ale nestíhám dočítat… ![]()
Jen tak na okraj, bez známých absolutně nemáš u doktorů žádnou dobrou péči
Za posledních 5 let jsem zažila tak příšerné jednání a péči, že ty dotyčné doktory bych okamžitě poslala do ciziny a jsem zvědavá, ,co by tam s nimi udělali, kdyby tam předvedli takovýho přístup ![]()
Takže už si radši platím gyndu i zubaře, operaci kolena jsem si také zaplatila přes známého…
Mawi - já nemyslela tlakový hrnec, ale parní ![]()
Holky, ja bych toto tema opravdu utla, protoze mi po precteni vasich prispevku nabehla zila na cele. Je treba se na to podivat taky z jineho uhlu. Vetsina nemocnicnich lekaru slouzi 24 hodin denne bez naroku na spanek. Je to predevsim chyba systemu. Rucili byste za sebe, ze odvedete dokonalou praci, pokud byste nespali treba 20 hodin v kuse? Vy si vubec nedovedete predstavit, co to je za zivot kdyz tretinu mesice slouzite 24 hodin a zbytek mesice prospite. Placeno z dani? Ale kam ty dane jdou? Lekarum jen mizive procento. A jakou maji odpovednost za zivoty lidi i po tom co jsou neustale nevyspaly. Nechci se hadat,ale radeji o tom nemluvte, kdyz o tom nic nevite prosim. Nebo se tu fakt pohadame.
dobré ránko..
tady se to ještě večer rozjelo ![]()
s těma doktorama.. je to smutné, až příliš reálné a my s tím nenaděláme nic.. leda, že bychom je úplně ignorovali a nechodili k nim. Ale s trochou zdravého rozumu si říkám, raděj k nim půjdu, než něco posléze bez dohledu nepříjemného zažít, dozvědět se…
jména.. nemáme a jen tak mít nebudeme.. s holčičkou uvažuju nad Kačenkou, kterou jsem vždycky chtěla.. s chlapečkem byl problém už u prvního, teď nebude o moc menší ![]()
holím se žiletkou, epilátor bych asi nedala.. resp. se mi nechce si zvykat a otupovat
![]()
jdu dělat snídani!
Pěkný den!
Bebuško, jakožto atopik si na epilátor taky můžu nechat zajít chuť. Žiletky to jistí ![]()
aaya píše:
Bebuško, jakožto atopik si na epilátor taky můžu nechat zajít chuť. Žiletky to jistí
hmm, to by mě nenapadlo, že to může ovlivnit i ekzém.. sakra, děkuju všem, že jsem relativně zdravá ![]()
saji , no ja se jmenuju taky po mamce, tak mi to nejak neprijde
a kluk by byl ted uz nejspis po manzelovi taky takze se tomu asi stejne nevyhnem ![]()
Jo a saji, jeste porad mas takovou spatnou plet? ja jsem tu psala jak uz je to dobry, no a samo ze mi pak zase vyrasili , takze stale plet jak pubertak ![]()
holky, kazdy snad muze mit svuj nazor ne? proc by jste se kvuli tomu hned hadali? navic psany slovo casto vyzni jinak nez je mysleno
A v lekarske peci to tady stejne jednou bude tak jako v USA, ze si to vsechno pekne zacvakame, ale i to ma sve plus, bohuzel i minus, ale tak je u vseho
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat