Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To, že vše přepočívává na peníze, to, že kvůli hoštění kamarádek chce s nimi přerušit kontakt, kamarádek by si měl člověk vážit, toť můj názor, já bych se pro jiné rozdala, ale to je můj problém, že jsem dost rozhazovačná, jinou kamarádku, která má opravdu do kapsy hluboko zvu pravidelně na kafe a zákusek, aby taky někam vypadla a pokecaly jsme si spolu.
a taková dřív nebyla?
Třeba tím že není spokojená ve vztahu, má nějakou formu deprese. Nechce se s některými lidmi stýkat, třeba proto, že na to nemá náladu?
Ptala ses jí na to?
@Anonymní píše:
To, že vše přepočívává na peníze, to, že kvůli hoštění kamarádek chce s nimi přerušit kontakt, kamarádek by si měl člověk vážit, toť můj názor, já bych se pro jiné rozdala, ale to je můj problém, že jsem dost rozhazovačná, jinou kamarádku, která má opravdu do kapsy hluboko zvu pravidelně na kafe a zákusek, aby taky někam vypadla a pokecaly jsme si spolu.
Promiň, ale tohle (kafe a zakusek) z tebe granda nedela.Ja jedne kamarádce (chudé) posilam na Vánoce darky (i pro její dite) a dalsi jsme zaplatila například zdravotní pomůcku. O tom, ze zacaluju útratu ani nemluvím - a vetsinou to je jidlo, ne zakusek a kafe. Takze tak rozdavacna asi nebudes. Zvlast kdyz ti trhá žily koupit jednou za 4-6 tydnu krupky a vino.
Příspěvek upraven 11.12.16 v 16:31
@Bůča píše:
Tak ji pozvi ty, udelej nejaky jednohubaky, nejaky slany tycky, ona at nic nenosi, ze ji chces udelat radost a zeptej se ji jestli je vsechno ok. bud kamoska a neres ze te nechce pozvat. a hlavne se k ni NEZVI sama!!!a to bych vypichla toto. zadny muzu prijit donesu vino, mas orisky? co to je? kdyz uz tak nezajdem na kafe? nebo prijdes vecer ke me? clovek te ma pozvat k sobe SAM!!!
sama se ptá, kdy přijedu, já se tam necpu sama od sebe, tedy, taky se stalo, že jsem se zeptala, a co v sobotu, mohu přijet? Odpověď je pořád stejná, ano, ty kdykoliv.
@Anonymní píše:
Ale to, že k nim nechce na návštěvu přece neznamená, že chce přerušit kontakt. Třeba má opravdu finanční problémy a má příliš velkou „hrdost“, takže nechce dělat vyžírku (tj. říkat jim, aby k ní nechodily, ale sama k nim chodit bude) - tak radši utne návštěvy s nimi úplně. To je sice hezké, že ty by ses pro jiné rozdala, ale očividně jsi ještě nezažila finanční nedostatek (že má hezký byt a žádnou hypotéku a půjčky, tak to neznamená, že má peněz na rozdávání). Navíc kdo by se rozdával pro někoho, kdo probírá na netu, jakou má lakomou kamarádku.
@anonymouss píše:
NAPSALA jsi, TY sama, že ten kontakt chce přerušit, ptž to sice leze to penězí, ale ona ŠETŘÍ a stejně si s nim a NEMÁ CO ŘÍCT a stačí ji 2 kamarádky.
I když ty asi budeš spíš známá, než kamarádka![]()
Příspěvek upraven 11.12.16 v 16:28
Známá? Říkala mi, že jsem jediná její kamarádka, které může říct všechno, tak jak jsi to myslela(a)? ![]()
@jdukolem píše:
Přečetla jsem to celé a poctivě a nevím tomu hlavu ani patu..
Je to naprosto jednoduché. Zakladatelka řeší každou korunu, závidí kámošce dobrou práci, každý víkend /teď to opravila, že prý ne už každý/ se jí naservíruje domů i s přespáním a jelikož je hostitelka holka zapomnětlivá, tak ji zakladatelka občas esemeskou připomene, že je třeba koupit víno, páč je na ní řada, a brambůrky nebo aspoň křupky. Hostitelka jí písne, že křupky došly /zřejmě je sežrala předchozí obdobná návštěva/ a ať je koupí zakladatelka, že jí na ně přispěje, což naší zakladatelku rozhodilo natolik, že sem musela napsat. Ze vzteku tedy tyto „vítané“ návštěvy absolvuje pořád a vozí si krapet vína (vyvětralý krabicák z Penny, z něhož cestou ke kámošce upíjí), malému přiveze malou kinder čokoládku (takovou tu mini tyčinku, neboť celý balíček rozdělí do vícero návštěv páč tak se to vyplatí).
Kámoška ji už má plné zuby - pořád ji to naznačuje, naznačuje - a zakladatelka stále nechápe - pro jistotu ji už ani nenabízí snídani v očekávání, že to zakladatelce docvakne, jenže ta je z neoblomného kamene a na svou kámošku je přisátá i bez zdroje jídla a pití - snad živena je její krví ![]()
@Anonymní píše:
Známá? Říkala mi, že jsem jediná její kamarádka, které může říct všechno, tak jak jsi to myslela(a)?
a ty jí bereš jak?
@Anonymní píše:
Známá? Říkala mi, že jsem jediná její kamarádka, které může říct všechno, tak jak jsi to myslela(a)?
Kdyby cěděla jakou má pomluvačnou,,kamarádku,, už by tě ani nepozdravila
@KimL píše:
Ale to, že k nim nechce na návštěvu přece neznamená, že chce přerušit kontakt. Třeba má opravdu finanční problémy a má příliš velkou „hrdost“, takže nechce dělat vyžírku (tj. říkat jim, aby k ní nechodily, ale sama k nim chodit bude) - tak radši utne návštěvy s nimi úplně. To je sice hezké, že ty by ses pro jiné rozdala, ale očividně jsi ještě nezažila finanční nedostatek (že má hezký byt a žádnou hypotéku a půjčky, tak to neznamená, že má peněz na rozdávání). Navíc kdo by se rozdával pro někoho, kdo probírá na netu, jakou má lakomou kamarádku.
Ale to ona jaksi neví, že, že se tady svěřuji na internetu. Takže si dost protiřečíš. Svěřuje se mi úplně se vším, vím, i kolik má na kontě peněz a věř, že je to v řádech několika set tisíců a to opravdu nezávidím, nemám co, obě jsme vyrostly v dostatku, nechlubím se, opět konstatuji…
@Vyhaslá sopka píše:
Je to naprosto jednoduché. Zakladatelka řeší každou korunu, závidí kámošce dobrou práci, každý víkend /teď to opravila, že prý ne už každý/ se jí naservíruje domů i s přespáním a jelikož je hostitelka holka zapomnětlivá, tak ji zakladatelka občas esemeskou připomene, že je třeba koupit víno, páč je na ní řada, a brambůrky nebo aspoň křupky. Hostitelka jí písne, že křupky došly /zřejmě je sežrala předchozí obdobná návštěva/ a ať je koupí zakladatelka, že jí na ně přispěje, což naší zakladatelku rozhodilo natolik, že sem musela napsat. Ze vzteku tedy tyto „vítané“ návštěvy absolvuje pořád a vozí si krapet vína (vyvětralý krabicák z Penny, z něhož cestou ke kámošce upíjí), malému přiveze malou kinder čokoládku (takovou tu mini tyčinku, neboť celý balíček rozdělí do vícero návštěv páč tak se to vyplatí).
Kámoška ji už má plné zuby - pořád ji to naznačuje, naznačuje - a zakladatelka stále nechápe - pro jistotu ji už ani nenabízí snídani v očekávání, že to zakladatelce docvakne, jenže ta je z neoblomného kamene a na svou kámošku je přisátá i bez zdroje jídla a pití - snad živena je její krví
@Vyhaslá sopka píše:
Kámoška ji už má plné zuby - pořád ji to naznačuje, naznačuje - a zakladatelka stále nechápe - pro jistotu ji už ani nenabízí snídani v očekávání, že to zakladatelce docvakne, jenže ta je z neoblomného kamene a na svou kámošku je přisátá i bez zdroje jídla a pití - snad živena je její krví
@jahuhudka píše:
Kdyby cěděla jakou má pomluvačnou,,kamarádku,, už by tě ani nepozdravila
Přesně tak. Ty jsi kamarádka jak „poďme do žihľavy“, jak říkala babička ![]()
@Vyhaslá sopka píše:
Ty si tak strašně drzá!
![]()
@Vyhaslá sopka píše:
TWL ![]()
@Anonymní píše:
Ale to ona jaksi neví, že, že se tady svěřuji na internetu. Takže si dost protiřečíš. Svěřuje se mi úplně se vším, vím, i kolik má na kontě peněz a věř, že je to v řádech několika set tisíců a to opravdu nezávidím, nemám co, obě jsme vyrostly v dostatku, nechlubím se, opět konstatuji…
tak nic, už jsem ti davala šanci, že to nějak vysvětlíš, ale ty na ni hážeš ještě větší bobky. Proč to neřešíš s ní, to mi asi nevysvětlíš.