Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Silvi, četla jsem, že máš rezervaci v BelvedereII. Tak jen chci napsat, že nic moc. Já tam taky bydlela a už nikdy víc, je to „nová“ přístavba s okny do dvora a je to pouze jedna místnost ve které je malá koupelna s wc. Źádná předsíň
A co nám vadilo nejvíce, že se na noc dům zamyká a pokud přijdeš později, tak musíš zvonit a občas i poslouchat řeči, že když máš komplexní léčbu, máš dodržovat večerku
A to prudili i mojí spolubydlící, které bylo kolem 45let. No a jídlo to radši ani nebudu zmiňovat, ale jsou to 2 roky, tak možná vyměnili kuchaře
Oproti tomu byl zlatý Adler a nebo pak pod Belvederem - depandance Royal. Tam byly holky moc spokojené.
Petulko, s tím Royalem jsi mě moc potěšila. 20. září bych měla jet do lázní a právě do Royalu ![]()
Pettulka píše:
Ahojky Silvi, četla jsem, že máš rezervaci v BelvedereII. Tak jen chci napsat, že nic moc. Já tam taky bydlela a už nikdy víc, je to „nová“ přístavba s okny do dvora a je to pouze jedna místnost ve které je malá koupelna s wc. Źádná předsíňA co nám vadilo nejvíce, že se na noc dům zamyká a pokud přijdeš později, tak musíš zvonit a občas i poslouchat řeči, že když máš komplexní léčbu, máš dodržovat večerku
A to prudili i mojí spolubydlící, které bylo kolem 45let. No a jídlo to radši ani nebudu zmiňovat, ale jsou to 2 roky, tak možná vyměnili kuchaře
Oproti tomu byl zlatý Adler a nebo pak pod Belvederem - depandance Royal. Tam byly holky moc spokojené.
Petí uvidím…já jsem nenáročná. Mezi Adlerem a Belvederem II jsem se rozhodovala…teď už to měnit nebudu…ono to nějak dopadne …
Ahoj, hlásím se po návratu z dovolené
Zcela relaxační, chlap má zlomenou nohu ![]()
Jinak koukám, že Silvi si vyžírá při tom schvalování taky samý chuťovky jako já tehdy, no, zas o to víc jsem si to tam pak užila, jsem říkala, že já mám ty lázně i na léčení nervů, který jsem si užila při jejich vyřizování ![]()
Zupe, Isis budeš mít super, zvlášť to jídlo, akorát bacha, já se vrátila se stejnými kily jako při odjezdu jenom proto, že jsem každý den dávala minimálně dvacet bazénů
Ale jestli jsi taky takovej vodník jak já, tak prostě Aquaforum zdarma, no nešlo odolat ![]()
Ahoj holky, mám za sebou neúspěšné inseminace, IVF a KET. Myslíte, že bych si už mnohla zažádat o lázně? Kde bych měla začít? V CARu? A když bych to teď začala vyřizovat, kdy bych tak asi jela? Jak dlouho to vyřizování trvá?
A „nárok“ na lázně je 2× za život? (na neplodnost)
A vůbec řeší se příčina neplodnosti? U mě je to tožiž nejspíš „jen“ imunologické…I když cykly po tom všem mám už taky solidně rozházené…
Veru, vzhledem k tomu, že máme stejný CAR, tak tam mi napsali doporučení (doktor V. byl velice ochotný), ale to může udělat i tvůj gynekolog. A s tím doporučením pak k obvoďákovi. Vzhledem k tomu, že máš problémů nemálo, si myslím, že by ti problémy dělat neměli… Já žádala před dvěma rokama tak koncem srpna a i když teda obstrukce strašné, jela jsem v půlce října. A jo, čistě na neplodnost je to max. 2× za život.
Díky, Len. Tak já to zkusím nejdřív přes CAR. Změnila jsem 1,5rokem gynekologa a pak jsem skoro hned začala chodit do CARu, takže u mě v kartě toho asi moc mít nebude…Bude to pro mě ale znamenat, konečně to říct rodičům…tohle asi neutajím
Ani netuší, že se snažíme a už vůbec netuší, že bychom mohli mít nějaké problémy…
Tak furt lepší než když to ze mě začalo před rodičema padat po potratu
Jinak i kdyby ti nevydali doporučení (třeba Ř si obecně myslím tomu moc nakloněn není), určitě ti můžou dát výcuc z karty, co máš za sebou, plus opis spermia, no a na základě toho by to případně vypsal i tvůj gynekolog…
Holky můžu se vás zeptat nevíte zda tam jsou k dispozici ručníky???Včera jsem balila a už se mi tam nevejde nic
..Díky za radu ![]()
Ahoj holky, tak mi se to taky trochu komplikuje. Mám odjezd 30.8. a ještě nevím vůbec nic. Ani ten potvrzující email jako jsi to měla ty Silvi, mi nedošel. Pochopila jsem to správně, že nemocenskou bude vypisovat až lékař v lázních. Je nutné ještě mu donést nějaké nové výsledky?
A jak je to s oblečením? Je nutný např. župan, a co ručníky? Raději si vzít svůj? Budu ráda, když napíšete i maličkosti… Začínám být ze všeho dost nervózní. ![]()
Holky ručníky jsou na pokojích, teda to mluvím za Isis, ale počítám, že je to tak normální v každém hotelu tzn.i lázeňském domě. V Pawliku je i župan na pokoji.
Myško - pokud ti nepřišel ještě žádný zvací dopis z lázní, tak si tam zavolej a zeptej se na to, nic jiného asi neporadíme. Župan podle mě mimo Isis (kde se v něm dá chodit přímo do bazénu) není nutný. Já doktorce do lázní brala jen kopie zpráv z LPS a z CARu, ale ona to stejně měla v ruce - dostalo se k ní to co bylo přiložené k té lázeňské žádosti. Jinak tam není potřeba už žádné jiné vyšetření nebo výsledky. Vyšetření stejně dělají na vstupní lázeňské prohlídce.
Ručníků je tam všude hafo, pravidelně měněné, na všech procedurách dostatek přostěradel na zahalení i utření, takže já to celé absolvovala bez vlastního ručníku i županu a víc jsem nepotřebovala. Žádné lékařské zprávy třeba nejsou, jak píše Veko…
Holky díky za info..nějak se mi to do kufru nevejde
.Jinak je daleko nádraží?Pojedu vlakem..díky
No, jsou tam dvě - jedno hlavní, to je s kufrem docela slušný kus cesty (tak kilák-dva, tipuju, podle toho, ke kterému hotelu) a pak zastávka, ta je přímo za Pawlikem a pak k většině hotelů jen přes park…