Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no to taky doufám, ale za pár měsíců budem mít hezčí starosti tak ať si brblaj hihihi
prosím o pomoc!
včera mi bylo sděleno,že čekám jednovaječná dvojčata.
Jsem v 9týdnu.Celou noc jsem probrečela.V plánu jsem měla jen jedno děcko a teď hned dve a ještě najednou. Šílím jak to zvládnout po všech stránkách (Zdravotně,finančně,psychicky,bydlíme v garsonce s dvěma číčama.)navíc mám obavy,že jednovaječná dvojčátka se rodí brzy a s vadami.
Jsem pesimistka ale nemohu si pomoci
.
Ahoj, asi Ti budu psát už okoukané fráze, ale myslím, že každé povzbuzující slovíčko je dobré
Nesmíš se takhle nervovat a trápit se tím. Ikdyž věřím, že to musí být pořádný šok
Určitě to bude náročné po všech směrech, ale věřím, že se to dá zvládnout. Všechno se dá zvládnout!!!!
Musíš se těšit a hledat pozitivní věci
Věřím, že určitě ve finále budeš spokojená a šťastná ![]()
ahoj tak to je fakt trochu náročný, taky jsem se trochu bála, jestli nebudou dvě, ale i tak by se to muselo zvládnout. co rodiče, ti by vám nějak nepomohli? myslim že péči o dvě děti najednou se naučíš, ono ti ani nic jinýho nezbyde, toho se neboj. jestli se rodí s nějakými vadami to vážně nevím, moc dvojčat ve svém okolí nemám ani jsem o tom nikdy neslyšela, ale myslim, že riziko je i u jednoho mimča. na takový věci je lepší nemyslet… spíš bych asi do budoucna řešilaten byt. dokud jsou malinkatý tak se tam snad nějak vejdete, ale až budou lézt a růst, tak nevím…máte nějaký možnosti? na výměnu bytu nebo tak?
zuzi tady v okolí jsou 3dvojčata a dokonce 1 trojčata a všechny jsou zdravé.Neboj ty tvoje určo taky budou držím palečky
zuzinka82 píše:
prosím o pomoc!
včera mi bylo sděleno,že čekám jednovaječná dvojčata.
Jsem v 9týdnu.Celou noc jsem probrečela.V plánu jsem měla jen jedno děcko a teď hned dve a ještě najednou. Šílím jak to zvládnout po všech stránkách (Zdravotně,finančně,psychicky,bydlíme v garsonce s dvěma číčama.)navíc mám obavy,že jednovaječná dvojčátka se rodí brzy a s vadami.
Jsem pesimistka ale nemohu si pomoci![]()
![]()
.
zizii neboooj..hele já jsem z jednovajecnych dvojcat a je to to nejlepsi na svete co muez byt a i moje mamca rikala ze je to krasa a ze se to da v pohode zvladnou..my jsme se se segrou budily na stridacku a proste mamka si to nemuze vynachvalit..narodily jsem se taky rpedcasne ale ja mela skoro dve kila a segra dve a pul a jsme zdravy, dohnaly jsem i to ze jsem byli hubenejsi a ted mame 180 cm..a moje svagrova ma dvojcatka kluky..sice se narodili hodne predcasne a meli kazdej 900 gramu ale jsou uplne zdravy a uzasny a vesely..proste uzasny smiskove a vubec nic jim neni..takze mi muzes verit ze se to da zvadnou a i finance..jestli je jendo nebo dve to uz neni rozdil..a pockej az se narodi..budes stastna a cim se muzes pysnit??ze jsi dvojnasobna máma a to je dar:)
No, nevolnosti u nás už trochu ustupují, ale pořád to ještě není to pravý ořechový…
Dám vědět jak jsme dopadli, hned jak to budu vědět a doufám, že se ty naše chlapy umoudří