Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaileee píše:
Neznám nikoho, kdo by byl šťastný, měl rodinu a přitom nesnášel Vánoce… většinou je nesnáší smutní lidé, kteří jsou třeba sami…
já se těšímale zimu bych taky vynechala…
ono jde spis o ten predvanocni stres, vanoce jako svatky uz jsou fajn, pokud je teda nekdo neporada pro celou sirokou rodinu
@Lotrinka píše:
ale kde mas ty nervni a agresivni lidi?![]()
proc nakupujes, kdyz to nenavidis?
ty nenakupujes
?
Nakupuju celkem i ráda, ale když se nedá do jediného místního obchodu dostat, zaparkovat, vyjet ani vjet a jaxi žádný místní lokální řezník se nekoná protože žádnej v místě není…tak včil mudruj, babo
Vánoce za to chudáci nemůžou, a těm zaměstnancům Billy bych vážně dopřála listopad i prosinec bez koled…je to mor a degradace, třebas ta blbá móda přejde, proč tam vůbec musí cokoliv vyhrávat?
kdo potřebuje k nákupu rohlíku, mlíka a mrkve nějaký koledy?
![]()
@hanka.br. píše: [Mně se moc líbí, jak si lidi, co nesnášej Vánoce myslí, že dokážou perfektně předstírat vánoční atmosféru a děti to nepoznají.a proc predstirat vanocni atmosferu ? Ja se vetsinou pri te veceri hodila uz do klidu a svatky si uzivala .
@Quinn7 píše:jenze kdyz chces mit treba deset druhu , tak ho upect musis
A co ti na Vánocích tak vadí? Já upřímně nechápu lidi co říkají, že nesnáší Vánoce? Jako co na nich konkrétně nesnaší? Vždyť fronty se dají jednoduše obejít nákupem přes internet a cukroví se může objednat, koupit nebo upéct jeden, dva druhy a je vyřešeno. A že jsou v krámech koledy, no tak to je snad jasný? Kdyby nebyly, tak by lidi hulákali proč jako nejsou koledy, když jsou Vánoce. Lidi se to podle mě dělají sami tuhle nepochopitelnou nenávist k Vánocům.
@Lotrinka píše:
Proste si vzdycky najdes neco, na co si postezovat novsak sama vidis, jake ti to nese ovoce… radsi se pujdu nechat vytocit do obriho kauflandu v sobotu dopoledne nez skocit do mistni samosky a k reznikovi, kde opravdu zacatkem prosince je lidi jako zacatkem cervence…
ja reznika blizko bydliste nemam
Nemám ráda vánoce a těším se až bude zase teplo
nepeču, dárky kupuju protože musím a veceri 24. nějak „přetrpím“
I když sem s rodinou ráda tak kdykoliv jindy je to lepší, protože nikdo není nervozni aby bylo vše dokonale atd… Nepořizuju domu ani stromeček, protože budeme s dcerou u rodičů.. Nejsi sama ![]()
A nejvíc mě točí vánoční výzdoba už od půlky října!! Opravdu sem viděla v obchodech soby, santy a tak
vadí mi taky to že to dělají všichni a tak je to správně. Nemáš cukroví? Si divná. Nemáš stromeček? Si divna. ![]()
@Anonymní píše:
Nemám ráda vánoce a těším se až bude zase teplonepeču, dárky kupuju protože musím a veceri 24. nějak „přetrpím“
I když sem s rodinou ráda tak kdykoliv jindy je to lepší, protože nikdo není nervozni aby bylo vše dokonale atd… Nepořizuju domu ani stromeček, protože budeme s dcerou u rodičů.. Nejsi sama
A nejvíc mě točí vánoční výzdoba už od půlky října!! Opravdu sem viděla v obchodech soby, santy a takvadí mi taky to že to dělají všichni a tak je to správně. Nemáš cukroví? Si divná. Nemáš stromeček? Si divna.
Tak ty si muj nejbližší člověk. Nejblíže popsaný pocity mně. Mně to přijde celý jako komedie.Zase budou všichni strojeně přát a dělat jak jsou hodný. Vidim v tom takovou povinnou přetvářku. Všechno umělý. Na strom i cukroví kašlu a přesně jak píšeš pro ostatní je člověk divnej když nejde s davem. Už takhle mam depky ze zimy a ještě tahle blbost každej rok.
Mě Vánoce nevadí. Je to o tom, jak si je kdo udělá. Nějakou extra výzdobu doma neděláme. Jenom decentně. Dárky kupuji od září, takže žádná honba v marketech se u mě vážně nekoná. Cukroví 4 druhy max, pouze množství, co se sní a druh, kdo má co rád. Úklid se u nás koná běžný. Jediný, co jsem umyla okna, což bylo potřeba, jako v jiném ročním období. Jsem sama s dětmi a vytvořili jsme si své Vánoční tradice. O Štědrý den žádná honička. Klídek, ranní strojení stromečku, pohádky, postupná příprava na večer. Polévku a vinné klobásy si vyrobím dva dny před Štědrým dnem. Když si člověka časově vše rozfázuje, tak ho nějaký shon před Vánoci opravdu nečeká.
Zima mi nevadí. Co mi vadí je těch x vrstev oblečení na sobě.
Dle mého názoru, kdo nesnáší Vánoce, musí si to vyřešit on sám sobě. Protože nesnášenlivost těchto svátků není o Vánocích, ale o každém jednotlivci a i o jeho životě.
Letos jsou ty Vánoce takové veselé, ještě pořád mi kvetou za oknem petúnie.
Jo a konečně jsme v rodině prosadili, že dospělí si dárky dávat nebudu. To je tak neskutečná úleva!
Nojo, ale to si teď ty sprcháče a šampony budu muset koupit sama, když je od Ježíška nedostanu jako každý rok.
Já ty Vánoce stejně moc neprožívám, naši jsou rozvedení a to bylo vždycky každý rok hrozné divadýlko, jako Podívej, co ti nechal Ježíšek pod naším stromečkem.
Dokud se nám s mužem nenarodilo dítě, tak jsme ani neměli doma stromek a každý slavil štědrý den u své maminky doma. ![]()
@Venetia píše:
ono jde spis o ten predvanocni stres, vanoce jako svatky uz jsou fajn, pokud je teda nekdo neporada pro celou sirokou rodinu
tak ale předvánoční stres si lidi dělají sami. NEní potřeba se přeci před Vánoci nějak stresovat. Ty přípravy se dají prožít v klidu.
To je pouze osobni problem a vzita negace nestastneho cloveka. Kdo ma problem Vanoce a vse ho stresuje, vsichni ostatni mu vadi, tak on sam ma v sobe zakotveny problem. Mi je takovych lidi strasne lito, protoze pusobi negativne, jsou to zvlastni a nestastni lidi, kteri se neumi radovat. Nechapu, ze nekdo takhle stresuje. Ze se necha pohltit depresi. Proc? Vzdyt je to vsechno hezke, mile. Taky nemam rada zimu, ze je brzo tma, clovek chodi navleceny, ale zrovna Vanoce a vsechny ty pripravy na ne, zdobeni doma i venku atd., jsou moc hezke, krasne zprijemni to zimni obdobi.
Kdo trpi na deprese, at navstivi psychologa a nezkazi radost vsem okolo a hlavne nenici tohle obdobi detem.
Jenze ty davy lidi, o kterych pisete, tak jsou po cely rok v patek, nebo druhy den, kdyz byly obchody zavreny.
To jen kazdy to prisuzuje Vanocum.
@Anonymní píše:
Tak ty si muj nejbližší člověk. Nejblíže popsaný pocity mně. Mně to přijde celý jako komedie.Zase budou všichni strojeně přát a dělat jak jsou hodný. Vidim v tom takovou povinnou přetvářku. Všechno umělý. Na strom i cukroví kašlu a přesně jak píšeš pro ostatní je člověk divnej když nejde s davem. Už takhle mam depky ze zimy a ještě tahle blbost každej rok.
Ty mas oroblem jinde, ne v lidech co si neco mysli, nejak si to moc beres, udelej si to dle sebe, ne? Co je ti po kom.. Nechces stromek, nemej ho, jednoduchy, moc se soustredis na blbodti, ze je vyzdoba v obchode brzo, je no a kvuli tomu mas blbou naladu, proc? Si ji nevsimej ne.. Prijde mi, ze to vnimas jak tlak na sebe mit vse dokonale, jak rikam, problem mas v sibe, jako jestli nechces, vanice neslav, znam par lidi co ti neslavi, ale nikoho, kdo by takhke reagoval.. Ja fakt nevim kam ty chodis, ze i ve vsedni den je v supermarketu plno a lidi nevrli a i kdyby, tak co, to je jenich problem, ne.. Mne prijde, ze lidi vic sili z obyc slev nez z Vanic apod.. Ale i tak, preci mi nejaci nerudni lidi nezkazi naladu..
Ja osobne mikdy nepochopila co je na Stedrem dnu za stres.. Rodina pohrimade, spolecny cas.. Vetsina lidi veceri rybu a salat, ritek a salat, na tohle je potreba nejaka specl priprava? Vzdyt je to bezne jidli, navic rizky se daji obalit uz rano a salat taky, klidne i vecer predem, pokud nekdo nestiha.. Co jeste? Darky uz zabaleny taky mohou byt dopredu.. Tak ja nevim, vlastne mi to prijde jako pohodovy den, navic dost lidi ani neobedva ci maji neco maleho, takze o praci min, cukrovi napeceno. Jo, jeste se pristre stul, to snad taky neni zadna prace, ne.. Jinak pohadky, prichazka, kratka navsteva rodiny, cas s rodinou.. Kde je ten stres a nestihani? Rizky jsou vecer usmazene raz dva.. A to my treba delame 3 chodove menu s rybou (ale ne smazenou, risotto, morske plody, rybi polevka z bisque) takze pidstatne vic casu v kuchyni.. I kdyz letos proste udelame plato.. Ale i tak, zadny stres, proste se vari vecere zakoncena casem pod stromeckem a darky a hlavne cas s rodinou
a to predtim? Mama vzdy silela s silenym predvanocnim uklidem, zaclony a vse.. Proc, mame doma uklizeno normalne, tak se uklidi i na vanice a hotovo.. Cukrovi, kdyz by me nebavilo pect koupim, delame par druhu, kazdy vikend jedno.. Super cas s ditetem, dnes delame pernicky, vecer jsme zadelaly, to bylo hned, dnes vykrojime, upecem a nazdobime.. Venku prsi, tak aspon mame program.. Je to sranda, co se nepivede, nepovede.. Darky resim pres net, par veci jen dokouoim v obchide sama.. Tak, kde he ten stres?
@Anonymní píše:
Nemám ráda vánoce a těším se až bude zase teplonepeču, dárky kupuju protože musím a veceri 24. nějak „přetrpím“
I když sem s rodinou ráda tak kdykoliv jindy je to lepší, protože nikdo není nervozni aby bylo vše dokonale atd… Nepořizuju domu ani stromeček, protože budeme s dcerou u rodičů.. Nejsi sama
A nejvíc mě točí vánoční výzdoba už od půlky října!! Opravdu sem viděla v obchodech soby, santy a takvadí mi taky to že to dělají všichni a tak je to správně. Nemáš cukroví? Si divná. Nemáš stromeček? Si divna.
Nemám ráda vánoce. Cukroví upeču, aby se neřeklo. Okna už mám umytý, skleničky ve vitríně taky. Nejhorší jsou pro mně dárky. Vyhozený prachy, kupovat něco jen proto, že jsou vánoce.
K večeři máme řízky a salát, to moc nemusím. Ale rodina to chce, takže nic jinýho nesmíme mít.
Světýlka mě nevadí, když to není přeplácaný, tak se mi to líbí. Nejhorší jsou ty barevný blikající.
Na ty hádající a naštvaný lidi v obcodech moc nenarážím, to mám asi štěstí. I když jsem pracovala spoustu let v supermarketu, většinou byli lidi ok.
A zimu mám ráda a ani tma brzy mně nevadí.
Ono je to spíše o tom, že když někdo hledá negativa, tak vše negativní je, to je ale problém konkrétního člověka. To je se vším. Lidi nadávání v zimě na zimu, v létě na sluníčko, řeší sucho, když zaprší zase jim vadí, že prší atd. Pár takových lidí znám, hledají problémy, kde nejsou a pak se diví, že nejsou šťastní.