Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mezi lidi se líčím, doma ne. Mám v obličeji zdravou lesní barvu /zelenou/
, takže makeup, navíc potřebuju zakrýt i jiné barevné nesrovnalosti.
Plus řasenka a decentní rtěnka, večer třeba ještě linky…
Posledně mi spolužačka na srazu říkala, že je super, že taky konečně někdo nenamalovaný
, takže myslím, že odstín a celkově provedení OK.
Spíš si lidi všimnou, když jsem nenalíčená (Nejsi nemocná???)
Ale vůbec toto neřeším s mým drahým. On se taky oholí, jak sám uzná za vhodné ![]()
Sjednocuji si pleť porcelánovým make-upem, trochu tvářenky a zakrývám kruhy pod očima. Zvýrazním si obočí jemným očním stínem se štětečkem (to dělá opravdu hodně, obočí je důležité), takhle se sama sobě líbím nejvíc - tzv. nude vzhled, vypadá to, jakobych ani namalovaná nebyla a zároveň nemám unavené oči (jsem od přírody dost bledá). Oči si líčím jen když někam jdu večer. A názor chlapa na toto téma mě nikdy nezajímal ![]()
Jinak dnešní trend je líčení, které vypadá přirozeně. Můžeš být nalíčena a přítel či manžel nic nepozná. Pleť je daleko více sjednocené jsi, tělové stíny sjednotí barvu očního víčka. Mrkni na YouTube, je tam dost rad. Rozhodně pokud máš pocit, že by jsi se ráda sem tam nalíčit, tak by ti do toho asi neměl nikdo frfnat.
Já se taky nemaluji, akorát když jdu někam do společnosti, jinak mám akorát světle stíny a řasenku, občas hodím nějaký lesk na rty. Dřív sem na sebe patlala všechno možny i když mám pleť fajn a akorát se mi tím zanašeli póry a ta pleť se horsila. ![]()
@lucenka no a vidíš, mně by tedy jen řasenka nestačila, závidím všem ženám, kterym to sluší jen takhle. Já třeba permanentně vypadám jako mrtvola vytazena z rybníka a necítím se tak dobře. Takže musím trošku kouzlit, je to pro mě ve výsledku velký rozdíl, ale manžel se mě vždy musí ptát, jestli namalovana jsem nebo ne. Tak snad nevypadam jako kus plastu ![]()
Děkuji za názory. Určitě to tedy zkusím a uvidim, jak se v tom cítim. Urcite to delam kvuli sobe, beru to spis jako takove hyckani sebe sama, ze zvyraznim svoji zenskost, bavi me to, sleduji hodne i videa o tom a prijde mi to skvely. Kdyz treba vidim videa, kde maji zeny na sobe i kourovky, tak mi to prijde bozi, na to bych si tedy netroufla, ale s make up apod. bych si snad vyhrát mohla. A co se týče přítele, tak to je spis takove dohadovani, beru ho tak trochu s rezervou, vyjadri nazor ok dobre, ale nezname to, ze ho budu poslouchat. Přítel celkově nesnáží líčidla, lakování nehtů, šperky apod. Třeba minule jsme koukali na serial a tam byla zena hezky upravena, dala si na sebe vyraznou rtenku a on hned, ze vypada strasne pritom me se to zkratka libi. Ale tak treba jsem mela maturitni ples, kde jsem byla namalovana od kosmeticky a snad stokrat mi rekl, ze jsem krasna, tak myslim, ze vyjimecne to nebude problem. Akorat kdyz si treba dam na sebe jenom balzan, tak mi pusu proste neda a me se libi i vyrazne liceni vcetne rudych rtenek apod. Tak asi udelam kompromis, budu se licit prirozene a kdy bych nekam sla s kamoskama, tak mohu zvolit i vic vyrazne ☺
@Evča 20 píše:
Děkuji za názory. Určitě to tedy zkusím a uvidim, jak se v tom cítim. Urcite to delam kvuli sobe, beru to spis jako takove hyckani sebe sama, ze zvyraznim svoji zenskost, bavi me to, sleduji hodne i videa o tom a prijde mi to skvely. Kdyz treba vidim videa, kde maji zeny na sobe i kourovky, tak mi to prijde bozi, na to bych si tedy netroufla, ale s make up apod. bych si snad vyhrát mohla. A co se týče přítele, tak to je spis takove dohadovani, beru ho tak trochu s rezervou, vyjadri nazor ok dobre, ale nezname to, ze ho budu poslouchat. Přítel celkově nesnáží líčidla, lakování nehtů, šperky apod. Třeba minule jsme koukali na serial a tam byla zena hezky upravena, dala si na sebe vyraznou rtenku a on hned, ze vypada strasne pritom me se to zkratka libi. Ale tak treba jsem mela maturitni ples, kde jsem byla namalovana od kosmeticky a snad stokrat mi rekl, ze jsem krasna, tak myslim, ze vyjimecne to nebude problem. Akorat kdyz si treba dam na sebe jenom balzan, tak mi pusu proste neda a me se libi i vyrazne liceni vcetne rudych rtenek apod. Tak asi udelam kompromis, budu se licit prirozene a kdy bych nekam sla s kamoskama, tak mohu zvolit i vic vyrazne ☺
Tvůj přítel mi přijde trochu zvláštní, komentovat nějakou herečku, jak je nebo není namalovaná..buď je nevyzrálý, nebo extrémně žárlivý a nechce abys třeba vypadala nějak výrazně a nedej bože se za tebou někdo otočil
Jela bych podle sebe a malovala se, jak se ti to líbí. A opravdu neni v pořádku, že to tak řeší. Do oblékání ti nemluví?
@Pipet taky mám zdravou lesní barvu
ale líčit se neumím, takže do práce bb, pudr, řasenka a světlý gel na obočí, ale spíš jen pro můj pocit, vidět to na mně není.. maximálně se mi udělají šupiny na čele.. ![]()
@Evča 20 píše:
Evíku, lič se tak, jak Tobě se líbí. Jsi to Ty, osobnost a originál, Tvé vyjádření. Nenech si do toho od nikoho mluvit. Líčení je velmi intimní estetická věc, děláš to hlavně pro sebe, osobní spokojenost. Držím Ti palce, ať jsi spokojená. ![]()
Já ho chápu, taky by se mi nelíbilo koukat přes den na něco umělého, co po sundání make-upu vypadá úplně jinak.
Sama na běžné denní líčení používám jenom řasenku, když se mi hodně chce, tak přidám tužku a lesk.