Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
@Alisa25 já myslim, že celkem normálně kecal a rozhodně nebudeš první ani poslední. Tu je to velká móda, přijde načinčaná paní, že jí ukradli peněženku, že potřebuje na taxi pro dítě do nemocnice.. např.. jenže vtipné to přestává být ve chvíli, kdy ji vidíš každý druhý den, jen mění historku. Normálně jsi naletěla, dneska nejsou žebráci jen ošuntělí lidi
Tak tohle se mi stalo v Praze, ještě když jsem chodila na střední. A pak jsem druhý den toho týpka co je zdaleka potkala jak si to štráduje po Vinohradech ![]()
@Ercaa píše:
No to vůbec nestačí, co je dneska 100,– Kč![]()
![]()
![]()
![]()
A tak na ciga dobry ![]()
Nekolik roku jsem na hl. nadrazi v Praze potkavala chlapa-tak kolem 40, ktery se „zrovna vratil ze sluzebni cesty z Nemecka a nekdo ho tady okradl a on se musi vratit tim nejdrivejsim vlakem do prace, jinak ho sef vyhodi“. Kdyby si aspon vymyslel jinou historku, ale on mel nejmene 4 roky tu samou
pak jsem ho jednou videla ve vestibulu s pekne drahou bagetou, kterou ja bych si normalne nedovolila, no takze nakopat takove lidi do zadku
jednou v zime jsem dala asi 50kc bezdomovci, jehoz kamarad na tom evidentne nebyl dobre- zachranku odmitl, tak mu asi nakonec koupil aspon svarak…tak takove pripady, to je neco jineho
@Alisa25
Ono se lehce řekne, naletěla si, byl to podvodník, ale náhoda je blbec a sama vím, do jakých neuvěřitelných situací se někdy člověk dostane… 100Kč bych mu rozhodně nedávala, ale tu dvacku o kterou si řekl dejme tomu, udělala bych to pro své svědomí.
Ja nevim holky. Me vzdy fascinujou duchodkyne. Nedacvno jsem sla na metro a cikay zas s parfemama a jak jinak duchodkyne chtela koupit, ale ze ma malo ![]()
Kolik toho tady v Praze je. Nikomu prachy nedavam. Vis kolik si za ten den vyzebra? Nemusi chodit ani do prace. Na Budejovicky potkavam zenskou s chlapem. Stoji tam s hulkou, bily kelimek - vzdy je vidim s cigarem a koukat do toho kelimku, kolik maji. Tak kdyz mam na ciga, mam i na jidlo, ne?
Myslim, zes naletela ![]()
@palapa my takhle jednoho týpka u hlaváku pozorovali pár dní, denně zvládnul podobných způsobem vykecat díru do hlavy zhruba 50ti lidem. Když si vezmeš, že mu každý dal min 20 kč, tak měl víc, jak my v práci
oni moc dobře vědi, že se jim to vyplatí, jinak by to nedělali..
@martina.se píše:
@palapa my takhle jednoho týpka u hlaváku pozorovali pár dní, denně zvládnul podobných způsobem vykecat díru do hlavy zhruba 50ti lidem. Když si vezmeš, že mu každý dal min 20 kč, tak měl víc, jak my v prácioni moc dobře vědi, že se jim to vyplatí, jinak by to nedělali..
A pak si rikas, na co chodim do prace!! ![]()
Kdyby jim nikdo nic nedaval, byl by klid.
Byla jsem ted pred hlavakem a jedna existence tam somrovala cigara, kazdej mu dal a za tech 10minut mel pulku krabicky
![]()
@palapa píše:
A pak si rikas, na co chodim do prace!!
Kdyby jim nikdo nic nedaval, byl by klid.
Byla jsem ted pred hlavakem a jedna existence tam somrovala cigara, kazdej mu dal a za tech 10minut mel pulku krabicky![]()
přesně.. oni si takhle vydělají mnohem víc, než lidi, co chodí do práce. Už je to dlouho, co byl pořad o žebrácích, někteří vydělali až 5 tis denně
chápete to? to mám za 14 dní v práci ![]()
Jo jo, cca 4 měsíce jsem jezdila do Ústí n/l, a na nádraží tam taky solidně oblečený pán, kolem 40 let. A že (už nevím proč, co se stalo) mu chybí cca 40kč na vlak do prahy. Nedala jsem nic… pak mě zastavil asi po měsíci znova. A když mě poté ještě zastavil 2krát běhěm jednoho týdne, řekla jsem mu že kdyby šel pěšky, už by byl v té Praze třikrát
. A jestli neumřel, somruje tam dodnes ![]()
Pak mě zastavil cikán (nebo rom) a že nemaj na vlak a má těhotnou dceru a musí se dostat do Děčína… Jen jsem se musela smát, když mě oslovil a ať se nebojim, že ví že je černej, ale že se chce jen optat
Taky jsem mu nic nedala… o chvíli později jsem ho viděla samotného!! dřepět na lavičce a hulit ![]()
Upřímně, já ztratit peněženku, nebudu žebrat o peníze na vlak, ale dojdu za průvodčím či řidičem a poprosím co se stalo jestli by mě vzal domů. Minule mladou slečnu průvodčí brala…
Takových somráků je prostě všude plno… a nejsem žádnej sponzor, mě taky zadarmo nikdo nic nedá a musím si vydělat.
@martina.se a ja pujdu drit za par penez.. Joo holt jsme si vybrali spatny smer ![]()
Ja bych nedala, pokud by nerekl o co jde…pokud je nekdo zranenej, tak se snad vola zachranka, ne? Stovka mi prijde az az, urcite se ti pak v duchu smal, jak si hloupa a duveriva - s prominutim.
casto potkavam lidi, ze chteji na autobus, taky historka o ztrate a pod. No nekdy se smiluju, ale davam fakt jen drobny, pokud mam. Na druhou stranu to muze byt fakt pravda a muze se mi nekdy stat to samy…zase ale by se to dalo snadno overit nabidkou, ze tu jizdenku mu pujdu koupit.
jednou me zastavil typek a rovnou mi rekl, ze me nebude balamutit bachorkama o ukradene penezence a nebo ze ma hlad, ale ze by chtel na pivo. Tim me prekvapil a dala jsem mu, at si ten zivot zpestri. I jsem mu to rekla, ze ocenuju uprimnost.
Já bych nedala nic, nejsem vůči lidem lhostejná, občas jsem si kupovala Nový prostor, tam aspoň vidím, jak se ti lidi snaží, ale takhle žebrat…to prostě mi vadí. Oni jsou to dobří herci.
Kdybych někomu chtěla dát nějakou tu kačku, minimálně bych chtěla vědět, v jakém tom maléru je. Se 100,– jsi opravdu štědrá.
@jalemina tak já když zratila peníze na nádraží, tak jsem taky přemýšlela, jak se dostat domů a ukecala jsem paní prodávající v kiosku… nechala jsem jí tam diskmena s tím, že až se v neděli budu vracet do prahy, tak jsem jí vrátila peníze a ona mě diskmena a byla jsem fakt ráda, že mi uvěřila a peníze mi dala…
To uz se mi stalo tolikrat a ve vetsine pripadu ti lide vypadali slusne. To ale neznamena, ze nejsou vykutaleni. Ja bych si cizimu cloveku o penize nerekla, a proto jim taky zadne nedavam.