Lidi jsou sobci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7948
14.5.23 09:46
@Anonymní píše:
Tak to je nějaká blbost, toto. Očkovat az po kontaktu s neštovicema. Ptala jsem se na to doktorky, říkala že se očkuje 2 davkama v rozestupu 2 měsíců. A po první dávce pokud přijde do kontaktu s neštovicema tak to stejně s největší pravděpodobností chytí. Očkování po kontaktu je nesmysl. Už probíhá inkubační doba.

to není blbost, ale musí se to stihnout do 72 hodin a samozřejmě čím dřív, tím lépe. U nemocí co mají inkubační dobu postexpoziční očkování funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
14.5.23 09:48
@Vesmírná drůbež píše:
@Kriss Tina no ony ty děti ani jinak měřit nemohou.

no možná nemohou, na druhou stranu nechápu proč by měli měřit dítě co si normálně hraje a lítá. To nejspíš teplotu nemá. Já svoje děti taky neměřím když jim nic není jen proto abych je mohla poslat do školy. Dětem měřím teplotu jen když vypadají nemocně - což je když polehávají, nemají chuť k jídlu a podobně. Neměřím ani u rýmy a pokašlávání, pokud lítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.5.23 09:54

@Lucka1111 ojojoj, zrovna u dětí není nic nezvyklého, že mají 39°C a přitom jsou běžně hravé a aktivní.

• Citovat
  • Upravit
2164
14.5.23 09:58

Ty neštovice chápu. Jinak pokud jde o dítě, kterému naměřili bezdotykovým teploměrem zvýšenou teplotu, bych vůbec nejela. Pokud ti to není známo, tak ti to ohlašuji teď. Nejedná se o teploměr, ale o náhodný generátor číslic mezi hodnotami 36 a 42.
Pamatuji si na dobu covidu, kdy mi jedna učitelka vykládala, jak tím bezdotykovým naměřili teplotu všem dětem, kromě jednoho( školka, kde je denně přes 100 dětí).
Takže asi tak, tu matku chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
14.5.23 10:03
@Vesmírná drůbež píše:
@Lucka1111 ojojoj, zrovna u dětí není nic nezvyklého, že mají 39°C a přitom jsou běžně hravé a aktivní.

tak zase úplně nevěřím že by dítě s teplotou 39 lítalo jako zdravé. Navíc v ordinaci mám bezdotykový teploměr (dokonce i zkalibrovaný) a opravdu to moc přesné není. Takže měřit tím zdravé děti je blbost. Navíc když to dítě lítá a je v teplé místnosti, tak mu to opravdu tu teplotu naměří. Naopak jsem v nemocnici zažila člověka v sepsi s tachykardií a na první pohled s horečkou, co mu to teplotu nenaměřilo, přitom ve skutečnosti měl 39 (když jsem nechala přeměřit rtuťovým teploměrem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
14.5.23 10:05
@Vesmírná drůbež píše:
@Kriss Tina no ony ty děti ani jinak měřit nemohou.

a proč by nemohli měřit v podpaží? To je nějak invazivní? Třeba tak změřit to dítě co mu bezdotykový teploměr naměří teplotu, nebo dítě které se učitelce nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.5.23 10:06

@Lucka1111 pediatři s tím mají bohaté zkušenosti. Ta tolerance může být u dítěte úplně jiná, dospělý standardně umírá. Ale točíme se v kruhu, jaké jiné možnosti má učitelka MŠ?

• Citovat
  • Upravit
2164
14.5.23 10:07
@Lucka1111 píše:
a proč by nemohli měřit v podpaží? To je nějak invazivní? Třeba tak změřit to dítě co mu bezdotykový teploměr naměří teplotu, nebo dítě které se učitelce nezdá.

Je to proti předpisům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
14.5.23 10:08
@Anonymní píše:
Ahoj,

jdu si jen postežovat, přijde mi, že větsina lidi jsou absolutní sobci a nezodpovědní vůči okolí..každou chvíli dává někdo nemocné děti do školky, minulý týden se tam hádala maminka s učitelkou, že co jako ji mají volat do práce, že děcko je nemocné, že mu nic není, ráno bylo v pořádku, nebylo, já je potkala a ráno ten chlapeček říkal mamince, že ho bolí bříško..matka bez zajmu ho do školky šoupla, když jsem vyzvedávala sveho syna, tato maminka tam dělala scenu, že ji volaly do práce, zaslechla jsem, že učtelka říkala, že měl teplotu a že takto nemocný do školky nesmí, nevim jak to dopadlo, ale není to poprve..

u syna v tříde je taky x nemocných dětí a už mi taky prská..

a ted..moje dcera..naše kamarádka mi psala, že její dcera má neštovice, ale slabý průběh a vypadlo z ní, že pupínky už měla včera, kdy byla moje dcera u nich na navštěvě a ještě mi to napíše, no to by chytnout neměla, vždyt má pár pupínku..a ja na to, tys to věděla, už než tam moje dcera šla a ona jo, ale sem tam pupínek to nic není, to kamaradky syn, od ktereho to asi chytla toho měl daleko víc..takže ona i věděla, že její dcera byla v kontaktu s neštovicema a nic..a když ji nějaky pupínky vyskočily, taky nic..

my máme před dovolenou za 10 dní letíme a ted..inkubační doba je 14-21 dní, takže..a strono plne už nejde, jsme vytočena..jasně, že tohle nikdo neovlivní, dcera by to mohla přinest ze školy, ale kdybych věděla, tak ji nepošlu k nekomu, kdo je má!!!

a nejlepší je, že u nich byla naše společna kamarádka je to asi 3 dny, která je těhotná, v prvním trimestru, nevim snad nestovice už jako dítě měla, ale i tak, je to pro ni riziko..nechápu, že může byt nekdo takto nezodpovědny. psala jsem te kamaradce, že at se nezlobí, ale že by její dcera měla být doma a nemit kontakt s dětmi a ona, že jsme hystericka, že dnes se každá po koroně všeho bojí, a že ma par pupínku, převazně hlava, že to ni neni vidět ža rozhodně kvůli tomu nebude 14 dní sedět s děckama doma, že by se zbláznila..no chapete to?

Úplně te chápu, taky bych byla vytočena a naštvaná. Řešili jsme poslední dobou to samé. V okolí se pořád objevovaly neštovice a my konečně plánovali dovolenou. Ale stále jsme byli v kontaktu s někým kdo mohl byt potencionalnim zdrojem nákazy. Ptala jsem se na očkování. Ale to trvá dlouho - rozestup 2 měsíců. Tak jsem se naštvala a cíleně jsme navštívili nemocné infekční děti a ted uz jen čekáme na výsev pupínků. Dovolenou budu plánovat az po proběhnutí nemoci. Kamarádka by pro me s tímto přístupem kamarádkou uz asi nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
14.5.23 10:11

Já bych ty chudinky „maminky“ zase tolik neomlouvala.
Pracuji ve školství a od října do března pravidelně posíláme domů děti s teplotou, někdy i horečkou. Druhý den přijdou zase, že jim nic není, během dopoledne voláme znovu. Nemocné dítě nemá mezi jinými co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.5.23 10:11

Ahoj teď jsem tohle taky řešila, odletame na dovcu a malá v kontaktu s nestovicemi, pokud od kontaktu mas cca max tři až pět dni, je možné dat očkováni a zabránit propuknutí - my jsme to tak udělali, nechci zůstat s malou někde v zahraničí, protože by nás pak nevzali zpátky donletadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
14.5.23 10:12
@Villanelle píše:
Tak kamarádka je těžce mimo a taky by mě to naštvalo. A matka, co dělá scénu, že si má vyzvednout dítě s teplotou též. Na druhou stranu u té dokážu mít aspoň pochopení, že může být na děti sama, třeba už byla tolikrát doma, že jí dělají v práci dusno, to pak nervy rupnou. :nevim:
To u kamarádky, která není schopná kvaknout o nestovicich se říct nedá, to je jen o hlouposti.

Nebo to byl model, ktery jsem u svych deti zazila několikrát ve skole, volali mi, ze ma dite teplotu, tak jsme prijela, vyzvedla, zmerila rtutakem a teplota zadna :think: Ptam se jak ho merili - no tim bezdotykovym na celo. Tak to pak chapu i tu scenu, pokud je to poněkolikáté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 10:15
@Anonymní píše:
Tak to je nějaká blbost, toto. Očkovat az po kontaktu s neštovicema. Ptala jsem se na to doktorky, říkala že se očkuje 2 davkama v rozestupu 2 měsíců. A po první dávce pokud přijde do kontaktu s neštovicema tak to stejně s největší pravděpodobností chytí. Očkování po kontaktu je nesmysl. Už probíhá inkubační doba.

Není to blbost, teď jsme to řešili, v bledě modrém, do 72 hod od kontaktu jsme stihli dat očkováni, sama mudr nám to doporučila, ze jinak by radeji nikam neletela, je velká šance ze nepropuknou nebo jen mírně

• Citovat
  • Upravit
7948
14.5.23 10:19
@Vesmírná drůbež píše:
@Lucka1111 pediatři s tím mají bohaté zkušenosti. Ta tolerance může být u dítěte úplně jiná, dospělý standardně umírá. Ale točíme se v kruhu, jaké jiné možnosti má učitelka MŠ?

takže měříte jen tak zdravé děti? Protože by náhodou mohly mít teplotu? Chápu že změříte dítě, které vypadá nemocně, nebo si stěžuje na příznaky nemoci, ale měřit zdravé děti je fakt nesmysl. Zvláště něčím tak nepřesným jako je bezdotykový teploměr. To se pak není čemu divit, že jsou rodiče naštvaní, když musí odjet z práce aby si vyzvedli zdravé dítě, kterému učitelka naměří na čele teplotu a doma má dítě 36,5 v podpaží. To že je proti předpisům použití teploměru v podpaží nějak nechápu, ale tak ty předpisy jsou asi dost nesmyslné. Naštěstí si myslím, že u spousty učitelek funguje zdravý selský rozum a ten podpažní teploměr nakonec použijí (alespoň u dcery ve škole to tak bylo - hlásila že její kamarádce učitelka naměřila teplotu a pak jí dala normální teploměr a na tom byla bez teploty, takže jí domů neposlala).
A už dlouho se ve zdravotnictví nesmí používat rtuťové tonometry a teploměry a stejně se používají, protože jsou nejpřesnější. Jsou schované někde v šuplíku a když se něco nezdá tak se použijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
14.5.23 10:21
@j.a.n.i1 píše:
Nebo to byl model, ktery jsem u svych deti zazila několikrát ve skole, volali mi, ze ma dite teplotu, tak jsme prijela, vyzvedla, zmerila rtutakem a teplota zadna :think: Ptam se jak ho merili - no tim bezdotykovym na celo. Tak to pak chapu i tu scenu, pokud je to poněkolikáté.

tak příště je potřeba do té školy přijet s tím rtuťovým teploměrem a dítě před zraky učitelky přeměřit. A v případě že bude bez teploty ho tam nechat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí