Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
taky vítám nobody2 ![]()
Minulý týden jsem byla u Apolináře, kvůli protilátkám, protože mám krev Rh negativní. Dělali mi ultrazvuk a brali krev. Na ultrazvuku bylo vše v pořádku a výsledky krve se dozvím v pátek. U Apolináře na mě byli hodní, tak jsem zvědavá jestli tam zůstanu do porodu nebo pomašíruji do Motola. Jinak mimis už je taky hlavou dolů a váží cca 1608g. Termín porodu máme 19.11 nebo 21.11. a přibrala jsem 7kg.
Výbavičku budeme kupovat až koncem září - začátek října. To co budeme potřebovat mám sepsané ![]()
Mějte se krásně, papapa
Ahoj holky,
vítám Silpil!
Závidím vám ta mimča hlavou dolů. To moje se stále nechce otočit
- snad se umoudří a nebudu ho muset rodit KP.
broskvicko: moje mimčo nesledují víc
Na kontroly ke svému dr. chodím jen jednou za měsíc. Teď tam jdu opět po měsíci v 34tt (tj. příští týden). Už se těšíš na mateřskou? Já jsem taky přibrala 11 kg
(možná už 12).
broskvicka6791 píše:
Ahojky Silpil,
srdečně Tě zdravím. To znamená, že jste taky pilně vyráběli na Valentýna
No i tak by se to dalo říct, někdy v té době ![]()
To máte ještě dobrou váhu, já už přibrala 13 kg a ani to neřeším, hlavně že mimčo roste.
Jinak Vy jste na tom aspoň líp, že Vám doktor dělá častější UTZ, já na něm byla naposled ve 28tt takže v jaké poloze se prďolka nachází nemám ani tušení ![]()
silpil: mně dr. dělá UTZ standardně 4× za těhotenství, poslední mi dělal v 30tt a další už nebude, ale polohu mimča někdy poznám sama podle toho, kam mě kope.
Tak to jsi na tom stejně
jinak já mimčo citím kopat všude, tak nemůžu posoudit v jaké poloze se nachází, asi tam má ještě hodně místa
![]()
Ahojky taky vítám,
zítra poslední den v práci a hudá domůůůůůů… ty předškoláci mi dávají zabrat. Upovídaný to je až hrůza!!!!
Fakt už mi to nedělá dobře, ještě že mám tu dovolenou čtrnáct dní!!!! Honzík mě tyky kope všude, musím se doktora pak zeptat, jak tam leží. Když jdu spát …to je utrpení, nevím jak mám ležet, protože mě všude tlačí. Jo a včera jsem si s takovou chutí dala hrušku a dnešní zážitky bych nepřála ani svému uhlavnímu nepříteli. Fakt hrůza, křeče, prdy… no však to asi možná znáte. nechci hrušku vidět hodně dlouho…
Ahoj holky,
Deniso jak jsi dopadla s těma protilátkama? Je to OK? Co s Tebou budou dělat?
Deimosko, to mě mrzí:-(. Já myslela, že u maminek s cukrovkou, sledujou dětičky jako ostříž… A s polohou se neboj, šak má eště čas, určitě se umoudří ![]()
Na mateřskou se těšim strááášně moc, to cestování do a z práce mi dává děsně zabrat…
Silpil půjdeš ještě na utz ve 30? Tam by Ti to měli říct, jak je mimi natočený a i mudra to pozná. Mě hmatala tuhle na kontrole po pupíku a že je otočenej správně a už by se neměl převrátit. No ale podle toho jaký reje mi v pupíku provádí bych na to nesázela ![]()
Kacabaz normálně Ti závidim, že už jsi doma
. Spaní přesně vím o čem mluvíš, je to horor. Docela mi pomáhá kojící polstář, se s ním dycky obložím a o to je úleva. Hele a prdy jsou zdravý:-)), si Ti směju a přitom to asi dost bolelo viď ![]()
Jinak já mám děsnou rýmu a kašel, nekde sem nastydla:-(. Tak jsem včera byla doma a spala celej den, docela to pomohlo, ale furt to není ono. Kašel se teda Matíkovi vůbec nelíbí, hodně ho to ruší a je pak děsně nevrlej ![]()
Ahojky,
Broskvicko, u Apolináře mi dělali UZ a tam bylo vše v pořádku. Výsledky z krve ještě nevím, protože je stále nemají. Zítra tam budu volat, tak doufám, že už mi řeknou co a jak. Na příští kontrolu protilátek jdu i s manžílkem a taky mu budou brát krev, aby zjistili, jakou má krevní skupinu. Já už mám žíly totálně rozpíchané a bolavé, tak už se docela těším až to přestane.
Taky vás po jídle pálí žáha? Mě děsně, můžu sníst cokoli, nebo se jen napít a hned začne pálet. Když mě žáha nepálí, tak mám svátek a je to super pocit.
Broskvicko, jak se domluvíme s tím pediatrem? Pokud to stále platí
Půjdeme koncem září nebo začátkem října? Ne, že bych na to nějak spěchala, ale už to chci mít za sebou
Taky jsem krapet nachlazená, byla jsem párkrát venku a z té zimy se mi spustila rýma. Přeji ti brzské uzdravení:-)
Teď mám doma maroda. Byla jsem se svým psím mazlíčkem na operaci, jelikož mu nesestouplo varle, tak mu ho vzali. Ze začátku to bylo hrozné, ale teď už má zase roupy, i když má stále stehy
. Jsem ráda, že to dobře dopadlo, alespoň mám o starost míň. ![]()
Mějte se krásně a pěkně tloustněte ![]()
Ahojky Denis,
s doktorem určo počítám:-). Už se na Tebe těším
. Hnedka vyzvím od sousedky telefonní číslo a otvírací dobu jak tam sou. Zavolám tam, jestli berou nové dětičky a jestli se můžem přijít podívat a dám Ti sem vědět:-).
Teda a s těma kilama - no počkej, já se sotva valím už teď a na váhu mám hrůzu stoupnout
. Na rýmu a kašel radím spát a spát a spát, to fakt zabírá nejvíc. Žáha mě naštěstí nepálí, ale moc toho najednou nedokážu sníst, protože pak mám ten děsně přežranej pocit a eště když si Máťa kopne - fůůj.
Hafíkovi přeju brzký uzdravení. My se příští týden chystáme s našima kocourama na prohlídku a očkování - to bude rachot a následná usmiřovačka ![]()
Ahoj holky.
Deniso , já jsem také RH negativní a divím se, že manžovi berou krev až teď u mě v prvním těhu to chtěli hned na začátku, jak zjistili můj RH faktor a manža má stejnou krevní skupinu i RH faktor jako já, ale stejně mi teď při amniocentéze píchali i nějakou injekci proti protilátkám, protože i při shodě krevních skupin a faktorů nemusí být prý stejné vše, tak nevím, jinak mě nijak zvlášť nezkoumají. Hodně asi záleží, jaký faktor bude mít tvůj manžel.
Broskvičko , na váhu už taky stoupám jen jednou týdně, nějak se to rychle blíží k 10 kilům a jelikož teď to půjde nahoru naprosto samo, tak mě to taky děsí, ale spíš kvůli tomu, že se taky jen valím. Hrozně mě bolí záda, nemůžu v noci spát a to ještě, když u nás v posteli poslední dobou spí i prcek, má teď nějaké vzteklo uřvané mamánkovské období. No neumím si představit, jak se budu valit za měsíc, jelikož už teď mám obr břuch.
Deimy , jak reaguje tvůj synek na mimi a naopak? U nás, když v noci začne Matěj řvát, tak mimís začne příšerně kopat, takže už se hádají od malička, to se mám na co těšit a to budou od začátku spolu v pokoji. Mám pocit, že budu spíš vstávat k tomu staršímu a doufám, že druhé bude celonoční spáč. Kacabo u mě teď vedou kyselá jabka, jinak problémy mám taky spíš se zácpou a čím jím víc vlákniny tím je to horší. Musím někde sehnat lněné semínko, to je prý dobré i na rychlost otvírání při porodu, nevím, jestli to bylo tím nebo tím maliníkem, ale u mě to poprvé zabralo. Jinak zdravím Silpil. Deimy tuhle jsem koukala na ten tvůj metřík a ty to máš fakt už za pár.
Všechny moc zdravím pa pa Valík
Ahoj holky,
tento týden jsem byla v poradně a mimi se stále neotočilo hlavou dolů
Dr. už maluje scénáře pro porod KP, ale říkal, že se klidně může otočit v den porodu (to už u jedné pacientky zažil).
Navíc si není jistý, jestli se mimču daří dobře, takže za 14 dnů jdu na mimořádný UZ, kde radši zkontroluje, jestli nemám málo (nebo hodně?) plodovky a jestli mimi roste. Nějak se mu nelíbí, že mám příliš vyboulené břicho ![]()
Já už mám nahoře 12 kg
Ale co držím dietu, tak se přibírání dost zpomalilo a vypadá to, že se i zastaví a do konce přiberu ještě asi max. 1 kg. Už se mi to fakt krátí, zbývá mi do konce jen něco málo přes měsíc.
valíku: neumím si představit, že by se mnou v posteli spal ještě synek - s ním se totiž vůbec spát nedá. Strašně cestuje, vrtí se, kope, vstává a zase si lehá, takže bych akorát přišla k úrazu. Luky je nastěstí celonoční spáč.
Mimčo na Lukyho nereaguje (spíš reaguje na můj hlas, když třeba Lukymu čtu nebo zpívám, nebo na něj řvu …). Luky se o mimčo taky moc nezajímá - občas mi dával pusu na břicho (to ho teď přešlo), ale na mimčo ho už dlouho připravuju. Říká, že mi s ním bude pomáhat - s koupáním, že se mnou a s kočárkem bude chodit na procházky apod. Jen se děsím, jak třeba vykoupu Lukyho - např. ho dám do vody a najednou začne mimi řvát a já nebudu vědět, co teď. Lukyho ve vodě nemůžu nechat samotného a než bych ho vykoupala a vytáhla, mimi by muselo nějakou dobu řvát ![]()
ahoj holky,
tak se hlasim k tem z vas, co jsou nachlazene - mne to taky skolilo ..... Jinak znam na to uzasny recept:
broskvicka6791:
naposled mi dělal UTZ ve 28tt, takže pochybuju, že mi ho ještě udělá, drží se asi hesla 3 UTZ za těhu stačí
Já bych na něho šla pokaždé, jen abych prďolku viděla, že je v pořádku ![]()
Ahoj holky,
Valíku i Ty Brutte Rh negativní? Holky Vy mě strašíte, dávejte na sebe pozor! I když dneska už to mají asi dost vychytaný co? Závidím Ti jenom 10 kilo na ručičce u váhy, jsi dobrá, že jen tak málo
. Teda spát s prckem to musí být síla. Mě stačí ten mrňousek v pupíku, vedle manža a za dveřma 2 kocouři a moc se teda nevyspim. A to máme tu největší šířku postele z Ikei co vyráběj a ještě dokážu manžu utiskovat a on mě:-)))
Deimosko nevěš hlavu mimís má eště furt čas. Jen aby Tě to uklidnilo, prý existují masáže bříška který dělají porodní asistentky a dokážou tím mimčo obrátit. Říkala mi o tom jedna sestra v Pomadu. Paní Kopřivová, která to tam vede je žákyní Mojžíšové a prý to umí od ní. Kdybys chtěla můžu se na Ti tam na to vyptat anebo tam zkus cinknout
. Na utz určo zjistí, že je je Váš brouček naprosto v pořádku, kor jestli o sobě dává vědět. Já mám zase břicho nakřivo, protože je nasyslenej na svý oblíbený straně vpravo. Neboj bude to dobrý ![]()
Zdenko vítej do klubu marodů, doufám, že se z toho taky brzo dostaneš. Teda kloktat sůl, to jsi statečná, bych
.
Silpil třeba se Tvýmu mudrovi hne svědomí a udělá Ti eště utz ![]()