Má emoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
205
2.4.21 20:44
@Anonymní píše:
Jsem s manželem už deset let a mám pocit, že je SKORO dokonalý. Nebudu vyjmenovávat vsechny superlativy, které opravdu oceňuji a díky čemuž s ním jsem. Je jich opravdu mnoho. Zaměřím se na to SKORO. Manžel od začátku vztahu není nijak moc kontaktní. Sám od sebe nevyhledává obejmutí, pusu, nevyznává lásku. Je to tak od začátku, jen teď je to po deseti letech horší. Dřív jsem dostávala pusu denně odchod/příchod/dobrou noc/ráno. Sem tam objetí bylo. Dokázal sedět vedle mě při filmu. Nyní už se netulí ani před spaním ani nikdy a pusa je max 1× za den. Já taky nejsem žadný šmatlal, abych se musela pořád držet někoho za ruku nebo potřebovala slyšet, jak jsem úžasná a jak mi to sluší apod. Ale teď už jsem poslední dobou docela dost vyprahlá. Přijdu tedy já za mužem pro obejmutí a má vždycky výmluvu. Třeba: „Teď jsem si zrovna lehnul a chci klid“ apod. A teď k jádru věci. Dřív jsem se vždycky utěšovala, že ho rodiče prostě takhle bezkontaktně vychovali..sami jsou takoví. Ale teď jsem poslední dobou na vážkách, jestli ty city tam v sobě vůbec někde má. Jestli mě miluje. Sex jinak funguje, ale když není, nestěžuje si, nepotřebuje ho. Jak mám zjistit, jestli tam ty city jsou? Smířím se s tím, ze je neumí projevovat, ale nevím, jestli se dokážu vyrovnat s tím, že už bude jen hůř a že mě vlastně nemiluje, protože toho není schopen- schopen té hloubky citu? Děkuji za Vaše názory.

a kromě toho pozorujete ještě něco, co by znamenalo, že má jinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
2.4.21 21:35

Tak pusa jednou denne neni zase tak malo, ne? Hodne muzu se chova jako ten Tvuj, nektere zeny je ovsem naucily, ze potrebuji fyzicky kontakt nebo hezka slova. Jde o to, jestli on ma zajem, abys byla spokojena a vyhovi Ti, nebo je lhostejny a je mu uz vse jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.21 01:30

Já jsem svoje city ve 20 taky neuměla projevovat ani fyzicky ani ústně. Vina to byla podle mě mých rodičů. Táta furt v práci a matka se o nás nezajímala (jsme 3 sourozenci), nestarala, mezi sebou si žádné city neprojevovali, prostě jen tak vedle sebe žili a žijí dodnes (ale už je nevídám).
Nějaké fyzické projevy náklonnosti a lásky mě naučili až moje babička a můj první partner, se kterým jsem byla přes 10 let. Zpočátku mi hodně vytýkal, že mu neprojevuju city, že se ho nedotýkám atd. ale já to prostě neuměla. Měla jsem problém i se sexem, nešlo to. Začátky byly hrozný, ale pak se to nějak zlomilo. Chodila jsem nějakou chvíli i na terapii, protože jsem o něj nechtěla přijít kvůli tomu, že nejsem schopná mu říct, že ho mám ráda.

Dneska jsme s mým nynějším manželem největší tuliči. On byl také “nedomazlený”, máma ho odložila do jeslí a šla pracovat. Denně x pus či objetí, ráno, večer nebo jen tak, před spaním se držíme za ruku. Je to skvělý, teď čekáme mimčo a i když nemůžeme mít klasický sex (jsem na rizikovém), tak se stejně hladíme a tulíme každý den.

Tak třeba to není úplně ztracené a třeba by mu také pomohla nějaká terapie a Váš citlivý přístup, nevyčítat a dávat mu najevo to, co chcete aby dával on Vám. Chce to ale asi hodně trpělivosti, mně to taky podle mě tenkrát trvalo 2 roky než jsme to s přítelem sladili. A nemyslím si, že by Vás nemiloval, jen to měl v dětství a stále má třeba jako já ve 20. Samajste to zmiňovala. Prostě když to nemáte od rodičů, tak to člověk nemá kde “odkoukat”.
Zkuste s ním promluvit o tom, jak to cítíte a klidně bych zkusila i nějakou společnou terapii, kdyby souhlasil, aby pochopil Vaši frustraci a Vyse dozvíte, jak to vidí a cítí on.
Ale musí trochu sám chtít.

Držím palce 🍀

• Citovat
  • Upravit
14723
3.4.21 07:36

Já si teda nemyslím, že by se to mohlo zlepšit. Když v něm není ani skutečná potřeba sexu, tak si těžko bude hledat důvod pro kontakt.
Možná je čistě lenoch, možná takový prázdný kýbl. Možná asperger.
Asi jako bezdetná bych se zamyslela, zda chci takto dožít.
V každém případě několikrát na téma vážně pohovořit a když to k ničemu nebude nebo se ti bude vysmivat, pak bych klidně vyprahlost řešila kdekoliv jinde a směřovala k rozvodu.
Někteří lidé partnera zas tak nutně nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí