Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, my jsme spolu 5 let, krize teda nikdy nebyla, naštěstí. Já pusu nedostanu když si o ni sama neřeknu a nějaký objímání a tulení? Haha… Můj je prostě takovej blbej typ. Tvůj byl vždycky jinak ‚normální‘?
Promluvit si o tom jsem zkoušela několikrát, vždycky se začne smát nebo se urazí a řekne, že si zase něco vymýšlím. Sama sobě se věnuji, máme každý svoje koníčky. On je rád, když vypadnu na cvičení nebo tak. Pařit občas jdeme taky každý sám. Ale prostě ten sex mi chybí, pro mě 3× do měsíce je fakt málo. Mám to jako s jídlem, když mám hlad najím se..
Natvrdo, pokud mi nevyhovuje v sexu a jeste jste meli krizi, tak proc s nim porad jsi??? Tak bud ho mas rada a proste budes muset neco tolerovat nebo jdes jinam. Je to tvrde, ale je to tak.
@Anonymní píše:
Promluvit si o tom jsem zkoušela několikrát, vždycky se začne smát nebo se urazí a řekne, že si zase něco vymýšlím. Sama sobě se věnuji, máme každý svoje koníčky. On je rád, když vypadnu na cvičení nebo tak. Pařit občas jdeme taky každý sám. Ale prostě ten sex mi chybí, pro mě 3× do měsíce je fakt málo. Mám to jako s jídlem, když mám hlad najím se..
Já si prostě myslím, že tyhle věci se nedají „vynutit“ a jestli se urazí, když to téma nadhodíš, asi to pro něj je citlivé a pak ho, podle mě, jakoukoliv debatou jen otrávíš. Tváří se, že problém není, tak ho on buď opravdu nemá nebo ho řešit nechce.
Jestli doteď chtěl často a najednou ne, je možné, že má milenku, ale k čemu Ti bude, když to zjistíš?? Jsi připravená se s ním rozejít a přenechat ho jí?? Jestli má starosti v práci, asi mu s tím stejně nepomůžeš a jestli prostě po 3 letech častěji nepotřebuje, asi Ti stejně nezbyde nic jiného, než se s tím smířit ![]()
Takže si asi budeš muset v této oblasti nějak pomoci sama (případně pořídit milence), anebo se s ním rozejít, jestli četnost sexu je pro Tebe důležitejší, než vaše soužití…
Holka, já se z toho picnu, to je jako u nás.!
Krize u nás chodí také ve vlnách. Že by měl milenky, to ne, to jsem v poho.
Ale nelíbá mě, netulí se, chybí mi třeba vzít za ruku, přitulit se tv, neplácne po zadku, neobejme..
Pusu si musím vyžádat, vzít za ruku ho musím sama…a ostatní potřeby, jako je samovolné pohlazení, či plácnutí po zadku, nebo pochválení dobrého jídla, nebo častějšího sexu, nebo zajímavějšího sexu..Tak to čekám až bude sám chtít, ale on sám nechce.
Tím chci říct, že ten můj takový nebyl!
Chodili jsme spolu dva roky a byl ten nejlepší a nejkouzelnější a nejromantičtější člověk pod sluncem. Prostě dělal všechno o čem jsem jen snila nebo četla v dívčích románkách.
U nás ta změna nastala po svatbě. Druhý měsíc po svatbě se mi podařilo otěhotnět a pak to jelo…
Krize střídala krizi a u nás je mluvení marné!!!
on se mnou prostě nemluví. Už jsem hučela kolikrát, že jestli má problém, ať si to vyříkáme, ale je to podobné jako u vás. Ještě se nafoukne, že si zas něco vymejšlim. Že prý byl dlouho klid, tak zas začínám
A je to ještě horší ![]()
„Ano“ má bezesporu taky pravdu, ale zas je to děsně individuální! Každý jsme jiný a každý máme jiné ty vztahy mezi sebou a na každého působí také maličko něco jiného.
A co si budem povídat, nemoci si spolu promluvit o věcech co nás trápí, to je hrozný
![]()
Taky se ptám, jestli mě má ještě rád???
Máme po svatbě, malé miminko, já ještě pár těhu kilo, já na mateřské, mám málo peněz, jsem víc závislejší…Jsem pořád doma, a on „chudák“ musí pořád chodit do práce a brzy vstávat a myslím, že i trochu závidí, že my tu můžem spát třeba do desíti.
Já totiž myslím, že mě rád už nemá. Už to vím. U něj opadla ta zamilovanost, sundal růžové brýle a takováta partnerská opravdová láska u něj nenastoupila ![]()
Já ho miluji pořád a on mi před pár dny oznámil, že se chce rozvést ![]()
Omlouvám se za román, ale asi jsem se chtěla také trochu vypovídat ![]()
Co s častějším sexem, neporadím. Dlouhé domluvy nemají cenu.
Chceš jasnou odpověď na to jestli spolu budete častěji spát? Když chci já jasnou odpově´d, píšu manželovi sms. Vesměs je to 99% jistota, že mi jakžtakž odpoví. Ale můj dotaz se musí vměstnat pokud možno do jedné věty, je-li jich víc, už ztrácí smysl a vím, že to nepochopí, co mu chci sdělit.
Zkus mu to také napsat. Nějak kulantně. „Chtěla bych se s tebou milovat častěji než 3× do měsíce, chtěl bys také?“ Pokud napíše, že ano, máš vyhráno a domluva je možná. Pokud napíše, že ne, že mu to tak vyhovuje. Jsou dvě možnosti, smířit se s tím, nebo pak vyhledat služby milence časem.
@ano píše:
A Ty chceš pokaždé, když chce on? Nebo se prostš přizpůsobíš, aby byl spokojený, protože si myslíš, že to tak ve vztahu má být??Můj názor je, že je něco jiného, když se partnerovi jednou za čas nechce a když se jedná o dlouhodobé odmítání.
@ano píše:
Takže si asi budeš muset v této oblasti nějak pomoci sama (případně pořídit milence), anebo se s ním rozejít, jestli četnost sexu je pro Tebe důležitejší, než vaše soužití…Proč mluvit, jednodušší je najít si milence, ne? Co takhle se poradit s odborníkem, jestli tedy zájem o vztah dále trvá?
Omlouvám se, nějak se mi ta citace a můj názor v předchozím příspěvku spojily dohromady.
Můj názor je, že je něco jiného, když se partnerovi jednou za čas nechce a když se jedná o dlouhodobé odmítání.
Proč mluvit, jednodušší je najít si milence, ne? Co takhle se poradit s odborníkem, jestli tedy zájem o vztah dále trvá?
Ještě chci poznamenat, že nikoho neodsuzuji, pokud z takového vztahu odejde, ale řešit problém milencem, se mi nezdá jako dobré řešení.
Anonym Káťa
@HATI Je to prostě těžké. Milenec je hrozné slovo a ještě horší, řešit tím něco ve vztahu. Vždy jsem to odsuzovala, ale poslední dobou…abych pravdu řekla, trochu nad tím přemýšlím
Je to o tom jak dlouho už problémy trvají, kolik pokusů o změnu už ztroskotalo? Kolik jich partner už sabotoval. Kolikrát nás svým jednáním ponížil?
Jinak může být hodný, spolehlivý a pečlivý…ale láska je láska. Když chybí projevy je to pro citlivější ženy hrozný boj s nedostatkem.(hladem)
A když partner nemluví a nechce si to vyříkat. Znamená to, že by do poradny stejně nešel!
Musela by tam jít zakladatelka sama. Aby jí pomohli najít cestu smíření či otevřít oči novým možnostem.
@Pája32 Abych to uvedla na pravou míru: Nevěru nepodporuji, ale mám jisté pochopení pro člověka, který se dlouhodobě snaží problémy řešit a řešení nepřichází, jelikož druhá polovička o to nestojí. Stojím si za pořekadlem „Nikdy neříkej nikdy!“. Chtěla jsem tím příspěvkem říct to, že bych zkusila udělat vše pro to, aby se situace zlepšila, ne cíleně hledat milence.
@HATI píše:
Omlouvám se, nějak se mi ta citace a můj názor v předchozím příspěvku spojily dohromady.Můj názor je, že je něco jiného, když se partnerovi jednou za čas nechce a když se jedná o dlouhodobé odmítání.
Proč mluvit, jednodušší je najít si milence, ne? Co takhle se poradit s odborníkem, jestli tedy zájem o vztah dále trvá?
Ještě chci poznamenat, že nikoho neodsuzuji, pokud z takového vztahu odejde, ale řešit problém milencem, se mi nezdá jako dobré řešení.
No, otázka je, co odborník poradí
a jestli nebude chtít mluvit s oběma a to partner taky nemusí chtít, když sám problém nemá ![]()
Já sama jsem si prošla manželskou poradnou (ne kvůli sexu, ani nevěře) v přechozím vztahu a pár mých přátel také a nikomu tam nic neporadili.
Dneska věřím, že se člověk musí zařídit tak, aby byl sám spokojený a nejlépe svou vlastní nespokojeností nikoho neobtěžovat. ![]()
Mimochodem, když jsem se „hrotila“ z péče o dceru a faktu, že mi manžel nepomáhá dle mých představ a že nic nestíhám, jak bych chtěla…poradil mi psychiatr, ať jí strčím do školky (ani ne ve dvou letech), alespoň na 2 dny v týdnu, odjedu na wellness víkend a manžela nechám v klidu a bez obav s malou fungovat samotného a najdu si milence
A to je psychiatr lékař!!!
@Anonymní píše:
Anonym Káťa
@HATI Je to prostě těžké. Milenec je hrozné slovo a ještě horší, řešit tím něco ve vztahu. Vždy jsem to odsuzovala, ale poslední dobou…abych pravdu řekla, trochu nad tím přemýšlím
Je to o tom jak dlouho už problémy trvají, kolik pokusů o změnu už ztroskotalo? Kolik jich partner už sabotoval. Kolikrát nás svým jednáním ponížil?
Jinak může být hodný, spolehlivý a pečlivý…ale láska je láska. Když chybí projevy je to pro citlivější ženy hrozný boj s nedostatkem.(hladem)
A když partner nemluví a nechce si to vyříkat. Znamená to, že by do poradny stejně nešel!
Musela by tam jít zakladatelka sama. Aby jí pomohli najít cestu smíření či otevřít oči novým možnostem.
Souhlas!
Já osobně myslím, že milenec, který pisatelce poslouží k dobití baterek, získání pocitu, že ještě pořád je o ní zájem a že vlastně může mít koho chce a nemusí se doprošovat doma, není od věci. Samozřejmě za předpokladu, že to ukočíruje a nebude chtít hned rozbíjet vztah co má. Prostě udělat se spokojená sama místo brblání doma a tlační partnera do kouta.
@ano píše:
No, otázka je, co odborník poradía jestli nebude chtít mluvit s oběma a to partner taky nemusí chtít, když sám problém nemá
Já sama jsem si prošla manželskou poradnou (ne kvůli sexu, ani nevěře) v přechozím vztahu a pár mých přátel také a nikomu tam nic neporadili.
Dneska věřím, že se člověk musí zařídit tak, aby byl sám spokojený a nejlépe svou vlastní nespokojeností nikoho neobtěžovat.
Mimochodem, když jsem se „hrotila“ z péče o dceru a faktu, že mi manžel nepomáhá dle mých představ a že nic nestíhám, jak bych chtěla…poradil mi psychiatr, ať jí strčím do školky (ani ne ve dvou letech), alespoň na 2 dny v týdnu, odjedu na wellness víkend a manžela nechám v klidu a bez obav s malou fungovat samotného a najdu si milenceA to je psychiatr lékař!!!
hmmmm
Tak to je taky gól
Od pana lékaře ![]()
Já jsem byla v poradně jednou pře léééty s exmanželem a bylo to k ničemu. Rozvedli jsme se stejně a jeho závislosti mu asi zůstaly dodnes.
Je to těžký taky s těma poradnama…
Právě je nejhorší, když je člověk ve fázi, kdy má potřebu pořád něco hrotit. Pořád vysvětlovat a řešit. To je na houbelec. Ale ten člověk si nepomůže. Prostě to musí hrotit, protože chce řešit a vyřešit…
Nejlepší situace je pak když najdeme v sobě ten klid a svou vyrovnanost, a pak nám ti chlapi můžou vlízt na záda i z celou tou jejich slavnou láskou!!
Káťa @ano píše:
Souhlas!
Já osobně myslím, že milenec, který pisatelce poslouží k dobití baterek, získání pocitu, že ještě pořád je o ní zájem a že vlastně může mít koho chce a nemusí se doprošovat doma, není od věci. Samozřejmě za předpokladu, že to ukočíruje a nebude chtít hned rozbíjet vztah co má. Prostě udělat se spokojená sama místo brblání doma a tlační partnera do kouta.
jojo tak nějak ![]()
A Ty chceš pokaždé, když chce on? Nebo se prostš přizpůsobíš, aby byl spokojený, protože si myslíš, že to tak ve vztahu má být??
Já když nechci, tak to řeknu a do ničeho se nenutím. A že bych tedy byla nějaká nymfomanka, co chce každý den, to nejsem.