Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak čtu Tvou obhajobu Tvého partnera, připomíná mě to mé minulé já. Taky jsem ho obhajovala, že je hodný a jak mi pomáhá. Chápu to, přece neřekneš, že sis vybrala sobeckého ignoranta. To uvědomění bolí, ale věř, že méně, než plýtvat svůj čas a energii na někoho, kdo za to nestojí.
S bývalým partnerem jsme se rozešli v dobrém, přeji mu vše nejlepší. Jen jsme si uvědomili, že toho nelze dosáhnout spolu. Taky sliboval a měnil se, ale vždy se vrátil do starých kolejí.
@Lucy C.
Tak to je hodně smutné, moc mne to mrzí, blahopřeji Ti, že jsi našla sílu z takového vztahu-nevztahu odejít. A můžu se zeptat, ten potrat byl také ze stresu? Také si myslím, že se to nezmění. Jen je to docela hodný člověk, pokud nemá ty své dny, tak mi hodně pomůže, jak říkám, je hodně pracovitý, ráda s ním vařím, chodím na hory a tak. Ale poslední dva měsíce to bylo hodně psychicky náročné. A teď když neumí před svými dcerami ani říct pravdu a raději si vymyslel, že se stydím s nima jít na kávu, tak si říkám, že jeho dcery jsou důležitější než já, a opravdu to nemá cenu…
Naprosto s Tebou souhlasím, Koblího, jenže ona ho tak nebere a trápí se.
A co jsi vlastně dělala do svých 37? To ještě nemáš dítě? Já bych to teda ještě promyslel..že se občas napije a pokud nedělá bordel, tak o co go? Princové jsou už v těchto letech vyprodáni…
Pravděpodobně to bylo ze stresu, ale teď už je vlastně jedno z čeho.
Moje kamarádka mi kdysi řekla, že je několik druhů lásky. Někdo to dává najevo tak, že Ti uvaří, jiný Ti stále říká, jak jsi úžasná. Každý je taky naprogramováný na jiné podněty. Já jsem vyloženě tulící typ a můj ex byl na to jídlo. I kdyby se přetrhnul (z jeho úhlu pohledu), pořád jsem nebyla šťastná. Připadala jsem si nemilovaná.
Základ dokonalého vztahu je, že jsi pro svého milovaného to nejdůležitější na světe. Děláte většinu věcí spolu a klape Vám to v posteli.
Promiň, ale je v pořádku, že jsou jeho dcery důležitější než ty. Že jim neřekl, že jsi po potratu mi též prijde normální a že jsi potratila že stresu vis jak? Ty tlacis na pilu a jestli ještě žádné dítě nemáš, najdi si mladšího. Z tveho popisu cítím citové vydirani.
Promiň, ale je v pořádku, že jsou jeho dcery důležitější než ty. Že jim neřekl, že jsi po potratu mi též prijde normální a že jsi potratila že stresu vis jak? Ty tlacis na pilu a jestli ještě žádné dítě nemáš, najdi si mladšího. Z tveho popisu cítím citové vydirani.
@ontar
Měla jsem dva vážné dlouhodobé vztahy, ale nevyšly. Mám malého syna (6 let).Vím, že jsou princové v tomto věku vyprodáni.
Nebeř chlapovi. Dnes mají ženy děti později. A je spousta chlapů, Ty jsi však jen jedna. Pokud chceš, mohu Ti pomoct. Je to fuška získat zpět sebevědomí, ale stojí to za to. ![]()
@Lucy C. píše:
Nebeř chlapovi. Dnes mají ženy děti později. A je spousta chlapů, Ty jsi však jen jedna. Pokud chceš, mohu Ti pomoct. Je to fuška získat zpět sebevědomí, ale stojí to za to.
To je nějaký vymejvání, néé?
@Anonymní píše:
Ahoj, mohli byste mi prosím poradit? Mám přítele, je to vdovec, má čtyři dospělé děti. Čekala jsem s ním dítě, ale měla jsem takové stresy, že jsem o dítě v 9 tt přišla. Chodí do hospody za kamarády, když jsem říkala, že bych byla raději, aby byl se mnou, tak řekne že jo, že se omlouvá, chvíli vydrží a pak jde zase do hospody. Měla jsem stresy hlavně z toho, jak to bude vypadat, když se dítě narodí, jestli taky bude s kamarády raději než s námi. Minulý týden tu měl na návštěvě své dcery. Já jsem byla po samovolném potratu, psychika v háji, bolelo mne břicho, hrozil zánět a další revize. Byl s nima a pořád říkal, že mne chtějí poznat.Jsou z dálky z Čech, my žijeme na Moravě. Řekla jsem mu, ať jim řekne, že je mi zle, že se omlouvám, a klidně ať jim řekne i důvod, snad to pochopí. V pátek hrozilo, že pojedu do nemocnice, protože mne břicho hodně bolelo, poprosila jsem ho, jestli přijde a pohlídá psa,,že nevím, jak dlouho tam budu. Přišel napitý a řekl, že dcerám se omluvil s tím, že jsem stydlivá a že proto tam nedojdu. Mám ho ráda, ale tohle hodně bolí. Je to jinak docela hodný člověk, pomůže, dojel za mnou i do nemocnice. Má cenu v tom pokračovat?
Nepíšeš, jestli ty máš nějaké svoje děti. V jeho věku, kdy on už má dospělé děti, asi ani po dalším dítěti netouží. Má už svoje neměnné zvyky, rituály, a celkově životní styl, který těžko změníš. Třeba mu bylo před dětmi trapné říci, že v jeho věku jim ještě málem pořídil sourozence, a kdo ví, jak by to přilaly, tak se vymluvil na to, že jsi stydlivá.
Že je jinak hodný, to je sice fajn, ale záleží na tobě, co od partnera a vztahu celkově očekáváš.
Jaký vymejvání. Život máš takovej, jakej si ho uděláš.
Pokud o sebe žena nedbá, je jich taková spousta, potom ti princové nejsou. Já být chlap, taky bych doma nechtěla kámoše v teplákách s mastnýma vlasama, co má ještě navíc blbý kecy.
@Anonymní píše:
@ontar
Měla jsem dva vážné dlouhodobé vztahy, ale nevyšly. Mám malého syna (6 let).Vím, že jsou princové v tomto věku vyprodáni.
Tak to jo…takže vše je v normálu..takových vztahů je…a s těma jeho dcerama bych to hodil za hlavu, možná to jsou nějaký třeštiprdla, jak holky kolem 20-tky bývají a občas tátovi vpálí, že se víc stará o cizí ženskou s děckem, než o vlastní princezny v rozkvětu a on chtěl mit klid…
@Lucy C. píše:
Jaký vymejvání. Život máš takovej, jakej si ho uděláš.
Pokud o sebe žena nedbá, je jich taková spousta, potom ti princové nejsou. Já být chlap, taky bych doma nechtěla kámoše v teplákách s mastnýma vlasama, co má ještě navíc blbý kecy.
No nevím…mít doma jednu jedinou sebevědomou a kór, když o tom bude ještě sama skálopevně přesvědčená, asi také nebude pro chlapa žádná velká výhra…
A nebo ho může brát takového, jaký on je. K tomu ona buď dospěje a nebo si najde někoho jiného.
Předělávat chlapa v tomhle věku, který už žije deset let sám? Je lepší si i z takového vztahu vzít to dobré, než se vztekat a snažit se o změnu. A nebo jít dál…