Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky chtěla bych se zeptat ![]()
Minulý týden mi došel papír, že musím doložit rozsudek od soudu a, aby nebylo přihlíženo k manželovi, že spolu nežijeme. Jednalo se potvrzení k přídavkům na děti. Když to do 8.dnů nedoložím pozastaví mi přídavky. Ve středu účtárna odesílala RP a už se mi to neodeslalo a paní úřednice mi zastavila jak rodičovský příspěvek (který mimochodem pobírám rok a půl a mám 4.letou variantu) tak i přídavky na děti. Chápu tedy ty přídavky (i když jsem to donesla ve stanovené lhůtě) ale rodičák??? Na ten mám nárok pokud celodenně a řádně pečuji o děti… a přídavky jsou na příjem rodiny ne??? Nepobírala jsem PPM přešla jsem rovnou na rodičák.
Mám si tedy na paní úřednici stěžovat a nebo to nechat být? Tutíž já jsem teď zůstala totálně bez peněz. Prý neví zda mi to pustí na druhý termín toho 18!!!
Nedokázala mi vysvětlit proč mi zablokovala i RP na kterej nárok mám ( prý to má hodně společného - tím náš hovor zkončil)a myslím si, že společnýho s tím nemá nic :-/
Pokud se pletu prosím řekněte mi to ať jsem pro příště chytřejší… a nebo mám udělat oné úřednici problémy?
Díky moc za rady
![]()
No to uz je fakt strasne, ja tie uradnicky fakt nechapem! Nastvalo by ma to hodne a stazovala by som si,,
Myslím, že paní úřednice šlápla vedle. A i kdyby ne, měla by ti to umět vysvětlit. Tím, že to vysvětlit nedokázala spíše ukazuje na to, že to udělala blbě. Šla bych za její vedoucí. Vzhledem k tomu, že jsi zůstala bez prostředků, určitě bych to nenechala být.
@petula.bir tak asi to pozastavili z důvodu nespolupráce, ale to by ti měli říct na úřadě. Co zavolat vedoucí oddělení a zeptat se jí?
Mně s jakýmkoli dotazem pomohli tady http://www.cssz.cz/…call-centra/
mají tam přímo přístup do databáze s tvým rč, tak snad budou kompetentní
Podle mně to to mněla vysvětlit. Šla jsem si pro rozhodnutí (mám taky 4 letou)a tam je " JESTLIŽE NASTANOU VE VAŠEM PŘÍPADU ZMĚNY… NAHLAŠTĚ DO 8 DNŮ
RP a přídavek na dítě je forma podpory takže já to chápu, že na to právo má. Ten papír musíš mít taky.
Oznámení o přiznání dávky státní sociální podpory.
Papír o tom, že to mám donést jsem dostala do schránky 10.6. či 11.6. s tím, že 12.6. jsem vše doložila
Pokud peníze přijdou do pátku nechám to být…
Tak pokud se jednalo o pridavek na dite, nechapu, proc ti pani zastavila i RP.To se mi nikdy nestalo. Pokud jsem nedonesla na urad doklady, ktere byly potreba k ruznym prispevkum, vzdy mi zastavila jen ten konkretni, o ktery se jednalo, vsechno ostatni mi bylo vyplaceno normalne. A nikdy jsem nemela porad tu samou pani, aby nekdo mohl rict, ze asi byla pani hodna…byl to vzdy nekdo jiny. Pokud si nevyridis jednou za rok pridavky na dite, tusim, ze se to vyrizuje v zari??
,tak ho proste nedostanes, ale RP ti musi byt vyplacena v plne vysi.
@Jaruna
Ano, jednalo se o přídavky na děti. I v tom papíru bylo napsáno, že pokud do 8.dnů nedoložím papír od soudu tak mi budou přídavky na děti pozastaveny. A najednou mám zastavený i rodičák.
@petula.bir A máš aspoň o svěření do péče požádáno? Mělo by stačit, že na pracák doneseš tu žádost. Protože je jasný, že soudy trvají a bez peněz být (a tvoje dítě) nemůžete. Nebo zajdi na ospod, ať ti aspoň vydají potvrzení že o dítě pečuješ ty. Na RP by to snad mělo stačit, na přídavek asine.,
@petula.bir proto bych sla primo za vedouci a zeptala se na to.Je mi jasny, ze ji bude vedouci branit a placat jak byla urednice v pravu, ale ja tomu neverim ani za mak teda. Rekla bych ji to a sla domu, stejne s tim vic nejde udelat.Ale aby proste vedela, ze tohle je moc, kort kdyz nemas zadny jiny prijem, nez RP.
@petula.bir Stejně postupují i úřednice v jiných městech, takže to asi nebudou nějaké intriky jedné báby, ale jejich postup.
@petula.bir sice neporadím, ale mám takový pocit, že oni to musí vyplatit v daném měsíci. Když půjdeš za její vedoucí, že ti pozastavila rodičák, tak ona ti může říct, že lhůta na odeslání zatím nevypršela a bla bla bla. Takže se obávám, že nezmůžeš nic. Jinak mi teda taky hlava nebere, co to má společného :/ sice přídavky nemáme, ale mám za to, že to souvisí s příjmem rodiny a RP je úplně něco jiného ![]()
@Tiger-lily
ano, měla jsem jim donést rozsudek kterej jsem jim donesla.
No, minulý týden říkala paní co seděla vedle: Bych ty peníze mohla slečnš pustit na druhej termín ne? A ta druhá na to: Možná, jak chceš ale donesla vše co měla
a pak mi dodala, že s tím spíš počítat nemám ![]()