Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky já také nemám Egypťana. Mám Čecha a jsem strašně ráda.
Stačí mi číst co holky a ženy píší za knihy a občas se dostane ven. Myslím si že se to může stát každé z nás že ztratíme hlavu. Ono nemusí to být jen Egypťan ale i černoch a tak, záleží jaký je…
No ale mohu říct že po nočním přečtění diskuze mi bylo zvláštní dnes s Egypťanem komunikovat když mě masíroval. Vím že má v Egypt. 2 holčičky a tu měl vztah s češkou… No nevím…
@KvetinkaL
oni to tam tak neprozivaji, jako ze nevera…
muzi mivaji vic zen / milenek ale zenska by si to dovolit nemohla.
Docela jsem se s tim „svym“ egyptanem stykala na kavu atd a vzdy rikal, ze bych u nich sama nikam nesmela i bezne do ulic natoz vecer
(jsem vysoka, dlouhe blond vlasy, velke oci, i pohledna
) a proste bylo citit, ze i kdyz se zahalovat dnesni zeny uz nemusi, tak by to asi chtel, kazdopadne zadne vystrihy, tilka, liceni atd nic co by delalo zenu zbytecne krasnejsi pro druhe…
je to jiny kraj a oni jsou jinak vychovani ![]()
nejvic me dostalo, kdyz rikal ze se na nej zena zlobi, protoze nechce pomahat jako luxovat, myt nadobi atd…ze se pohadali a dostala facku, potoze neni zvykly ze by si zenska takhle vyskakovala a hrozne se divil, ze s nim manzenka nemluvila a brecela
![]()
tohle mi jako varovani od egyptana stacilo, i kdyz egypt a more je krasne a lakave
![]()
@Rishley píše:
Nikdy neříkej nikdy
Ale když už, tak hledej jen bohatého, vychovaného v evropském duchu, sirotka bez sourozenců![]()
a hlavně… bez maminky… ![]()
Holky, ráda bych do uzavrene skupinky..procetla jsem celou diskuzi..ctu ji od 22.30h, takže 2,5hodiny
mám známost z Egypta, tak potřebuju vědět hodně věcí a názor vás, tech kteri mate Egyptana doma, na myho objeva..děkuji ![]()
@KvetinkaL Víš, ono ty knihy, to je dost zavádějící a možná taky hodně zdramatizované aby se prodávaly.
Můj muž je z dost jiného prostředí než mají holky co si je přivezou z letovisek, tak nemůžu dobře objektivně posoudit jaký život žijí a mám to jen od kamarádek z doslechu a žádná ti neřekne úplnou pravdu, ale ty knížky jsou většinou ze zemí jako Spojené Emiráty, Jemen, Saudská Arábie. Tam mají úplně jinou mentalitu než třeba Egypťané, co se týče vztahu k ženám. Pak se musí rozlišovat, jestli je chlap z vesnice nebo z města a setkal li se vůbec předtím s něčím evropským. Nemyslím tím teď filmy na satelitu, tím mají o nás velmi zkreslené představy… Abych řekla pravdu divím se holkám (Evropankám), když věděly do čeho jdou, že do toho šly a pak píší knihy o tom jak jsou nešťastné. Ty které nevěděly do čeho jdou, nemá cenu komentovat
Domorodky v některých zemích nemají moc na výběr, ale tyhle problémy jsou kulturní a jedna ženská co napíše knihu to nevyřeší…
@Lana222 píše:nejvic me dostalo, kdyz rikal ze se na nej zena zlobi, protoze nechce pomahat jako luxovat, myt nadobi atd…ze se pohadali a dostala facku, potoze neni zvykly ze by si zenska takhle vyskakovala a hrozne se divil, ze s nim manzenka nemluvila a brecela
![]()
Buď kecal a vytahoval se. Nebo je to d. e.b. i.l. (jiný slovo mě nenapadlo) a ať je ta ženská ráda, že se ho po dvou letech zbavila
@Rishley píše:
@KvetinkaL Víš, ono ty knihy, to je dost zavádějící a možná taky hodně zdramatizované aby se prodávaly.
Můj muž je z dost jiného prostředí než mají holky co si je přivezou z letovisek, tak nemůžu dobře objektivně posoudit jaký život žijí a mám to jen od kamarádek z doslechu a žádná ti neřekne úplnou pravdu, ale ty knížky jsou většinou ze zemí jako Spojené Emiráty, Jemen, Saudská Arábie. Tam mají úplně jinou mentalitu než třeba Egypťané, co se týče vztahu k ženám. Pak se musí rozlišovat, jestli je chlap z vesnice nebo z města a setkal li se vůbec předtím s něčím evropským. Nemyslím tím teď filmy na satelitu, tím mají o nás velmi zkreslené představy… Abych řekla pravdu divím se holkám (Evropankám), když věděly do čeho jdou, že do toho šly a pak píší knihy o tom jak jsou nešťastné. Ty které nevěděly do čeho jdou, nemá cenu komentovatDomorodky v některých zemích nemají moc na výběr, ale tyhle problémy jsou kulturní a jedna ženská co napíše knihu to nevyřeší…
Máš úplnou pravdu ![]()
@Rishley
Jako ano, já to chápu ale i kdyby bylo půl pravdy z toho co v knihách píší, tak je to pro nás drsné víš. To je můj názor. Že na něčem se to zakládá…
Osobně si neumím představit žít tak daleko od rodiny.
Ale prostě příběhy jsou to více než zajímavé. A věřím že tam jsou holky šťastné i nešťastné..
Ale to i tady. Potkají vo*a a stojí to za prd, ale tam je ještě ta kultura a tak no.
Vím neumím se moc vyjadřovat, ta prosím o pochopení
@Rishley vetsina knih co jsem cetla, vypovidali pouze pravdive a bez obalu o tom jake to je, byt manzelkou v arabske zemi. O nejake dramatizaci kvuli prodeji nemuze byt rec. Z deseti egyptanu muzes mit 8, kteri jsou uzasni a dva se kterymi je zivot peklo. Stejne to plati o chalidzi (Kuvajt, SAE, apod…)
vetsina pripadu konci spatne, a knihy ktere vychazeji to je jenom zlomecek vsech pripadu… ostatni se rozplynou a nebo o nich nikdo nemluvi.
sjednejte si schuzku treba na ceskem velvyslanectvi v Egypte, a tam si nechte prevypravet par pribehu… nejde o zadne extremni situace… tehdejsi konzul Zdimera sam rekl, ze z 95 % konci manzelstvi (s detmi) uzavrene s Egyptanem, velice dramaticky a spatne.
a to se nebavime jenom o ceskach. Mluvim o holandankach, anglicankach, nemkach atd…
pred zacatkem Ramadanu jedna belgicanka (matka 2 lete holcicky) ZAHADNE zemrela v Hurghade.. naposledy spatrena s manzelem, a manzel se pohresuje i s holcickou bezprostredne po tragedii ![]()
jeji telo si jeste ani rodina nevyzvedla..
nikdo nikdy tady pricinu umrti resit nebude, ikdyz uz ted je mezi vsemi jasne ze zemrela nasilnou smrti.
ano, jsou pripady kdy to vyjde, a pak je vetsina tech, kde je hodne velke ALE a nebo to stoji za houby uplne, a tech je vetsina…
A jeste bych dodala.. muzes tisickrat vedet do ceho jdes, znat kulturni rozdily, a nemusis mit nutne chlapika z hotelu a nebo z plaze.. ale muze se stat ze se neco v jeho zivote zasadne zmeni a tim take jeho chovani.. u kazdeho to muze byt neco jineho… to, ze ma s Evropankou deti, ci se mu stane ja nevim treba nejaky profesionalni neuspech a zacne touzit spis se vratit ke svym korenum atd atd…
jeste jednou zduraznuji (at se toho nechytnete).. JSOU MANZELSTVI SKVELA, KTERA VYSLA, a jsou manzelstvi ktere se treba i po deseti letech muzou zmenit v peklo na zemi…
tezko takove veci budete predvidat.. ale svym zpusobem kazda, ktera araba a muslima ma, sedi na rozvyklane zidli…
vsem, a kazde, ktere to vyslo, to z celeho srdce preju (nemluvi za mne nejake osobni zklamani ci co), a jsem rada ze i takove pripady jsou. Ale rozhodne bych z holek, kterym to nevyslo (a ted nemluvim o turistkach, kterym nevyjde prazdninovy romanek), nedelala naivky co si neumi najit, kdyz uz, araba co za neco stoji.
@gaas já jsem psala že se divím holkám, které věděly jaký ten jejich je a stejně si ho vzaly.
On pan konzul Ždimera byl extrém sám o sobě. Rád vyprávěl otřesné události aby odradil nevěsty od vdavek. Nedivím se mu, v posledních 10 letech zažil Egypt egyptsko-evropský svatební boom.
Každá knížka je zdramatizovaná, aby se dobře četla. A tyto jsou pro nás exotické. Ano, je tam dost pravdy, to nepopírám. Mám známou, která s manželem tráví pár měsíců v roce v Saudské Arábii a je ráda, že chodí ven jen ojediněle a může přežít ten čas na zahradě. Ale zas máme kamaráda Sauda a jeho žena si užívá života, pracuje a když vypráví o svých známých a jejich životech, tak by člověk řekl že to tam není tak hrozný. Chci tím říct, že záleží na každém jak ten příběh v knize pojme.
@Rishley
K tomu, co jsi napsala teď bych ještě možná taky doplnila, že hodně záleží i na osobnostech, které se potkají. Myslím to tak, že některá Evropanka už může považovat za nemístný teror, pokud by ji partner požádal, zda by například nemohla nosit o něco delší sukně, jiné je to jedno a nemá s tím problém. Jestli rozumíš, co chci říct. Tím nemyslím, že by se měl někdo nechat někým terorizovat, ale pouze to, že pokud očekávám, že druhý se do určité míry přizpůsobí mým evropským zvyklostem, pak je naprosto jasné, že druhá polovina může očekávat totéž i ode mně.
@Rishley presne jak rikas.. kazda to vnima jinak… stejne jako pojem statne manzelstvi, a spravny manzel, muze pro kazdou znamenat uplne neco jineho…
stejne jako SVOBODA, muze mit ruzne podoby…
ano, pan Zdimera se snazil holky odradit a delal spravne. Ikdyz konecne rozhodnuti je potom na kazde holcine.
kniha se pise tak, aby byla ctiva.. to nic nemeni na tom, ze udalosti a zazitky a pribehy, ktere zeny prozivaji, jsou pravdive a kdyz bych nekdy se rozhodla napsat knihu, tak nebudu vubec prehanet a spadne brada vsem… naopak.. realita je jeste o dost horsi, protoze do knihy preci jenom nemuzes zachytit uplne vsechno, kazdy detail, kazdou malickost… treba vuni, zapach, pocity… napisi. Mela jsem strach.. ale uz jenom ona hrdinka vi, jake to je, se opravdu trast strachy a bat se o zivot vlastni a zivot vlastnich deti…
nebo se bat kazdou noc usnout, aby rano deti nasla v pokojicku…
muze to prenest v pismenkach na papir, ale realita je o moc horsi.
Muze to byt uzasne svobodmyslny, vzdelany muz, ktery je na urovni, a ne zadny domorodec z vesnice, a i presto muze po dvaceti letech prekvapit.. i takovy pribeh znam.
Bud popira on sam svoji vlastni kulturu a svoje nabozensvi a svoje zvyky a hodnoty, a nevadi mu to… a nebo se jednou ke vsemu navrati… a nebo tak zije standartne a pro zenu je to potom hodne neprijemne prekvapeni…
pro vsechny zeny, ktere maji muslima.. kolik z vasich manzelu se prave posti a drzi Ramadan? ze to nedela ted, neznamena, ze to nebude delat za 10 let a nebo ze to nebude vyzadovat jednou po svych detech…
a je to uplne prirozeny a normalni.. asi jako kdyz ja, jako evropanka vyzaduji, aby si deti kazdy den po jidle vycistili zuby… pro Egyptanku spanelska vesnice a jeste se tomu smeje…