Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
k našemu vztahu- pokud bych nevěru měla podloženou, ukončila bych ho ihned!Ale jak to zjistit, jestli s dotyčnou něco měl..nevím.Vím pouze to, co jsem si přečetla.A i to popřel, když nevěděl že o to vím.A řekl že si nepsali nic špatného.A vím, že mi několikrát lhal i v maličkostech.Když sem pak na pravdu přišla, buď zatloukal dál a nebo řekl že měl strach mi to říct, že bych vyváděla.
Prostě to nezjišťuj. Ty na to chceš přijít, záměrně hledáš, jestli někde někoho nemá. To budeš takhle dělat pořád, když si najde novou práci? Myslím, že to trošku přeháníš… Přestaň po tom pátrat, mám pocit, že ho „dusíš“ a proto ti potom lže. Vůbec nemáš důkaz o tom, že by někoho měl, tak se tím přestaň trápit.
Milá zakladatelko, váš vztah je opravdu jako na horské dráze, ale to je vesměs každý vztah. Problém u vás je, že mu nevěříš a kvalitní plnohodnotný vztah bez důvěry nemůže nikdy fungovat. Já se ti upřímně moc nedivím, tvůj přítel opravdu dělá prazvláštní věci, včetně mazání čísel, zpráv, není schopen vysvětlit zprávy z FB. Samozřejmě, že bude zapírat, není blázen, tuhle radu doktora Plzáka mají všichni chlapi zakódovanou jako genetickou informaci. Osobně si myslím, že váš vztah budoucnost nemá (odpověď na tvou otázku v úvodu) a druhé dítě to rozhodně nezachrání. Myslím, že by ses měla na nějaký čas odstěhovat a být chvíli sama. Pokud máš rodiče, ke kterým můžeš jít, tak to udělej. Vyčistíš si hlavu a uvidíš váš vztah z větší perspektivy. Toť je má rada. Hodně štěstí přeji, ať už se rozhodneš jakkoliv. ![]()
Máš problém sama se sebou - nevěříš jemu, nevěříš sobě, utíkáš k milenci…Já bych místo druhého dítěte nastoupila do práce a dělala především něco sama se sebou, protože to, co dělá on je jedna věc, ale pro tebe by mělo být důležité to, co děláš, jak se chováš a cítíš TY! Obrátila bych se na psychologa a dělala něco se sebou! To jestli spolu budete nebo nebudete je ve hvězdách a ukáže se časem. Tenhle způsob života by zabil každýho.
přesně, IVF do tohohle vztahu? Píšeš o tom, jak tě poznamenalo dětství, ale jaký dětství ty připravuješ svýmu dítěti? A do toho ještě druhý když nemáte na nájem a on stálou práci? Jdi do práce ty a hlavně někam k psychologovi, tohle slídění po nevěře fakt normální není a k nevěře partnera může naopak přinutit.
Problém je právě to, že já ani on nemáme kam jít.Když se rozejdeme.Ani jeden se s rodiči nevídáme a máme k tomu bohužel své důvody.Práci bych si ráda našla, ale nikde mi hned při nástupu nevyhoví tak, abych mohla odvádět i vyzvedávat dítě ve školce.Je to tu s prací velká bída
Myslím, že k psychologovi nepotřebuji..spíš maximálně v době krize, by náš vztah potřeboval manželskou poradnu.Teď je to mezi námi třeba fajn, věřím mu..nemám důvod-chová se normálně.Nejsem člověk co by zkoumal každou blechu na něm, jen nesnesu když mi někdo lže a říká že nic.Zatímco ho znám několik let a vidím, že se něco děje.V té chvíli podezíravá být začnu..která by nebyla.Jinak nám je spolu fajn.Jen je to prostě jak horská dráha.Nevím co je za těmi zvraty v jeho chování..říká, že nic.. ![]()