Má učitelka právo volat lékařce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12300
30.1.12 17:26
Angua píše:
To nevím, ale určitě je to pohyblivější, než u toho učitele… Určitě tě soukromník nenutí, abys měla dovolenou celou v kuse…

Soukromník udělá to, že vyhlásí celopodnikovou dovolenou a je mu úplně fuk kdy jsi kam chtěla jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
30.1.12 17:27

No já jen přemýšlím, jak může dr vědět u jakýho doktora zrovna dcera byla? Navíc můj syn nikde nemá napsáno ke kterémudr.chodí. Myslím, že paní učitelka, nikam nevolala jen je to ten typ, kterej dělá dětem stres. . . Né všechny učitelky jsou korektní a na úrovnia a když se jim něco nezdá tak zavolají mámě nebo tátovi. Bohužel i takový vychovávaj naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
30.1.12 17:29
denca29 píše:
No já jen přemýšlím, jak může dr vědět u jakýho doktora zrovna dcera byla? Navíc můj syn nikde nemá napsáno ke kterémudr.chodí. Myslím, že paní učitelka, nikam nevolala jen je to ten typ, kterej dělá dětem stres. . . Né všechny učitelky jsou korektní a na úrovnia a když se jim něco nezdá tak zavolají mámě nebo tátovi. Bohužel i takový vychovávaj naše děti.

razitko na omluvence?

• Citovat
  • Upravit
23847
30.1.12 17:29
Angua píše:
To nevím, ale určitě je to pohyblivější, než u toho učitele… Určitě tě soukromník nenutí, abys měla dovolenou celou v kuse…

Hehe, brách dělá v bankovním sektoru a tam si musí zamci vybrat minimálně 14 dnů dovči v kuse (maj celkem 4 týdny), jako kdyby tam kradli nebo dělali podvody, tak za 14 dnů jejich nepřítomnosti je šance, že se na to přijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
30.1.12 17:31

Jak jsem psala, každé zaměstnání má něco. Ohledně dovolené, taky bych ráda jela v sezóně k moři třeba. To mám ale smůlu, jako vedoucí musím dohlížet na celej barák, když si moji podřízení dovolenkujou, v červnu to nepřipadá taky v úvahu, musím na ministerstvo odevzdat půlroční statistiku. Pak se taky musím domluvit s kolegyněma, která by mě zastoupila, v kanceláři vždy někdo musí být. Před Vánoci mám taky smůlu, ukončuje se rok, dovolenou si musí dovybrat moji podřízení. V lednu taky nikam, uzavírá se rok a dělá se roční statistika. Většinou jsem si během toho frmolu v práci vybrala týden dovolené a to většinou proto že jsem marodila a nechtěla jsem na Pn a zbytek mi byl proplacen. Takže ano, dovolenou placenou mám, ale taky to není tak růžové, jak by se mohlo zdát. A myslím si, že to tak má spoustu zaměstnaných a nemusí dělat to co já nebo učitelku. Můj táta má celopodnikovou nařízenou dovču a taky si vybrat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
30.1.12 17:32

Nedá mi to - učitel má právo volat lékaři, protože zákonná povinnost rodiče je posílat v rámci devítileté školní docházky dítě to školy. A učitel má přímo povinnost zjistit, pokud má pochybnost o omluvách, zda důvod, proč dítě není ve škole, je opravdu opodstatněný. Ne málo rodičů je schopno krýt záškoláctví, už jen proto, že oni samotní z toho mají problém.
Je mi upřímně jedno, co dítěti je, ale prostě musím svoji povinnost dodržet. Tak jako mi je rodič povinnen dítě omluvit. Se spoustou rodičů problém nemám, dítě je nemocné, má zdravotní problémy a vždy se domluvíme…nechápu, proč si na toto někdo chce stěžovat 8o .

Add. volno, které leží spoustě lidí evidentně v hlavě - nepopírám, že mám volna více, než ostatní…ale mezi námi, ten, komu se to jeví jako tak úžasné, může jít přeci také pracovat do školství, ne?! Pan ministr Dobeš to umožňuje už kde komu, tak do toho…
Malé upozornění: přesčasy mi také nikdo neplatí, celou pracovní dobu mám zodpovědnost za xx dětí a jen to, že si odskočím na WC je někdy velmi stresující, nezatelefonuji si, neodskočím, neuvařím kávu…o prázdninách do práce chodit v případě nutnosti musím…volno si nemohu vzít, kdy chci já..mám to jasně dané…a docela mě baví, jak si někteří myslím, jak horentní platy bereme - po 5ti letech VŠ, státnici za jazyka a dalším vzdělávání vážně uvažuji, že mi to za toto nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
30.1.12 17:37
My píšeme omluvenky sami, možná to je tím, že je ještě na základce.
Anielkha píše:
denca29 píše:
No já jen přemýšlím, jak může dr vědět u jakýho doktora zrovna dcera byla? Navíc můj syn nikde nemá napsáno ke kterémudr.chodí. Myslím, že paní učitelka, nikam nevolala jen je to ten typ, kterej dělá dětem stres. . . Né všechny učitelky jsou korektní a na úrovnia a když se jim něco nezdá tak zavolají mámě nebo tátovi. Bohužel i takový vychovávaj naše děti.
razitko na omluvence?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
tynda píše:
Nedá mi to - učitel má právo volat lékaři, protože zákonná povinnost rodiče je posílat v rámci devítileté školní docházky dítě to školy. A učitel má přímo povinnost zjistit, pokud má pochybnost o omluvách, zda důvod, proč dítě není ve škole, je opravdu opodstatněný. Ne málo rodičů je schopno krýt záškoláctví, už jen proto, že oni samotní z toho mají problém.
Je mi upřímně jedno, co dítěti je, ale prostě musím svoji povinnost dodržet. Tak jako mi je rodič povinnen dítě omluvit. Se spoustou rodičů problém nemám, dítě je nemocné, má zdravotní problémy a vždy se domluvíme…nechápu, proč si na toto někdo chce stěžovat 8o .Add. volno, které leží spoustě lidí evidentně v hlavě - nepopírám, že mám volna více, než ostatní…ale mezi námi, ten, komu se to jeví jako tak úžasné, může jít přeci také pracovat do školství, ne?! Pan ministr Dobeš to umožňuje už kde komu, tak do toho…
Malé upozornění: přesčasy mi také nikdo neplatí, celou pracovní dobu mám zodpovědnost za xx dětí a jen to, že si odskočím na WC je někdy velmi stresující, nezatelefonuji si, neodskočím, neuvařím kávu…o prázdninách do práce chodit v případě nutnosti musím…volno si nemohu vzít, kdy chci já..mám to jasně dané…a docela mě baví, jak si někteří myslím, jak horentní platy bereme - po 5ti letech VŠ, státnici za jazyka a dalším vzdělávání vážně uvažuji, že mi to za toto nestojí.

No však tě nikdo ve školství taky nedrží. Když v tom vidíš samé nevýhody, jak píšeš, tak jdi jinam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
PETRUCHA píše:
Angua píše:
Soukromník udělá to, že vyhlásí celopodnikovou dovolenou a je mu úplně fuk kdy jsi kam chtěla jet.

Ale pokud nebyla nějaká změna, tak ti může nařídit jenom půlku nebo 2 týdny nebo tak nějak, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.12 17:38

já bych teda ve školství učit nechtěla ani za zlatý prase.

Jak to vypadá na středních školách? každá paní učitelka bere antidepresiva, aby to vůbec vydržela.. je mi jich líto… :-(

A ty platy? chudáci…

• Citovat
  • Upravit
50725
30.1.12 17:38
Gina108 píše:
tynda píše:
Je mi upřímně jedno, co dítěti je, ale prostě musím svoji povinnost dodržet. Tak jako mi je rodič povinnen dítě omluvit. Se spoustou rodičů problém nemám, dítě je nemocné, má zdravotní problémy a vždy se domluvíme…nechápu, proč si na toto někdo chce stěžovat 8o .Add. volno, které leží spoustě lidí evidentně v hlavě - nepopírám, že mám volna více, než ostatní…ale mezi námi, ten, komu se to jeví jako tak úžasné, může jít přeci také pracovat do školství, ne?! Pan ministr Dobeš to umožňuje už kde komu, tak do toho…
No však tě nikdo ve školství taky nedrží. Když v tom vidíš samé nevýhody, jak píšeš, tak jdi jinam. :nevim:

Ale totéž přece platí opačně - kdo tolik závidí učitelům, ať si to jde zkusit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
30.1.12 17:42

Angua - přesně :D

Já se jen už opravdu musím smát.To je nastavení celé naší společnosti, číhat na chybu a pak ji využít ve svůj prospěch…

Vždycky říkám takovým „přejícím a hodným“ lidem: „Kdyby jste se učili tak dobře jako já, také jste se TAK mohli mít“ 8) 8) 8) 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
30.1.12 17:44
tynda píše:
Angua - přesně :D

Já se jen už opravdu musím smát.To je nastavení celé naší společnosti, číhat na chybu a pak ji využít ve svůj prospěch…

Vždycky říkám takovým „přejícím a hodným“ lidem: „Kdyby jste se učili tak dobře jako já, také jste se TAK mohli mít“ 8) 8) 8) 8) 8) 8)
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
30.1.12 17:48

My to máme ve škole tak, že pokud jde o problémovou rodinu nebo žáka (hodně chybí, záškoláctví), tak se s rodičem podepíše, že budeme akceptovat a omlouvat pouze absenci potvrzenou lékařem. Pokud mám v ŽK razítko, nenapadlo by mě volat lékaři. Ani bych si nedovolila se ho ptát na zdravotní stav cizího dítěte (i když „mého“ svěřence ze třídy).

• Citovat
  • Upravit
23847
30.1.12 17:54

Angu, já učitelům nezávidím, já než bych šla do školství, tak to raděj jezdit s hovnocucem :oops: :mrgreen: jen prostě nesnáším, když lidi pindaj a stěžujou si na svou práci a to platí o všech, zejména o prodavačkách, sestřičkách atd. No tak maj jít dělat něco jinýho. :zed: Není nic horšího než zpruzelý zaměstnanec, který pracuje s lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová