Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
eviliska píše:Izz píše:moje mamka je učitelka už 34 let , je to sice náročná práce, ale za se neučí 8 hodin v kuse. Max 6 hodin po 45 minutách.
DobráAle to jsou profese s platem 80tis/měsíčně (piloti, dispečeři), a ti zbylí rozhodně nemaj 20tis jako učitelé
Tam je samozřejmě to nasazení oceněno
Jo to je přesně ono.
Izz píše:
DobráAle to jsou profese s platem 80tis/měsíčně (piloti, dispečeři), a ti zbylí rozhodně nemaj 20tis jako učitelé
Já jsem dělala delegátku,pracovní doba 6 dní v týdnu,i když i ten 7 se třeba něco semlelo.
Opravdu jsem občas musela mít
nebo bych ty lidi asi zabila.
Jednou jsem ve 4 v noci řešila probíjející záchod.V tu chvíli jsem nevěděla jestli se mi to zdá nebo je to realita. ![]()
burgundy píše:
Tak je dost trapný se dohadovat o tom, jestli je povolání učitele náročné nebo ne..
Zajímavý článeček (sice v angličtině, ale jestli jste nechyběli na angličtině tak porozumíte)http://www.guardian.co.uk/education/2011/apr/25/stress-drives-teachers-out-of-schools , výňatek: Research by the Health and Safety Executive in 2000 found teaching to be the most stressful profession, with 41.5% of teachers reporting themselves as „highly stressed“.
Odkaz mi nefunguje, ale dle tvýho výňatku koukám, že je to nejvíc stresující povolání proto, že 41,5% učitelů o sobě tvrdí, že jsou vysoce stresováni. No, podle této logiky, kdyby byly např. hajzlbáby tolik neurotické a označily samy sebe za stresované, tak by to taky mohlo být vysoce stresové povolání. ![]()
Angua píše:
A nejspokojenější jsou prý bagristi![]()
![]()
Na to mi řidičák B asi nestačí co? ![]()
Já bych byla pro, abyste si to učení zkusili. ALE! Já mám tu práci ráda, neřikám, že jsem vyčerpaná a že je to šílenost. Dělám to ráda, baví mě to, volno je parádní (třeba zejtra jedeme do kina
) Takže pro mě je moje povolání super.
Jen si nemyslim, že stát 5 hodin a smysluplně hovořit tak, aby to pochopilo dítě s IQ 130 ale i 90…aby byli všichni zabavení.....jó fajn. Já mám třeba po 5 hodinách dost. Sekretářka je po obědě stále čerstvá a jde makat dál…já si dám hodinu voraz a jdu makat taky.
Hajzlbába je stresové zaměstnání, jen si vemte, kolik lidí jim tam proběhne bez zaplacení, takovou slabší povahu by to mohlo fest vystresovat ![]()
a kdy podle vás opravují učitelé písemky nebo se připravují na hodiny? ve své 8mi hodinové pracovní době?
asi pohled na tuto věc záleží od osobních zkušeností. já měla třeba smůlu na doktori a zdravotní sestry se chovali jak hovada, tak za mne bych jim teda nepřidávala, když už to teda bereme tak zostra ![]()
PETRUCHA píše:
A kolik já jako grafička v reklamce?
Grafici jsou dost mizerně placení, co? To je hrozně nedoceněné - mám s tím malinko zkušenost a lidi mají o té práci dost zvláštní představu (jako kolik to dá práce a kolik času zabere takové to „šak jenom změňte písmo a posuňte to o 2 mm doleva“
)
lucineeccka píše:Angua píše:Na to mi řidičák B asi nestačí co?
![]()
Si doděláš, za ten klid ti to stojí ![]()
Bachaři? No viděla jsem inzerát na stránkách úp a měli tam nějakou dvacku?
Grafička taky tak…kamarádka jí dělala a má se velmi pěkně. Plat nevim, třeba umí jen geniálně hospodařir.
Nechci se dohadovat. Práce učitele je dobrá práce, je to náročná práce. A máme víc volna než ostatní. To všichni víme. Tak proč se dohadovat…
Příspěvek upraven 30.01.12 v 19:24
Honzuovka píše:
Hajzlbába je stresové zaměstnání, jen si vemte, kolik lidí jim tam proběhne bez zaplacení, takovou slabší povahu by to mohlo fest vystresovat
A ten úklid záchodůůůů..bléééé
lucineeccka píše:Čoveče, mám pocit, že na některej bagr řidičák snad ani nepotřebuješ, pokud nejedeš po silnici. No a takový ty pásáky ani po silnici nesmí, tak to bys dělat mohla, tak směle do tohoAngua píše:Na to mi řidičák B asi nestačí co?
![]()
PETRUCHA píše:Izz píše:Kolik myslíš schválně, že mají třeba bachaři?
PETRUCHA píše:
A kolik já jako grafička v reklamce?
To všechno záleží strašně i na délce praxe, na dosaženém vzdělání,lokalitě atd..Jinak teda hrubý tip grafička (střední škola, bez praxe max. 20000 hrubého - středně velké město), bachař stření škola bez praxe tak 25.000 hrubého. Jsem moc mimo?
![]()
Izz píše:
Bachaři? No viděla jsem inzerát na stránkách úp a měli tam nějakou dvacku?
Grafička taky tak…kamarádka jí dělala a má se velmi pěkně. Plat nevim, třeba umí jen geniálně hospodařir.Nechci se dohadovat. Práce učitele je dobrá práce, je to náročná práce. A máme víc volna než ostatní. To všichni víme. Tak proč se dohadovat…
Příspěvek upraven 30.01.12 v 19:24
Bohužel mám dojem, že grafici berou mnohem, mnohem míň… Možná jak kde… Ale jestli by mi dal někdo dvacku, tak jdu do toho ![]()
Spíš jsem se tu na emiminu s kýmsi bavila a říkal něco o osmičce
![]()
burgundy píše:
a kdy podle vás opravují učitelé písemky nebo se připravují na hodiny? ve své 8mi hodinové pracovní době?asi pohled na tuto věc záleží od osobních zkušeností. já měla třeba smůlu na doktori a zdravotní sestry se chovali jak hovada, tak za mne bych jim teda nepřidávala, když už to teda bereme tak zostra