Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lucineeccka píše:Honzuovka píše:Já jsem myslela,tak že mají málo.Opravdu sestřičky obdivuju.Já bych na to neměla.lucineeccka píše:Zrovna zdravotníkům bych raději přidala. (nejsem zdravotník, aby se toho zas někdo nechytl)PETRUCHA píše:Zdravotní sestry jsou hooodně nedoceněné.Kamarádka mi teď říkala kolik bere a fak jsem nevěřila.Ještě říkala, že slyšela, že jim chtěj sebrat příplatky za noční a víkendy.Angua píše:Angu já osobně jim teda ale nic nezávidím a navíc kdyby šli dělat všichni učitele, tak to asi bude trochu na houby neGina108 píše:Ale totéž přece platí opačně - kdo tolik závidí učitelům, ať si to jde zkusittynda píše:No však tě nikdo ve školství taky nedrží. Když v tom vidíš samé nevýhody, jak píšeš, tak jdi jinam.
Nedá mi to - učitel má právo volat lékaři, protože zákonná povinnost rodiče je posílat v rámci devítileté školní docházky dítě to školy. A učitel má přímo povinnost zjistit, pokud má pochybnost o omluvách, zda důvod, proč dítě není ve škole, je opravdu opodstatněný. Ne málo rodičů je schopno krýt záškoláctví, už jen proto, že oni samotní z toho mají problém.
Je mi upřímně jedno, co dítěti je, ale prostě musím svoji povinnost dodržet. Tak jako mi je rodič povinnen dítě omluvit. Se spoustou rodičů problém nemám, dítě je nemocné, má zdravotní problémy a vždy se domluvíme…nechápu, proč si na toto někdo chce stěžovat.Add. volno, které leží spoustě lidí evidentně v hlavě - nepopírám, že mám volna více, než ostatní…ale mezi námi, ten, komu se to jeví jako tak úžasné, může jít přeci také pracovat do školství, ne?! Pan ministr Dobeš to umožňuje už kde komu, tak do toho…
Malé upozornění: přesčasy mi také nikdo neplatí, celou pracovní dobu mám zodpovědnost za xx dětí a jen to, že si odskočím na WC je někdy velmi stresující, nezatelefonuji si, neodskočím, neuvařím kávu…o prázdninách do práce chodit v případě nutnosti musím…volno si nemohu vzít, kdy chci já..mám to jasně dané…a docela mě baví, jak si někteří myslím, jak horentní platy bereme - po 5ti letech VŠ, státnici za jazyka a dalším vzdělávání vážně uvažuji, že mi to za toto nestojí.Jde o to že si učitelé pořád stěžujou jak mají těžkou práci, ale že maí volna tři prdelky a stresu máš v jiných zaměstnání taky dost, možná někde i o dost víc a co se týká zodpovědnosti…to je taky skoro všude. Co takový zdravotní sestry? Nebo i já nakonec, já sice neručím za lidský životy, ale za dost peněz teda jo. A když udělám průser, nebo budu nepozorná, tak si to zaplatím z vlastní kapsy. A že to nejsou malý částky.
Já taky a proto bych jim přidala.
Izz píše:
Jedna kolegyně na jiný škole o prázdninách musela žehlit povlečení do školkySíla.
My máme skvělýho ředitele. A pokud se dohodneme včas, tak nám dá dovolenou i ve školnim roce. Např na hory.
Jinak dle nějakýho výzkumu je prostě povolání učitele nejvíc psychicky náročný povolání. Odkaz nemám, jen jsem to někde četla. Já jsem od 7:55 do 12:35 ve 100% nasazení, maximálně si odběhnu na wc…ale za těch pár hodin si neoddychnu, sednu si na pár minut. Vim, že ostatní jsou taky v zápřahu, ale podle mě né ve 100% zapojením mozku po celou dobu…
A co letový dispečeři, piloti nebo řidič, třeba?
Tak jestli fakt zapojuješ mozek aspoň po tu dobu, co píšeš, tak to je skvělé, já měla bohužel na škole občas tu čest i s učitelkama, co ten mozek snad zapojily jenom když si šly uvařit kafe. ![]()
Izz ty myslíš že jste jedný co jsou v zápřahu a to hlavou? Co takovej doktor u operace? Nebo já u počítače, dělám grafičku, což je o tom že když je velká kampaň, tak tam sedím od ned´vidím do nevdím, nemám čas se ani najíst a jedu a vymýšlím a řeším furt něco. A ne jen od 7,55 do 12,30 nebo do kolka jsi to psala. Já tam taklhle v jednom zápřahu taky seděla 14 hodin. A nebyl to týden, nebyl to an měsíc, ale klidně půl roku. Ale práce mě bavila, jen lituju že už v takovým nasazení dělat nemůžu. Se dvěma dětma těžko
Budu ráda když nějaký místo seženu.
Izz píše:
Jedna kolegyně na jiný škole o prázdninách musela žehlit povlečení do školkySíla.
My máme skvělýho ředitele. A pokud se dohodneme včas, tak nám dá dovolenou i ve školnim roce. Např na hory.
Jinak dle nějakýho výzkumu je prostě povolání učitele nejvíc psychicky náročný povolání. Odkaz nemám, jen jsem to někde četla. Já jsem od 7:55 do 12:35 ve 100% nasazení, maximálně si odběhnu na wc…ale za těch pár hodin si neoddychnu, sednu si na pár minut. Vim, že ostatní jsou taky v zápřahu, ale podle mě né ve 100% zapojením mozku po celou dobu…Ale myslim, že kdo to nikdy nedělal, tak to nepochopí. Takže pokud je podle vás sekretářka ve stejnym zápřahu jako učitel, tak ten názor rozhodně nesdílim. Máme taky sekretářky ve škole a vidim ty jejich kafíčka a cigárka a vykecávačky
Příspěvek upraven 30.01.12 v 19:05
Njn, kdo nezažil sekretářky v soukromém sektoru, tak taky nepochopí. Ta naše by si to rozhodně dovolit nemohla, makala pro víc šéfů.
Jo ještě teda když jsem u toho žebříčku nejáročnějších zaměstnání…tak mezi prvníma jsou piloti, dispečeř letu, bachaři, doktoři…učitelku jsme tam teda neviděla.
Tak je dost trapný se dohadovat o tom, jestli je povolání učitele náročné nebo ne..
Zajímavý článeček (sice v angličtině, ale jestli jste nechyběli na angličtině tak porozumíte
)http://www.guardian.co.uk/education/2011/apr/25/stress-drives-teachers-out-of-schools , výňatek: Research by the Health and Safety Executive in 2000 found teaching to be the most stressful profession, with 41.5% of teachers reporting themselves as „highly stressed“. ![]()
Izz píše:
Jinak dle nějakýho výzkumu je prostě povolání učitele nejvíc psychicky náročný povolání. Odkaz nemám, jen jsem to někde četla. Já jsem od 7:55 do 12:35 ve 100% nasazení, maximálně si odběhnu na wc…ale za těch pár hodin si neoddychnu, sednu si na pár minut. Vim, že ostatní jsou taky v zápřahu, ale podle mě né ve 100% zapojením mozku po celou dobu…
Já mám kolikrát taky v práci rozlítaný den, musím myslet na hafo věcí, nezastavím se atd., ale není to nic proti tomu, když jsem třeba týden učila v kurzu - od 8 do 12 na nohách, muset furt mluvit, soustředit se, vyrovnávat se s pocitem frustrace (jak už jim to mám sakra říct
), tím, že nemůžu vykázat za dveře matku, co mi tam místo Excelu sjíždí MMB, ani jí napsat poznámku (a ještě být příjemná, když kvůli tomu neví, která bije) a tak
Pak jsem se ráda svalila na svou pracovní židli a věnovala se běžným pracovním povinnostem
A to jsou dospělí lidi, kteří tam ve většině případů chtějí být a zajímá je to, nebaví se, jsou ukáznění… Skutečně jsem pak získala k učitelům nový respekt ![]()
A není to stížnost, mě to bavilo a baví, i jsem šla učit dobrovolně nějaké kurzy na RD, ale prostě vidím, že to není žádná prdel
Jasně, že všude je něco, ale zase shazovat to tím, že si nemají co stěžovat, protože mají tolik volna, je blbost. Každý má v práci něco blbého a něco dobrého.
Dobrá
Ale to jsou profese s platem 80tis/měsíčně (piloti, dispečeři), a ti zbylí rozhodně nemaj 20tis jako učitelé
Tam je samozřejmě to nasazení oceněno ![]()
PETRUCHA píše:
Jo ještě teda když jsem u toho žebříčku nejáročnějších zaměstnání…tak mezi prvníma jsou piloti, dispečeř letu, bachaři, doktoři…učitelku jsme tam teda neviděla.
a co tak třeba kuchařka ve velkém provozu ?? Kolik z vás by zvládlo 8 hodin chodit v horku, nesednout si / leda tak při škrábaní brambor/ a tahat těžké kastroly??
Angu já je rozhodně neshazuju, jen m vadí ten jejch postoj chudinek. Ne samozřejmě všichni učtelé se takto chovají. Jen prostě srovnávám jiná zaměstnání s učitelem. A opravdu si nemyslím že by dneska učení bylo to nejnáročnější zaměstnání jak tady někdo psal. A hlavně pokud to srovnáš, tak ti z toho vykleze, ano mají stres, já taky, ale oni mají bonus to volno. Zatímco já ždánej takovej bonus nemám ![]()
Izz píše:
DobráAle to jsou profese s platem 80tis/měsíčně (piloti, dispečeři), a ti zbylí rozhodně nemaj 20tis jako učitelé
Tam je samozřejmě to nasazení oceněno
Kolik myslíš schválně, že mají třeba bachaři?
Izz píše:
DobráAle to jsou profese s platem 80tis/měsíčně (piloti, dispečeři), a ti zbylí rozhodně nemaj 20tis jako učitelé
Tam je samozřejmě to nasazení oceněno
moje mamka je učitelka už 34 let , je to sice náročná práce, ale za se neučí 8 hodin v kuse. Max 6 hodin po 45 minutách.
Já jsem myslela,tak že mají málo.Opravdu sestřičky obdivuju.Já bych na to neměla.