Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.18 13:02

@kontramatka Já jsem ale nepsala vůbec nic o tom, že ji neudržím! Normálně ji zvednu, v řevu ji seberu a odnesu, v tom není problém. Psala jsem, že ji neobléknu, když má amok. Musí ji prostě jeden držet/zalehnout - zkrátka znehybnit a druhý oblékat. Protože když ji oblékám jednu část, ona si mezi tím sundá druhou.
Jak to dělají maminky těžce postižených dětí, které vzdorují a perou se s nimi jako velké - to netuším, obdivuju je a velmi lituju.

• Citovat
  • Upravit
3739
2.2.18 13:03
@hanka.br. píše:
Takže autorita nulová ze strany matky i otce. Tohle opravdu není žádná autistka, je prostě nevychovaná ve smyslu - dítě bez výchovy.

tak teď už to tak taky vidím. Aby mi dítě řeklo: je mi z tebe zle. Mělo by na totata sbalené věci a nazdar, jedeš do polepšovny. a šup za dveře i s kufrem a počkej až si pro tebe přijedou. A ty jsi to nepochopila. Je mi za ni hanba a to ani není moje. Zakladatelko nechápu kam až jsi to nechala zajít.
Z naší školky by byla okamžitě vykázaná. tam jsou pravidla pro všechny děti stejná, jinak nazdar. :nevim:
Fakt nechci být nectlivá ale zkus si teda najít nějako literaturu, kde ti poradí nějaké praktiky pro „takové“ dítě. A máte před sebou hodně práce teda. Každý má nějakou povahu, mlže být tvrdohlavý a podobně. Ale úcta k rodičům musí být v každém případě. Holka je zkažená jako konzerva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
2.2.18 13:04

Učitelky ve školce bývají první, které upozorňují na chování dítěte a doporučují návštěvu psychologa :nevim: já bych tam s ní zašla, holka nemá nastavené žádné hranice, když nic neuděláš tak budeš chodit k psychiatrovi ty, když bude řvát tak si jí nevšímej, zkouší tě kdo to vydrží dýl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
2.2.18 13:04

Autismus to asi není, to by moc nemluvila. Skusila bych si v tomhle případě přečíst knížku Malý tyran, a určitě, po dohodě s dětskou dr, také psychologa nebo psychiatra.

A chce to také neslevit ze svých požadavků. Pokud se vzteká, tak začít taky. To, co dělá ona, dělej i Ty. Bude se na Tebe koukat jako puk, a bude se Tě snažit ´umravnit´.
Moc dobře si uvědomuje, co dělá.

Přeji hodně síly a nepoddávat se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.2.18 13:05

@hanka.br. ano, muze byt zdrava, mozna staci jen zmena pristupu k diteti, ale rady typu ztriskej ho, jsi nemozna matka, jsi snad „blba“, ze cekas druhe, tak to myslim autorce nepomuze a ukazuje to na tu hloupost a malou inteligenci autorek. ja fundovane odpovedi na internetu hledam a vetsinou, kdyz se prohrabu povlem vysmechu, naleznu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231

@Zdendula82
Já si zase myslím, že jsou situace kdy by mělo dítě dostat na zadek. Dcera mi jako malá přebíhala silnici. Dostala hodně na zadek, aby si uvědomila, že ani náhodou. Nad jejím hrobem už bych jí to špatně vysvětlovala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
@Anonymní píše:
@kontramatka Já jsem ale nepsala vůbec nic o tom, že ji neudržím! Normálně ji zvednu, v řevu ji seberu a odnesu, v tom není problém. Psala jsem, že ji neobléknu, když má amok. Musí ji prostě jeden držet/zalehnout - zkrátka znehybnit a druhý oblékat. Protože když ji oblékám jednu část, ona si mezi tím sundá druhou.
Jak to dělají maminky těžce postižených dětí, které vzdorují a perou se s nimi jako velké - to netuším, obdivuju je a velmi lituju.

Tak jí dávej dvě trika a dvoje kalhoty. Když si jedny sundá, druhé jí zůstanou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeden problém vyřešen. Co tam máš dál?
Hází jídlo.
Tak jí ho rovnou házej na zem sama.
dál?
počůrává se
Tak jí dávej plínku a dudlíček když se chce chovat jako miminko co se počůrává v posteli.
Dál?
:hug: :hug: :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 13:06

@Kajule21 Zákazy na ni vůbec neplatí, ona s klidnu hlavou řekne:„Stejně mě to nebaví. Já to stejně nechci..“ Opravdu bitím jsem ničeho nedocílila, jen zaseknutí a toho, že přestala mluvit. Intuitivně jsem hned věděla, že toto je špatně a psycholožka mi to potvrdila (před cca rokem).

• Citovat
  • Upravit
30422
2.2.18 13:07
@Zdendula82 píše:
@hanka.br. Kde píšu, že jsou učitelky neschopné? V naší školce třeba autistické děti nejsou, protože tu máme pro děti s nějak hendikepem speciální školku. Nezlobte se na mě, ale když je ve třídě 25 děti na dvě učitelky, tak i jedno takové dítě je dost náročné. A říkat zakladatelce, že své dítě málo bije, je opravdu rada nad zlato. Děti se nemlátí. :cert:

Děti se nemlátí a mlátit nemusí, pokud se vychovávají. Pak není důvod jim nastavovat hranice ve třech letech násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
2.2.18 13:07
@Anonymní píše:
@Origamia Otce ignoruje, moc s ním nekomunikuje a otec po ní většinou nic nechce - prostě ji má na starost po nějakou vyhrazenou dobu a tu nějak spolu přežijí, aniž by cokoliv museli dělat. Když si dcera může dělat co chce, je naprosto spokojená, vysmátá, ukecaná, pohodářka.
Manžel ji nikdy nevedl do školky, k doktorce atd. - zkrátka tam, kde je potřeba být na čas. Prostě když je v dobré náladě, zajdou na procházku, když není, jsou doma. Párkrát se pokoušel ji dostat ven, když nechtěla a nedal to - už jsem taky psala - prostě nezvládl ji oblíct, když chytla amok.
@blumen: Když udělá nějakou schválnost - třeba hození misky - dostane na zadek, seřvu ji, že dělá zlé věci a že to musí uklidit, tak pak se mnou uklízí, utírá kuchyň. Pokud nespolupracuje, musí být ve svém pokoji dokud to neuklidím sama. Když se jí ptám, PROČ to dělá, dostávám odpovědi jako: Ty jsi to nepochopila! Protože jsem chtěla! Protože mi to nechutná! Je mi z tebe zle! (na otázku proč se poblila)
L+L+miminko

A jak reaguješ ty, když neposlouchá, dělá naschvály, řekne že je jí z tebe zle?
Daří se jí vyvést tě z rovnováhy, viď?
Nemáš u ní autoritu, vůbec žádnou. To je zlý, ale napravitelný.
Začni opravdu u sebe. Třebas i přístupem, jako by byla jeden žáček z mnoha, a ne tvoje dcera.
Každý rodič nemůže být s dítětem kamarád/ka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
2.2.18 13:09
@kontramatka píše:
Tak jí dávej dvě trika a dvoje kalhoty. Když si jedny sundá, druhé jí zůstanou :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeden problém vyřešen. Co tam máš dál?
Hází jídlo.
Tak jí ho rovnou házej na zem sama.
dál?
počůrává se
Tak jí dávej plínku a dudlíček když se chce chovat jako miminko co se počůrává v posteli.
Dál? :hug: :hug: :hug: ;)

samé dobré nápady! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
2.2.18 13:11
@Anonymní píše:
@Kajule21 Zákazy na ni vůbec neplatí, ona s klidnu hlavou řekne:„Stejně mě to nebaví. Já to stejně nechci..“ Opravdu bitím jsem ničeho nedocílila, jen zaseknutí a toho, že přestala mluvit. Intuitivně jsem hned věděla, že toto je špatně a psycholožka mi to potvrdila (před cca rokem).

Tohle ale neznamená, že na ni ten zákaz neplatí. Ona mrška jenom dobře ví, co platí na tebe, víš? to je prostě vzdor, vzpoura, kterou ti musí dávat najevo. je jak puberťačka.
Bití nebití, autoritu nemáš, a musíš si ji vydobýt. Jestli to umíš bez bití, jen dobře, sem s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
2.2.18 13:11

A ve školce také hodí talířem přes celou jídelnu?
Vycházela bych z toho co si dovolí k jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
2.2.18 13:13

Byla dcera dlouho očekávaná?
Mě jenom přijde, že se jí snad bojíš…nebo se bojíš, aby sis to u ní nerozházela. Ty tam máš velet, ne ona!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
2.2.18 13:16
@Anonymní píše:

Jako nezlob se, ale to je normalni, ze se svlikaji. Mam taky 150 cm a 45 kilo a proste ji obliknu. Holt se 3× vysvlece, ale zvitezim ja. Naposled sla bez bot, nezajem. Pak se dooblikla venku, byla ji zima. Pak je zase na par tydnu i delsi dobu klid. Testuje hranice.

Jednou jsem ji tahla vzpouzejici do skolky, 30 mimut, po ceste se napul vysvlikla, to same v satne, shodila bryle sobe i mne to udelala jednou a naposled) a pak prisla rozumna ucitelka, prebrala si ji vzpouzejici, ja odesla a v tu ranu klid. A uz se to neopakovalo. Blokla se kvuli tomu rano, ze jsem ji otevrela nakrivo susenky. Pak jsem ji zduraznila odpoledne, ze jeste jednou takova scena a vsechny susenky leti do kose a uz je nikdy rano nedostane. Scena se uz neopakovala, zatim. A mohla bych pokracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí