Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.18 13:51

@markytka3: Taky jsem si kdysi velmi naivně myslela, že ji dostanu tím, že tedy ocházím sama bez ní. Jaké bylo moje překvapení, když jsem to poprvé udělala a ona za mnou ještě zabouchla dveře s tím, ať jdu a zůstanu tam dlouho :D Doteď to na ni neplatí. Když jí něčím pohrozím (když se neoblečeme včas, obchod nám zavřou atd.), tak mi s ledovým klidem řekne, že jí to nevadí a že tam vlastně nechce. Dokonce už jsem se dočkala odpovědi:„To je ale tvůj problém, ty tam chceš, já ne.“ :roll:

• Citovat
  • Upravit
8288
2.2.18 13:57
@kontramatka píše:
Ale však to jsem psala, i případ mojí kamarádky, kdy nevěděla o poruše syna a záhy se po diagnostikování naučili spolu vycházet a ulevilo se všem. I jsem zakladatelce doporučila poradnu znova a co nejdříve. Čtete tady někteří jenom to co se vám hodí? :nevim:
Čtu vše. To je reakce na tvoji větu „Nauč se číst. Zakladatelka psala, že má od psychologa, že dítě je vývojově v pořádku a zdravé.“
To, že bylo dítě ve dvou letech prohlášeno za zdravé přeci teď nemusí nic znamenat. Ten problém tam může být, jen ne diagnostikovaný. Pokud to víš, tak bys asi takovou větu nenapsala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
2.2.18 13:58

Damy, vesmes tu spilate o nevychovanem diteti a neschopnosti matky. ale, v tomto veku jsou deti hlavne odrazem chovani rodicu, treba dite jen opakuje, to co vidi v rodine, treba tatinek male se k mamince chova neuctive jako k onuci, dite to vidi a opakuje vzorec chovani vc. slov, ktere k mamce vysila. (zakladatelko, vubec netusim, jaky mate s manzelem vztah, jen mne to napadlo pri cteni vasich dalsich prispevku, ze treba i v tomto muze byt problem - nechce se vas nijak dotknout, a doufam, ze ma domnenka je mylna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
@Anonymní píše:
@markytka3: Taky jsem si kdysi velmi naivně myslela, že ji dostanu tím, že tedy ocházím sama bez ní. Jaké bylo moje překvapení, když jsem to poprvé udělala a ona za mnou ještě zabouchla dveře s tím, ať jdu a zůstanu tam dlouho :D Doteď to na ni neplatí. Když jí něčím pohrozím (když se neoblečeme včas, obchod nám zavřou atd.), tak mi s ledovým klidem řekne, že jí to nevadí a že tam vlastně nechce. Dokonce už jsem se dočkala odpovědi:„To je ale tvůj problém, ty tam chceš, já ne.“ :roll:

To mně zní jak drzý spratek, ne jako dítě s poruchou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
@belladonna píše: Čtu vše. To je reakce na tvoji větu „Nauč se číst. Zakladatelka psala, že má od psychologa, že dítě je vývojově v pořádku a zdravé.“
To, že bylo dítě ve dvou letech prohlášeno za zdravé přeci teď nemusí nic znamenat. Ten problém tam může být, jen ne diagnostikovaný. Pokud to víš, tak bys asi takovou větu nenapsala.

Tak to snad ten odborník zakladatelce řekl, že dítě na jasnou diagnózu nemá věk. A stejně tak i přijďte za rok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.2.18 13:59
@kontramatka píše:
Jsi prostě úžasná. :palec: :roll:
:roll: trollis nebo o co ti jde? matku, nestastnou z toho, jak se ji vychova vymyka z rukou, si dovolis kritizovat? Jde si pro radu a pomoc a ty ji poradis sbalit triletemu diteti kufry a vyhodit ho za dvere za nevhodne chovani??Panejo, to je reseni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
2.2.18 14:00
@Anonymní píše:
@markytka3 Já jsem byla taková ta nadšená matka, která se přístup „rodič - dítě jako parťáci“ snažila aplikovat už dávno. Byl mi doporučen i zmíněnou psycholožkou (i když mě do něj nenutila, brala to jako jednu z těch dobrých variant") Takže klasické rozkazy u nás nikdy moc nefrčely. To až ve chvíli, kdy začne dělat brajgl a fakt už se musí klidnit. Třeba něco schválně rozsype, tak jí řeknu, že to teď musí uklidit. Jsem dost taková ta vysvětlovací matka, což mi mnozí (i tady) vyčítají. Opravdu něco typu: Vezmeš si tuhle mikinu, protože jsem to řekla a basta - toto fakt nehrozí (max v extrému, kdy mi po desáté řekne, že chce místo mikiny dětský overal velikosti 68, protože má zajíčka a jí se líbí jenom zajíčci, tudíž mikina s ježkem je nepřípustná - pak už občas vyhrknu něco direktivního).

Tak třeba zrovna na tyhle diskuse není stavěná a podvědomě čeká na ten jasný „rozkaz“, direktivnější přístup :think: Ono to teď není moc „v módě“, ale třeba by jí to zrovna prospělo, kdyby pochopila, že je doma určitá hierarchie - dospělí maj rozhodující slovo a ona je dítě a musí se podřídit :think: Každopádně bych jí vzala někam se poradit - psycholog by moh odhalit, co na ní bude nejlíp platit. Jinak mě teda upřímně fascinujou ty její reakce - opravdu jak „dospělá“ nebo spíš puberťačka, na tři roky… No, hloupá podle mě opravdu nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.18 14:01
@jankajj píše:
To mně zní jak drzý spratek, ne jako dítě s poruchou..

to nesmíš říkat! Budeš idiot jako já :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
@kontramatka píše:
Tak to snad ten odborník zakladatelce řekl, že dítě na jasnou diagnózu nemá věk. A stejně tak i přijďte za rok. :nevim:

Jo, snad jo. Doufám, že už se zakladatelka objednala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
@unuděná píše:
Teda nestacim zirat, jak je @kontramatka dokonala :roll: uz je to skoro na hlaseni adminum.,nabadani k vyhozeni maleho ditete z domu, serezani, vsechny ty sprostarny okolo :roll:

Že jo, dobrej manuál na týrání dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.18 14:02
@unuděná píše: :roll: trollis nebo o co ti jde? matku, nestastnou z toho, jak se ji vychova vymyka z rukou, si dovolis kritizovat? Jde si pro radu a pomoc a ty ji poradis sbalit triletemu diteti kufry a vyhodit ho za dvere za nevhodne chovani??Panejo, to je reseni.

nehodnoť mě tady a raď zakladatelce. K psychologovi byla poslaná teprve asi osmdesátkrát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
2.2.18 14:04

Já jsem reakce nečetla…tak nevím, co se tu píše, ale mě to přijde jako obrácené role..
Myslím, že ta malá ví jak na vás a prostě s váma orá…
Jak si řtešila to počůrání.. Mě to kluk udělat schválně, tak mu řeknu, že doma prostě nebude - nevím pohádky a nebo něco..
Jak třeba reaguještš když se vzteká?? Nech se vzteká, já bych ji neutěšovala, jestli pokaždé za ní přijdeš, a pomalu ji chlácholíš. a nebo že se s tebou nebaví- doma bych si dělala podle sebe a byla ráda, že mám klid.. :mrgreen: samozřejmě je to brané s nadsázkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
2.2.18 14:09
@Anonymní píše:
@markytka3: Taky jsem si kdysi velmi naivně myslela, že ji dostanu tím, že tedy ocházím sama bez ní. Jaké bylo moje překvapení, když jsem to poprvé udělala a ona za mnou ještě zabouchla dveře s tím, ať jdu a zůstanu tam dlouho :D Doteď to na ni neplatí. Když jí něčím pohrozím (když se neoblečeme včas, obchod nám zavřou atd.), tak mi s ledovým klidem řekne, že jí to nevadí a že tam vlastně nechce. Dokonce už jsem se dočkala odpovědi:„To je ale tvůj problém, ty tam chceš, já ne.“ :roll:

A kam na tyhle vety jako chodi?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 14:09

L+L+miminko, taky se mi nezda uplne dobre, ze manzel tak nejak stoji v pozadi, uhyba, z tveho popisu funguje jako hlidaci sluzba (pohlidam, nerozvijim, nevychovavam, vratim), ne rodic se zajmem o vychovu. Zni to ze vse co je spojene s nejakou dcerinou povinnosti je na tobe. To neni dobre. Velka zatez pro tebe, male budovani vztahu on+dcera. Vas pristup by mel byt jednotny, i on by si mel vyslechnout od odbornika co s dcerou je (jestli diagnoza, nebo vychovne problemy) je to i jeho odpovednost a i on by mel mit zajem na naprave. Zda se mi ze se od ni ponekud separoval protoze je nejak problemova a pro nej je to zatez.

Radeji se podepisu, at v tom neni binec..
Anonymni s prvnim prispevkem 13:18.

• Citovat
  • Upravit
2998
2.2.18 14:10
@vertunka píše:
A kam na tyhle vety jako chodi?? 8o

to je fakt, tohle si určitě nevymyslela sama, ale někde vyslechla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí