Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Portál Malý tyran?
Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran@Janasas píše:
@krtek93 no jo, tak vezmu jídlo a běž.. a nebo opravdu odejdu, třeba za roh..
ono to jde, ale musíš říct to, co dokážeš splnit..
Ale zas toto mi nepřijde jako drzost vůči mamě. jako říct dítě 3 leté, je to tvůj problém a nebo podobné, to mě přijde už vůči mámě..
Tam mě to přijde, že fakt to dítě ví, jak na ni, aby dostalo to co chce
To bezpochyby - jako to moje
Já kdysi, když bylo malý tak ty dva a půl, zkoušela, jak dlouho vydrží trucovat a nejít mě hledat, když jsem zahlásila „tak si tu zůstaň, ale já jdu domů“. Byla jsem za rohem - a moje nervy teda, fakt jsem se bála, že vezme roha úplně jinam, ostatní maminky už se rozhlížely, kde to nebohý dítě má někoho dpspělýho, hrozná matka, takhle jí tu nechat… No jak jsem psala, ne každý má nervy ze železa no.
@blumen umite cist??? pisu, ze kdyz to plati pro vasi, nemusi to platit pro ostatni. a ze zrovna pro tuto holcicku, ktere nepritomnost maminky nejak neirituje, je vase rada na nic, prestoze to na vasi plati.
@kontramatka píše:
Ve třech letech lije vodu na podlahu a řekne: protože chci?
no má úcta.
hele, ze ty nemas deti? jestli mas, tak zrejme zakriknute cvicene opicky, ktere nikdy nezkusily lit vodu z vany na zem.Nebo si pujcit rtenku a kreslit na zrcadlo.Nebo dat to pracky gumovou kachnicku. Tohle proste deti delaji, jde hlavne o to, jak se k tomutomu matka postavi..U nas se zadna zaskodnicka situace nikdy podruhe neopakovala a to jsem ani nemusela posilat dite na chodbu s kuframa, dokonce ani casto netreba zvysit hlas.
@Janasas píše:
@unuděná si mě připoměla, že takto odpovídal na dovolené jeden synovec švagrovi, a on mu vzal pendrek a snědl a on začal řvát, a on mu řekl, když kluk řval.. Proooooč si mi ho táto snědl.. a on protože jsem měl na to chut a chtěl jsem..
tak to byl ovšem krutý tyran!!!
@jankajj píše:
A co ho za trest poslat do pokoje, že tam musí být o samotě. To schválíš?
U svých dětí jsem to nikdy nedělala, ale určitě to nevyvolá v dítěti takovou úzkost, protože v tom není ta zpráva „nechci tě, už mě nikdy neuvidíš“. Umím si představit situaci, že dítě záměrně udělá bordel, nedokáže to uklidit (třeba je to objektivně nad jeho schopnosti), a rodič mu řekne, že musí počkat ve svém pokoji, dokud to (rodič) neuklidí - místo společného hraní nebo jiné zajímavé činnosti. Proč ne.
@kontramatka
no… jako ale napíšu, že švagrová byla hodně nasr… ![]()
@kontramatka píše:
ale já nehodnotím tvoje rady zakladatelce. Já se pozastavuju nad tím, že jsi v diskusi, kde se řeší nevychované děcko, radíš tady a kritizuješ druhé a přitom máš asi sama hodně nevyřešené u sebe doma.
edit::a mrkni, co. jsem zakladatelce radila.Hned v prvnim prispevku pisu, ze byc h si nikdy nedovolila takhle na dalku soudit, kde je chyba. kdezto nektere mistni matky maji jasno z peti vet ![]()
Příspěvek upraven 02.02.18 v 14:50
@unuděná píše:
hele, ze ty nemas deti? jestli mas, tak zrejme zakriknute cvicene opicky, ktere nikdy nezkusily lit vodu z vany na zem.Nebo si pujcit rtenku a kreslit na zrcadlo.Nebo dat to pracky gumovou kachnicku. Tohle proste deti delaji, jde hlavne o to, jak se k tomutomu matka postavi..U nas se zadna zaskodnicka situace nikdy podruhe neopakovala a to jsem ani nemusela posilat dite na chodbu s kuframa, dokonce ani casto netreba zvysit hlas.
mám dvě. Ale ve třech letech obě dávno věděly, že nemají lejt vodu ba zem a už vůbec by je nenapadlo odpovědět, takto drze, protože dobře vědí, že se to nedělá. omluvili by se a pak to utřely. Když už by se to stalo. což mi přijde dost divné.
@Janasas píše:
@kontramatkano… jako ale napíšu, že švagrová byla hodně nasr…
a rozvod byl na stole. a k tomu dětský psycholog pro toho maličkého s traumatem z pendreku ![]()
@kontramatka píše:
mám dvě. Ale ve třech letech obě dávno věděly, že nemají lejt vodu ba zem a už vůbec by je nenapadlo odpovědět, takto drze, protože dobře vědí, že se to nedělá. omluvili by se a pak to utřely. Když už by se to stalo. což mi přijde dost divné.
A umíš si na chviličku připustit, že to nemusí být jen a pouze tvoje zásluha, ale taky povaha těch dětí?
Že se může stát, že někdo bude dítě vychovávat naprosto stejně jako ty - a přesto se to dítě ve finále bude chovat a reagovat jinak, protože má prostě jinou povahu než tvoje?
@unuděná píše:![]()
![]()
ja mam svedomi ciste a deti vychovane vyborne, dekuji za optani
edit::a mrkni, co. jsem zakladatelce radila.Hned v prvnim prispevku pisu, ze byc h si nikdy nedovolila takhle na dalku soudit, kde je chyba. kdezto nektere mistni matky maji jasno z peti vet
Příspěvek upraven 02.02.18 v 14:50
myslím, že zakladatelky úvodní příspěvek je dostatečně obsáhlý a výmluvný a o pěti větách nemůže být ani řeč. ![]()
@kontramatka píše:
a co myslis, ze udelala dcera? presne totez.Taky pisu, ze uz to nikdy znovu neudelala. A ze to delala ve trech letech jsem nepsala, treti narozeniny ma az za 3mesice ![]()
@krtek93 píše:
A umíš si na chviličku připustit, že to nemusí být jen a pouze tvoje zásluha, ale taky povaha těch dětí?Že se může stát, že někdo bude dítě vychovávat naprosto stejně jako ty - a přesto se to dítě ve finále bude chovat a reagovat jinak, protože má prostě jinou povahu než tvoje?
No to je moc krásné na to že jí sou teprve 3 roky co budeš dělat až jí bude víc? Promiň ale je to asi nevychovaný dítě prostě bych jí nastavila pravidla ať se klidně staví na hlavu nebo bych s ní zašla k doktorovi tohle přeci není normální ona ti prostě diruguje co budeš dělat ![]()
@jankajj píše:
Vypadá to, že zakladatelka výchovu kamarádskou, po dobrém, už zkoušela, a bez výsledku. Ani nemá respekt.A to má zkušenosti s jinými dětmi, které zvládá.
Příspěvek upraven 02.02.18 v 14:42
Jenže to je právě ten problém. Zakladatelka psala, že zkoušela výchovu po dobrém i po zlém a ani jedna nefunguje. To může znamenat dvě věci: Buď zakladatelka ve výchově dělá nějakou základní chybu, nebo je výchova u tohoto konkrétního dítěte něčím komplikovanější a je potřeba změnit přístup nebo odstranit nějaký objektivně existující problém. Je mimochodem celkem obyklé, že když to nejde po dobrém, nejde to ani po zlém (pokud to dítě nezlomíš, což někteří hodnotí pozitivně, ale z dlouhodobého hlediska to může přinést víc škody než užitku).
S výchovou cizích dětí se výchova těch vlastních podle mě moc srovnávat nedá.