Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
817
2.2.18 11:59
@Anonymní píše:
Ve školce nejí nic - svačiny ani obědy. Když jí to učitelky nutily, z breku zvracela. Takže máme druhý oběd doma. Snažím se vařit její oblíbená jídla - má jich asi 5 a těch se držím + nějaké menší obměny.
Nepochybuju, že je chyba u mě. Trapně dodávám, že jsem učitelka na 2. stupni a nikdy jsem neměla problém, aby mě poslechla třída 30 drzých puberťáků a na svou dceru jsem krátká. :-(
Jinak je dcera ve všem normální, mluví od roka a půl, od 2 let ve větách, umí básničky, písničky, tancuje, když chce, sama se obleče a svleče, umí odemknout klíčem, pozná písmenka, napočítá do 15-20, má i překvapivě logické myšlení a chápe a sama vyvozuje různé souvislosti (třeba rodinné vztahy - bratranec, sestřenice, teta, prateta, babička - já sama s tím mám někdy problém a ona hned ví, kdo je manželka bráchy od dědy atd.)..nepřijde mi, že by byla s prominutím „blbá“. Ale samozřejmě psycholog nejsem. Jen srovnávám s jinými dětmi. Podle učitelek ve školce patří k nadprůměrně inteligentním, leč extrémně svéhlavým dětem. (mají svatou trpělivost nutno podotknout)
L+L+miminko

To zvracení není z pláče, aale na truc. Měli jsme takového školáka, že nejí ryby a tak dlouho seděl nad tím talířem s tím kouskem filé a navaloval si, až se poblil přímo do talíře…vyloženě si to vsugeroval avynutil. Toto bych asi řešila, jinak si může malá zadělat na dost zásadní zdravotní problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.18 12:00
@Anonymní píše:
@AstraG Řezání všechno hodně hodně zhoršuje. Když jsem ji jednou seřezala, protože si schválně roztrhla tričko, měla nejdříve amok, kdy se několik hodin válela po zemi a křičela, zvracela, dusila se a následoval psychický blok, že vůbec nemluvila celý zbytek dne a nechtěla, abych na ni sahala. Už ji nebiju, maximálně plácnu přes ruku nebo zadek lehce, ale výprask už ne.
@hanka.br. Já bych právě chtěla poradit, co je špatně a jak to zlepšit (nechci slyšet řezat - psala jsem, že to vše zhoršuje) a chci to zlepšit a ne abych si četla, že jsem špatná máma a nezvládla jsem to…
Situace z dnešního rána - vypravování do školky - dcera řekla, že nejde. Když jsem se jí snažila oblíct, všechno ze sebe strhala a utekla na postel, kde brečela. Přišla jsem za ní, utěšovala, říkala,,co budeme dělat odpoledne po školce. Znova pokus o oblékání, opět všechno strhla, následně mi roztrhla silonky a když jsem se šla převlíct, svlíkla se do naha (k tomu ještě vysypala corn flakes, které byly na stole a rozdupala je po zemi a z kabelky mi vytáhla a rozmontovala mobil - vyndala baterku). Řekla jsem jí, že jsem z ní smutná, že se chová ošklivě, dostala přes prsty. Corn flakes se mnou zametla, mobil znova sestavila, řekla promiň, už to neudělám. Oblíct jsem ji ale znova nestihla, do školky jsme nešly - naštěstí dneska nemám práci. Ale vím, že to je špatně.
L+L+miminko

Moc se s ní mažeš, diskutuješ. Jsi dospělá, ona je malá, prostě nediskutuj, oblíkni ji. Žádný, že jsi smutná, prostě nediskutuj. Kdybys jí učila od miminka, že má hranice, nemusela bys teď přistupovat k nápravě situace, která v ní budou vyvolávat zmatek, zlobu a strach. Podle mě to chce odborníka. Hodně jsi pokazila, to je prostě fakt, do nápravy už bych se na tvém místě nepouštěla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
2.2.18 12:01

Určitě bych to někde řešila. Nemyslím, že takové reakce jsou jen rozmazlenost. Nebo si to vůbec nedovedu představit. A většinou si děti jinde tolik nedovolí, když je problém čistě v rodiči. Ona ve školce jede ve svém módu, schválně se vyčurá do postele apod… Poradila bych ti k odbornému prověření i nějakou „alternativu“, jako kineziologii, Bechovy esence / Moravské květy na míru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.18 12:01

L+L+miminko nezlob se, ale to, že je nadprůměrně inteligentní oproti jiným dětem mě jen usvědčilo v tom, že je jiná. Ano, umí mluvit, odemykat, nevím co všechno jsi jmenovala, ale je to citový mrzák a to prostě potřebuje odborníka. Rozhodně když si to necháš potvrdit nebo vyvrátit, uleví se ti neskutečně moc. Mám kamarádku, která si taky myslela, že selhala ve výchově a nikdy si neodpustí, kolikrát dítě nechala křičet nebo ho i seřezala, když pak zjistila, že je to autista, všechno se vysvětlilo. Malý od dvou let skládal lego, rovnal doma věci, sebeobsluhu zvládal dokonale, ale všechno muselo být podle něj. A bohužel za to chudáček nemohl. Teď už s ním umějí pracovat a všichni jsou spokojení a šťastní.
Pokud se ale ukáže, že holčička je skutečně v pořádku, tak mi ji na týden pujč. Vrátím ti místo malého satana klidné děvčátko. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
2.2.18 12:03

Chybí ji pevná ruka. To je vše. Ty už jsi toho otroka děláš. Jen jednou by hodila jídlem a to co by následovalo ještě nezažila. Promiň, ale fakt si „výchováváš“ tyrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999

Já naopak nemyslím, že je to autista, či jiná porucha, ke to nevychovaný fracek. Viz třeba to počuravani, ona ví, že se to nedělá, ale udělá to schválně, protože není po jejím, ještě to dopředu nahlásí…promiň nechceš to slyšet, ale taky bych ji dala pořádně na zadek, nebude s tebou mluvit…fajn, ji to přejde, hází jídlem, ok jiné nebude…ona je chytrá, bystrá a moc dobře ví, jak dosáhnout svého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

A nejsi špatná máma. Vykašli se na blbé kecy. Jen jsi v těžké situaci a je třeba ji řešit, což děláš. Obvolej dětské psychology v okolí a kdo tě ve me dřív, k tomu jdi. Hlavně ji netřískej. Bude zase líp :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 12:04

@hanka.br. Zní zo blbě, ale já ji oblíct neumím. Dělám před vzdor, brek a scény úplně všechno od čištění zubů přes oblíkání až po česání. Ale některé věci prostě nezvládnu - je jak chobotnice. Není to o tom, že čekám, až se bude chtít oblíct, je to prostě kdo s koho. A já ji prostě neobleču, pokud klade tak silný odpor. Ani manžel, ani babičky, ani učitelky…nikdo. Musí být na to aspoň 2 lidi, jeden zalehne a drží, druhý oblíká…
L+L+miminko

• Citovat
  • Upravit
5950
2.2.18 12:06
@AstraG píše:
Rada: Seřezat. Promiň, ale mě to zní jako rozmazlenej fracek a prostě by byla bita, dokud by pochopila.

Fakt skvělá rada :roll: Navíc navádět k trestnému činu je taky trestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.2.18 12:06

@xacxa hele moje mlada po hysteraku dostala na holej zadek se vsi paradou a?? Udelala to znovu Xkrat. Kazdy dite je proste jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.18 12:07
@Anonymní píše:
@hanka.br. Zní zo blbě, ale já ji oblíct neumím. Dělám před vzdor, brek a scény úplně všechno od čištění zubů přes oblíkání až po česání. Ale některé věci prostě nezvládnu - je jak chobotnice. Není to o tom, že čekám, až se bude chtít oblíct, je to prostě kdo s koho. A já ji prostě neobleču, pokud klade tak silný odpor. Ani manžel, ani babičky, ani učitelky…nikdo. Musí být na to aspoň 2 lidi, jeden zalehne a drží, druhý oblíká…
L+L+miminko
:roll: :roll: :roll: tak si sežeň sedativa a dávej je vám oběma. Holka je úplný chudák. Když to čtu, mám osypky. Můj syn když byl malý, hodně lpěl na svých věcech. Nesnesl třeba nové boty, musela jsem ho na všechno zpracovávat. Boty měl doma na zvykání, než si je vzal ven a atd…ale všechno v míru. Dalo se s ním domluvit. Nechceš je teď? Vezmeme je domů a budeš je nosit za chvíli? Ano. Dobře. A to platilo. Nevím proč by se tříleté děcko nemělo samo oblíct. Ve školce bych ji nechtěla ani za zlaté prase. Co ostatní děti, když tohle vidí?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.18 12:08

Jo a zakladatelko promiň, ale když neudržíš svoje tříletý dítě, tak jsi fakt neschopná. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:08

Přála bych těm, co to píší, že je to prostě jen rozmazlený spratek, aby takové dítě měli doma. Ano, byla chyba, že se to chování tolerovalo od začátku, nicméně to, co tu L+L+miminko popisuje, rozhodně není čistě z výchovy.
A přesně kvůli takovým komentářům se pak matky stydí přijít do poradny nebo jít k psychologovi. Výborně, výborně. Jen tak dál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
2.2.18 12:09

Asi bych opravdu zašla k psychologovi. kamarádky syn začal v roce a půl zvracet, když ho dala do postýlky. Byla poslána na neurologii a tam jí řekli, že je inteligentnější než ostatní děti v jeho věku a dělá to jen proto, aby na sebe upozornil, protože ví, že bude po jeho. Je o 3 dny starší než moje dcera a jejich vývoj např. v řeči je značně viditelný a rozdílný ikdyž jsou stejně staří. Myslím, že i tvá dcera je nadprůměrně inteligentní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
2.2.18 12:10
@Anonymní píše:
L+L+miminko

Ty nezvladnes oblict 3letacku? Tak to mas bud problem ty a nebo ona. :nevim: Jak to budes delat az budes mit buben a pak navic miminko??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí