Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3189
30.1.13 08:13
@tini píše:
@Verunečtka Ty jo, to je fakt jako o moji mame, presne taky dela jak malou zna a jak nam pomaha. Porad jen kdy prijdete, ale prijde mi, ze jen aby mohla vykladat lidem, ze u ni byla vnucka, kdyz tam prijdeme, tak ani nevstanou z gauce a ja si tam s malou hraju a jedem pak domu a pak mi reknou, ze si mam odpocinout, ze vypadam hrozne a ze bych mela zase najit tu holku, co jsem driv byla, zhubnout a vic se venovat manzelovi.To uz mne malem kleplo. A taky kdyz telefonuje, tak mi vypravi pul hodinu o jejich firemnim vecirku a pak rekne A co vy, jee ja musim koncit, zacina StarDance:) Musim rict, ze uz nekdy fakt nevim, jak dal, ale radsi bych chcipla nez ji poprosila o pomoc, protoze se vsude chlubila, jak nam bude varit a hlidat.Ale jsem na tom jako ty, ja uz bych ji ted na hlidani nedala, mala ji nezna, boji se ji, protoze jde na ni strasne zhurta a neverim ji, nekolikrat jsem se presvedcila, ze nerespektuje co chci s malou delat a je schopna si to delat podle sebe a nepriznat to a kdyby se neco stalo, tak jeste zatloukat. Jsem zklamana.Ona asi taky, predstavovala si, ze budu vystavni nacancana matka s nastrojenym ditkem, obchazet mesto a kazdy ji bude rikat, jak ma uzasnou dceru a vnucku. Misto toho jsem se cele sestinedeli rozkojovala, snazila se zabranit hospitalizaci ditete, cvicila Vojtovku do 4mes atd a neprijimala navstevy, ta ostuda po cele rodine. Nakonec udelali grilovacku na chalupe, jakoze krtiny, sdelili mi, kdy mam prijet a ze manzel musi do prace jim bylo fuk.Tak jsem tam nejela, nebudu slavit dite bez jeho otce. Jsem toho plna. Za tech 10mesicu jsem si byla jen zaridit RP a jinak jsem s malou.Ale ted chodim 2× tydne cvicit a manzel hlida, tak snad bude lepe.
:( :( :( :zed: to mě mrzí. :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.13 16:30

@tini :zed: :zed: :( To je pěkně naprd teda… Já tě fakt naprosto chápu ani nevíš, jak moc. A vim, jak ti je, jelikož, když jsi na vše dá se říct sama s náročným dítětem a k tomu se na tebe vykašle vlastní máma, tak jako na mě je ti děsně… Jediná útěcha je to, že to dítě ti to snad jednou vrátí a máš ho napořád :) Protože já se rozhodně ke svýmu dítěti neotočim zády, když bude procházet tim nejhorším obdobím a nehodlám se na něj vykašlat nikdy!
AAAA tak to já zase dřiv poslouchala do telefonu, že bude končit protože ji začíná ordinace v růžové zahradě :mrgreen: :mrgreen: :zed: ( teď už ani moc nevola ) a jinak to, že tam přijdeme na návštěvu a máma sedi na sedačce a vypráví o svých starostech je úplně normální. Zvedne se akorát udělat mi čaj nebo kafe a pak sedi a vypovídává se a já sedim malou na zemi a hraju si :nevim: Proto jsem se rozhodla tam nejezdit už od te doby co jsme se pohadaly kvuli tomu stěhování a tak, jelikož já jsem takovej cíťa, že já se ještě trápila doma kvůli jejím starostem a leželo mi to v hlavě a ty svoje jsem si radši nechala pro sebe. Přitel mi neustále řikal, že jsem hloupá, že se na mě jednou všichni vykašlou a měl pravdu! :oops:

Tak to je opravdu dobré, že maminka ti řekne, že vypadáš hrozně, ale nepomuže ti k tomu, aby jsi si teda odpočinula. To ta moje to radši ani nekomentuje.
TO MUSELA BYT MAMINKA pěkně naštvaná, když jsi na ty,,její křtiny " nedorazila! :nevim:

Naše maminky by si asi rozumněly mohly by se přebíjet a krásně si vyprávět o svych virtuálních hlidacích manévrech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
30.1.13 21:55

@Verunečtka Asi jo, asi by si rozumněli. Ona je máma přesvědčená, že já jsem se strašně změnila a že přehnaně malou chráním apod.
Asi byli naštvaný kvůli těm „křtinám“, ale spíš, že jak to vypadalo před ostatními, to ji totiž trápí nejvíc „co řeknou lidi“. Jestli já mám problémy, to není důležité, důležité je, aby všechno navenek vypadalo jako dokonalé. Nevím, co je to za úchylku, ale je to hnus.
Přesně jak říkáš, taky pořád myslím na to, že mám teď malou a že ji jednou chci hrozně pomoct, až bude v takové situaci. Ale třeba o to zas ona nebude stát :-)
Taky jsem hrozná citlivka a myslím vždy spíš na druhé, abych mamce neublížila, aby se nenaštvala, ze začátku jsem hledala chybu u sebe, hlavně ze začátku, když jsem frčela na hormonech, tak to všechno jen poslouchal manžel. Ještě jsem jí volávala a snažila se ji zapojit do života vnučky, ale akorát mně vždycky něčím sejmula, už jsem rezignovala. I jsme se pokusily si to vyříkat, všechno jsem ji řekla, ale prý si to vše jen vymýšlím a přeháním a ještě jsem nakonec za blázna. Radši už nic neřeším.

Holky je super už o tom jen s někým „mluvit“, DĚKUJU, a to jsem se sem vmáčkla do diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.5.14 12:33

@datega Tím ty děcka jen učíte amerikanismu- bez potlesku se pak ani nevykaděj a běda jak jim ve školce nedají oblíbenou hračku nebo se jim nebudou ve všem klanět! Máte nezvladatelný děcka teď-co s něma chcete dělat časem? Hlavně se pak nezapomínejte ptát, proč jsou z nich takoví zmetci jací jsou…Odpověď hledejte u sebe a ve své zbožné, přehnané výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
13.9.14 01:42

@Verunečtka Mohu se zeptat zda už se to u vás zlepšilo?

Já mám totiž něco obdobného. Právě teď řve v ložnici. Chlap spí v podkroví a já lovím na netu, co s ním. Už v porodnici s náma nikdo nechtěl být na pokoji, protože mé dítě pořád řvalo. Byl v klidu jen na rukách. Přes den musely pomáhat i sestřičky, abych mohla alespoň na oběd. Teď má 6 měsíců, byl kojen 3 měsíce plně, pak jen částečně a spal s náma v posteli, abychom se trochu vyspali. Kojili jsme ve dne v noci co 2 hodiny. Co je na UM papá co 3hodiny v noci( zkoušela jsem Hajaju i kašičky a nic). Ovšem ani by mi nevadilo, kdyby to tak pokračovalo, protože už 3 noci po sobě se vzbudí buď o půlnoci a je schopen vyvádět třeba do 4 do rána a nebo ve 3 a to jede až do půl 7. Manducu máme a nechce v ní být, ikdyž jako novorozeně v ní byl pečený vařený. Řval jen v kočárku. Jsem z toho už na palici :zed: zub nemá ani jeden, ikdyž tam dva měsíce něco loví. Homeopatika jsme zkoušeli a prd, calgelem mu pusu mažu a taky nepomáhá. Nevím zda prostě řve jen tak nebo co. Pokud tohle má skončit až po dvou letech věku dítěte, tak do té doby bude asi bez mámy :zed: je to na hlavu :( už nevím co zkusit. Ani gymnastický balón už nepomáhá :( Jinak přes den tež spí jen po 20 minutách. Nejhorší je jak mám kolem sebe kámošky s naprosto hodnýma miminkama a to jsou od malého třeba jen o 3 dny :zed: :zed: já už nevím pomalu jak dál :( jsem nevyspaná, věčně hladová, bo mě přes den ani najíst nenechá a jestli to tak půjde dál, tak budu zavřená někde v bílé místnosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
13.9.14 06:39

@Edita2 ahoj,měla jsem se synem něco podobného, od narození 3 měsíce řval téměř v kuse, pak zase řval každý večer několik hodin než usnul a budil se ve 3 ráno a už nespal. Hodně pomohlo, když se začal víc hýbat a zabavil se, z toho jsme pak usoudili, že se asi nudil :).Naštěstí se začal hýbat hodně rychle, už v 10 měsících běhal, takže už cca od toho půl roka se to začalo zlepšovat. Taky nám hodně pomohlo cvičení v mateřském centru, jakmile měl nějaké nové vjemy, tak byl v pohodě a je to tak i dodnes, kdy mu je dva a půl.
Je stále takový živější, takže je náročnější na zabavení, ale jinak je to andílek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
13.9.14 06:43

@Edita2 co dáváš na prdíky? Na zuby u nás pomáhá olejíček od Hádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.9.14 07:20

A stolici má v pořádku, žádné krvavé nitky například, že by se jednalo o alergii na laktózu? Blinká? Má prdíky? Spí v zavinovačce? Máte kolíbku? Zkus dát něco pod dožky, ať je má výš. A také jestli by nechtěl látkovou plenku přes obličej, to mají některé děti rády. A já nedám fakt dopustit na tu klasickou kolíbku, ne usíš chovat, což ničí záda. Ale o je na ní asi už skoro velký, můžeš jí použít jen než se hýbe/otáčí. Já ji teda používala dlouho, protože náš, protože jsem mu tam pak dala pod něj naducaný polštář, aby se neposunul a tím pádem nezměnil těžiště a nebyl nakloněný. Ale to víš, zas aby se neudusil… Takže jsem měla ještě monitor. Strašně moc tě chápu, máme to za sebou též… :hug: To nikdo nepochopí, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
13.9.14 08:05

Meli jsme neco podobneho. Zlepsilo se to jednak zavedenim prikrmu, kdy se nam ustalil rezim a hodne se to zlepsilo, kdyz zacal lezt. Ted bych zase chtel chodot a neodvazuje se, takze ho mam vecne rvouciho na noze. Hodne taky omohlo ustáeni spani, kdyz jsme nedavno presli na jeden spanek denne. Konecne spi alespon hodinu a pul a ja se muzu naobedvat bez jeciciho teroristy u nohy :lol:
Verim, te jen co zacne lezt, bude to lepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
13.9.14 08:47

Příkrmy máme od 4 měsíců, prdíky ho netrápí. Odpovídá psychomotorickým vývojeme na 8 měsíc, takže s emi plazí po bytě, takže málo pohybu nemá že by se nudil. Každý den s ním navíc někam jedu, ať má na co čučet a doma se mnou cvičí na balóně nebo trénujeme ve vaničce. Přes den je i hodně nošený. Plenka přes obličej to měl rád když byl pidi, teď když mu dám něco na spaní před obličej tak řve, takže už neriskuju. Zavinovat jsem zkoušela, ale vždy se z toho vymotá. No snad dnešní noc bude lepší. Ve 3 mi usnul, když jsem si pustila potichu rádio, měla svíčky a houpala na balóně :roll: No na vítání občánků dnes vypadám krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
13.9.14 09:07

Tak to je dobry des 8o Skoro si rikam, ze ja si nemam nac narikal :roll: preju hodne sily. Ono se to jednou zlepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
13.9.14 10:18

Tak zkus na spinkani aspon ten pytel. No ja hodiny, hodiny a hodiny hopsani na mici znam. Zase jsem si zpetne rikala, ze jsem diky to u tehdy tak zhubla. :D A musim rict, ze mame spolu velmi uzky vztah, to s mladsim (rozenym pohodarem). Drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.9.14 12:02

@Edita2 Kamarádka měla malého, co taky brečel, u něj to bylo bříškem. Prostě se mu špatně trávilo, dodnes když dají do stravy něco nového, tak to drhne. Trvalo to do 9m, a bylo to tak, že ho nakojila, pak byl klid (nejdřív hodinu dvact, pak se to zkrátilo na 40 minut), pak musela počkat, než to byly dvě hodiny (při častějším kojení řval pořád), a znova nakojit. Musel z toho vyrůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
13.9.14 12:06

Ahojky, uplně s tebou soucítím :,( měli jsme to samé, od narození řval, řval a řval. v noci vzhůru každou půlhodinu, když se zadařilo tak spal celou hodinu…v kočárku taky děs tak jsme zkusili dát sporták dřív (jen mírně jsme mu to zvedli pod hlavou),sice v tom vypadal divně ale měl rozhled a zlepšilo se to..ale všechno se to zlepšilo až když začal lézt. naštěstí začal v půl roce a pár dnech. už si dolez kam chtěl, vzal si co potřeboval a ted je to nejhodnější mimčo :-) jeden doktor nám řek že je nejspíš myšlením dál než tím co zvládne tělo a on se nudí. jinak o tom že jsme byli na prášky a unavení o tom ani nemluvím..domácnost vzhůru nohama a my věčně rozhádaný…přeju hodně štěstí at se to zpraví… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
13.9.14 13:31

@Misule91 no tak chlap maká od rána do večera, každý den, tak spí v podkorví :( babičky a rodina celkově je strašně daleko, takže jsem na malého prostě sama. Jinak my máme x-lander a tam ve sporťáku být nechce, koupila jsem teda golfáč co je od narození, je tam fakt narovno je to od GB a tam je jakš takš v pohodě, akorát musím hledat stromy a nebo obchodňáky. Miluje světýlka, nejšťasťastnější byl v Šantovce v Olomouci, ale tam se mi jezdit furt nechce :D a s golfáčem se zas nedá jet do lesa, takže snad se jednou naučí být v tom sporťáku. Jinak taky mi připadá, že je myšlením dál než fyzicky. To už jsem si všimla dýl. Dlouho byl naštvaný, že by chtěl pást koníčky, ale neuměl se prostě přetočit a když jsem ho přetočila, tak zas chtěl být na zádech :D :zed: na to že je ryba tak je šíleně vymýšlivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí