Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Portál Malý tyran?
Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran@Gábííí Ani nevíš, jak něco takového mě povzbuzuje
Nechci, aby to znělo, jako nějak hnusně, že bych to přála všem to vůbec ne
ba naopak nikomu… Ale potěší nebo spíš uklidní tě, když víš, že opravdu nejsem jediná i když já to tak nějak tušila ![]()
Já čekám už právě od toho 7. měsice, že to bude lepší a lepši a právě, že naopak, tak uvidíme ( ve skrytu duše vim, že to bude zase dobrý
) Snad co nejdřív nebo si hodim mašli ![]()
@MarieOVMUC
Toho jsem si vědoma, ale ono mu to skoro vždycky vychází do času svačiny nebo večeře. Takže jsou to dvě mouchy jendou ranou. A pokud nevychází tak mu dám třeba jenom kousnout jablka, neni to nic velkého. Stejně teď chce většinou dělat lála na PC.
@Lola29 od dvou let? To mě odvezou, ale do Bohnic
Ne už takhle to je dlouhý - vždyť to jsou už měsíce a pro mě bývá i den s ní neskutečně dlouhý ![]()
Jooo, kdyby jsi věděla kolik já už se toho načetla, tsss jsem knihomolka normálně a po MD jdu pracovat do knihovny
Po každé knížce přečtené nebo nějakém článku jsem byla vždy plná energie, ale beztak vlastně mohu říct, že žádná z nich mi nijak moc neporadila, ale něco mi přece jen ty knížky daly - naučily mě, jak to s malou prožívat, aby v tom nebyla sama a naučily mě ji svým způsobem i chápat…Pořád něco čtu
A pořád si myslim, že nějak knížku otevřu a bude tam přesný manuál pro mě a moji dceru od A do Z
![]()
@Verunečtka opravdu se neboj, vše se v lepší obrátí. Také jsem si myslela, že to tak bude napořád a pomalu se s tím smiřovala. Čekala jsem dlouho, dcerka se zlepšila tak před necelým měsícem. Je to asi také dané tím, že začala krásně mluvit a už všemu co jí řeknu, rozumí, takže teď už je to o domluvě. Uvidíš až tvá malá bude taky více mluvit. Neklesej na mysli, vydrž! ![]()
@Nadji Nosit ji v Manduce nebo nějakém šátku mě nenapadlo, jak je akční, tak bych řekla, že to ani nepujde
Ale je pravda, že jako miminko jsem ji v tom nosila, zkusím to ![]()
Buď v klidu malé je 18 měsíců a je úplně stejná, oblíkání, spaní-akorát tobě spí krásně!!! mě se budí i 10-15× za noc, takže to máš v pohodě hahah
jinak u oblíkání scény atd. je velmi velmi náročné dítě, celý den se mi drží nohy, mami, mami, mami, nemůžu vařit, uklízet prostě nic, jak jsi psala je schopná brečet do
víš já to už neřeším, je akční a aktivní dítě, hodně vnímavá ale i chytrá, všechno si pamatuje a už skvěle mluví, lítá, zajímají ju čísla a písmenka
je to daň za to, že je tak čilá a zvídavá, řešila jsem to taky ale neřeš, vím jedno křičet nemá cenu, na zadek dávat už vůbec ne, mě pomáhá chytit za ručičky a říct důrazně a zřetelně, jméno a poslouchej mě, poslouchej, pak ji vysvětlím co dělám a proč to dělám /oblíkání, plenka/ a ono to začalo fungovat, dřív jsem ju maličko pleskla přes zadek /jemně!/ nebo i pak křičela vzteky už /nervy mi pracovali/ ale je to k ničemu, toto funguje líp, nevšímat si a zaujmout něčím jiným nebo chytit za ručky a vysvětlit…
@missah píše:
Dost mi to připomíná naši kočičku 14 měsíců, mimo spaní(spí celou noc. Nejstrašnější je to vztekání, kopání a řvaní. Oblíkání jsem teď dost zlepšila tím, že jsem jí do něj zapojila. Řeknu že jdem ťapťap ať si přinese botičky, čepici. Tak si to donese, já mezitím připravím kombinézu atd. Mohutně tleskám a chválím. Je na sebe pak tak pyšná, že je v tom oblíkání nakonec docela poddajná. Trvalo tak 14dní než se to naučila. Přebalování byl taky problém, když jsem začala dávat na nočník. tak se to taky trochu zlepšilo. Nejraději má, když se povede a vylejem to do wc a tleskáme a máváme tomu:) Jo a vzala jsem jí přes den dudana, když jí před spaním řeknu, že na ní čeká dudu v postýlce, tak se může přerazit jak tam běží. To je pro ní naprostá nirvána si takhle podudat:))
Si takhle podudat
To já dávám dudlik tedy i přes den, jelikož si myslim a většinou už ji tim chci zacpat i pusinu, aby už přestala fňukat - což na pár vteřin zabírá.
Já jí taky povzbuzuji a tleskám a řikám, jak je šikovná, snažim se ji zabavit, učim jí řikanky, básničky, ale u ničeho moc nevydrží což je asi normální, také vyhazujeme plýnku do koše a snažim ji co nejvíce chválit, ale abych pravdu řekla dřív jsem byla víc akčnějšíí. Ted si kolikrát říkam, že to nemá ani smysl se o něco snažit. Už jsem i moc unavená a vyčerpaná a vlastně mě to už ani nebavi, když já se můžu přetrhnout a ona je pak taková… ![]()
Jinak já taky právě přemýšlela o nějakém dětském odborníkovi, že bych tam s ni zašla, ale to je až ta posledni varianta - celkem se toho i bojim…
Navic jsem se zmínila před tchýní a pěkně jsem si od ni vyposlechla, že to neni zapotřebi a bla bla, že z ní udělam buh vi co si - jenže ji se to říká. Ona tu s námi nebydlí a malou vidi prakticky jednou - dvakrát do měsice na pomazlení
![]()
Jo a musím říct, že čím je starší tím se to lepší…víc poslouchá, v těch 15 měsích to bylo blbý ještě, ted má skoro 18 a fakt se to lepší…
hlavně lásku, žádnej křik, plácání po ručce, zadek, žádnej fyzic. tresty, ale pohoda a klid, mě to strašně na malou pomohlo, vidí vyrovnanou matka, a ještě víc začala ječet, plakat, křičet…zjistila jsem to naštěstí včas, že jak křičím, nervuju se, ona to strašně cítí a vnímá…a je to fakt horší!!!
a taky žádný hádky s partnerem to je pak to stejné!!!
tyhle vnímavé děti pak zlobí, kříčí, ječí…tím dávají najevo, že se něco děje…
@Verunečtka píše:
Jinak já taky právě přemýšlela o nějakém dětském odborníkovi, že bych tam s ni zašla, ale to je až ta posledni varianta - celkem se toho i bojim…
Navic jsem se zmínila před tchýní a pěkně jsem si od ni vyposlechla, že to neni zapotřebi a bla bla, že z ní udělam buh vi co si - jenže ji se to říká. Ona tu s námi nebydlí a malou vidi prakticky jednou - dvakrát do měsice na pomazlení![]()
nevím, čeho se bojíš? On tě určitě nevyhodí, pokud to bude dětský psycholog, pomůže ti pochopit její chování a poradí, jak s ní pracovat, aby se to eliminovalo a pokud půjde o homeopata, tak ten „léčí“ na přírodní bázi, žádná chemie, žádné oblbováky ![]()
S tchýní to neřeš, když je chytrá jak rádio, však o tom vlastně ani nikdo vědět nemusí, jen ty a ta malá teroristka ![]()
Neporadím ti přímo s tvým dotazem. Ale s přebalovaním. Kup si pampers active pants. Pro holčičky jsou v růžové fólii. Jsou tak o korunu až dvě na kus dražší než klasické zelené pampersky a nebývají v akci. Ale jsou to v podstatě kalhotky. Takže je natáhneš. Žádné lepíky. Pokud se pokaká, tak je na boku snadno roztrhneš a přebalíš jako s klasickou plenou. Mě osobně to ušetřilo spoustu nervů ![]()
@Kakika
![]()
Naše prvni velké tajemství ![]()
To víš mě přijdou všichni kolikrát chytrý, jak radia
Akort, když mi řekne někdo nech ji vyřvat - za prví mi to trhá srdce a za druhé ona je schopná řvát i pět hodin v kuse - máme doma držáka ![]()
Někdy si říkám, že bych měla toho odborníka vyhledat nejdřív já sama, jak už mi hrabe ![]()
Čtu to ještě jednou a píšeš o mé dceři, v autosedačce nevydrží, musím jí „hrát loutkový divadlo“ prostě ju šíleným způsobem bavit, v kočárku být nechce - nuda, takže chodíme jen bez kočárku a to je super, chodíme kolem baráku, pokud musím tak 1× s kočárkem a 1× bez kočárku, MHD cestujeme max.10 minut do lékárny, jinak nikam nemůžu, vůbec ju to v MHD nebaví, dělá cirkus humberto, prostě to stejné co vše popisuješ, taky tluče hlavou o zem /snaží se na sebe upozornit/
víš na odborníka bych kašlala, počkej nějákej měsíc, uvidíš, mě strašně překvapuje jak se malá mění!!! a hlavně si ji nevšímám když takhle blbne, a jak jsem psala žádný!!! hádky s partnerem /může to být následek jejího chování/ a žádný fyz. tresty, stále mile a přívětivě, pěkně, mě to fakt začalo fungovat, ale výsledky nečekej hned, hele já spím 3 hodiny denně…v noci, ale žiju a musím"fungovat.
víš něco jsem si už načetla a zkusila a je to možná malý projev hyperaktivity
malá u ničeho nevydrží, všude musí být se mnou, jinak panika a řev…atd.
nemůžu se ani najíst /mám 48kg/ nemůžu dělat nic, a jak říká mamka, tak se na to vykašli a věnuj se jí, ona tě ted potřebuje, držím se toho a jde to…vážně.
sranda je to, že sestra má zase syna a ten je to samé, do začátku po narození mají 90% stejného to co píšeš ty o malí, to co prožívám já…
jsou to holt takové děti. po někom to má poděděné, malá to má po mě, já jsem nespavec, problémy s usínáním od mala, aktivita zvýšená, furt v jednom kole, nic mě nezabaví, u všeho musím být, jsem citlivá..nemusí být malá po vás, prostě to má po někom z dědů, babi, atd.
tak klid a drž se!!! je to normální, jen jsou to náročnější děti a já a moje sestra tě chápeme
![]()
Jo a vyřvat jsme ji nikdy nenechala a nenechám!!!to absolutně neuznávám, jsou i jiné metody.
Jo a s tchýni a tchánem to mám stejné, ale já je posílám už někam, ![]()
za rok a půl nic nepochopili, její synáček byl neakční a ňoumík, kam ho dala tam byl celý den, a spal skoro furt…ta to nikdy nepochopí a nepochopí to nikdy kdo to nezažije!!!to mi věř, moje zkušenosti, už nikomu nic nevysvětluju a neobhajuju, malou strašně miluju a prostě řeknu, malá je taková jaká je a každý dítě je jiné. tečka. nic víc.
psychologa dle mě neřeš, tohle mě fakt nenapadlo, prostě beru že je náročná a hotovo.:-)
jo a víš co mi dost pomohlo??emimino a deníčky maminek tady, přečti si je, jak přišly o dítě, nebo mají nemocné dítě, co prožívají, jak se trápí
je to strašnééééééé a mě to pomohlo k tomu, že jsem štastná matka, at je malá jakákoliv je zdravá!!a zbytek neřeším už…