Mám nevychované dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
755
16.1.16 00:24

Zažila jsem naprosto stejnou situaci se svým synem… Akorát s tím, že jsem si ho přivedla do své (soukromé) školky, kde jsem nemusela poslouchat řeči x zaměstnanců (jsme malá školička pro 10 dětí)… A musím říct, že je naprosto normální chování Tvého synka ;) Za prvé, jak tu již bylo řečeno, je obrovský rozdíl mezi tříletým a dvouletým dítětem (tam jsou ty skoky obrovské)… A za druhé, bylas tam Ty jeho maminka - cítil se silný v „kramflecích“…
Jakmile můj syn začal ve třech letech chodit do státní školky, vše se urovnalo a kupodivu i on je tam moc spokojený! A dokonce je i chválený učitelkami! :palec:
A když se me někdo chytře zeptá, proč dávám syna do státní školky, když mám svou vlastní, tak s chutí odpovídám: „Zkuste si vzít dítě do práce!“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
16.1.16 08:46

@Billi to podle mě přehledně shrnula. Nenech se rozhodit, spousta dětí se kolem dvou let projevuje pro okolí příšerně a jako předškoláci a školáci se pak chovají úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.1.17 19:18
@zzuza píše:
Jo, dle mě je to taky věkem - vidím u svého, jak se mezi druhým a třetím rokem mění - a taky, kdyby tam byl sám bez tebe, chová se jinak. Matka není autorita jako cizí tety :)

A čim to je -ze maminky většinou vse odnášejí záchvaty vzteku pořád -málo kdy poslechne atd Já si pak před tchyni připadám jak debil. Řeknu bud hodny a zadne vztekani a tchyne hned se mnou se nevzteka-waaa
Syn má 28 měsíců. Bydlíme s ni… Když nevidí babi je zlatíčko. Poslouchá je ukázkový. Jakmile vidi babi tak neposlechne-předvadi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
18.1.17 19:23
@Black Cat píše:
No tak já bych viděla i jako možnou příčinu to, že ostatní děti tě prostě vidí jako paní učitelku, ale syn stále jako maminku. Je dost možné, že kdyby tam byla jiná paní učitelka, tolik by si před ní nedovolil… :nevim:

Taky myslim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 13:08

Zdravím, před pár dny jsem došla k prozření a potřebuju to ventilovat. I přes moje veškeré snahy, režim, důslednost atp. mám asi nevychovane dítě. Nebo nevím, co si už myslet. Syn bude za měsíc mít 4 roky. Máme za sebou obdobnými agrese, cca od roku a pul do 2 a půl, neuměl mluvit, tak všechno řešil bitim, zduchanim atp. Úspěšně jsme to zvládli, už dlouho to nedělá, jen výjimečně, většinou na oplátku. Naučil se reagovat slovně. A právě v tom je teď ten problém. Ze školky tahá fekalni humor, takže to je samej zadek, šulínek, bobek, curanky…A teď nově hov.no. Onehda přišel k bandě pubertaku a začal jim říkat, že jsou hov…A že tam nesmí jezdit. Nebo si sedne na zem a začne to jen tak vykřikovat. Nebo na pozdrav odpoví slovem zadek.. myslela jsem, že to přejde, je to nová blbost ze školky, takových už bylo a ještě bude…Ale ono je děti se ho to už rok a je to čím dál horší. Přijde mi, že už to má úplně zautomatizovany, takový slovní tiky nebo jak to nazvat. Staršímu jsem normálně vysvětlila, že se to neříká, co může místo toho říkat, kdy to může říkat atp. Občas ujede, ale jinak v pohodě. Jenže s mladším prostě nehnu. Po dobrým ani po zlým. To, že se mu asi vrátilo období vzdoru a negace, nechce poslouchat atd, tak to ani neřeším, s tím si umím poradit, jen se tomu divím, protože jsem myslela, že už to máme za sebou. Prosim, uklidnete me, ze i z tohoto muze vyrust slusny a normalni clovek. Ja uz se za nej nekdy i stydim, ale zatím jsem nepřišla na žádné řešení. Řešíme problémy s porozuměním, ale nemyslím si, že by nechápal, že to nesmí říkat. Jak si před pár dny dovoloval na ty pubertaky, tak mě to donutilo zamyslet, co dělám špatně. Opravdu to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.9.20 13:35

@chaela S tímto naštěstí nemám zkušenost, ale taky by mě zajímalo, jak na ten jeho „pozdrav“ nebo výkřiky reaguješ? Já se přiznám, že kdyby to po nějaké době vysvětlování, ošklivých pohledů nebo okřiknutí nepřestávalo, asi by mi už vylítla ruka v lepanec. :think: Možná bych zkusila takové to - ještě jednou a jsi bez pohádky! Ale jak jsem psala, naštěstí zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
17.9.20 13:40

A co mu něco zakázat? Pokud budeš takhle mluvit, nedostaneš to a to, nepůjdeš na oblíbený kroužek atd.? Náš taky okolo 4 let používal někdy tyto výrazy a měl z toho srandu. Nedokázal pochopit, že je to opravdu přes čáru. Akorát jsem mu pak řekla, že to používají jen hloupí kluci, mám pocit, že to docela zabralo…i když občas mu to ulitne i teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 13:43

@Petule030 nic ve zlým, ale ano, jdedost vidět, že tu zkušenost nemáš. Já ho opravdu nenechám dělat si, co chce. Po puse už milionkrat dostal, stejně tak na zadek nebo přes ruku. Pohádky, hračky, kolo atp měl taky zakázaný stokrát a výsledek nikde. Jemu je to tak nějak asi jedno. Porve si, že na to kolo chce, já vysvětlím, proč ho má zakázány a tím to konci. Jde si hrát a kolo je mu fuk. Když mu jednu lepnu, začne brečet a jak se uklidni, udělá nebo řekne to znovu. Vždycky mu řeknu, že to nesmí, řeknu, co má místo toho říct nebo udělat, dostane na zadek nebo přes pusu, doma trénujeme správně reakce, ale vše je zbytečné. Stejně to prostě udělá znovu. Z toho ale krásné pozdraví i úplně cizí osobu, porposi, podekuje, pomůže.. a pak zase zasek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
17.9.20 13:44

@chaela Kluk je taky chytlavy, cim vic na to nekdo reaguje, tim vic to rika. Absolutni ignorace pomaha, jenze mame doma cerstvou 3letacku, ktere to pripada strasne vtipne :zed: :zed:. Ta je ted cerstve v MS, takze cekam, kdy me odchyti uca, ze me dite uci ostatni sprostarny :zed: :zed: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
17.9.20 13:44

A zkusila jsi mu prostě postaru naplacat na ten jeho zadek?

• Citovat
  • Upravit
31439
17.9.20 13:45

@chaela U nas to nejsou uplne sprostarny, ale jak pises - curanky, kakanky, blinkanky a nasleduje zachvat smichu :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 13:46

@reny14 zákazy na něj moc nefungují, ale možná jsem jen nepřišla na to, co mu zakázat. Budu zkoušet dál. Ze to říkají hloupí lidí jsme nezkoušeli, díky za tip, dnes to použiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.9.20 13:48

Zkusila jsi to obracene? Zahltit ho sprostarnama, aby prestaly byt zajimave? Ale zkusenost teda nemam.
(Jinak s temi pubertaky je dobrej, sebevedomi mu teda nechybi…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
17.9.20 13:52

@Alriga ano, zkoušela, bez výsledku.
@Hobitka až na to hov.no tak nic sprosteho neříká, ale stejně není vhodný, aby vykřikoval zadek, bobek, curanky… ignoraci asi taky vyzkouším, na tu jsem úplně zapomněla, pomohla nám, když starší přišel ze školky se slovem pr.del. Ale envim, jestli to nebude spis kontraproduktivni, přede mnou to moc neříká, ale jak je „sam“ na hřišti s dětma ze školky, tak to z nich jen lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
17.9.20 13:53

POdle mě si tím vynucuje pozornost a ví, že to funguje. Minimálně u cizích (viz ty puberťáci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí