Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jaa-aa Koupelnu, prach a vytřít nám dělá paní na úklid a má hotovo za 2,5 hodiny.
@Anonymní píše:
@Jaa-aa ty víš asi úplně houby o tomto životě že, když z tebe lítají takové kraviny
Rekla odvazna anonymni
![]()
@Jaa-aa vuuuuubec nikam. Do školy a po škole hned domů. Potom mám v pátek akorát výtvarku, kde se s ním vidím a to je celé. ![]()
Závidím toho psa
Mám totiž jen kočku ![]()
@Jaa-aa Porid si hospodyni, kdyz nezvladas svou domacnost. Sestnactileta by se mela hlavne ucit. A co ze sedi u klaviru? To je bohuliba cinnost.
@Jaa-aa za to ty jsi odvážná natolik že jedeš do holky co to vůbec nemá lehké a víš o tom kulové…
@Anonymní píše:
@Jaa-aa za to ty jsi odvážná natolik že jedeš do holky co to vůbec nemá lehké a víš o tom kulové…
Ja do ni nejedu. Komunikuji s ni slusne. Takze brzdi ![]()
@Konnny píše:
@Jaa-aa Koupelnu, prach a vytřít nám dělá paní na úklid a má hotovo za 2,5 hodiny.
No ja tohle delam sama. Holka by to taky zvladla a urcite to nedela denne.
Jako zeny co mate doma pubertacky. Vam nemusi pomahat? To snad ne…
![]()
@VitaminC píše:
@Jaa-aa Porid si hospodyni, kdyz nezvladas svou domacnost. Sestnactileta by se mela hlavne ucit. A co ze sedi u klaviru? To je bohuliba cinnost.
Ja hospodyni nepotrebuju
. Ano ucit se ma s tim souhlasim, ale pomahat doma taky. To ze by mela mit cas i na sebe uznavam…ale proste prijde mi, ze to zvelicuje no. ![]()
@Jaa-aa a mě přijde že ty víš všechno nejlíp a všichni okolo jsou jen letadla za to ty jsi raketa
já jsem doma vařila od 10 let a uklízela protože mamka prostě nebyla doma ,ale protože jsem chtěla mamce pomoct a na všem jsme se vždycky domluvili,kdyby mi to diktovala jak matka zakaldatelky pošlu ji do háje.Myslim že jsou věci které není vůbec povinná dělat třeba učit se se sestrou!
@Jaa-aa Jasne tu napsala nekolikrat, ze muze ven jen v patek na vytvarku. Proc by si to vymyslela? Pomahat, ano. Jednou za tyden se ucastnit velkeho uklidu. Urcite ne zastupovat rodice v peci o sestru a o domacnost.
@Jaa-aa píše:
No ja tohle delam sama. Holka by to taky zvladla a urcite to nedela denne.Jako zeny co mate doma pubertacky. Vam nemusi pomahat? To snad ne…![]()
Promiň, ale ty to nechápeš. Tady jde o úplně jiné věci, než o úklid koupelny. ![]()
@Lupulu píše:
@PaníBovaryová ale pořád je to moje matka a má za mě zodpovědnost, dokud nejsem plnoletá. Pak už by jí mělo být jedno, co se svým životem udělám, ne?
tvá matka tě má hlavně přijmout takovou, jaká jsi, ne jakou tě chce mít ona - což souvisí i s výběrem školy. Utlačovat dítě a pokládat je za svůj majetek nemá se zodpovědností nic společného, jenom s vlastním egem. A ne, jestli je zvyklá takhle poroučet teď, těžko se bude svých pozic vzdávat kdykoliv, ač budeš plnoletá.
@Jaa-aa píše:
Psychicky terortady se to zase vyhrocuje…pubertacka ma doma trochu povinnosti a rodice neskacou metr dvacet vysoko z pritele a tady se hned vola na OSPOD
drzela bych ji doma uplne stejne. A povinnosti by mela taky. Co je hroznyho na tom uklidit koupelnu wc a vysat za jeden den? Nejdriv at maka ve skole a doma a pak si trajda za klukem…uplne to vidim v barvach…holka imrvere nalozena u mobilu a klaviru, triska s ni puberta a rodice aby ji vse pripominali…chtela bych videt pobled z druhe strany…ze strany rodicu…
Ze ty si ve stejne sekte, jak je jeji matka?
@Jaa-aa píše:
No ja tohle delam sama. Holka by to taky zvladla a urcite to nedela denne.Jako zeny co mate doma pubertacky. Vam nemusi pomahat? To snad ne…![]()
matka ale úklid zadává jednomu dítěti, aby nechodilo, kam ona nechce.
Sytý hladovému nevěří - a takto by reagoval i ten OSPOD, i ty kolegyně, kdokliv.