Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jste skvělí zakladatelko.
Ségra závidí. Je líná a pohodlná. Je to hloupé, ale i v rodinách se závidí. Nic bych jí nedávala a to jsem až moc charitativní, ale to by bylo jako házet peníze do Macochy.
Mě by to hrozně mrzelo hlavně od té mamky. Abyste sestře splaceli dluhy, to snad nemysli vážně??
Ségra normálně závidí… Mrzelo by mě to taky a asi bych neměla potřebu se s ní stýkat. S pomluvami si hlavu nedělej, lidi si stejně budou myslet, co budou chtít. Kolik je tobě a sestře?
Ahoj,
jste dobri, ze jste vzali osud do svych rukou a vydelali si na bydleni bez dluhu.
Co rikaji a delaji ostatni neovlivnite. Segre bych rekl, ze je pochopitelne, jdyz jste se podle ni vratili s holymi zadky, ze ji bohuzel pomoci nemuzete…
Tvoje sestra je závistivá a hloupá. Nic jí nedávej a mamce řekni, že se o ní a její životní situaci nehodláš bavit. Jste šikovní jak jste si našetřili
aspoň si můžete koupit vlastní bydlení. Sestře řekni ať nepomlouvá, ze o tom víš a je ti to nepříjemné.
@Anonymní píše:
Ahoj,mám sestru a trochu mě mrzí, že nám nepřeje a zároven mě hrozně štve její hudrování na všechno, jak je vše drahé, jak si nic nemůže dovolit..přitom nehne prstem, aby se měla lépe..má střední obchodní akademii, ale nepracuje v oboru, pracuje v jednom obchodáku jako prodavačka jedné běžné značky, když už děla prodavačku, na což si také pořád stěžuje, máma ji dohodila přes známou práci v butiku s dost drahými věcmi a lepším platem a premiemi za prodej, ale bylo potřeba se doučit jazyk, zlepšit aj a trochu komunikativně ruštinu, věděla to rok, paní co tam pracovala a je zároven majitelka, šla do duchodu a chtěla náhradu, nejlépe někoho koho zná a segra se na to vykašlala, příprava žádná..její muž je to samé, jen si stěžuje, že nedosáhli na hypotéká, kdo má platit ty drahé pronájmy atd..
My s přítelem jsme se ted vrátili ze zahraničí, žili jsme tam 6 let, já dělala v oboru v hotelnictví, ale ne na pozici jako předtím - recepční, ale jako pokojská a přítel vařil, 6 dní v týdnu, dovolené jako jo, jenže strava a ubytko zdarma, já měla 1150 a přítel 1200 (ale neplatili jsme ubytko, měli jsme tam pokoj na hotelu..takže jsme si dost našetřili, náklady skoro žádné, ještě oba 13. a 14. platy, jeden jsme vždy utratili za dovču a druhý naspořili, občas jsme šli do kina, na večeři, občas oblečení, něco jsem poslala mamce a i tak jsme zvládali našetřit min 1800 euro měsíčně, poslední 2 roky i za vyššé platy, přidali nám a za těch 6 let z toho byla pěkná suma a můžeme si bez zatížení hypotéky koupit byt a čekáme miminko, proto jsme se vrátili, plánujeme svatbu a koupi bytu..
když se to segra dozvěděla, že budeme kupovat byt za své, nepřeje nám to a všude nás pomlouvá, jak ted máme nos nahoru, jak je to možné, že oni dřou a nic a my..že si myslíme, že když jsme byli v zahraničí, to vůbec není pravda..jako naše pozice tam byli nízké, dřeli jsme 6 dní v kuse, já 8 hod, občas víc, ale uklid a žehlení se mi podepsalo na zádech, přítel dřel 6 dní 10 hod v kuse..takže rozhodně nos nahoru nemáme, ano, jednou jsem mámě řekla, že jsme ráda, že jsme to dali, protože 6 let byla dlouhá doba být v zahraničí, bez rodiny a přátel a ta práce mě dost dávala zabrat, takže ano, hrdá jsem, to přece není nos nahoru..a segra při každé navštěv se do mě obouvá, proč když jsme se tam tak měli, jsme tam nezustali, že jsme se nevypracovali, že se nám to říká, když jsme neplatili ubytko, ano, to byl cíl, pre dělat v jiném oboru, museli bychom mít třeba 3000E kauce a platit vysoký nájem, takže my chtěli takto, prostě šetřit, vždy jsme se chtěli jednou vratit zpátky, šli jsme tam si vydělat, ja recepční, muž kuchař, v česku nic moc vydelky, na svuj byt bychom v životě nenašetřili..
a ona nas mezi kamarády pomlouvá kdo ví jak to tam bylo, že jsme se neuchytili, vrátili se s holým zadkem, kdo ví jak je to s bytem..že nám na něj určitě dali jeho rodiče, že tolik bysme nenašetřili, že kecáme, ja nemám potřebu někomu něco dokazovat, kor naši finanční situaci, ale mrzí mě to, těšila jsme se domu, že budeme zas rodina, že bude teta a ona takhle..
nejhorší je, že obrací mamku proti mě, ta zas, že když jsme tam tak vydělali, že bychom měli pomoc segre, že mají dluhy(to má určo od segry)..pardon, ale nechci, ta částka dá na menší byt, vybavení a neco málo ještě zbyde, fakt jsme tam nedřela, abych jim platila dluhy, který si tu nasekávají, že neumí hodpodařit..
berou si pujčky na dovolené, vanoce..vim, že mamka chce mít klid, ale mrzí mě,. že me staví do situace, že já jsem sobec a segře nepomůžu, zároven ted je mi jasně, že peníze, co jsme mamce posílala na přilepšenou ze zahraničí cpala do segry, segru za to nesnašim..asi jsme se chtěla vypsat..
„Vyhrajou si“ „mají jedna druhou“ „nezůstane nikdy sama“ „sourozenec je to nejlepší, co můžete dítěti dát“ „lituju jedináčky“
![]()
@Anonymní píše:
jn, ale nejvíc mě to bolí kvůli mámě, ja na ni vidím, že to nejsou její myšlenky - to že máme segře finančně pomoc, ale zaroven si myslim, že ona do ni penize cpe, je moc hodná a neumí říct ne, sama má málo, chtěla jsme ji přilepšit, ale fakt si myslim, že ty peníze dávala na segru a to mě mrzí..jednou jsme ji koupili zajezd a ona ho věnovala sestře, že má zdravotní problémy a nemůže jet, mělo mi to tenkrát dojít..segra je jak příživník, že ji není hanba, tata od nas odešel, máma byla na vše sama, sotva vycházela, má malý důchod a ještě ji na krku..
Jo jinak souhlas se tebou, je to prostě sobec…
@Bubla Bůčková píše:
„Vyhrajou si“ „mají jedna druhou“ „nezůstane nikdy sama“ „sourozenec je to nejlepší, co můžete dítěti dát“ „lituju jedináčky“![]()
Hlavně ať to jsou dvě holčičky, to bude pouto silné jak kámen…ehm, hmmm.
Zakladatelko když ti sestra závidí ať si to jede sama s manželem vyzkoušet na šest let a na stejné pozice ![]()
Zakladatelko
…drzim palce, jste šikovní…hlavne nedotuj ségru…
To je nejhorší, že někdo si na dům vydělá sám protože chce být bez dluhů a nechce mít nic zadarmo. A pak slyší od příbuzných ty máš a ona ne tak ji dej, bo ona je chudák.
A nebo všechno bude dědit sourozenec, protože on je chudák, nic nemá jen dluhy. Ale ty máš všechno tak ty nepotřebuješ. To že si člověk musel odtrhnout od huby a radši šetřit aby to vše měl, už druzí neslyší nebo nechtějí slyšet.
@Premek_Orac píše:
Ahoj,
jste dobri, ze jste vzali osud do svych rukou a vydelali si na bydleni bez dluhu.
Co rikaji a delaji ostatni neovlivnite. Segre bych rekl, ze je pochopitelne, jdyz jste se podle ni vratili s holymi zadky, ze ji bohuzel pomoci nemuzete…
@Bubla Bůčková píše:
„Vyhrajou si“ „mají jedna druhou“ „nezůstane nikdy sama“ „sourozenec je to nejlepší, co můžete dítěti dát“ „lituju jedináčky“![]()
Ahoj
Předem se omlouvám za chybi ve psaní píši rychle děkuji za pochopení
Nejdříve začnu tím že mám rodinu mám sestru 2 bratry sestře je 27 let bratrovi je 24 a druhému je 17 když jsme byli malý přišly jsme o své rodiče takže jsme byli v dětském domově a upestounu sestra to měla lehčí ta si našla přítele a od pestounu šla hned pryč mě si začala pak brát na víkendy její přítel mi začal psát jak by mě chtěl že mou sestru opustí já ho hned odmítla a napsala že bych tohle nikdy v životě sestře neudělala a na víc že nejsem na kluky ale na holky jenomže on nakecal mému staršímu bratrovi jak jsme spolu spali a má sestra tomu věřila a asi 4 roky se semnou nebavila cestovali jsme prostě po dětských domovech jednoho dne jsem si ale našla svou novou holku se kterou mám vztah do teď jinak je mi 22 let a s přítelkyní jsme spolu už od 17 let díky ní jsme se dali zpět dohromady se sestrou je to mě štěstí má přítelkyně ale nebudu dál zdržovat budu psát o me sestře můj mladší brát je do teď ještě v dětském domově a moje sestra mela byt přítele auto a ani jednou si našeho bratra nevzala třeba na víkend a to mě moc mrzelo protože nás bratr mladší je od malinká tak trošku zpomaleny a nema takové chápání jako my ostatní zase díky mé přítelkyni která mi pomohla když jsem odešla z dětského domova k jejím rodičům tak mi pomohla si začít brát na víkendy na velké prázdniny mého bratra plánovali jsme spolu jak si ho vezmeme v 18 k nám a bude snami bydlet a ano spolu jsme to dokázaly vzali jsme si ho a teď ho máme konečně u sebe já si myslím že nás příběh a naše rodina by si měla pomáhat po tom o co jsme přišly ale má sestra tenkrát řekla mě přítelkyni že našeho bratra nemá ráda což mě a mou přítelkyni dost zabolelo nejvíce nas mrzí má sestra je strašně moc líná jde do práce přijde z práce a jenom leží na gauči a pořád něco jí nechce chodit ven jsme totiž u ní na návštěvě a všechno děláme za ní uklízíme za ní vaříme tu má dvě kočičky těm čistíme záchod prostě je líná a já už nevím co mám dělat já ji mám hrozně moc ráda ještě předtím jsme se jí ptali jestli by si nechtěla vzít hypotéku protože ona jediná má dost veliký příjem na to aby dosáhla na větší hypotéku a my jsme ji slíbily že bychom ji stim pomohli ona řekla že jo ale pak z ničeho nic když jsem se jí na to ptala znova řekla že ne a řekla mi že už o tom nechce ani slyšet ona má právě svou bývalou tchyni a jí všechno říká a mě už to štve já si myslím že ji řekla i to stou hypotékou aby si ji nebrala já chci pro svou rodinu to nejlepší a já to myslela že když by si ji vzala tak by tím zapecpecila naší rodinu já vím jako že by se zavázala na dost dlouho ale furt je lepší mít hypotéku na barák či na byt než platit drahé nájmy jako do teď teď platí 14 000 Kč za 2+1 já od vás potřebuji poradit v tom co by jste dělali vy na mém místě teďkon se třeba její tchyně ptala kolik dostal můj bratr za odchod z dětského domova jako mysli tím peněz kolik dostal protože oni mu šestri ten sirotčí duchod co má a já jsem naštvaná protože co jí to má zajímat kolik dostal má sestra to neví kolik má peněz můj bratr a ani ji to říkat nebudu aby ji to pak neřekla my osobně jsme takový akcni typ co nezůstává doma a furt něco děláme jezdíme na výlety chodíme do kina atd… Ale naše sestra prostě nechce nikam chodit furt by byla nejradši doma ona vlastně chodí jenom do práce a z práce domů to my chodíme nakupovat to my odnasime odpatky a nevíme jak to máme změnit my nakoupíme jídlo koupíme něco sladkého každému a my na to zrovna třeba nemáme chuť a ona nám to všechno sní jsme prostě stoho všeho smutný i ten byt co teď bydlí jsme ji zařizovali spolu s přítelkyni ta jenom ležela a nic nedělala a vůbec ji nevadilo že se musí do daného datumu odstěhovat má sestra má kamarádku a ti psala jsme viděli že jak mi nic neděláme a že by se měla lépe kdyby jsme tu nebyli přitom to není pravda to jsme my co tu furt něco delame a ona o nás píše takové blbosti když se jí třeba vyzvraci její kočička ona to tam klidně nechá 2 dny a nejde to uklid to je to samé jako s hovinkem když se kočička vykadi mimo svůj záchod ona to tam prostě nechá ležet a smrdet dokud mi to neuklidime tak to tam leží když se nestehovala do nového bytu tak si koupila nový nábytek a ten nábytek jsme také stavěli jenom my spomoci od mé přítelkyně sestry manžel nám pomáhal a má sestra pořád nic no jinak má sestra váží skoro 100 kg tak nevím jestli je to tím že je prostě líná a nechce nic dělat její kočička byla nedávno nemocná pořád jenom zvracela a měla průjem a nebyla schopna sní dojít na veterinu ona jenom řekla ať klidně chci… Tohle nás dost bolelo my jsme milovníci zvířat my sami máme pejsky a nikdy by jsme toto neřekli jsou to predsi naše malé miminka a jsou součástí naší rodiny jsme fakt zoufale prosím porad te nám co máme dělat děkujeme moc. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj
Předem se omlouvám za chybi ve psaní píši rychle děkuji za pochopení
Nejdříve začnu tím že mám rodinu mám sestru 2 bratry sestře je 27 let bratrovi je 24 a druhému je 17 když jsme byli malý přišly jsme o své rodiče takže jsme byli v dětském domově a upestounu sestra to měla lehčí ta si našla přítele a od pestounu šla hned pryč mě si začala pak brát na víkendy její přítel mi začal psát jak by mě chtěl že mou sestru opustí já ho hned odmítla a napsala že bych tohle nikdy v životě sestře neudělala a na víc že nejsem na kluky ale na holky jenomže on nakecal mému staršímu bratrovi jak jsme spolu spali a má sestra tomu věřila a asi 4 roky se semnou nebavila cestovali jsme prostě po dětských domovech jednoho dne jsem si ale našla svou novou holku se kterou mám vztah do teď jinak je mi 22 let a s přítelkyní jsme spolu už od 17 let díky ní jsme se dali zpět dohromady se sestrou je to mě štěstí má přítelkyně ale nebudu dál zdržovat budu psát o me sestře můj mladší brát je do teď ještě v dětském domově a moje sestra mela byt přítele auto a ani jednou si našeho bratra nevzala třeba na víkend a to mě moc mrzelo protože nás bratr mladší je od malinká tak trošku zpomaleny a nema takové chápání jako my ostatní zase díky mé přítelkyni která mi pomohla když jsem odešla z dětského domova k jejím rodičům tak mi pomohla si začít brát na víkendy na velké prázdniny mého bratra plánovali jsme spolu jak si ho vezmeme v 18 k nám a bude snami bydlet a ano spolu jsme to dokázaly vzali jsme si ho a teď ho máme konečně u sebe já si myslím že nás příběh a naše rodina by si měla pomáhat po tom o co jsme přišly ale má sestra tenkrát řekla mě přítelkyni že našeho bratra nemá ráda což mě a mou přítelkyni dost zabolelo nejvíce nas mrzí má sestra je strašně moc líná jde do práce přijde z práce a jenom leží na gauči a pořád něco jí nechce chodit ven jsme totiž u ní na návštěvě a všechno děláme za ní uklízíme za ní vaříme tu má dvě kočičky těm čistíme záchod prostě je líná a já už nevím co mám dělat já ji mám hrozně moc ráda ještě předtím jsme se jí ptali jestli by si nechtěla vzít hypotéku protože ona jediná má dost veliký příjem na to aby dosáhla na větší hypotéku a my jsme ji slíbily že bychom ji stim pomohli ona řekla že jo ale pak z ničeho nic když jsem se jí na to ptala znova řekla že ne a řekla mi že už o tom nechce ani slyšet ona má právě svou bývalou tchyni a jí všechno říká a mě už to štve já si myslím že ji řekla i to stou hypotékou aby si ji nebrala já chci pro svou rodinu to nejlepší a já to myslela že když by si ji vzala tak by tím zapecpecila naší rodinu já vím jako že by se zavázala na dost dlouho ale furt je lepší mít hypotéku na barák či na byt než platit drahé nájmy jako do teď teď platí 14 000 Kč za 2+1 já od vás potřebuji poradit v tom co by jste dělali vy na mém místě teďkon se třeba její tchyně ptala kolik dostal můj bratr za odchod z dětského domova jako mysli tím peněz kolik dostal protože oni mu šestri ten sirotčí duchod co má a já jsem naštvaná protože co jí to má zajímat kolik dostal má sestra to neví kolik má peněz můj bratr a ani ji to říkat nebudu aby ji to pak neřekla my osobně jsme takový akcni typ co nezůstává doma a furt něco děláme jezdíme na výlety chodíme do kina atd… Ale naše sestra prostě nechce nikam chodit furt by byla nejradši doma ona vlastně chodí jenom do práce a z práce domů to my chodíme nakupovat to my odnasime odpatky a nevíme jak to máme změnit my nakoupíme jídlo koupíme něco sladkého každému a my na to zrovna třeba nemáme chuť a ona nám to všechno sní jsme prostě stoho všeho smutný i ten byt co teď bydlí jsme ji zařizovali spolu s přítelkyni ta jenom ležela a nic nedělala a vůbec ji nevadilo že se musí do daného datumu odstěhovat má sestra má kamarádku a ti psala jsme viděli že jak mi nic neděláme a že by se měla lépe kdyby jsme tu nebyli přitom to není pravda to jsme my co tu furt něco delame a ona o nás píše takové blbosti když se jí třeba vyzvraci její kočička ona to tam klidně nechá 2 dny a nejde to uklid to je to samé jako s hovinkem když se kočička vykadi mimo svůj záchod ona to tam prostě nechá ležet a smrdet dokud mi to neuklidime tak to tam leží když se nestehovala do nového bytu tak si koupila nový nábytek a ten nábytek jsme také stavěli jenom my spomoci od mé přítelkyně sestry manžel nám pomáhal a má sestra pořád nic no jinak má sestra váží skoro 100 kg tak nevím jestli je to tím že je prostě líná a nechce nic dělat její kočička byla nedávno nemocná pořád jenom zvracela a měla průjem a nebyla schopna sní dojít na veterinu ona jenom řekla ať klidně chci… Tohle nás dost bolelo my jsme milovníci zvířat my sami máme pejsky a nikdy by jsme toto neřekli jsou to predsi naše malé miminka a jsou součástí naší rodiny jsme fakt zoufale prosím porad te nám co máme dělat děkujeme moc.
Uf, to je snad nejdelší věta, co jsem kdy četla. Nedočetla jsem to celé, je to strašně dlouhý, ale pokud je sestra tak nesnesitelná, tak se s ní prostě nestýkej a žij si svůj život ![]()