Máma se mi hrabala v emailu a na FB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
24.1.17 23:14
@j.a.n.i1 píše:
@warita Pokud jsem pochopila správně, tak ne aby ji nepoznala, ale aby nezjistila její nick a tedy nemohla šmírovat, co dalšího tu píše…

aha, takze smysl te diskuze teda je, aby si to mamka precetla a videla, jak vsichni davaji za pravdu zakladatelce. Tak to potom jo, to urcite zadnou dalsi zlou krev neudela. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
25.1.17 08:03

@warita Tak ať klidně udělá, šmírovat někomu v mailu se nedělá… a pokud to někdo dělá, tak má držet pusu, i když si tam přečte něco co se mu nelíbí… a pokud ji nedrží, tak dobře mu tak, ať je klidně naštvaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
25.1.17 08:07
@Anonymní píše:
Prosí o anonymitu, citlivé údaje- dotyčná sem chodí a mohla by se poznat

Dnes mi moje máma napsala šíleně naštvaný mail, že se můj manžel o ní špatně vyjadřuje. Nechápala jsem, co tím myslí, tak jsem jí řekla, že kdoví co kde zaslechla a že k takovým pomluvám se nebudu vyjadřovat. A ona mi sdělila, že jsem se omylem neodhlásila na návštěvě u společné příbuzné z FB a z mailu a že jí hned na přední straně probliklo, co můj manžel psal. Takže je to moje vina.

Obvinila ho, že když jsme se bavili o pohřbu (tedy uložení urny) jeho babičky, tak jsem se zeptala, že by asi nebylo vhodné, aby šli i moji rodiče. Víceméně jsem tušila, že to manželova rodina bude chtít udělat v kruhu tří lidí a pokud možno žádné obřady, proslovy, návštěvy, oni tohle nemusí. On mi se smajlíkama napsal, že by se asi nehodilo, aby tam okouněli. Myslel to laskavě, chápu, špatně zvolený výraz.

No, tak to mi máma vyčítá. Že jsme pokrytci, před nimi se k nim chováme dobře, ale za zády o nich mluvíme hrozně. Ještě mi vynadala, že příště si mám FB a mail odhlašovat. Podotýkám, že dotyčné slovo se objevilo v konverzaci staré asi dva týdny, takže jí to v žádném případě nemohlo probliknout jen tak na obrazovce, musela v konverzaci slídit.

Asi je třeba dodat, že je mi 30 let. Takhle by někdo mohl získat dojem, že je mi deset :nevim: Co byste dělaly na mojem místě? SNažím se ji jako rodiče respektovat, ale tohle je naprosto přes čáru :nevim: Ale asi en překvapivé, do věcí a deníků mi lezla co jsem u nich ještě bydlela.

Máma se dopustila trestného činu podle § 182 odst. 1 písm. b) TZ - porušení tajemství přepravovaných zpráv a moc by se tím chlubit neměla.

Příspěvek upraven 25.01.17 v 08:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
25.1.17 08:09
@warita píše:
aha, takze smysl te diskuze teda je, aby si to mamka precetla a videla, jak vsichni davaji za pravdu zakladatelce. Tak to potom jo, to urcite zadnou dalsi zlou krev neudela. 8)

Jistá naděje, že se chyte za nos anebo dostane bobky, tady je. Schvalování trestného činu je trestným činem.

A ještě dodám, že tématu porušení listovního tajemství se dotkl Karel Čapek v povídce Ukradený kaktus. Začíná příběhem, kdy si vypravěč všiml, že o něm někdo na letním bytě roznáší drby. A pojal podezření na poštmistrovou a pojal podezření, že mu poštmistrová otvírá a čte dopisy.

Vyřešil to tím, že napsal dopis tohoto obsahu:

Ty strašidlo poštmistrovské, ty nosatá fuchtle, ty kometo, ty treperendo zvědavá, ty zmije, ty rašple, ty ježibabo a tak dále, s úctou veškerou Jan Kubát

Zkrátka, „na ten papír vysypal čtyřiatřicet výrazů, kterých může přímý a počestný muž užít vůči každé dámě, aniž by se stal osobním nebo dotěrným“.

Zalepil, na obálku napsal svou adresu v letním bytě, odjel do jiného města a poslal. Paní poštmistrová mu hrozila, že jej bude žalovat, tak se zeptal soucitně: „Snad jste nečetla něco nepříjemného?“.

Rozdíl je jen v tom, že zakladatelčina matka má k zakladatelce příbuzenský vztah.

Ale tohle ať si zakladatelčina matka taky přečte.

Zakladatelce doporučuju to přejít a omezit kontakt.

Příspěvek upraven 25.01.17 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.1.17 12:07

Ja tedy mirovani neschvaluju, aby nedoslo k mylce.

Ovsem rozebirani osobnich konfliktu na webu (kde vim, ze matka taky chodi), mi prijde hodne ubohe. Ostatne, co si od toho presne slibuje? Ze ji politujeme? Ze si to matinka precte a zastydi se? To se asi sotva stane, spis se matka jeste vic nakrkne a jestli si zakladatelka od toho slibuje urovnani konfliktu, tak good luck.

Ale prosim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
25.1.17 12:13
@warita píše:
Ja tedy mirovani neschvaluju, aby nedoslo k mylce.

Ovsem rozebirani osobnich konfliktu na webu (kde vim, ze matka taky chodi), mi prijde hodne ubohe. Ostatne, co si od toho presne slibuje? Ze ji politujeme? Ze si to matinka precte a zastydi se? To se asi sotva stane, spis se matka jeste vic nakrkne a jestli si zakladatelka od toho slibuje urovnani konfliktu, tak good luck.

Ale prosim…

Proč by měla oběť trestného činu urovnávat konflikt s jeho pachatelem? A za cenu, že trestný čin nebude pojmenován jako trestný čin? To bych si od toho nesliboval. Ať si matinka klidně přečte, že se dopustila trestného činu.

Oběť se může smířit s pachatelem, ale pachatel si nemá co klást podmínky, že se jakoby nic nestalo. Stalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.1.17 13:13
@eumedon píše:
Proč by měla oběť trestného činu urovnávat konflikt s jeho pachatelem? A za cenu, že trestný čin nebude pojmenován jako trestný čin? To bych si od toho nesliboval. Ať si matinka klidně přečte, že se dopustila trestného činu.Oběť se může smířit s pachatelem, ale pachatel si nemá co klást podmínky, že se jakoby nic nestalo. Stalo se.

ROFL, trestny cin? Jejda, asi dojdu na policii a nahlasim manzela, ktery mi uz prolustroval FB a sebe nabonzuju taky, protoze jsem mu 2× kontrolovala mobil. Jsme rodina kriminalniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
25.1.17 14:00

Že je někdo rodina, ještě neznamená, že má zelenou na trestný čin. Jinak, dámy, když jste si svoje děti odrodily, tak je taky můžete beztrestně zardousit polštářem, ne? Jste přece rodina.

K zakladatelce: s tou nechutnou paní, co ti lezla v dětství do deníku a absolutně nerespektovala osobní hranice se pro vlastní dobro možná přestaň stýkat. Nulové info k ní. Hoď na ni bobek. Koblihu. Odpad Augiášova chléva a užívej si života bez ohledu na to, co si jednočlenná KGB myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
25.1.17 15:23
@warita píše:
ROFL, trestny cin? Jejda, asi dojdu na policii a nahlasim manzela, ktery mi uz prolustroval FB a sebe nabonzuju taky, protoze jsem mu 2× kontrolovala mobil. Jsme rodina kriminalniku.

To můžeš a policie by v takovém případě stíhala vás oba. To, že si vzájemně šmírujete korespondenci, neznamená, že je to normální a že to není trestné.

Odkaz momentálně nemám, ale viděl jsem i zprávu policie ČR, kdy jeden z manželů prásknul druhého kvůli podezření z jakéhosi trestného činu. Podezření pojal poté, co mu prošmíroval mobil nebo e-mailovou korespondenci, nebo co.

Podezření se nepotvrdilo, takže TO bylo odloženo, nicméně policie začala toho šmíráka stíhat pro TČ porušení tajemství listin a jiných dokumentů uchovávaných v soukromí.

Zakladatelce samozřejmě neradím trestní oznámení na matku, jen konstatuji, že její máma má máslo na hlavě a soudržnost její rodiny je důležitější, než být zadobře se šmírovací matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová