Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
4.9.12 10:25

Hm, tak to neni uplne ta stranka co jsem myslela, ale krizove kapky tam maji a popis jednotlivych esenci taky, u vas by asi byla dobra Star of Bethlehem, ale i jine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
4.9.12 10:43

Ahoj Zakladatelko, já maličkou úplně chápu, že začala plakat, když viděla ostatní maminky a tatínky..Je to hrozné!!!Jak jste to zvládly dnes?
Auto - a nepřispěje Ti na to sociálka nebo něco podobného? A co pojistka? Kdo zavinil nehodu??? Já nevím, zda bych psala rodině, která nejeví zájem..to by mi asi za to nestálo…
Jak bych ti ráda pomohla :hug:, pět dětí je opravdu hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.9.12 10:55
@Anonymní píše:
@Black_Orchids Víš, kdyby šlo jen o to, že se mě trochu zkomplikoval život, tak to neřeším. Ale když vidím tu malou holčičku a ten strašný zármutek v ní, tak jediné co si přeji, ať to hodně rychle odezní. Hlavně ať už se netrápí. Je to tak strašný pohled a nepředstavitelně mě to bolí.

Asi ti to musí trhat srdce :zed: No jo, když, bohužel, život nás nevodí jenom po rozkvetlých loukách, a když do bahna stáhne malé děti, vypadá to jako ta největší nespravedlnost :zed: :zed: :zed:
Když mi je fakt blbě a mám pocit, že nikdo na celým světě na tom není zrovna mizerněji než já, představím si, jak se tomu, co mě dneska trápí, za pět let budu smát, protože můj život už bude v té době úplně jiný :) Možná to není ideální, ale mě tohle vždycky pomáhá :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.9.12 11:03
@Anonymní píše:
Holky, ještě jsem se vás chtěla zeptat na názor.
Tak moc prosím o názor nebo o návrh, jak by jste to řešily vy.

Shodou okolností zrovna řešíme podobnou situaci, naštěstí do ní nejsme tlačení časem. Kvalitní ojetá auta se dají sehnat v německých bazarech v ceně kolem tři sta tisíc korun v přepočtu - to je cca hranice, kdy se ti už podaří sehnat auto, které ještě pár let v klidu vydrží..
Co jsme koukali na nová, tak sice cca na třech stech tisících taky začínají, ale jsou to značky, u kterých ze zkušenosti vím (u nás v rodině se kupovala vždy jen nová auta), že stejně cca po dvou letech začnou různé opravy, výměny atp.. Takže ve finále, jestli si mám vybrat např. 6 let starého Mercedesa, nebo nového Citroëna, tak ta volba je jasná. Jo a já hledala automatické řazení a kožené sedačky kvůli údržbě - takže u vás by ta cena ještě klesla..
U příbuzných to zkusit můžete, pokud vám to sami nabídli, jinak bych se zamyslela nad jednou eventualitou - že část jich vám místo podpory bude závidět, že si teď přijdete k dalšímu baráku a kdesi cosi.. - Opět, píšu z vlastní zkušenosti.. Tak jestli tohle chceš risknout a ihned zjistit, kdo je skutečná rodina a o koho přijdete :nevim:
Nevím, já osobně bych na vašem místě čekala, než se vyřídí dědictví a pak se teprve zařídila podle toho, co si budeme moci dovolit.. :think: Spíš zjistit, jak dlouho to tak bude trvat, zda půl roku, či rok (u nás to bylo přes dva roky).

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
4.9.12 11:06
@makina píše:
ad auto: já si bohužel myslím to samé, co papavlinka. Je mi jasné, že potřebujete jezdit hned, ale nevím, zkusila bych třeba leasing s akontací, jakou největší dokážete zvládnout, a pak třeba splátky s umořením, pokud třeba po rodičích holčiček zůstal nějaký majetek, peníze… nebo bych ty příbuzné poprosila později, teď mi to přijde hodně čerstvé.

Jestli se do toho mohu plést, tak radši bankovní půjčka než leasing - narozdíl od leasingu si půjčujete pouze peníze, za které si pořídíte auto do osobního vlastnictví.. V případě leasingu si do data jeho doplacení auto pouze půjčujete, majitelem je leasingová společnost.. A pokud by se v budoucnu nedejbože cokoli stalo a vy nemohli splácet, o auto přijdete..

• Citovat
  • Upravit
578
4.9.12 11:37
@jessikka píše:
To ale samozřejmě jen v případě, že tu nehodu ten někdo druhý zavinil.
Navíc by to bylo asi součástí dědického řízení.

I kdyby byl viník autonehody švagr zakladatelky, na odškodnění z jeho povinného ručení mají nárok holčičky, bratr(čily manžel zakladatelky) a rodiče zemřelé.
V případě zavinění někým jiným, se odškodné rozšiřuje o další příbuzné(sourozence a rodiče švagra)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
4.9.12 11:47
@Amber_1977 píše:
Jestli se do toho mohu plést, tak radši bankovní půjčka než leasing - narozdíl od leasingu si půjčujete pouze peníze, za které si pořídíte auto do osobního vlastnictví.. V případě leasingu si do data jeho doplacení auto pouze půjčujete, majitelem je leasingová společnost.. A pokud by se v budoucnu nedejbože cokoli stalo a vy nemohli splácet, o auto přijdete..

Když zajdou do autosalonu, tak jim tam nabídnou obojí. Mám přímo doporučili úvěr s tím, že auto je od začátku naše. Takže já jenom upřesním, že nemusí běhat na banku, úvěr dostanou i v salonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
4.9.12 12:51
@omites píše:
Když zajdou do autosalonu, tak jim tam nabídnou obojí. Mám přímo doporučili úvěr s tím, že auto je od začátku naše. Takže já jenom upřesním, že nemusí běhat na banku, úvěr dostanou i v salonu.

To je pravda. V autosalonu však nabídnou to, s kým mají smlouvu, resp. provizi za sjednání. Když si zajdu do vlastní banky, kde mám historii, většinou dokážu získat lepší úrokovou sazbu a podmínky. Ale je to jedna cesta a papírování navíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13141
4.9.12 13:00
@Amber_1977 píše:
To je pravda. V autosalonu však nabídnou to, s kým mají smlouvu, resp. provizi za sjednání. Když si zajdu do vlastní banky, kde mám historii, většinou dokážu získat lepší úrokovou sazbu a podmínky. Ale je to jedna cesta a papírování navíc :nevim:

My jsme to propočítavali, zas tak šílené to není. A máme trochu nižší havarijní pojištění. Takže ono se to někdy i „vynuluje“. Ale ano, chce to mít povědomí o cenách, konečných částkách za úver a tak. Vzít si papíry domů a mrknout na net, co kdo poskytuje. Nebo zavolat svému osobnímu bankéři do banky.
Já jsem jen chtěla zmínit, že úvěr nabízí i ta leasingovka, což nás překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.12 13:18

Upřímnou soustrast, určitě to s holčičkami zvládnete :kytka:

U nás se stalo totéž v rodině před pár lety. Zemřeli mladí rodiče maličkých dětí (autonehoda). Mladšímu bylo v té době půl roku a staršímu kloučkovi 5. Teď jsou už větší ale ne o moc. Nejlépe se s tím vyrovnal právě pětiletý - rodiče jsou v nebíčku a všem to vyprávěl jak na něj koukají rodiče z nebíčka a za pár dnů byl úplně v pohodě, zbytek rodiny je z toho do dneška mimo. Děti na pohřbu nebyli - hlídala je sestra zemřelého. No a v opatrovnictví je mají prarodiče a zvládají to i když mladší klouček je pěkné zvíře. Tuším, že tam hrál taky nějakou roli dům na hypotéku a pojistka nic neproplatila. Musel se prodat a hypo uhradit..

Anonymně proto, že nevím kdo z rodiny sem chodí..

• Citovat
  • Upravit
918
4.9.12 13:34

Omites My jsme auto na úvěr přimo od autosalonu koupili před dvěmi lety. Super, nabídka užasná, nepřeplatili jsme ve výsledku vubec nic. Ale když nám auto na parkovišti nabourali, bylo s tím neskutečné papírování, všechno se muselo řídit tou společností, dokonce nám určili kde si máme auto nechat opravit.
Minulý tyden jsme koupili nové auto. Tentokrát jsme vzali uvěr v naší bance, v autosalonu zaplatili za hotové. Auto je od začátku naše (to sice bylo i tenkrát), ale když se s ním něco stane, nemusíme to řešit přes někoho dalšího.

My jsme se ted víc jak 3 měsíce zaobírali nabídkami nových aut, vyzkoušeli jsme jich opravdu hodně. Dneska skoro každý autosalon dává obrovské slevy na auta. Např mi koupili auto, na němž je sleva 200.000 Kč. Z vlastní zkušenosti bych do ojetého auta nešla, pokud ho teda nekupuju od známého, kde mám zaručené, že nebylo bourané, nemá stočené km a je v perfektním stavu.

Dneska se autosalony předhánějí kdo dá lepší cenu. Takže si myslím, že když všechno ve výsledku propočítáš, vyjde líp koupit auto nové. O které se nemusíš starat, když se něco stane, zvedneš telefon, zavoláš do autosalonu, přijedou, auto si odvezou a rovnou Ti přivezou náhradní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
4.9.12 13:38

@veverik dík za upozornění. Tak to abychom radši nebourali a ani nikdo do nás :roll: Já právě myslela, že je naše stejně jakoby jsme si vzali úvěr v bance. No tak to potěš koště.

Jinak máme nové auto - předváděčku. Stálo to v salonu, nikam nejezdilo. A hned byla sleva asi 80 tisíc a má to výbavu, co jsme chtěli. Jenom jsme oželela barvu.

Zakladatelko, zkuste se podívat na skladové vozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
4.9.12 13:44

@omites No já jsem si to taky myslela. Auto bylo normálně od začátku psané na mě. Dali jsme akontaci třičtvrtě ceny vozu. A pak když se stalo tohle, nestačili jsme se divit. Tolik papírování jsme neměli ani při koupi toho vozu 8)

Určitě bych se podívala na skladové vozy. I ta předváděčka je super, my to první taky měli předváděčku, mělo najeto 400 km. Aspon by už auto bylo zajeté.
Salony hodně dělají to, že si za skvělou cenu předobjednají vozy, ty jim ta pak stojí a potřebují je rychle prodat, tak dávají velké slevy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.12 17:50

Ahoj ráda bych přispěla svou troškou do mlýna. Leasingy na nové vozy pro soukromé osoby již neexistují od nového roku kvůli novému zákonu. Existují na to různé variance, kde je leas. spol. pojištěná převodním právem, ale to Vám nedoporučuji, existují automobilky, kde je odkupní cena celkem vysoká. Někdo tady psal, že měl auto s účelovým úvěrem přímo od prodejce, toto je nejlepší varianta… Ptž nepřeplatíte tolik co u bank. úvěru. Mám to zjištěné a hlavně v tom pracuji. Je pravda, že auta musí být při úvěru HAV pojištěné, ovšem již existují pojistky, kde máte pojištěnou 100% amortizaci na 3 roky a při krádeži či při totální škodě Vám ta pojištovna doplatí zbytek.. příklad při tot. škodě 300 000 nový vůz - nehoda po 2 letech, poj. ohodnotí vrak 100 000 - ten se prodá v aukci, pojištovna zaplatí 100 000 za nehodu a pojistka doplatí dalších 100 000 o které by jste přišli, ptž auto se časem znehodnocuje ) co se týče zařizování autonehody, tak nevím od jaké automobilky je příklad paní co píše výše, ale náš technik zařizuje víceméně skoro všechno s pojištovnou a likvidátorem a klient holt musí jen podepsat papíry s tím spojené. Jinak 7 místné nové auto se dá pořídit za 245 000,– Jedná se o Dacia Lodgy 7m, vím holky… je to DACIA, spousta lidí proti této značce něco má, ale… doba se nám trošku změnila a je to hlavně jednoduchý vůz a prostorný, vzadu se vešel i můj 195cm kolega :potlesk:… Krom toho je to nejlevnější vůz na trhu, který má nejlevnější servis v ČR. Moc bych ti chtěla alespon nějak pomoci, můžu se ti pozeptat i u kolegy z bazaru, jestli by tam neměl nějaký fajnový 7m kousek ( bazar pro všechny značky ). Hlavně, pokud si budete pořizovat bazar. auto, tak nech zkontrolovat servisní intervali přímo u autorizovaného servisu, vše je dnes vedené přes net, takže se dají i ověřit km apod… Jinak, já bych se jich zeptala, jestli by chtěli přispět, pokud ne nic se neděje, pokud ano, tím lépe pro vás. :andel: :kytka: Hodně sil tobě a dětem a hlavně co nejdříve šťastné dny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
4.9.12 19:06

:mrgreen: to jsem netušila, jakou reakci taky rozpoutám leasingem.
Obecně to bylo myšleno tak, že než chodit hned za příbuznými pro peníze, vzít auto na leasing či úvěr s co nejvyšší akontací a s možností umořit splátky případným finančním darem příbuzným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová