Máme adoptovat neteře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
199
1.9.12 14:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.9.12 15:07

@ynax jj, urcite tohle jsou dobre napady. Triko urcite, sama jsem si vyhrabala nejake uz tesne pred pranim triko a spala v nem. My jsme treba ani moc veci nevyhodili, nebo tak postupne…

dodnes schovavame batoh se kterym sla ten den segra do skoly, jsou tam nejake sesity, penal a tak…obcas na nej na pude narazim a prohlizim si ho.

dobre jsou pranicka k narozeninam, ja mam od mamy jedno nadherne, asi ke 13. narozeninam co mi posilala na tabor, je v jedne knizce, ani nevim v ktere, ale obcas na nej narazim, prectu, zavzpominam. Nekdy mi to rekne vic jak fotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
1.9.12 15:36

Zakladatelko, držím pěsti Vám všem… Máš úžasného muže a sama jsi skvělá… Jsem si jistá, že budete jedna šťastná VELKÁ rodina. A třeba i ten kluk jednou bude… :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
1.9.12 23:27

Ahoj zakladatelko,
Také jsem ráda, že ses ozvala. S psycholožkou to zní dobře, snad to vyjde, tak jak myslíš. Moc vám držím palce :hug:
BTW šest ženských v baráku - to je tvůj manža jako Sněhurek a má doma 6 trpasliček :mrgreen: Kdybyste si časem pořídili další dítko, vsaď se, že by to byla sedmá holčička :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
1.9.12 23:34
@ynax píše:
Holka, držím palce, ať se to časem všechno srovná. Víš co mě napadlo? Bylo to v jednom filmu a možná by to pro holky nebyl špatný dárek. Projít všechny jejich fotky - alba, PC, foťáky, mobily… a vybrat z toho fotky, kde jsou rodiče nebo rodiče s holkama, fotky nechat přefotit nebo jak se to dělá na látku a z té látky jim nechat ušít deky - v tom filmu to tak umírající matka udělala - byla to deka jako patchwork (snad se to tak píše) - různé barevné čtverečky a mezi nimi ty fotky. Holky by měly památku a hlavně rodiče neustále u sebe. A taky jim nezapomeňte teď fotit - aby měly do budoucna památku na 1. školní den,,, případně projdi jestli jejich máma nepsala nějaké deníčky, nebo dopisy - holky by měly něco, co napsala jejich máma nebo táta. Hlavně ta malá si je nebude pamatovat a až bude starší by mohla ocenit, že uvidí, jak rodiče vypadali, jaké měli písmo, případně zkuste projít, jestli neměli videa… A pak mě ještě napadlo - při usínání jim dát nevypraná trička rodičů - aby se do nich mohly zachumlat a cítit tu jejich vůni, která za čas vyvane a ony si už nebudou pamatovat a bude jim to moc chybět. Příp. jim můžete vyfotit jejich byt… jsou to všechno možná banality, ale pro ně to můžou být v budoucnu kotvy, které jim ukáží, kdo vlastně jsou, kdo byli jejijich rodiče, vždť za pár let si nebudou pamatovat ani jejich hlas a mohlo by je to trápit. Hlavně o tom mluvte, to o čem se nemluví bolí mnohem víc.

Krásně napsané, věta za pár let si nebudou pamatovat jejich hlas…mě dostala :( :( Mě se tomu pořád nechce uvěřit, že se mohlo stát tak veliké neštěstí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
1.9.12 23:36

Zakladatelko - myslíme na vás…hodně síly a trpělivosti :hug:…A muž… :mrgreen: nejhorší to bude mít, když se bude chtít dostat ráno do koupelny…za pár let… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.12 21:13

Tady zakladatelka:
Dneska byl v rámci možností pěkný den. Dopoledne jsme zařizovali pokojíčky a stěhovali holky jednou tam a zase zpátky. Nejdřív jsme mysleli, že neteřinky budou v pokojíčku spolu a naše dvě starší taky spolu. Nejmladší zatím spinká s námi v ložnici. Jenže pak se starší holky domluvily, že by raději chtěly být spolu, že se spolu budou učit. Tak jsme zase museli přestěhovat psací stoly, skříně a hromadu harampádí.
Starší holčička s námi stále moc nekomunikuje, ale s naší starší se baví normálně, což považuji za velký krok kupředu.
Odpoledne tu byla necelé dvě hodinky ta psycholožka. Nejdříve jsme dělaly, že jsme kamarádky a probraly jsme celou naši situaci a pak jsem jako musela odejít s mladšíma pro něco k sousedům a ona byla s oběma staršíma sama a malovali obrázky. Pak si naši starší zavolal manžel „na pomoc“ do garáže, takže dr. zůstala s malou sama. Povídaly si asi 3/4 hodiny, malovaly obrázky maminky a tatínka a já nevím, co ještě. Bylo vidět, že to psycholožka s dětmi umím, ptž. se mě malá ptala, kdy ta teta zase příjde. No slíbila, že se zase za týden zastaví, ale že to bude brzy „dobré“.
Holky už se těší na zítra do školy. Mají nachystané šatičky, kornouty a chtěly si vzít celou výzbroj včetně cvičebního úboru (jak přece můžu vědět, že ho nebudou potřebovat?) :mrgreen: Ráno by měla přijet švagrova maminka. Mám pocit, že se s „babi“ asi skamarádíme a bude u nás pečená vařená. Je moc hodná a má holčičky ráda.
Upřímně obdivuju všechny matky více dětí, že to zvládají. A to jsem doma měla zatím manžela, jenže ten jde v úterý do práce. Bude veselo, ale budeme to muset zvládnout. Dneska jsem si to trošku srovnala v hlavě a nějak mi secvaklo, že je to už natrvalo, že holčičky neodjedou a že jsou už naše. Je z nás docela pěkná rodinka. Dva snědí tmavovlasí rodiče a pět malých blondýnek.
Taky mě neustále dojímá laskavost okolí. Naše sousedka má dvě dospělé dcery a vnoučata v nedohlednu. Občas jsem ji dávala pohlídat holky, když jsem potřebovala někam zajet nebo s malou na poradnu. Dneska přišla, že se chce zeptat, jestli bych ji holčičky občas nepůjčila na výlety, ona že z toho bude mít radost a my si odpočineme. Ono se asi neříká nadarmo, že v nouzi poznáš přítele. Někdy ani nevíme, jak hodní jsou lidé, kteří bydlí hned vedle nás.
Musela jsem se vám tady opět vypsat, snad to nevadí.

• Citovat
  • Upravit
6256
2.9.12 21:18

Teď jsi mě dojala k slzám :hug: :hug: :hug: Musíte být opravdu nadherná rodina :srdce: Psycholožka byl dobrý nápad a provedli jste to šikovně. Držím vám palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
2.9.12 21:19

Ahoj zakladatelko,
Jsem moc ráda, jak se to u vás vyvíjí. Moc mě to potěšilo, je vidět, že jsi udělala opravdu dobře, že jste si neteřinky vzali k sobě. Mám z toho ohromnou radost a držím všecky palce, jen aby to takhle pokračovalo dál. I sousedka je zlatá, že se nabídla s pomocí :pankac: :pankac: :pankac:
Ať se holčičkám zítra první den ve škole vydaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
2.9.12 21:24

Brečím radostí, hřeje mě to na srdíčku :potlesk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
2.9.12 21:28

Zakladatelko, to je nadherne neco takoveho cist :srdce:

Jsi uzasna, ty tvuj manzel i vase deti. Preji vam jen to dobre a verim ze vsechna ta vase laska, vase odhodlanost si deti vzit se vam vrati v tom nejlepsim.Jste uzasni! DRZTE SE!! :hug:

• Citovat
  • Upravit
7369
2.9.12 21:32

Čtu a bulim jak dlouho ne!!! Je to nádherné, opravdu úžasné. Opravdu jak z filmu! Moc vám přeji, aby všechno dal šlo, jak ma. Práce a starosti budete mít spoustu, ale vy jste sikulky a zvládnete to :hug:! S psycholozkou to vyšlo super a sousedka je zlata. Určitě nám napis, jak jste to zvládli ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.12 21:32

Tak krásně se to čte, konečně trošinka štěstí po té hrůze. přeju vám už jen všechno štětí světa :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.9.12 21:34

Preju Vam hodne stesti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
2.9.12 21:41

Ahoj zakladatelko, tak sem si zase přečetla, co je u vás nového a jsem mooooc ráda, že zatím všechno klape, i vyřizování pozůstalosti, i se starší s psycholožkou, to ste zvládli na jedničku s hvězdičkou ;)
a je moc dobře, že se holky domluvily na spaní spolu, myslím si, že nakonec jí bude nejlepším psychologem právě vaše nejstarší, a pomůže jí začlenit se do rodiny, holky si pokecají, i to, co by s vámi neprobraly…

určitě zase napiš, jak to dopadlo ve škole… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová