Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny budoucí maminky i ty přítomné
. Doufám že mě hned ze začátku neodsoudíte a budete mít trochu pochopení
, potřebovala bych se poradit o tom jak je to s příjmením dítěte pokud bych si přála aby ho měl po přítelovi, šlo by to když je otec plnoletý a je mu 22 ale mě je pouhých 17 let?
Dále bych se chtěla zeptat jestli by šlo zařídit aby miminko bylo napsané na přítele a né na moje rodiče, šlo by to uskutečnit kdyby s tím moji rodiče souhlasily, popřípadě co by se proto muselo udělat? Předem všem děkuji ![]()
Ještě musím upozornit že vdávat se s přítelem ještě nechci (tím pádem by zplnoletnění nejspíš neprošlo), necháme si na to ještě nějakou chvíli čas
( ne nejsem naivní počítám se vším ale zatím už jsme nějakou tu chvíli na správné cestě
)
Ahoj zakladatelko
Odsuzovat tě rozhodně nebudu
hlavně když miminku dáš lásku a všechno co bude potřebovat
Jinak pokud chceš aby mělo malé příjmení po tatínkovi, musíte spolu jít na příslušný úřad ve vašem městě na matriku a mít s sebou těhu průkazku, oba dva občanky a oba dva rodné listy a tam ti to přítel podepíše, že bude mít prcek příjmení po něm
To je jediný s čím můžu poradit. Přeju hodně štěstí ![]()
Děkuji
, já jen jestli nevadí to že nejsem plnoletá
? popř. nemám sebou vzít zákoného zástupce
?
pracuje aspoň přítel? budete bydlet spolu, nebo budeš u rodičů? nad školou jsi přemýšlela? No, hlavně ať na to nezůstaneš sama, podporu rodičů budeš potřebovat tak jako tak…
Takže hodně pevných nervů, jednoduché to mít nebudeš.
Příjmení bude mít automaticky po tobě pokud nejsi plnoletá a až pak se to dělá soudně, měla jsem to stejně. Pokud tedy zákon neprošel nějakou změnou. Nemohla jsem ani sama odejít z porodnice, musela tam moje matka podepisovat nějaké papíry.
@prostě_Linda To nevím jak je to s plnoletostí, no za zeptání se tam nic nedáš
bylo to tam na deset minut. Nebo si tam zkus nejdřív zavolat a nebo počkej jestli ti tu odpoví někdo kdo s tím má přímo zkušenost ![]()
@prostě_Linda A nejlepsi by asi bylo nechat příjmení po příteli a nechat si soudem uznat rodičovskou zodpovědnost to pak bude napsané na tebe ![]()
Ano přítel pracuje, troufnu si říct i to že v dobrém zaměstnání
. Přítel bude bydlet u mě a mého taťky hodně dobře spolu vychází a pomáhají si
, jinak máme zatím v plánu se do dvou let přestěhovat, tak snad to vyjde. Podporu rodičů máme jak od mích tak od jeho, dokonce se i hodně těší
. Ano mam domluvený rok odklad a pak zas nastoupím s pomocí rodičů to zvládnem, ale ten odklad jsem si nechala z toho důvodu abych se starala já a né někdo za mě. Děkuji ano s tím počítám a uvědomuji si to, ale taky vím že ty hezké chvilky tu časem budou taky ![]()
@prostě_Linda no tak to jsi na tom ještě dobře, když čtu některé případy tady…takže hlavně ať to vydrží!!! ![]()
@prostě_Linda A co individuální nebo dálkové aby ses mohla starat i za ten rok?
@prostě_Linda Hlavní je že máte kde bydlet a máte podporu. Už takhle si myslím, že se najde spoustu lidí co vás odsoudí a budou mít blbý řeči, tak je hrozně fajn a důležitý, že doma máte podporu ![]()
@K-Black píše:
@Zuzhanka ano, ano hlavně láska, nic jiného není potřeba
/Ano dítě jsem si nechala nechat z lásky ale k němu samotnému
. S přítelem jsem dva roky a troufnu si říct že ho znám a tak nějak tuším že bude dobrý tatínek, ale zas ze mě nedělejte naivku počítám i s tím že se kdykoliv může vše zvrtnout
![]()
@Vermion píše:
@prostě_Linda no tak to jsi na tom ještě dobře, když čtu některé případy tady…takže hlavně ať to vydrží!!!
Děkuji ![]()