Maminkou v 17ti

12.9.13 20:14

maminkou v 17ti (poraďte)

Zdravím všechny budoucí maminky i ty přítomné :kytka:. Doufám že mě hned ze začátku neodsoudíte a budete mít trochu pochopení ;), potřebovala bych se poradit o tom jak je to s příjmením dítěte pokud bych si přála aby ho měl po přítelovi, šlo by to když je otec plnoletý a je mu 22 ale mě je pouhých 17 let? :think: Dále bych se chtěla zeptat jestli by šlo zařídit aby miminko bylo napsané na přítele a né na moje rodiče, šlo by to uskutečnit kdyby s tím moji rodiče souhlasily, popřípadě co by se proto muselo udělat? Předem všem děkuji ;)
Ještě musím upozornit že vdávat se s přítelem ještě nechci (tím pádem by zplnoletnění nejspíš neprošlo), necháme si na to ještě nějakou chvíli čas :) ( ne nejsem naivní počítám se vším ale zatím už jsme nějakou tu chvíli na správné cestě :)) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
12.9.13 20:18

Ahoj zakladatelko :kytka: Odsuzovat tě rozhodně nebudu :) hlavně když miminku dáš lásku a všechno co bude potřebovat :hug: Jinak pokud chceš aby mělo malé příjmení po tatínkovi, musíte spolu jít na příslušný úřad ve vašem městě na matriku a mít s sebou těhu průkazku, oba dva občanky a oba dva rodné listy a tam ti to přítel podepíše, že bude mít prcek příjmení po něm :) To je jediný s čím můžu poradit. Přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.13 20:21

Děkuji :kytka:, já jen jestli nevadí to že nejsem plnoletá :think:? popř. nemám sebou vzít zákoného zástupce ;)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.9.13 20:21

:roll: pracuje aspoň přítel? budete bydlet spolu, nebo budeš u rodičů? nad školou jsi přemýšlela? No, hlavně ať na to nezůstaneš sama, podporu rodičů budeš potřebovat tak jako tak…
Takže hodně pevných nervů, jednoduché to mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.9.13 20:23

@Zuzhanka ano, ano hlavně láska, nic jiného není potřeba :roll:

• Citovat
  • Upravit
1082

Příjmení bude mít automaticky po tobě pokud nejsi plnoletá a až pak se to dělá soudně, měla jsem to stejně. Pokud tedy zákon neprošel nějakou změnou. Nemohla jsem ani sama odejít z porodnice, musela tam moje matka podepisovat nějaké papíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377

@prostě_Linda To nevím jak je to s plnoletostí, no za zeptání se tam nic nedáš :) bylo to tam na deset minut. Nebo si tam zkus nejdřív zavolat a nebo počkej jestli ti tu odpoví někdo kdo s tím má přímo zkušenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
12.9.13 20:24

@prostě_Linda měla jsem dítě v 17ti kdyžtak napiš SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
12.9.13 20:28

@prostě_Linda A nejlepsi by asi bylo nechat příjmení po příteli a nechat si soudem uznat rodičovskou zodpovědnost to pak bude napsané na tebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.13 20:29

Ano přítel pracuje, troufnu si říct i to že v dobrém zaměstnání ;). Přítel bude bydlet u mě a mého taťky hodně dobře spolu vychází a pomáhají si :)), jinak máme zatím v plánu se do dvou let přestěhovat, tak snad to vyjde. Podporu rodičů máme jak od mích tak od jeho, dokonce se i hodně těší :kytka:. Ano mam domluvený rok odklad a pak zas nastoupím s pomocí rodičů to zvládnem, ale ten odklad jsem si nechala z toho důvodu abych se starala já a né někdo za mě. Děkuji ano s tím počítám a uvědomuji si to, ale taky vím že ty hezké chvilky tu časem budou taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
12.9.13 20:31

@prostě_Linda no tak to jsi na tom ještě dobře, když čtu některé případy tady…takže hlavně ať to vydrží!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
12.9.13 20:32

@prostě_Linda A co individuální nebo dálkové aby ses mohla starat i za ten rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
12.9.13 20:34

@prostě_Linda Hlavní je že máte kde bydlet a máte podporu. Už takhle si myslím, že se najde spoustu lidí co vás odsoudí a budou mít blbý řeči, tak je hrozně fajn a důležitý, že doma máte podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.13 20:35
@K-Black píše:
@Zuzhanka ano, ano hlavně láska, nic jiného není potřeba :roll:

/Ano dítě jsem si nechala nechat z lásky ale k němu samotnému :). S přítelem jsem dva roky a troufnu si říct že ho znám a tak nějak tuším že bude dobrý tatínek, ale zas ze mě nedělejte naivku počítám i s tím že se kdykoliv může vše zvrtnout ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.13 20:36
@Vermion píše:
@prostě_Linda no tak to jsi na tom ještě dobře, když čtu některé případy tady…takže hlavně ať to vydrží!!! :kytka:

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová