Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terezabal píše:
Ahojky holky,mohly by jste mi poradit? Vzhledem k tomu, že se stále nemůžeme rozhodnout, jaké jméno dáme naši malé, tak jsem se chtěla zeptat jen na názor: co si myslíte o jménech Barborka, Verunka, Terezka a pak manželovi se líbí také starší, z naší či mé doby a to Monika a Simona. Je pravda, že tahle dvě jsou v dneší době téměř neužívaná, ale nám se docela líbí. Jaký je váš názor? děkuji moc. Terka
z toho seznamu co jsi tu psala, se mi nejvic libi Monika, Moni, Monca, Monisek atd
me osobne se libi jak mlada tu uz psala Eliska, Anetka, Natalka
Děkuju za radu, tak snad se už konečně nějak rozhýbeme…když třeba ta Barbora je takový jakýsi standart mi přijde…nevím no…ale Monika je taková milunká zase, jak píšeš, hezké oslovení…tak nevím no…máme vypsané tři papíry do porodnice a budu to muset bohužel asi rozhodnout až tam…tam už budu muset ![]()
Nenasla byse tu nejaka maminka co potrebuje po porodu zhodit nejake kila a chodila by cvicet??
@ewa22
já teda chodím běhat a od května po porodu mám dole 14 kilo, ale ráda bych ještě 5
co máš namysli? nějaká posilovna nebo bazén nebo úplně něco jiného?
![]()
Ahojky, já bych taky šla a ráda, ale nestíhám
jsme z porodnice doma něco přes 14 dní a občas je to očistec. Malá nám prospinkala ze začátku celé dny a probděla noci, byla vzhůru i šest hodin v kusu, kdy mezitím tím i třikrát jedla…takže docela záhul a samozřejmě se chtěla v noci nosit…pak jsme ji začali budit na jídlo a trošku se to upravilo…začala se budit v noci jen 3× na jídlo…nepotřebovala být už vzhůru, to bylo asi týden a pak nám začaly prdíky a všechno je zase včudu
…když dáme kapečky, tak je hodná a spinká…ale pokud ne, mám strach je dávat pořád, tak pak je to očistec…pak je mrzutá ze všeho, dneska nespala od pěti v podstatě a ž doteď a nevěděla co už…konečně usla a já jsem KO, doma výbuch…žehlení, ještě že má manžel tolik košil do práce, jinak nevím…ach jo, asi jste taky měli problém s prdíkama že, co vám zabíralo a jak a kolik jste dávkovali? děkuji moc za rady..
@terezabal píše:
Ahojky, já bych taky šla a ráda, ale nestíhámjsme z porodnice doma něco přes 14 dní a občas je to očistec. Malá nám prospinkala ze začátku celé dny a probděla noci, byla vzhůru i šest hodin v kusu, kdy mezitím tím i třikrát jedla…takže docela záhul a samozřejmě se chtěla v noci nosit…pak jsme ji začali budit na jídlo a trošku se to upravilo…začala se budit v noci jen 3× na jídlo…nepotřebovala být už vzhůru, to bylo asi týden a pak nám začaly prdíky a všechno je zase včudu
…když dáme kapečky, tak je hodná a spinká…ale pokud ne, mám strach je dávat pořád, tak pak je to očistec…pak je mrzutá ze všeho, dneska nespala od pěti v podstatě a ž doteď a nevěděla co už…konečně usla a já jsem KO, doma výbuch…žehlení, ještě že má manžel tolik košil do práce, jinak nevím…ach jo, asi jste taky měli problém s prdíkama že, co vám zabíralo a jak a kolik jste dávkovali? děkuji moc za rady..
ahoj me pro obe holky pomohl feniklovy caj a sabsimplex kapky je to 15kapek dokazdeho jidla a je za chvylku po bolesti briska
![]()
Dáváme to i to…ale včera mi doktorka řekla, že s těma kapkama to nemám přehánět…používám rektární trubičku a je to lepší…a nemusí do ní nic cpát…a dneska jsem spala 7 hodin, jupííííííííííííí
…tak uvidíme no, ale dám ji ho na noc, aspoň, tak jako včera…
@terezabal my jsme dávali espumisan - 10 kapek před každým kojením, asi dva měsíce, pak měsíc tak ob jedno kojeni, pak jen před spaním a teď jsou malé 4 měsíce a už jsme bez kapek. Jinak rourka - někdo ji vyloženě nedoporučuje, i v lékárně říkali používat sporadicky, ale já na ni nedám dopustit. A malá si na ni nijak nezvykla, teď už kadí i prdí sama
. mně ještě pomohlo omezit mléčné výrobky, ale to si asi vypozoruješ sama, co miminku sedí a co vadí
. Tak přeji, ať to u vás taky brzo přejde ![]()
@toxik
omezit mléčné výrobky a jak, když jí jen mléko - Nutrilon - používáme Anticolic a teď Comfort - nebo to není bráno jako mléčný výrobek? ![]()
Jinak mi přijde, že už to tak trošku jde, v neděli bude mít malá měsíc, přes den jí každé tři hoďky, už se vzbudí i sama, si navykla, občas je i vzhůru, někdy celé dopoledne a je hrozně hodná, sousedi se ptají, jestli ji tu vůbec máme, ale večer, jak když utne, v 8 se nají a pak začne koncert, takový hrozný křik, ale ne brekot miminka, prostě strašný řev, je chůdáček úplně spocená a za půl hoďky jako když utne a pak kolem 10té usne a spí až do jedné ráno. Asi se potřebuje vyřvat, nebo já nevím, ale kamarádka to taky tak měla, je to normální, co myslíte? pak se většinou vzbudí až ve 4 a to spaní je takové všelijaké, to je někdy i do 6 vzhůru a pak zase do 8 ještě spí…dneska jsem s ní poprvé pospávala do desíti až
jinak přes den vůbec neodpočívám, furt něco no
ale přijde mi taková nervozní, takže jsem zase začala dávat Sab Simplex do každého jídla, tak uvidíme, je i proti pálení žáhy ![]()
Jiank ještě máme jeden úspěch, po vyzkoušení osmi dudlíků jsme konečně narazili na jeden, který snese, někdy dělá obstrukce a nechce jej, ale pak si jej vezme…kdyby jsme jej neměli, tak bych teď musela chovat a uspávat, už byla nevrlá a chtěla spinkat…s dudlíkem to zvládá i sama, ale normálně, když není nervozní, usne i sama, ale ne v košíku, spíš v sedačce nebo lehačce…asi ví, že to není na to noční spaní…co já vím…dávám ji tam jen přes den…
@terezabal omezit mléčné jsem musela já, protože kojím, nevěděla jsem, že jste na UM, nečetla jsem pozpátku
. Syna jsem nekojila vůbec, byl od začátku na Nutrilonu a na bříško nám pomáhal Infacol
.
@toxik
ach tak
tak to jo…
a s tím pláčem večer je to myslíš normální, že tak hrozně bezdůvodně řve?
jinak, je to někdy fakt maraton…vždycky jsem si říkala, to bude pohoda, až budu doma…ale, ale…když chce mít člověk aspoň trošku uklizeno, a na sebe na nějaké cvičení atd nemyslím vůbec, hlavu si sotva umyju jednou za čas a to musím večer, až je manžel doma
a to s malou každý den ven, včera jsem ani nebyla
a furt praní, žehlení, vyvařování flašek..měla jsem náročnou práci, kde jsem seděla i 10 hodin, někdy i dýl..ale odešla a odpočívala…ale tady to bude asi jen náročnější…až bude víc vzhůru a vyžadovat pozornost..nemýlím se, že
..no jo, musím si udělat asi lepší systém..nevím no, a občas si chce člověk i sednout a dat kafe a pak zjistí, že je hodka včudu a malá už chce zase jest..:)
@terezabal taky jsem nestíhala a hoooodně dlouho, teď máme dvě děti a já prostě nechápu, jak jsem mohla s jedním dítětem nestíhat
. Ten večerní pláč - podle mě je to bříško, na každého kapky nezaberou, ona je to úplná věda, někdo dává navíc probiotika, někdo kombinuje probiotika a kapky, do toho nahřívá bříško peckama, maže Pupíkem, cvičí nožičkama a rourkuje a na někoho nezabírá vůbec nic
U nás se to zlomilo s koncem šestinedělí, ne že by to pak bylo úplně v pohodě, ale mnohem lepší, skoro jako by nám někdo vyměnil miminko
. Hlavně trpělivost, nechat po jídle hezky odříhnout, dávat často pod dozorem na bříško, po koupání pocvičit a třeba i jemně masírovat bříško, oni ještě nemají úplně „hotovou“ trávicí soustavu, celý den jen leží a střeva se jim vůbec nehýbají, tak jí večer pomůžeš, jí se uleví, vyspí se a pak zase celý den nic jen ležet…
A s tím časem pro sebe jsem to měla úplně stejné, celý den se točil kolem mimina a večer jsem zjistila, že jsem vlastně nic neudělala - teď s druhým už jsem otrkanější, ono se nic nestane, když si miminko chvilku popláče, už vím, že za ním nemusím hned běžet, ale na to určitě taky brzy přijdeš, to šestinedělí je náročné, pro maminky i pro miminka
@toxík
na bříško dáváme všechno, mažeme, cvičíme, nahříváme, kapečky, probiotika Gaja, tak uvidíme, dneska jsem šla manželovi naproti k vlaku a pak jsem ho nechala samotného s malou, dovolila jsem si zajet do drogerky a zrovna nakoupit, už nemáme pomalu ani plínky a přijela jsem domů a zase ten řev, jako včera…tak mi ho bylo i líto…říkal, že to bylo strašné..ale to je prostě vždy ve stejnou dobu a pak naráz jak když utne..dáváme i rourku, takže prdíky by mít neměla..tak nevím no
..ale jak říkáš, je pravda, že ji plakat nenechám, ona ani moc neplače přes den..ikdyž mi přijde, že ještě před 14ti dny vydržela hodinu ležet a čučet, teď už nevydrží…nebo max s dudlíkem, to jo…snažím se ji moc nechovat, aby si nezvykala, ale zase, když ten prcek je malinký jen chvilku a chci si ji užít..i tak se věnuju i jiným věcem domácnosti a tak že, nevěnuju se jen ji, aby mi to pak nebylo líto…manžel už druhé nechce, je nám dost roků, mě 34 a jemu 39, tak proto si ji chci užít
tak uvidíme, snad se to brzy změní..