Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, to je možný, já znám „od pohledu“ a na pozdrav (dobrý den
) hodně maminek, ale jinak jsem neměla moc čas se seznámit… Onďa je teď nachlazenej, ale příští týden se v úterý chystáme na cvičení, už jsme tam dýl nebyli, třeba se tam potkáme? Jestli teda nebudeš už v porodnici ![]()
Ahojky, no teď o prázdninách tam nechodím. Když je tak hezky, tak jsem s Anetkou spíš venku na hřišti
Ani nevím, že to jede i o prázdninách. Minulý rok tam totiž jen fungovala herna
@didi81 No, možná máš pravdu! Pamatuju si, že v úterý bývalo cvičení pro špunty, ale jak jsem teď těhu, tak už tam pár týdnů nechodím, pořád tam bylo nějaké zvedání a nošení a mně bylo do minulého týdne spatně, tak jsem to neriskovala
Taky chodíme raději na hřiště a procházky, ale už na Ondráškovi vidím, že ho baví být s dětma stejného věku
Z které části Tišnově s Anetkou jste?
@iiiveta My jsme z části Hony za Kukýrnou v těch nových bytovkách. A z které jste vy? Anetka má právě taky ráda děti a je sranda ji sledovat jak zkouší navázat komunikaci s ostatními dětmi. Pak jim říká že jsou její nejlepší kamarádi ![]()
@didi81 tak to je už šikovná holčička
Ondrášek vždycky vezme stejně staré dítko za ruku nebo kolem ramen a jde mu něco ukázat, třeba šneky u plotu, hahaha. Sranda je, že dětem někdy vymýšlí vlastní jména, naposledy si hrál s chlapečkem, co měl oranžovou čepici a říkal mu Milunko (přitom jsem mu říkala, že je to Davídek, hahaha). Máme to k vám kousek, jsme z Květnice, můžeme se někdy potkat na hřišti, jestli se vám bude chtít? ![]()
@iiiveta To by bylo super, určitě přijďte!
Akorát příští týden, ještě nevím v jaký dny, si chce vzít Anetku na prázdniny babička. Ale nebude to určitě hned poondělí. Já jdu ve čtvrtek totiž na kontrolu do porodnice, tak abych tam malou nemusela brát sebou ![]()
@didi81 Domluveno, a v kolik chodíváte ven? Máme to k vám na hřiště kousek, šupneme tam na kole, býváme venku tak kolem 9-10:30 a pak po 16, nemám ráda to velký teplo, pokud teda je venku teplo
My nemůžeme ve středu, jedu do Brna na první velký screening, tak máme výlet celá rodinka. Tak třeba v po nebo út? Jak se domluvíš s babičkou, tak písni a určitě se potkáme!
@iiiveta Tak mi tak brzo nechodíme, jelikož do půl 9 většinou ještě spíme. Že až tak kolem té 10h a odpoledne to záleží jaké je horko, když je moc velké tak až později něco před 18h a když je tak jako třeba dnes tak taky kolem 16h. A taky záleží jak dlouho spí zase odpoledne
@didi81 No vidíš to, a já si říkala, proč jsou ráno ta hřiště skoro prázdná
Onďa vstává ve 1/4 na 7, takže po 8 už máme po snídani i uklizeno a můžeme ven, po o spinká od 12, po 2 ho budím, jinak by spal třeba do 4 a pak by nechtěl večer. No a my chceme mít taky chvilku klidu, tak se chodí do postele po 8. Jinak je pravda, když je velký horko, tak taky vylézáme až kolem 6.
Navrhuju tedy některé odpoledne, nemá být nijak moc horko, tak třeba kol 5? Vyber den a pak si kdyžtak přes profil písnem telefony, ať se nemineme ![]()
@Janina1982 Chceš se přidat? Jak jsi na tom časově?
Nebyli jste včera na koupáku na Dni rodiny? Chodíme každý rok, až letos si Onďa užil skoro všechny akce, bylo to bezva ![]()
@iiiveta A to není Ondrášek protivný, když ho budíš? To Anetka by byla.
Jinak klidně můžem hned to pondělí.
Na ten den rodiny jsme nebyli, měla jsem to sice poznamenaný. Ale nebylo takové teplo a manžel se bál, že by chtěla malá do vody, když to bylo na koupališti. Jaký to bylo?
@didi81 No protivný není, zvykl si a tak se časem začal budit kolem 2 sám, jen občas, třeba po dlouhé procházce mu musím trošku pomoct, ale to jdu k němu do pokoje třeba třikrát, pokaždé ho pohladím, řeknu, že už se bude vstávat, pomalu se probouzí a když jdu potřetí tak už na mně většinou čeká pod peřinou, jako že tam není a chce na mě bafnout - to se jako strašně leknu a to ho baví ![]()
Na Dni to bylo bezva, pár dětí se opravdu koupalo, ale bylo okolo dost atrakcí, tak si to Onďa nechal v klidu vymluvit ![]()
Pokud nebude dneska pršet, tak kolem 5 budeme na tom novém hřišti na Honech:-)
@iiiveta Tak to dneska pěkně vyšlo, škoda že jsme nemohlí přijít dřív. Musím s tím spánkem něco udělat, aby tak dlouho nespinkala.
Moc ráda jsem tě poznala, bylo to super!
@didi81 Právě jsem ti písla sms, že když nebudeš příští týden v porodnici, tak se za váma rádi zase stavíme
Jste fajn holky, Onďa mluvil pořád o paní s nafouklým bříškem (netuší, že to budu mít za chvilku taky) a pořád vzpomíná, jak byli s Anetkou v obilí (můj taťka je zemědělec, tak on miluje obilí, zvířata, traktory, kombajny,…)Papapa