Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@didi81 píše:
Jájo,já když jsem měla ANetku v bříšku, tak ta většinou začala kopat, když jsem se chystala spát. Si to uměla dobře načasovat, maminku nenechala spinkat
kopání před usnutím už ani nepočítám
nejlepší jsou ty rady - spát jen na boku, jinak NE!!…no ale vysvětli to prckovi, když nesnese ani částečně na boku, hned začne protestovat a kopat do toho místa, na který se položím/který podložím (když už vezmu v potaz rady o podkládání pupku polštářem a ze zoufalosti to zkusím). takže spím na zádech a pro změnu se dusím, jak jsem astmatik a obrkozama, tak tu váhu neudýchávám přirozeně
no ohromná sranda…
ale pořád si říkám, že přece úplně ok to být nemůže, když jsem jedna velká chemická továrna a ještě inkubátor k tomu, to se musí někde projevit. a jestli jen takovýma drobnostma, tak to snad přežijem oba (všichni tři
)
Ahojte, zdravím ![]()
s manželem a dvěma dětmi (6 let a 5 měsíců) uvažujeme o stěhování ze středních Čech právě do Tišnova a tak jsem se chtěla zeptat, jak se Vám v tomto městě žije? Jste spokojené s vybaveností? Je něco, co vám tam chybí? A kde, v jaké části, by se dal koupit domeček za rozumné peníze?
Díky za postřehy ![]()
@Barmarka já tu žiju celej život a nestěžuju si, moc se mi tu líbí
když už tu jsou i supermarkety, kde i ve státní svátek nakoupíš a taky všechny úřady, který člověk potřebuje víc jak jednou za život, tak není na co si stěžovat
jen to, že brno prostě není dostupný mhd, ale to se musí počítat, když nechci žít přímo v tak velkým městě
co mi tu chybí jako budoucí mamině je slušnej park, ale už je v plánu ho budovat, i peníze jsou, tak snad se dočkáme.
jediný blbý je tu pohotovost - radši rovnou do brna(stejně čekáš min.hodinu. a na ošetření jak za války). ale do bohunic na obr (i specializovanou) pohotovost je to půl hoďky autem, takže i za 15min tam můžeš být, když je prázdný město a jedeš jako dobytek. a porodnice máme v dojezdu čtyři
školy i školky tu jsou - dokonce se začíná rozjíždět i alternativní první st., je tu lesní školka. doktoři i pediatři jsou tu taky, jo - blbý je tu oční, dlooooouhý čekání, doporučuju sehnat si někoho v brně.
do lesa je to tu kousek, kromě pátku odpoledne je tu opravdu klid i ve středu města, třeba v neděli dopoledne tu na ulici nepotkáš živou duši
mě je tu fakt dobře ![]()
domeček se dá koupit téměř v každé části, protože je to tu převážně rodinná zástavba
záleží na tom kdo zrovna prodává. ony se ty ceny moc neliší podle polohy, ale spíš podle namyšlenosti prodávajícího ![]()
@Barmarka Ahojky, tak já tu žiju 6 let a neměnila bych, původně jsem z Brna, tady les na každou stranu, cyklostezky, v podstatě za kopcem začíná Vysočina, do Brna vlakem půlhodinka, školky, základní i střední školy tady jsou, doktoři taky, obchodů možná až moc, teď se hodně staví v horní části města- Hony za Kukýrnou, záleží jestli chcete domeček novej nebo starší a taky co je pro vás rozumná cena ![]()
@Barmarka Ahojky, tak mě se tady taky líbí. Holky přede mnou už všechno řekli, tak nevím co bych ještě dodala
Jen co mě vadí, je to že tu jsou doktoři důchodci, vše mají zastaralé.
ahoj sice nejsem mamina ani primo od Tisnova ale muzu rict ze bych tam sla bydlet hned.Nemam rada takove vetsi mesta jako je treba Brno takze z toho hlediska je to tam idealni.
Ahojky holky, jakpak se máte?
Venny, už se ti to pomalinku krátí, co?
Ahojky, sice nejsem přímo z Tišnova, ale hned vedle Březina, mám 4letou holčičku a druhou na cestě, jestli vše půjde jak má tak čekám na září, dohnala mě na diskuze nuda, doktoři straší předčasným porodem tak doporučují klid na lůžku, a mě už to doma nebaví, ráda si s někým popovídám nebo zajdeme s malou třeba na zákusek ![]()
@alfinka3 Ahojky, tak tě tu mezi námi vítám
A už víš co to bude jestli holčička a nebo chlapeček?
No i když nám na třech UZ řekli že holčička, tak mám pořád tušení že by to mohl být kluk ![]()
Ahoj holky!
Alfinko vítám tě tu mezi námi
Já taky čekám holčičku, ale první, už se mi to krátí, termín mám za 11 dní a podle včerejší kontroly už jsem nachystaná, tak uvidíme ![]()
didi- koukám, že malá měla včera narozeniny- tak jí přeju vše nej ![]()
Zdravím Vás, jak se tu máte v těch vedrech??? Chodíte někam na bazén??