Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak Lucenko, pro tvůj klid jsem teď zavolala babičcine svagrove a není žádný problém, babičku rádi privitaji, stačí když jim dá vědět klidně až na Štědrý den ráno, jídla mají vždy více pro náhodného kolemjdoucího.
Nechápu, jak sis tohle mohla dovolit na poslední chvíli
Vůbec ji neřeš, jak tu psala většina, už jsem taky přišla na to, že to je opoziční člověk, za každou cenu musí jít proti proudu
Užijte si klidný a pohodový svátky a buďte mamce oporou ![]()
@lucenka píše:
předně se máš ale dohodnout s tím bratrem, než to babičce navrhnete. V normální rodině byste se bratra zeptali, zda by byl ochotný si vzít babičku k sobě a teprve pak se babičky zeptat. Ale je hezký, že je u vás v rodině alespoň někdo hodný, když to nejsi ani ty, ani tvá sestra a ani matka. Ale to bude nejspíš tím, že je to tvůj příbuzný z otcovy strany.
Tvl Ty už se sklidni. Jsi normální? To se nedá číst tohle. Buď tak hodná a přestaň se aspoň navážet do těžce nemocného člověka. Aby se ti to jednou nevratilo
@Anonymní píše:
Táta nechce být se svou matkou celý den, takže stihne být s ní i se svými vnoučaty.. O nic nepřijde. Babička sama nebude, minimálně za ní zajede můj otec, a když bude chtít, tak může být i s bráchou a švagrovou.. A možná i se starším synem, to Taky nemůžeme vyloučit..
A tchanovci snad mají na vnoučata větší právo než jejich prababicka.. Nemluvě o mem manželovi, který své rodiče taky chce na Vánoce vidět..
Prababička už je tak nějak navíc. Uff. Fakt chudák ženská. Jak tedy dokud žil klukův pradeda6, tak se snažila trávit Štědrý bden s ním právě proto, že už byl starý a chtěla jsem, aby meli společné zážitky. Stejně tak teď strávíme Štědrý večer se synovou prababičkou. Ale je to tím, že mi na těch starých lidech záleží ![]()
Jo a zvuk manžel přeci může dopoledne být se svými rodiči, těm za tvojí babičkou jezdit nemusí, ne?
@lucenka píše:
Prababička už je tak nějak navíc. Uff. Fakt chudák ženská. Jak tedy dokud žil klukův pradeda6, tak se snažila trávit Štědrý bden s ním právě proto, že už byl starý a chtěla jsem, aby meli společné zážitky. Stejně tak teď strávíme Štědrý večer se synovou prababičkou. Ale je to tím, že mi na těch starých lidech záleží
Jo a zvuk manžel přeci může dopoledne být se svými rodiči, těm za tvojí babičkou jezdit nemusí, ne?
Uklidni se, každý ať si to dělá podle sebe, ty nemáš patent na rozum, nevíš, jak to v jejich rodině chodí a chodilo, její manžel si může jet, kam chce a nějaká Lucenka do toho fakt nemá, co kecat ![]()
@lucenka píše:
Prababička už je tak nějak navíc. Uff. Fakt chudák ženská. Jak tedy dokud žil klukův pradeda6, tak se snažila trávit Štědrý bden s ním právě proto, že už byl starý a chtěla jsem, aby meli společné zážitky. Stejně tak teď strávíme Štědrý večer se synovou prababičkou. Ale je to tím, že mi na těchstarých lidech záleží
Ano, jeho rodiče přijedou k nám a já budu s dětmi u své babi.. To jim krásně předají dárky
@Anonymní píše:
Ano, jeho rodiče přijedou k nám a já budu s dětmi u své babi.. To jim krásně předají dárky
Tak můžou přijet o den dřív, později.
@lucenka píše:
Ale chápeš, že jemu jde nejspíš o ten večer? Že ho nutíte k volbě, které ženě dá večer přednost?
No ano, neni to pro nej idealni. Pro mamu zase neni idealni byt s tchyni. Proc by tentokrat nemohla dostat prednost ona?
@lucenka píše:
Tak můžou přijet o den dřív, později.
Můžeme jet za babi o den dřív či později.. Pořád nechápu, v čem je problém? Babi přece sama nebude, tak co pořád řešíš??
@lucenka píše:
chudák babička a bratr. Takže vy se jí kdyžtak chystáte navrhnout něco, co vůbec nemáte předem domluvené, takže to taky nemusí vyjít. Vy jste fakt úplně mimo.
Fakt bych tebe a tvou matku chtěla vidět, jak byste reagovaly, kdyby babička souhlasila s tím, že půjde k bratrovi a ten řekl, že to není možný, protože něco. Ale o to vám dvěma nejspíš jde, ublížit starýmu člověku, aby se cítil nechtěný, nepotřebný
Ty jsi odkojena lyrickymi pribehy o odkopnutych starouscich, zejo? Takove Devcatko se sirkami na prahu osmdesatky?
Hele, tchyne vypada spis na peknou sekernici. Zase tolik se nad ni dojimat nemusis.
Příspěvek upraven 11.12.19 v 14:46
@Anonymní píše:
Můžeme jet za babi o den dřív či později.. Pořád nechápu, v čem je problém? Babi přece sama nebude, tak co pořád řešíš??
Třeba to, že by třeba. mohl táta ocenit, že tam chcete zajet s ním, ukázat mu, že i vám na babičce záleží.
@Anonymní píše:
Můžeme jet za babi o den dřív či později.. Pořád nechápu, v čem je problém?Babi přece sama nebude, tak co pořád řešíš??
protože Lucenka?
fakt se tomu jen zasměj a neztrácej čas. vidíš, že jí nic vysvětlit nejde, vše přetočí, domýšlí si plno věci a stejně skončíš jako ta nejhorší. Tuto bitvu nemůžeš nikdy vyhrát, jako nikdo z nás a je úplně jedno o co jde, protože ona zná všechny, všechny a všude byla a jen ona má pravdu ![]()
@Keyllah píše:
protože Lucenka?fakt se tomu jen zasměj a neztrácej čas. vidíš, že jí nic vysvětlit nejde, vše přetočí, domýšlí si plno věci a stejně skončíš jako ta nejhorší. Tuto bitvu nemůžeš nikdy vyhrát, jako nikdo z nás a je úplně jedno o co jde, protože ona zná všechny, všechny a všude byla a jen ona má pravdu
Jen bych doplnila, že všude byla třikrát ![]()
@lucenka píše:
Třeba to, že by třeba. mohl táta ocenit, že tam chcete zajet s ním, ukázat mu, že i vám na babičce záleží.
Ukážeme mu to tak, že tam zajedeme během svátků a dáme jí dárky.. Máme i jiné příbuzné, kteří nás také potřebují a jaksi se nemůžeme rozkrajet a být se všemi.
@lucenka píše:
Neni zadna povinnost, aby ti zalezelo na nekom, kdo te leta dusil. Pokud se mama k tchyni chovala leta slusne, byl to v dane situaci bonus a tezkej nadstandard.
Premyslelas nekdy, co te vede k tomu povysenemu moralistnimu postoji?
Tak Lucenko, pro tvůj klid jsem teď zavolala babičcine svagrove a není žádný problém, babičku rádi privitaji, stačí když jim dá vědět klidně až na Štědrý den ráno, jídla mají vždy více pro náhodného kolemjdoucího.