Mamka podvádí taťku

Anonymní
28.2.24 00:38

Mamka podvádí taťku

Ahoj, nejdříve bych ráda uvedla, že jsem již dospělá a s rodiči nebydlím, tudíž se mě tohle téma nedotýká tolik…přesto ale ano.
Avšak sestra je o něco mladší, stále u rodičů bydlí, je plnoletá, poslední rok studia.
V rodině máme skvělé vztahy a opravdu často se vídáme. Všimla jsem si tedy, že se mamka poslední dobou chová jinak…a se ségrou jsme se na tom shodly.
Začali jsme pátrat až jsme vypátraly možnou nevěru. Všechno do sebe začalo zapadat, takže jsme jí s tím konfrontovaly, nemohly jsme tomu jen tak přihlížet. Rozbrečela se, měly jsme pravdu.
Já to nechápu. Zítra se máme sejít, abychom si o tom my tři promluvily.
Trvá to asi 2 měsíce, je zamilovaná, zažívá co nikdy předtím, neví co dál. Mě je smutno, ouzko a na zvracení. Chce radu, neví jak má jednat. Vím to pár hodin a nevím co jí mám poradit. Pozadí toho všeho je totiž hrozné.
Taťka byl její první úplně ve všem. Láska jak trám, kdy se k sobě i po téměř 30-ti letech chovali hezky, snad zamilovaně. On jí stále kupuje květiny, chodí do restaurací, na výlety, jezdí na dovči, stále se na ní dívá tak jak jsem si vždy přála, aby se na mě dival můj budoucí partner po tolika letech. I ona se k němu chovala hezky, tolerovala spoustu jeho neduhů (a že jich je). Každý, kdo je poznal, jim říkal jak jim závidí jejich lásku, že se to málokdy vidí.
A teď tohle.
Její milenec je jejich dlouholetý kamarád, můj zaměstnavatel (jak absurdní) i on má ženu od které by odešel. Neví, jestli má zůstat. Já ale nedokážu předstírat, že nic nevím, i kdyby se tak rozhodla. Moje sestra už tuplem ne. Táta je hodný chlap, co si to nezaslouží ani v nejmenším, nicméně si uvědomuji složitost situace (on by nevěru nerozdýchal, kdyby se o ní dozvěděl) Dokážu pochopit, že nebyla spokojená, pak ale měla odejít. Je to prostě hrozné.
Nevím, jak reagovat, nikdy by mě nenapadlo, že se to stane….
Pardon, musela jsem jen někde vyventilovat svoje emoce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
284
28.2.24 00:45

Snažila bych se být tatínkovi oporou, pokud by mamka od něj odešla. Je to hrozné, ale vy sestry jste už naštěstí dospělé. Rozvádí se dnes každé druhé manželství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamatri111
28.2.24 01:57

Nepletu se do toho. Tátovi můžeš být oporo, máme to přej jestli je šťastná. Třeba nebyla spokojená a ona má taky jen jeden život.

• Citovat
  • Upravit
1953
28.2.24 04:34

Chodí na večeře nosí ji kytky jsou zamilovaný, mamka nebyla spokojená a s čim nebyla spokojená, pálí ji dobré bydlo, mrzí ji, že jste všichni zdraví, nebo co táta nemá a kámoš jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
28.2.24 05:45
@Anonymní píše:
Ahoj, nejdříve bych ráda uvedla, že jsem již dospělá a s rodiči nebydlím, tudíž se mě tohle téma nedotýká tolik…přesto ale ano.
Avšak sestra je o něco mladší, stále u rodičů bydlí, je plnoletá, poslední rok studia.
V rodině máme skvělé vztahy a opravdu často se vídáme. Všimla jsem si tedy, že se mamka poslední dobou chová jinak…a se ségrou jsme se na tom shodly.
Začali jsme pátrat až jsme vypátraly možnou nevěru. Všechno do sebe začalo zapadat, takže jsme jí s tím konfrontovaly, nemohly jsme tomu jen tak přihlížet. Rozbrečela se, měly jsme pravdu.
Já to nechápu. Zítra se máme sejít, abychom si o tom my tři promluvily.
Trvá to asi 2 měsíce, je zamilovaná, zažívá co nikdy předtím, neví co dál. Mě je smutno, ouzko a na zvracení. Chce radu, neví jak má jednat. Vím to pár hodin a nevím co jí mám poradit. Pozadí toho všeho je totiž hrozné.
Taťka byl její první úplně ve všem. Láska jak trám, kdy se k sobě i po téměř 30-ti letech chovali hezky, snad zamilovaně. On jí stále kupuje květiny, chodí do restaurací, na výlety, jezdí na dovči, stále se na ní dívá tak jak jsem si vždy přála, aby se na mě dival můj budoucí partner po tolika letech. I ona se k němu chovala hezky, tolerovala spoustu jeho neduhů (a že jich je). Každý, kdo je poznal, jim říkal jak jim závidí jejich lásku, že se to málokdy vidí.
A teď tohle.
Její milenec je jejich dlouholetý kamarád, můj zaměstnavatel (jak absurdní) i on má ženu od které by odešel. Neví, jestli má zůstat. Já ale nedokážu předstírat, že nic nevím, i kdyby se tak rozhodla. Moje sestra už tuplem ne. Táta je hodný chlap, co si to nezaslouží ani v nejmenším, nicméně si uvědomuji složitost situace (on by nevěru nerozdýchal, kdyby se o ní dozvěděl) Dokážu pochopit, že nebyla spokojená, pak ale měla odejít. Je to prostě hrozné.
Nevím, jak reagovat, nikdy by mě nenapadlo, že se to stane….
Pardon, musela jsem jen někde vyventilovat svoje emoce :nevim:

Nijak. Vám dotoho především absolutně nic není. Snad ti jednou rodiče taky nebudou vrtat ve vztazích, a konfrontovat tě.

• Citovat
  • Upravit
4572
28.2.24 05:49
@Mamatri111 píše:
Nepletu se do toho. Tátovi můžeš být oporo, máme to přej jestli je šťastná. Třeba nebyla spokojená a ona má taky jen jeden život.

Tatik ma taky jen jeden zivot, tak by bylo fer, aby se mohl rozhodnout, zda chce byt jen zaloznik nosici domu kytky nebo zda chce se svym zivotem delat neco jineho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kastyn
28.2.24 06:01
@Tajemnadama píše:
Nijak. Vám dotoho především absolutně nic není. Snad ti jednou rodiče taky nebudou vrtat ve vztazích, a konfrontovat tě.

Co to plácáš? Byla jsi v takové situaci? Já ano, je tu o tom kdysi dávno i diskuze. Bylo to akorát na opak, otec podváděl mámu. Po domluvě se sourozencem jsme se rozhodli říct mamce pravdu. Udělali jsme dobře, bylo to hrozně těžké rozhodnutí, ale správné. Máma si vážila toho, že jsme jí to řekli a říkala, že by jí hodně mrzelo, kdyby jsme z ní nechali dělat blbce. Pochopila by to, protože to bylo opravdu dilema, ale mrzelo by jí to. Opravdu moc to ocenila i když jí to bolelo. Tak nepiš blbosti. Evidentně si v takové situaci nikdy nebyla.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
28.2.24 06:20
@Kastyn píše:
Co to plácáš? Byla jsi v takové situaci? Já ano, je tu o tom kdysi dávno i diskuze. Bylo to akorát na opak, otec podváděl mámu. Po domluvě se sourozencem jsme se rozhodli říct mamce pravdu. Udělali jsme dobře, bylo to hrozně těžké rozhodnutí, ale správné. Máma si vážila toho, že jsme jí to řekli a říkala, že by jí hodně mrzelo, kdyby jsme z ní nechali dělat blbce. Pochopila by to, protože to bylo opravdu dilema, ale mrzelo by jí to. Opravdu moc to ocenila i když jí to bolelo. Tak nepiš blbosti. Evidentně si v takové situaci nikdy nebyla.

Ano byla. A to jsem ani nebyla dospělá, ale 14ti leta pubertacka. Máma podvadela tatu. A ani omylem mě nenapadlo běžet za tátou mu to rict. Jsou to jejich vztahy. Kezby se zakladatelce stalo něco podobného. Myslím že by velice ocenila urcitou diskretnost od jejich nejblizsich. ;)

• Citovat
  • Upravit
7296
28.2.24 06:25

To je těžký, jak se zachovat, hlavně vůči taťkovi, na to ti nikdo neodpoví, to se musíš rozhodnout sama, udělej, jak to cítíš, nenechte si v tomto se ségrou od nikoho radit, kór ne na netu. Kde je každý chytrý, když není v té situaci. Přeju ti, ať se rozhodneš správně :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
28.2.24 06:25

@Kastyn Uvědom si že za rozpad manželství můžou vždycky dva. Nevěřím že táta je takovej skvelej chlap se srdíčkem na dlani. Můj táta byl taky strasne fajn. Zpočátku jsem nechápala proč vlastně máma podvadela. Jezdili jsme na výlety, jako diteti se mi dost věnoval. V průběhu rozvodu jsem zjistila že to zase tak strašně fajn chlap nebyl, ale spíš neskutecny hov.ado. Později mi máma řekla jaky ten jejich vztah vlastně byl. Máma s tim pritelem žije dodnes. Ony deti mnohdy nevidí jaký rodice mají mezi sebou vztahy, tak nějak v hloubce. Jako dítě jsem si třeba neuvedomovala že táta nechodí k sousedům na kafe, ale leze tam ojizdet sousedku. Nebo že nejede kamarádce pomoc sbírat jablka. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7296
28.2.24 06:27
@Tajemnadama píše:
Ano byla. A to jsem ani nebyla dospělá, ale 14ti leta pubertacka. Máma podvadela tatu. A ani omylem mě nenapadlo běžet za tátou mu to rict. Jsou to jejich vztahy. Kezby se zakladatelce stalo něco podobného. Myslím že by velice ocenila urcitou diskretnost od jejich nejblizsich. ;)

Zakladatelce není 14 ale, to je snad úplně jiná situace ne? Navíc je to každého věc, jak se rozhodne, pokud to dítě ví, tak už se ho to svým způsobem týká. Já nevím co bych dělal a doufám, že to ani nikdy nebudu muset zjišťovat, ale neodsuzuju ani jednu variantu, je to hrozně těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
28.2.24 06:33
@Tajemnadama píše:
@Kastyn Uvědom si že za rozpad manželství můžou vždycky dva. Nevěřím že táta je takovej skvelej chlap se srdíčkem na dlani. Můj táta byl taky strasne fajn. Zpočátku jsem nechápala proč vlastně máma podvadela. Jezdili jsme na výlety, jako diteti se mi dost věnoval. V průběhu rozvodu jsem zjistila že to zase tak strašně fajn chlap nebyl, ale spíš neskutecny hov.ado. Později mi máma řekla jaky ten jejich vztah vlastně byl. Máma s tim pritelem žije dodnes. Ony deti mnohdy nevidí jaký rodice mají mezi sebou vztahy, tak nějak v hloubce. Jako dítě jsem si třeba neuvedomovala že táta nechodí k sousedům na kafe, ale leze tam ojizdet sousedku. Nebo že nejede kamarádce pomoc sbírat jablka. :mavam:

To že se takto choval tvůj táta ještě neznamená, že to takhle přece dělá i táta zakladatelky. Nemůžeš vaší rodinu brát jako mustr, to za prvý a za druhý, věřím, že ve 14 si nemusela nic poznat, ale v dospělosti by si určitě poznala, že happy family je jen na oko.

Příspěvek upraven 28.02.24 v 06:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
28.2.24 06:34
@Matt 02 píše:
Zakladatelce není 14 ale, to je snad úplně jiná situace ne? Navíc je to každého věc, jak se rozhodne, pokud to dítě ví, tak už se ho to svým způsobem týká. Já nevím co bych dělal a doufám, že to ani nikdy nebudu muset zjišťovat, ale neodsuzuju ani jednu variantu, je to hrozně těžký.

V čem je to jiný? Leda tak v tom, ze uz by měla mít rozum. Do cizích vztahu nikomu nic neni. Ono si to chce obcas uvědomit i tu druhou stranu - ta co podvádí. Důvody, možností, řešení. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
28.2.24 06:36
@Matt 02 píše:
To že se takto choval tvůj táta ještě neznamená, že to takhle přece dělá i táta zakladatelky. Nemůžeš vaší rodinu brát jako mistr, to za prvý a za druhý, věřím, že ve 14 si nemusela nic poznat, ale v dospělosti by si určitě poznala, že happy family je jen na oko.

Ne nepoznala. Naši se před námi nikdy nehadaly. Jak můžeš v dospělosti poznat něčí vztah když snimi už nežijes? Navíc jsou věci které se ani před dospělými detmi nerozebiraji. Jiste každý není jako můj táta. Může to být hodný chlap. Ale to neznamená že se mi decka budou montovat do manželství.

• Citovat
  • Upravit
3314
28.2.24 06:37

Z mého pohledu bych to od dětí vědět chtěl, protože kdybychom se kvůli tomu rozváděli, tak se stejně dozvím, že to děti věděly. Někdy je třeba kopnout lidi do reality, protože iluze je sice hezká, ale každý ve finále chceme vědět, na čem jsme. Svou energii může táta potom investovat lépe než do nevěrné manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí