Mamka podvádí taťku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12885
28.2.24 14:42
@Matt 02 píše:
Jo to si pamatuju a byl pro mě nepochopitelný, že je ta holka ještě dokázala kryt, že to neřekla, to beru v pohodě, neodsuzuju to ani to, tady to bylo jiný, že je vysloveně kryla, to už je fakt mazec. Říkám tady chápu oba názory, nevím co bych dělal já, snad to ani nikdy nezjistím, ale chápu i důvody to tomu v tomhle případě tátovi říct.

Taky vidím rozdíl v situaci „jen neříct“ a „aktivně pomáhat pro vlastní prospěch“. Říct nebo neříct, to se podle mě nedá fakt moc radit a neodsuzuju ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
28.2.24 14:53
@Liberalissima píše:
Taky vidím rozdíl v situaci „jen neříct“ a „aktivně pomáhat pro vlastní prospěch“. Říct nebo neříct, to se podle mě nedá fakt moc radit a neodsuzuju ani jedno.

No ono asi hodně záleží na tom, jak to člověk má a podle toho to vidí, někdo se řídí heslem co oči nevidí, to srdce nebolí. Někdo potřebuje vědět, ať je pravda jakákoli krutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
28.2.24 14:58
@Matt 02 píše:
No ono asi hodně záleží na tom, jak to člověk má a podle toho to vidí, někdo se řídí heslem co oči nevidí, to srdce nebolí. Někdo potřebuje vědět, ať je pravda jakákoli krutá.

ja zjistit, ze mi zenu obskakuje 65 lety dedula, tak se ji pak nedotknu ani dvoumetrovou tyci a vystrelim si zaridit novy zivot. Za me by to tedy tatik vedet mel, protoze tohle je opravdu ekl 🤮

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 15:00
@Fukitol píše:
ja zjistit, ze mi zenu obskakuje 65 lety dedula, tak se ji pak nedotknu ani dvoumetrovou tyci a vystrelim si zaridit novy zivot. Za me by to tedy tatik vedet mel, protoze tohle je opravdu ekl 🤮

Tak je možné, že se jí nedotknul dvoumetrovou tyčí bez ohledu na milence třeba 10 let. Tohle ty holky prostě nevědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.2.24 15:01
@Matt 02 píše:
Jo chce si uvědomit i tu druhou stranu, taky proto píšu, že nevím, co bych dělal, já osobně bych to asi neřekl, kvůli mladším sourozencům, riziko, že jim zničím rodinu, no asi ne. Ale na druhou stranu by mě dost trápilo, že jeden rodič dělá z druhého de.bila, já to vím a nechám to tak. Mrzelo by mě třeba, kdybych viděl až by to prasklo, že to toho podváděného rodiče mrzí, že jsem to neřekl. Je to těžký, má to dvě strany, těžko radit.

Já bych po rodiči podvodníkovi chtěla, aby to řekl otci sám, nebo aby vztah ukončil, rozhodně bych to nechtěla říkat já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
28.2.24 15:07
@bigl píše:
Simtě, ty sám bys měl vědět, jak to dopadne, pokud to děvčátka tátovi napráší.
Chlap se z toho složí, doma bud peklo, dalších x let se v tom budou plácat, stejně se s největší pravděpodobností nerozvedou a chlap už bude mít do smrti hořkou slinu na jazyku, že ho ona podrazila. Každý není jak ty, aby si nastudoval tuny literatury, absolvoval kvanta kurzů, odpustil a ještě si za tu její nevěru nasypal popel na hlavu sám sobě, že za to může.

Říct to, je řešení jen tehdy, když víš, že se ten člověk s největší pravděpodobností rozvede a zařídí si svůj, snad lepší, život.
Jinak to zanechá jenom mnoho ran, mnoho bolesti a nic dobrého to nepřinese.

U nás v rodině podobný případ- také dospělé dítě naprášilo rodiči, že ho jeho polovička podvádí. Ten rodič se s grácií na prahu důchodu rozvedl a spokojeně dožil dalších 20 let. Ale to je velice světlá výjimka. Většinou ti lidi spolu zůstanou a ten vztah už je definitivně poškozený napořád. Oba to doklepou s tím, že už to mezi nimi bude pořád takové na houno.

Příspěvek upraven 28.02.24 v 14:26

Je to těžký. Ve finále jsem rád, že nežiju ve lži. Všichni kolem by to věděli a já bych byl za chudáčka, kterému nechtějí ubližovat. Lepší vědět a mít život ve vlastních rukou než žít ve sladké nevědomosti. Jasně že to bolí, ale člověk má možnost se rozhodnout sám za sebe. Klidně bych si tím trápením prošel znovu, než žít vedle ženy, která se mi v klidu dívá do očí a chodí za jiným.

Vědět znamená vidět realitu a lidi kolem sebe takové, jakými se stali a mít možnost volby. Je to doba, kdy můžeme začít vidět i své chyby a pracovat na nich. Každý máme nějaká očekávání a chceme být šťastní, ale to nám nedává právo toto štěstí povyšovat nad štěstí druhých.

Po provalené nevěře je to už vždy jiné, ale nikdo ty lidi u sebe nedrží. Můžou se oba rozhodnout, jak naloží se zbytkem života. Když spolu zůstanou, tak i když je tam cítit to houno, tak mají stále možnost volby. Je to hodně o strachu. Strach z provalení nevěry, strach z budoucnosti, strach, že mě už nic dobrého v životě nečeká, strach, že tomu druhému hodně ublížím… Stále je tam ten program touhy po zamilovanosti, lásce, sexu, pozornosti. Tento program nás v životě provází, protože dává životu větší smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
28.2.24 15:12
@welovefashion píše:
Já bych po rodiči podvodníkovi chtěla, aby to řekl otci sám, nebo aby vztah ukončil, rozhodně bych to nechtěla říkat já ;)

Idealni řešení, kdo ten pruser způsobil, ať si ty těžkosti vyžere plnými doušky. Jenže kolik lidi na tohle má? Říkat ty příšerný věci partnerovi s kterým jsem desítky let do očí? Správně by to tak mělo být, poměr okamžitě ukončit a energii věnovanou do nevěry dávat do vztahu, nebu jit s pravdou ven. Ale zkušenost je taková že i když už se vše vi, nevernik to stejne do posledni chvile taji a přizná se pouze k tomu na co jsou důkazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.2.24 15:12
@mamina2017 píše:
Nebo nechat mobil doma, když ho ani nezvedá ;) A pak… jůůů, já ho hledala a já ho zapomněla doma ;) ;) ;)

To by ještě nakonec po ní vyhlásily dcerky pátrání. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 15:14

No, na druhou stranu „mami, když už tohle víme, nedokážeme si to nechat pro sebe. Jestli to tátovi neřekneš do týdne, uděláme to my“ - zní jako celkem kompromisní řešení současné situace. Lepší by bylo, kdyby bývaly do jejího života nešťouraly, ale pozdě bycha honit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 15:20
@tess50 píše:
No a na další stranu, týden je dost málo. Třeba by to matce došlo za měsíc, za dva. S milencem by se rozloučila, vrátila domů se zkušeností, že na tohle nemá a žili by dál šťastné až do smrti. Kdežto teď to toho hrably dvě slipky, které nevědí co s tím a možná celkem spokojené manželství rodičů v momentální krizi rozbily samy.

Oukej, týden je asi málo. Měsíc zní líp. Ale hádám, že tyhle slípky na to nebudou mít trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.2.24 15:28
@unuděná píše:
No, na druhou stranu „mami, když už tohle víme, nedokážeme si to nechat pro sebe. Jestli to tátovi neřekneš do týdne, uděláme to my“ - zní jako celkem kompromisní řešení současné situace. Lepší by bylo, kdyby bývaly do jejího života nešťouraly, ale pozdě bycha honit.

Možná by bylo lepší říct, milé dcery, okamžitě přestante čmuchat okolo své matky, do této situace vám nic není a pořeším si jí sama.Jako rodiče myslím fungujeme i nadále dobře a do toho co si děláme jako žena a muž vám nic není. Navíc nechápu, proč jim to věšela na nos. Já se dozvědět, že mne děti sledují mobilem a poté konfrontují kde jsem byla, myslím, že by si to za kloboučky nedaly. Pokud si zakladatelka myslí, že tím něco vyřeší, taky by mohla dopadnout tak, že bude mít tatínka doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.2.24 15:44
@boball píše:
Možná by bylo lepší říct, milé dcery, okamžitě přestante čmuchat okolo své matky, do této situace vám nic není a pořeším si jí sama.Jako rodiče myslím fungujeme i nadále dobře a do toho co si děláme jako žena a muž vám nic není. Navíc nechápu, proč jim to věšela na nos. Já se dozvědět, že mne děti sledují mobilem a poté konfrontují kde jsem byla, myslím, že by si to za kloboučky nedaly. Pokud si zakladatelka myslí, že tím něco vyřeší, taky by mohla dopadnout tak, že bude mít tatínka doma :mrgreen:

Radit jejich matce nemůžu, je tu pouze zakladatelka. Jako matka bych je hnala koštětem už dávno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
28.2.24 15:46
@unuděná píše:
Radit jejich matce nemůžu, je tu pouze zakladatelka. Jako matka bych je hnala koštětem už dávno :lol:

No, snad si zakladatelka z toho vezme ponaučení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
28.2.24 16:16
@LukeR1 píše:
Je to těžký. Ve finále jsem rád, že nežiju ve lži. Všichni kolem by to věděli a já bych byl za chudáčka, kterému nechtějí ubližovat. Lepší vědět a mít život ve vlastních rukou než žít ve sladké nevědomosti. Jasně že to bolí, ale člověk má možnost se rozhodnout sám za sebe. Klidně bych si tím trápením prošel znovu, než žít vedle ženy, která se mi v klidu dívá do očí a chodí za jiným.

Vědět znamená vidět realitu a lidi kolem sebe takové, jakými se stali a mít možnost volby. Je to doba, kdy můžeme začít vidět i své chyby a pracovat na nich. Každý máme nějaká očekávání a chceme být šťastní, ale to nám nedává právo toto štěstí povyšovat nad štěstí druhých.

Po provalené nevěře je to už vždy jiné, ale nikdo ty lidi u sebe nedrží. Můžou se oba rozhodnout, jak naloží se zbytkem života. Když spolu zůstanou, tak i když je tam cítit to houno, tak mají stále možnost volby. Je to hodně o strachu. Strach z provalení nevěry, strach z budoucnosti, strach, že mě už nic dobrého v životě nečeká, strach, že tomu druhému hodně ublížím… Stále je tam ten program touhy po zamilovanosti, lásce, sexu, pozornosti. Tento program nás v životě provází, protože dává životu větší smysl.

No ale ty vycházíš z toho, že ten druhý se chová jak blbec, takže se vedle něho nedá žít. Nevěru u tvé ženy by nepoznal jen slepý. Kdyby se chovala pořád stejně, nechtěla se stěhovat za milencem, odžila si to v klidu a dál jste pokračovali ve sladké nevědomosti, tak bys to radši nevěděl.
Tady ta paní to stejně bude buď muset ukončit co nejdřív sama, nebo na to ten chlap tak jak tak dojde. Ženská, co se po 30-ti letech manželství a věrnosti zamiluje, to dlouho neutají a chlap by musel být slepý a hluchý, aby to nepoznal. Když to ona ukočíruje a ukončí dřív, než to on zjistí, tak je lepší, aby to on nevěděl. Kvůli němu.
Znám víc takových příběhů, kdy se to neprofláklo, tomu nevěrnému spoustu věcí došlo, uvědomil si, o co by přišel, ukončil to a ti dva žijí tak nějak v poklidu a bezbolestném nevědomí dál. kdežto po provalené nevěře ve většině případů zůstávají fakt jen trosky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
28.2.24 17:06

@bigl Souhlasím. Je v tom vždy dost proměnných. V tomhle případě to vědí děti. Ty už to budou mít stále před sebou. To se bude tutlat blbě.

Někdy si říkám, že pokud takto někdo uvažuje, tak když si zkusím milenku a nikdo se to nedozví, tak se vlastně nic nestalo. Jenže z mých zkušeností a zkušeností nevěrných chlapů kolem mě si myslím, že se vždy změní vztah k manželce. Dost lidí má potom problém s tím přestat. Naučí se přetvařovat, lhát, protože se to stane závislostí. Kdo překročí hranici, ten se za mě změní. S největší pravděpodobností už nebude šťastný s partnerem doma. Stane se jen jistotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí