Mamka podvádí taťku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.2.24 08:46
@Boo01 píše:
Tyhle řeči opravdu nemám ráda. Znám manžela 17 let a žádná změna optiky se tedy nekoná. Ráda a ním trávím čas, říkáme si, kde jsme a mě hlavně zajímá, kde je ve svém volném čase. Nemyslím nějakou stíhačku. Prostě mám zájem. Určitě bych chtěla vědět, kdyby mě podváděl. Bez ohledu na to, jak jsem ve vztahu spokojená. Nechci žít ve lži.

No a to je tvůj úhel pohledu, já si po 20 letech uvědomuji, že s chlapem nemusím být každou volnou chviličku a vědět o každém jeho pohybu, abych byla šťastná. Nicméně je jedno, jak to mám já nebo ty, faktem je, že netušíme, jak to má zakladatelky tatínek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12745
29.2.24 08:51
@Boo01 píše:
Tyhle řeči opravdu nemám ráda. Znám manžela 17 let a žádná změna optiky se tedy nekoná. Ráda a ním trávím čas, říkáme si, kde jsme a mě hlavně zajímá, kde je ve svém volném čase. Nemyslím nějakou stíhačku. Prostě mám zájem. Určitě bych chtěla vědět, kdyby mě podváděl. Bez ohledu na to, jak jsem ve vztahu spokojená. Nechci žít ve lži.

Ale tohle má opravdu každý nastavené jinak (takže mít nebo nemít ráda „tyto řeči“ je naprosto irelevantní).

Apropos, taky bych byla raději, kdyby si vůči mě lidi odpustili ono „dobrose*ství“ a nechali mě raději žít ve sladké nevědomosti. Samozřejmě jiná situace je, kdybych nějaké podezření měla. Nicméně ani tam si moc nedovedu představit, že bych od svého okolí čekala, že za mě bude něco vyšetřovat nebo dělat práskače.
Mnohokrát jsem zažila situaci, kdy se tato iniciativa obrátila proti informátorovi, dokonce jsem jednou touto osobou byla sama (byť nešlo vyloženě o nevěru, ale taktéž o informaci, která s harmonickým vztahem nebyla zrovna dvakrát slučitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 08:53

@Hecate Souhlasím, taky jsem byla párkrát svědkem situace, kdy z toho nejhůř vyšel ten „práskač“. Proto radím nestrkat čumák do věcí, do kterých mi nepřísluší ho strkat. A sexuální vztah rodičů je přesně jedna z těch věcí. Ale mě k tomu vychovali rodiče, tady maminka evidentně razí přehnaně přátelskou výchovu, kdy si nejspíš sdělují i sílu menstruace a polohu, ve které to večer dělali s chlapama, takže těžko říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
29.2.24 09:15
@unuděná píše:
Ano, už jsem to psala několikrát. Pokud jsem ve vztahu spokojená, nic mi nechybí, chlap se mi adekvátně věnuje a tráví se mnou (námi) čas, nemám potřebu šmejdit v tom, co dělá ve svém volném čase :nevim: Ale tohle se těžko chápe někomu, kdo nikdy nebyl v dlouholetém vztahu. Jak jsi s někým 15, 20, natož 30 let, už se na spoustu věcí koukáš jinou optikou, než ve třiceti ve dvouletém vztahu :mavam:

Není možné, aby ti v průběhu 15, 20, 30 let něco ve vztahu nechybělo. A jak říkám, vůbec to nemusí souviset s tvým partnerem. Okolnosti se soustavně mění. Přijde dítě, mateřská první velká změna, vrátíš se po materšké do práce, další velká změna, děti odejdou z domu, obrovská změna. A to nemluvím o událostech typu postižení, vleklé nemoci nebo poruchy u dětí nebo nejbližších. Ty budeš v průběhu let koukat na věci svou jinou optikou, ale tvůj partner bude mít tu svou třeba úplně jinou.

Příspěvek upraven 29.02.24 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
29.2.24 09:16
@Hecate píše:
Ale tohle má opravdu každý nastavené jinak (takže mít nebo nemít ráda „tyto řeči“ je naprosto irelevantní).Apropos, taky bych byla raději, kdyby si vůči mě lidi odpustili ono „dobrose*ství“ a nechali mě raději žít ve sladké nevědomosti. Samozřejmě jiná situace je, kdybych nějaké podezření měla. Nicméně ani tam si moc nedovedu představit, že bych od svého okolí čekala, že za mě bude něco vyšetřovat nebo dělat práskače.
Mnohokrát jsem zažila situaci, kdy se tato iniciativa obrátila proti informátorovi, dokonce jsem jednou touto osobou byla sama (byť nešlo vyloženě o nevěru, ale taktéž o informaci, která s harmonickým vztahem nebyla zrovna dvakrát slučitelná.

Je pravda, že každý to má nastaveno jinak. Tyto dva tábory spojuje strach, ztráta jistoty, budoucnosti, majetku, přátel, partnera do života… Kladu si otázku, když si je člověk vědom, že situaci partner nezvládne a stejně mu to dělá za zády, tak čím se stává? Co má takový člověk v hlavě za program? Změní ten mimomanželský vztah situaci natolik, že přestáváme vidět nebo nechceme vidět, co může přijít? Tu bolest způsobíme naším chováním, i když si za to někdy podvedený z části může sám ( nedá nám, co od něj očekáváme ). Moje zkušenost je taková, že takový člověk se stává částečně závislým na tomto poměru ( zamilovanost, dobrý sex, pozornost ) nebo je mu partner volný. Svoje štěstí povyšuje nad štěstí toho druhého.

To jen taková vsuvka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 09:19
@botl2 píše:
Není možné, aby ti v průběhu 15, 20, 30 let něco ve vztahu nechybělo. A jak říkám, vůbec to nemusí souviset s tvým partnerem. Okolnosti se soustavně mění. Přijde dítě, mateřská první velká změna, vrátíš se po materšké do práce, další velká změna, děti odejdou z domu, obrovská změna. A to nemluvím o událostech typu postižení, vleklé nemoci nebo poruchy u dětí nebo nejbližších. Ty budeš v průběhu let koukat na věci svou jinou optikou, ale tvůj partner bude mít tu svou třeba úplně jinou.Příspěvek upraven 29.02.24 v 09:16

Mě to vysvětlovat nemusíš, já v tom dvacetiletém vztahu spokojeně žiju :lol: A jestli si manžel občas někde odběhne, tak to dělá dobře, o ničem nevím, nepátrám a jsem v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
29.2.24 09:23
@unuděná píše:
Mě to vysvětlovat nemusíš, já v tom dvacetiletém vztahu spokojeně žiju :lol: A jestli si manžel občas někde odběhne, tak to dělá dobře, o ničem nevím, nepátrám a jsem v pohodě :lol:

A tvoje spokojenost je daná tím, že sice občas tušíš, ale nepátráš anebo jsi přesvědčená, že váš vztah je takový, že on by ho nikdy nenarušil. Anebo to máš nastaveno tak, že by ti to bylo tak trochu jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 09:25
@botl2 píše:
A tvoje spokojenost je daná tím, že sice občas tušíš, ale nepátráš anebo jsi přesvědčená, že váš vztah je takový, že on by ho nikdy nenarušil. Anebo to máš nastaveno tak, že by ti to bylo tak trochu jedno?

Zaprvé jsem si celkem jistá, že nic takového nedělá (protože mi nedává důvod mu nevěřit), zadruhé bych to jako narušení nebrala a zatřetí je mi to tak trochu jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
29.2.24 09:34
@Hecate píše:
Ale tohle má opravdu každý nastavené jinak (takže mít nebo nemít ráda „tyto řeči“ je naprosto irelevantní).Apropos, taky bych byla raději, kdyby si vůči mě lidi odpustili ono „dobrose*ství“ a nechali mě raději žít ve sladké nevědomosti. Samozřejmě jiná situace je, kdybych nějaké podezření měla. Nicméně ani tam si moc nedovedu představit, že bych od svého okolí čekala, že za mě bude něco vyšetřovat nebo dělat práskače.

Píšu svůj názor a pro mě i mé okolí je relevantní, co mám a nemám ráda. Blížící vědí, jak to mám a nemusí přede mnou nic skrývat. Kdyby to zjistili, chtěla bych, aby mi to řekli. Chápu, že někomu by nevadilo žít v nevědomosti. Každý jsme jiný a rozhodně jsem dalece tomu, někomu diktovat, jak má žít. Beru, že to tak chce. Je to jeho život. Jeho spokojený život. Já život ve sladké nevědomosti nechci. Ve vztahu chci upřímnost a rovnost. Pokud bych měla žít s někým, kdo nemá stejné hodnoty, nechtěla bych s ním žít. Je to prostě zrada. A kdybych byla já v situaci, že zjistím, že někdo někoho podvádí? Pokud by to byla rodina, blízcí přátelé, chtěla bych, aby to dotyčný sám vyřešil a postavil se k tomu čelem. Nemyslím hysterické ultimátum, ale rozumný čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
29.2.24 09:35
@unuděná píše:
Zaprvé jsem si celkem jistá, že nic takového nedělá (protože mi nedává důvod mu nevěřit), zadruhé bych to jako narušení nebrala a zatřetí je mi to tak trochu jedno :lol:

Tak to jo. A to ti závidím.
Já si byla 20 let celkem jistá, důvod nevěřit nikdy nenastal, až jednou mě omylem lípnul na conference call na skypu s milenkou. :lol: Jako narušení jsem to brala, protože třeba tvrdil, že je na služebce a neměl ani čas cinknout svojí dceři a popřát jí k narozeninám. Začal odsosávat finance a doma mi dělal dusno. A tady nastává to, co ti závidím, mně to jedno nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 09:42
@botl2 píše:
Já si byla 20 let celkem jistá, důvod nevěřit nikdy nenastal, až jednou mě omylem lípnul na conference call na skypu s milenkou. :lol: Jako narušení jsem to brala, protože třeba tvrdil, že je na služebce a neměl ani čas cinknout svojí dceři a popřát jí k narozeninám. Začal odsosávat finance a doma mi dělal dusno. A tady nastává to, co ti závidím, mně to jedno nebylo.

No tohle by mi samozřejmě jedno nebylo, o to tady jde. Jak jsem psala, dokud je doma pohoda, věnuje se mi a nezasahuje nějak negativně do rodinného života (čas, finance), tak nic vědět nechci. Jasněže v momentě, kdyby záhadně mizely desetitisíce atd., tak už bude situace jiná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
29.2.24 09:43
@botl2 píše:

Ale ten tvůj chlap, podle toho mála, co si pamatuji, byl extrém a on se choval pak jak #okot. Kdyby se tak nechoval, držel se víc při zemi, dával ti najevo, že nechce odejít a chce zůstat, tak věřím, že jste dodnes spolu. Akorát už by to nebylo to šťastné manželství zalité sluncem, ale vztah držený kvůli dětem.
A pak by sis řekla, že by ti bylo líp, kdybys to nevěděla. Že by se ti s ním žilo líp, než teď, když to víš a musíš se s tím srovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
29.2.24 10:00
@bigl píše:
Ale ten tvůj chlap, podle toho mála, co si pamatuji, byl extrém a on se choval pak jak #okot. Kdyby se tak nechoval, držel se víc při zemi, dával ti najevo, že nechce odejít a chce zůstat, tak věřím, že jste dodnes spolu. Akorát už by to nebylo to šťastné manželství zalité sluncem, ale vztah držený kvůli dětem.
A pak by sis řekla, že by ti bylo líp, kdybys to nevěděla. Že by se ti s ním žilo líp, než teď, když to víš a musíš se s tím srovnávat.

Ale jo. Jenže to, že byl ko. t můžu posoudit až zpětně, zejména, když mám porovnání s dekádou soužití s jiným partnerem. Ale pro úplnost, odejít nechtěl, chtěl nás obě.
Proto jsem to musela snášet rok, než jsem mohla dát dceru do školky a nastoupit do práce. Osobně si myslím, že on byl právě ten věrný typ, co se nám zaláskoval a chtěl to svoje štěstíčko sdílet s nejbližší kámoškou - svojí manželkou, která pro něho těch 20 let měla vždycky pochopení. Takovej ten profi klátič, což on rozhodně nebyl, to umí skrývat a nebere vážně bokovky, ale manželku a rodinu.

Kdybych nevěděla, budu žít „spokojenej“ život v nevědomosti, že může být lepší partner.

Na rozdíl od unuděné, když na mě koukla ta nádhera ve skypu, tak pak jsem pátrala. Ono to ale tak nějak nastartuje automaticky, člověk si víc všímá. Dobrá byla i sms, která manželovi naskočila na displeji, od kolegy Karla z práce: „Taky bez tebe šílím“ :lol:
Ježiš, mně to teď přijde tak strašně legrační. Ale tehdy teda vůbec.

Ale abychom se vrátili k tématu. Já bych na místě táty zakladatelky chtěla vědět.
To už o sobě vím. ;)

Edit: Ale rozhodně bych to s dcerou neprobírala a řekla jí, že šmejděním v soukromí jiných si zkomplikuje zejména svůj vztah k ostatním a že díky téhle všetečnosti bude mít fakt těžkej život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 10:05

@botl2 Do toho mě netahej. Kdybych měla nějaké pádné podezření, doma se choval jako de.bil, odkláněl prachy a ještě se nechal načapat na Skypu, tak mi to logicky jedno nebude :roll: Proto říkám, že pokud to můj manžel dělá nebo někdy dělal, tak to dělal dobře, tvou terminologií jako „profiklátič“ a já neměla šanci pojmout podezření. Což je za mě v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
790
29.2.24 10:18
@unuděná píše:
@botl2 Do toho mě netahej. Kdybych měla nějaké pádné podezření, doma se choval jako de.bil, odkláněl prachy a ještě se nechal načapat na Skypu, tak mi to logicky jedno nebude :roll: Proto říkám, že pokud to můj manžel dělá nebo někdy dělal, tak to dělal dobře, tvou terminologií jako „profiklátič“ a já neměla šanci pojmout podezření. Což je za mě v pohodě 8)

To ale nemáš najednou. Nejdřív skype. Podáno vysvětlení, spokojíš se. Pauza. Pak sms od Karla. Pauza. Pak služebka, kde nemá přístup na wi-fi a není signál. A ty přeháníš a jsi paranoidní. Dlouhá pauza. Pátrat nebo nepátrat? Tady si myslím, že bys nepátrala. Nebo se pletu? Od něho uslyšíš, jak miluje tebe, děti, rodinu, celý svět a jak chce být s vámi a ať to nekazíš podezíráním a pátráním.

Tvůj manžel, pokud uhnul, nemusí být profi, ale prostě vždycky dal přednost tobě a jsi pro něho tak důležitá, že všechno pečlivě zamaskoval. To je moc důležitý.

Matka zakladatelky si takovýho majzla nedává. Spokojuje se s tím, že jí všichni věří a když na ni bafly dcery, tak si s nima o tom povídá. 8o Manžela má za osla, nebo jí na něm nezáleží. Určitě se jí ulevilo, že není na to e e tajemství sama. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí