Mamka si zabrala můj pokoj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2558
9.9.21 09:32

Jsi dospělá a bydlíš jinde, to si má tvoje mamka ničit záda na gauči jen aby ty jsi měla pokoj v bytě, kde už nebydlíš?
Teď jsi u ní na návštěvě, takže by ses tam tak měla chovat a nenárokovat si věci, co už nejsou tvoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41512
9.9.21 09:33
@unuděná píše:
No nevíme, a jelikož dostala sodu, už se asi neozve. Ale kdyby studovala dálkově, tak není důvod mít brigády, to se dá zvládat s normální prací ne? :nevim:

to ano, ale pokud má brigády dvě, třeba jí to takto více vyhovuje a je to pro ni výhodnější, ale kdoví jak to je, zakladatelka už se asi neozve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
9.9.21 09:39
@azaleila píše: Řešila jsem něco podobného, s tím rozdílem, že moji rodiče mají velký dům a přesunout mě (tenkrát těhotnou) s manželem do podkroví, kde je mini pokoj na příležitostné přespání bylo zcela zbytečné.
Přijeli jsme jim říct, že jsem těhotná a neměli jsme ani kde být, natož se nějak začít připravovat na návštěvy s miminkem.
Mamce jsem to řekla, „neměla čas“ dát věci do pro nás přijatelného stavu.
Nakonec koupila za mými zády postýlku, která se mi strašně moc nelíbila s tím, že nám uvolní ložnici, budou spát nevím kde, postýlka bude v obýváku…
Prostě zbytečný a nesmyslný škatulata… v jejichž důsledku jsme tam rok a půl naspali. Také tvrdili, jak se jim stýská, ale nic nezměnili…
Nakonec se nejvíce osvědčily návštěvy na otočku…
Chápu, že maminka potřebuje svůj prostor (postel, ložnici) ale měla by si to se zakladatelkou vyříkat, domluvit se a ne takhle…

Děláš si srandu, že jo? :mrgreen: A co takhle si s tatínkem dětí nejdřív sehnat samostatné bydlení a pak těhotnět? To tě nenapadlo? To je šílený, kolik lidí roste v tom, že rodiče jsou něco jako jejich doživotní poskoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.9.21 09:54
@azaleila píše: Řešila jsem něco podobného, s tím rozdílem, že moji rodiče mají velký dům a přesunout mě (tenkrát těhotnou) s manželem do podkroví, kde je mini pokoj na příležitostné přespání bylo zcela zbytečné.
Přijeli jsme jim říct, že jsem těhotná a neměli jsme ani kde být, natož se nějak začít připravovat na návštěvy s miminkem.
Nakonec koupila za mými zády postýlku, která se mi strašně moc nelíbila s tím, že nám uvolní ložnici, budou spát nevím kde, postýlka bude v obýváku…
Prostě zbytečný a nesmyslný škatulata… v jejichž důsledku jsme tam rok a půl naspali. Také tvrdili, jak se jim stýská, ale nic nezměnili…
Chápu, že maminka potřebuje svůj prostor (postel, ložnici) ale měla by si to se zakladatelkou vyříkat, domluvit se a ne takhle…

Uplne nechapu, jestli slo o bydleni nebo navstevy nebo oboji.
Z pohledu rodice, nenechali vas ve stychu, dali vas na pudu, asi abyste meli vic soukromi. Pak vam chteli uvolnit asi vetsi loznici. Mama koupila postylku (urcite naschval hnusnou :) ) a jeste je vsechno blbe.
Nepredstavovali jste si, ze vam nechaji pul baraku, budete si to designovat podle sveho a urcovat, ktery pokoj je vhodny pro prijmani navstev s miminkem, ze ne?
Souhlasim, ze jste si meli predem vydiskutovat vase predstavy a pak jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.9.21 09:56
@Anonymní píše:
Hezké ráno, chtěla bych se poradit. Je mi třiadvacet a dodělávám vysokou. Do toho mám 2 brigády, a bydlím už třetí rok s partnerem, se kterým zaroven chodím do stejne školy a stejne práce, takže abychom si nelezli uplne na nervy, jezdíme víkendy ještě stále domu, většinou každý k sobě. Partner pomáhá rodičům okolo domu a ja jezdím hlídat babičku. Poslední půlrok jsem si ale uvědomila, že se nebudu mít brzy kam vracet. Mamka (se kterou mám jinak skvělý kamaradsky vztah) si trochu zabrala můj pokoj, dokonce v něm přes týden spí (v tom samém povleceni). Původně jsem myslela, že je to rekonstrukce pro mě, ale prý si chce užít klid a pořádnou postel. Sama měla vždy ložnici v obýváku. Což na jednu stranu chápu, ale na druhou mi to přijde zvláštní a není mi to příjemné. Navíc občas po mém příjezdu záhlasí něco ve smyslu „to zase bude protocene vody“, přitom se už 3. rokem živím z 90 procent sama. Máte nějaký názor? Zkusím teď ty návštěvy asi omezit. Celá ta situace je zvláštní, protože vím, že když nepřijedu, bude mi volat, že se jí stýská. :)

Jsi dospělá, bydlíš jinde tak o co ti jde? Už jsi jen na návštěvě, třeba si to uvědomit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874
9.9.21 10:09
@a12 píše:
Tak já předpokládám, že moje děti budou mít taky vždy svůj pokojíček, ale my máme svoji ložnici i pracovnu, tak nějak asi nebude důvod ty pokojíčky rušit :lol:
Ale znam lidi, co celej dospělej život spali v obýváku, aby deti měli pokojíček a když děti vyletěly z hnízda konečně si udělali ložnici

My taky nebudeme mit problem zachovat synuv pokoj, dokud se neusadi a nezalozi rodinu, ale nebydlime ve 2+1. Takze prostory neresime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874
9.9.21 10:11

Jeste si stezuj, ze se o vas rodice postarali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.9.21 10:12
@Ms.Ragdoll píše:
Děláš si srandu, že jo? :mrgreen: A co takhle si s tatínkem dětí nejdřív sehnat samostatné bydlení a pak těhotnět? To tě nenapadlo? To je šílený, kolik lidí roste v tom, že rodiče jsou něco jako jejich doživotní poskoci.

Asi si myslela, že jí rodiče uvolní celý dům. A rodiče se přesunou do podkroví. 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34021
9.9.21 10:13
@Anonymní píše:
Hezké ráno, chtěla bych se poradit. Je mi třiadvacet a dodělávám vysokou. Do toho mám 2 brigády, a bydlím už třetí rok s partnerem, se kterým zaroven chodím do stejne školy a stejne práce, takže abychom si nelezli uplne na nervy, jezdíme víkendy ještě stále domu, většinou každý k sobě. Partner pomáhá rodičům okolo domu a ja jezdím hlídat babičku. Poslední půlrok jsem si ale uvědomila, že se nebudu mít brzy kam vracet. Mamka (se kterou mám jinak skvělý kamaradsky vztah) si trochu zabrala můj pokoj, dokonce v něm přes týden spí (v tom samém povleceni).Původně jsem myslela, že je to rekonstrukce pro mě, ale prý si chce užít klid a pořádnou postel. Sama měla vždy ložnici v obýváku.Což na jednu stranu chápu, ale na druhou mi to přijde zvláštní a není mi to příjemné. Navíc občas po mém příjezdu záhlasí něco ve smyslu „to zase bude protocene vody“, přitom se už 3. rokem živím z 90 procent sama. Máte nějaký názor? Zkusím teď ty návštěvy asi omezit. Celá ta situace je zvláštní, protože vím, že když nepřijedu, bude mi volat, že se jí stýská. :)

Ty si dobrá fakt, máma spí celý život v obýváku, ty už tam nebydlíš a vadí ti, že si zabere postel? A ty si ještě myslíš, že tam dělá rekonstrukci pro tebe? Je ti 23, bydlíš jinde, tak čemu se divíš? Tak jí tedy budeš trestat tím, že tam nebudeš jezdit? Můžeš spát na gauči ne? V čem je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
9.9.21 10:14

Takže vy jste chtěli jezdit na navstevy pres noc, ale oni vám to nezaridili? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
9.9.21 10:16

Hele a nespis spis nahodou ty v jejim povlečení? A jinak tedy slusnost by byla ji nabidnout, ze v tom obyvaku budes spat ty, a ne aby se tam když prijedes, stehovala ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
9.9.21 10:20
@unuděná píše:
Zase na druhou stranu zakladatelka studuje. Její matka má k ní vyživovací povinnost. Takže pokud jí nedává peníze na studium a nepřispívá na nějaké základní potřeby (nájem, jídlo apod), tak kecy o protečené vodě jsou opravdu nemístné.

Zakladatelka psala že se živí sama z 90% tak předpokládám, že nějak ji ještě rodiče přispívají, nebo možná právě mamka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.21 10:32

Mě na tom nic divného nepřijde, ještě když máte malý byt a tvá mamku musí spát v pokoji…

Já jsem svůj pokoj před nedávnem vymalovala až se odstěhují. Tak se odstěhují, tak že jim tady nezůstane ani jeden kus nábytku. Vše jsem si koupila za své už s tím, že to využiju někde ve svém domě / bytě.
A to máme velký dům, takže ten jeden pokojík by jim nechyběl, ale přijde mi normální uvést pokoj do stavu takového aby neměli zbytečné starosti, kde dát nábytek nebo co s ním…

• Citovat
  • Upravit
98
9.9.21 10:35

Pamatuju si to jako dneska, když si naši z mého pokoje udělali ložnici - obrečela jsem to :lol:
Ale abych to uvedla na pravou míru. Byla to stejná situace jako u zakladatelky (já na VŠ přes týden v jiném městě, možná ani každý víkend jsem domů nejezdila, naši spali v obýváku na takové nic moc posteli), ale já jsem jim narozdíl od zakladatelky říkala snad pokaždé, až si z toho pokojíku ložnici udělají, takhle to přece nedávalo smysl. Jen jsem pořád poslouchala, že ne, kam bych se pak vracela.
No a pak jsem jednou přijela, šla do svého pokoje a on už to můj pokoj nebyl :lol: Jen jsem zrovna měla narozeniny, nikdo mi nic dopředu neřekl (a asi i hormony) a prostě jsem to obrečela :roll: :lol:
Podle mého už to tak ale měli udělat mnohem dřív, já 2 noci na gauči přežiju, ale oni využijí 5 nocí na konečně pořádné posteli ;) Zkus nebýt zakladatelko takový sobec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9097
9.9.21 10:41

To je taková splácanina, že půlka lidí včetně mě po přečtení vůbec netuší o co ti jde. Vy jste u těch rodičů chtěli s manželem a dítětem bydlet nebo tam jenom přespávat? A ten podkrovní pokoj jste chtěli nebo ne? Já to teda pochopila tak, že jste s manželem chtěli, aby vám zařídili podkrovní pokoj kde byste o návštěvách přespávali, ale to rodičům přišlo zbytečné. Nabídli se, že vám po dobu návštěvy uvolní svou ložnici, ale to se zase nelíbilo vám a ještě se ti nelíbila postýlka. Pochopila jsem to dobře? Proč by ti rodiče měli zařizovat podkrovní pokoj? Není ničí povinnost si přestavovat barák podle představ dospělé rozcapené dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová