Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, asi Tě nepotěším, ale pamatuji si na dětství s otcem gemblerem.. Sice pak hrát přestal, ale víš, že jedny z mých prvních vzpomínek je jak jsme všude cháněli peníze potom, co prohrál celou výplatu.. Nebo jak jsme nemohli kvůli tomu na školní výlety..
Vážně chceš, aby tvé děti měly takové vzpomínky?
Upřímně? nečekej zázraky.. tohle je hned několik závislostí a je jen otázkou času, kdy se to rozjede natolik, že se mu to vymkne z rukou.. mít chlapa, který prohraje celou výplatu? nikdy.. nechápu, že sis ho vzala
za mě říkám ruce pryč, tohle se nezklidní ani to nezmizí.. ale mám zkušenost jen s alkoholikem..
Třeba někde najdu odvahu všechno vzít na sebe a pošlu ho pryč. No, vzala jsem si ho, protože to byl už skoro rok co nehrál, tak jsem mu důvěřovala..
@Anonymní píše:
Třeba někde najdu odvahu všechno vzít na sebe a pošlu ho pryč. No, vzala jsem si ho, protože to byl už skoro rok co nehrál, tak jsem mu důvěřovala..
Bohužel, oni většinou naslibujou, když jim teče do bot, chvilku to vypadá, že dobrý a pak se to zase zvrtne ![]()
Muj chlap taky hrl automaty. Bouzel mu pak uz vyplata nestacila a tak si chodil pujcovat do Prace
.Kdyz se na to prislo byla jsem v cca 6 mesici a byl to hrozny pruser tenkrat jsem ho za to nenavidela!!!Odstehovali jsme se, protel zacal dochazet na leceni a dostal podminku(protoze se sam priznal, splolupracoval a lecil se).
Jsou tomu 4 roky co se to stalo. Pritel k automatum ma hrozny odpor z dluzne castky asi 970 tisic ma uhrazenou vice jak polovicku a ja doufam ze to tak zustane…
Takze dostat se z toho da a asi je to na tom zda clovek chce a hlavne jaka je vule. Myslim si ze ta vidina vyhrat ohromny balik za par supu je velika ale kazdej clovek vi ze je to kravina a herny by meli byt zruseny ![]()
Nejspíš to dnes řeknu taťkovi, bydlíme s nimi v domě. Možná najdeme nějaké řešení. Ach jo,, vždy mi to zkazí celý den. když mi zavolá abych vybrala z knížky a vložila je na účet na půjčku.
No úplně ve všem vidí peníze. když si něco koupím - kolik to stálo. když bych chtěla na dovolenou - kolik to bude stát. Kdyý bych děti chtěla někam vzít na výlet - nejsou na to peníze atd atd. Ale jak on se může někde přisocknout že by z něčeho něco káplo… Já jsem takový ten dobrák, vždy každému pomůžu a pak doma poslouchám a´t se na ně vy*eru…
Ahoj anonymní,
znám dva příklady tohoto problému. Moje kamarádka přes tři roky chodila s chlapem co hrál automaty a dařilo se mu to výtečně tajit. Zjistilo se na to asi až po 2,5 letech ( dlužná částka 1,5mil) Půjčoval si kde se dalo. Když mu na to přišla byl chviliilličku klid, ale pak zase pomalu začal. Naštěstí se to dozvěděla hned od kamaráda od kterého chtěl půjčit. Už s ním přes rok není a od června je to šťastná vdaná paní
za mého úžasného kamaráda. No a ten druhý příklad je, že můj přitel před 8 lety ještě když byl s bývalkou začal hrát. Přišli mu na to naštěstí brzy, začal chodit k psychologovi a teď pokud můžu tvrdit ( za roh samo nevidim ) se drží jen díky tomu, že tu jsem pro něj, jednou ročně doběhne za psycho říct jak je a výplatu dává ke mě. Když jsem se dozvěděla, že hrál tak jsem mu řekla, že prostě všechno bude posílat mě na účet, jinak že mu prostě nebudu věřit. Jsme spolu pomalu 2roky a klape nám to
Jednou jsem se ho zeptala, jestli má furt chuť si zahrát a on mi na to odpověděl, že člověk kterej na tom jednou ujel na to bude mít chut celý život ( je to jako vyléčenej alkoholik) prostě už se nesmí toho automatu už nikdy dotknout nebo do toho znovu spadne
![]()
ZNam to z pozice dcery…Otec byl vecne v lihu a hral automaty…dluhy ma strasne vysoke, mamka se rozvedla az kdyz jsem ji k tomu dotlacila ja(nechtela kvůli nam, ale my nebyli slepi)Bracha byl nemocny takze to mela taky tezky…otec teprve ted si zacal davat zivot do kupy..je sam, dvakrat rozvedenej, zadluzenej do aleluja, maka od nevidim do nevidim aby aspon neco spalcel.....ale musel na to prijit ON, ON si musel priznat ze je blbej a ze tkahle se znici i lidi kolem sebe, On musel prijit na to ze tohle je chyba a ze potrebuje pomoc. V lecebne byl nekolikrat ale zbytecne.Ted jeslti hraje nevim, ale teprve ted aspon funguje jako dedecek, kdyz jako otec nefungoval.
Tohle jsou smutné osudy.. Bohužel, gamblerství je závislost - a stejně jako na kteroukoli jinou závislost se na něj takto musí nahlížet = je to psychická nemoc, pokud se jí manžel zbaví, nikdy není jisté, že je to doživotně, jedinou pojistkou je - doživotně se autoamtům vyhýbat, protože opravdu stačí jednou k nim přičuchnout a lítá v tom znova…
Tyhle problémy umí řešit psychiatři a i když je mi jasné, že manžel, jak uslyší toto slovo, tak možná proletí stropem, tak oni jsou skutečni ti praví, kteří jediní mu dokáží pomoci.. Berte to tak, že když si vyvrkne kotník, jde k ortopedovi a taky se toho nebojí ani nestydí, když je závislý, jde k psychiatrovi.. A neznamená to nutně, že musí být hospitalizovován.
Pokud by se mu to nelíbilo, osobně bych vztah okamžitě ukončila - ono, pokud jste svoji, tak jeho dluhy padají i na tebe a nechtěla bych dětem zařídit dětství v exekucích, kdy nemáš ani na jídlo, natož abys jim mohla splnit nějaké z jejich přání.. To opravdu není nic hezkého a za to žádné manželství nestojí. ![]()
A když bych ho přinutila chodit na psychiatrovi, tak to musí napsat obvodní? Upřímě řečeno si myslím že ho k tomu nedokopu. ještě se víc na*ere.
Souhlasím s Amber,
když jsem se dozvěděla o tom svém, že hrál, chtěla jsem vztah okamžitě ukončit. Každopádně chtěla jsem si s ním o tom nejprve promluvit. Když mi řekl, že od té doby co se léčil se aut. nedotkl, tak jsem mu samo nevěřila a nevěřím mu na sto% do teď. Je to takový vroubek na našem jinak úžasném vztahu. Kdyby nikdy v životě nehrál měli bychom naprosto dokonalý vztah. Nemusela bych přemýšlet jestli si s takovým člověkem založit rodinu, či si ho dokonce vzít! Požádal mě o ruku a já právě kvůli tomuhle váhám ( tzn. zatím odloženo na neurčito ) Miminko bych s ním ráda měla, protože je to úžasný člověk a jako táta bude suprovej a kdyby náááhodou, dokázala bych se snad o malé postarat sama. Je to bludný kruh, sportka bez záruky, láska bez jistoty… no a co s tím co? ![]()
Pokud se ten tvůj nedá dobrovolně léčit, taky ti doporučim od něj zmizet… Co když se ti peníze které budeš mít na děti začnou ztrácet? To je to nejhorší snad!
Pryč od něj!!! Já takhle díky svému ex budu platit jeho dluhy do konce života
, přišla jsem na to až po rozvodu a musím říct, že to není teda vůbec žádná sranda!
Považuje se za závislost, když bude hrát třeba jen jednou za půl roku ale za to vše co je na účtě?
Našla jsem zde nějaké příspěvky na toto téma, ale už nevím co mám dělat. Snad pomůže, když se vypíšu. Předem se omlouvám za anonymitu… snad to pochopíte
Jsem s manželem 7,5 roku. Když jsme spolu začali chodit, tak byl skvělej. Jen každý měsíc nevycházel s penězi. Tak jsem se mu vždy snažila pomoci. ( byla jsem studentka a bylo mi 16 ) je o 6 let starší. Po nějakém měsíci se mi svěřil že občas hraje automaty. Pak jsem otěhotněla a bydleli u rodičů. Nemám automaty ráda, bývalý je také hrál… No a teď máme 2 děti. Jsem vždy naivní, že to bylo naposled. neprohrává každou výplatu, ale teď to byly 2 za sebou. ze začátku každý měsíc, pak se to omezilo na každé 2, pak třeba byla půl roku pauza. Ale rok to ještě nevydržel. Na vině je alkohol. Ale když mu řeknu aby přestal pít, tak se na mě naštvaný že není alkoholik. Nikdo krom mého otce o tom neví, ale to mu jednou řekl u piva a je to už hodně dlouho. No u všech i u naší rodiny jsem ta špatná já, že ho buzeruji ( samozřejmě kvůli pivu ) Nikdo nemá ani tušení co musím vždy jednou za čas řešit. Dcera půjde do školy a syn má genetickou vadu. Takže do práce se nejspíš hodně dlouho nedostanu. už mě to ubíjí, u syna pořád nevíme co mu je. Péče potřebuje více, než ostatní děti jeho věku… vdávala jsem se teprve nedávno, to jsem už věřila že nehraje. Nechci dětem kazit dětství a vzít jim tátu, ale sama to finančně neutáhnu. Máme půjčku na mého otce, takže je to složité. už párkrát se se mnou chtěl rozejít a říkal že si najdu někoho lepšího než je on. Jako bych já měla hned někam vyrazit a lovit někoho kdo mě i děti bude sponzorovat. Děti má rád, s péčí se nepředá. Ale když je potřeba pohlídat tak se o ně dobře postará. Asi doufám že sem napíše nějaká maminka co měla doma něco podobného a jako mávnutí proutku se to zklidnilo..