Manžel dal neteři na zadek - mám to říct matce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1690
1.7.22 20:14
@GabinkaCh píše:
Přinesou si židli, sednou k němu a budou domlouvat : Pepíčku, opravdu tady chceš ležet? Vždyť vidíš, že tu jezdí autíčka…
:roll: ne ja ho tam rivnou zkopu, aby si to jo zapamatoval.. :roll:

Vy tu vnimate nebiti jako nejakou volnou vychovu, ocividne o vychove mic nevite, neni jen domlouvat nebo uhodit..ale to je asi tezke na pochopeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
1.7.22 20:41

Nebudu resit, zda mi prijde nebo neprijde OK biti, ale tato velka pravidla by se mela dodržovat. Pokud sestra sve dite nebije, nemas pravo to udělat ty ani tvuj manzel a to je pres caru. Ano, vas dum, vase pravidla, ale tak nejak ocamcad pocamcad.
Jinak si nemyslim, ze jste tyrani, ale ano, myslim, ze manzel nezvladl sve emoce a pocit, ze si z nej delaji soufky dve male holky.
Zdejsi prehistoricke nazory, jak bez mlaceni nejde vychovat slusneho člověka vubec nekomentuju. Úplně stejnej efekt by melo, kdyby holku odvezl domu s tim, ze takhle se u vas chovat nebude a mohli jste si cely tohle reseni usetrit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
1.7.22 21:49

@Katrinever Proč ne, je to rodina. Můj partner taky nabančil synovci když se choval velmi neurvale k vlastní babičce a hned byl jako andílek. Podle mě to těm dětem fakt neublíží, ba naopak, ale je to jen můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
1.7.22 21:53
@Veronika1886 píše:
@Katrinever Proč ne, je to rodina. Můj partner taky nabančil synovci když se choval velmi neurvale k vlastní babičce a hned byl jako andílek. Podle mě to těm dětem fakt neublíží, ba naopak, ale je to jen můj názor :)

Jak jako nabancil? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
1.7.22 22:40

Zlaté časy kdy měly děcka k učitelům i rodičům respekt. Dnešní učitele lituju, když čtu názory některých tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
1.7.22 22:47
@GabinkaCh píše:
Zlaté časy kdy měly děcka k učitelům i rodičům respekt. Dnešní učitele lituju, když čtu názory některých tady

Nechci ti brát iluze ale děcka jsou pořád stejný. Moje babička které je 87 let ráda vypravuje o tom, jak dostali učitelku biologie do ústavu pro duševně choré. o. Babička donesla potkany a vypustila jí je do kabinetu, její kamarádka jí zase v hodinách dávala na sukni housenky které nabraly ráno v parku. Dokonce jí kluci strkali slepičí pařáty do tašky :poblion:.
No a paní domácí od nás z baráku, má 93 let a taky ráda vzpomíná na školní roky, no nemyslím si že by i ona měla k učitelům nějaký respekt a to sama byla nakonec profesorkou na gymplu u nás ve městě.

• Citovat
  • Upravit
2.7.22 06:17

Hele, já bych z toho nedělala takové drama.:) Pokud má ségra nastavenou výchovu domluvou, je to její domácnost- její pravidla. Holka chodí do školy, z čehož plyne, že už je dostatečně stará na to, aby pochopila příčinu a následek. Byla ve vaší domácnosti a tam platí vaše pravidla. Byla mužem určena hranice? Byla. Neteř ji nerespektovala, tak dobře ji tak. Být mým dítětem, ještě by pak dostala kartáč za to, že dělá hovadiny. Jakožto dospělé osoby jste za dítě zodpovědní vy.
Představ si, že by se neteři nedej bože něco stalo (skočila by do bazénu s plnou pusou, zaskočilo by jí a utopila se), kdo myslíš, že by pak seděl ve vězení, i přes to, že ji to dvěstěkrát předtím rozmlouval? Ona rozhodně ne, její rodiče taky ne. Naopak mi přijde velice výchovné, že za stejný přečin dostaly obě holky stejný trest- takže bylo neteři naznačeno, že je úplně jedno, kdo za rebélií bude stát, pravidla platí pro obě a to je správné.
A vezmeme-li to přírodovědecky: v dokumentech o zvířatech, když mláďata neuposlechnou varování matek, tak taky dostanou packou po čumáku a je klid.

Vůbec bych si z toho nedělala hlavu a pokud by ségra přece jen vyšilovala, tak bych ji připomněla, že ve vašem domě platí vaše pravidla a neteř byla varována. Ségra ať se s tím pak popere jak chce, to už je její byznys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.7.22 06:59
@Katrinever píše:
Nechci ti brát iluze ale děcka jsou pořád stejný. Moje babička které je 87 let ráda vypravuje o tom, jak dostali učitelku biologie do ústavu pro duševně choré. o. Babička donesla potkany a vypustila jí je do kabinetu, její kamarádka jí zase v hodinách dávala na sukni housenky které nabraly ráno v parku. Dokonce jí kluci strkali slepičí pařáty do tašky :poblion:.
No a paní domácí od nás z baráku, má 93 let a taky ráda vzpomíná na školní roky, no nemyslím si že by i ona měla k učitelům nějaký respekt a to sama byla nakonec profesorkou na gymplu u nás ve městě.

Presne. U nas tohle zase vypravi deda. Babicka byla hodna.
Jak varili vrany a veverky v lese, malem utopil maleho brachu pod splavem, sousedovi nas-ral do bot.
Rikal, ze jeho rodice to ani nevi. Deti si zily tak samy pro sebe. Dneska jsou porad pod dozorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.7.22 07:02
@GabinkaCh píše:
Zlaté časy kdy měly děcka k učitelům i rodičům respekt. Dnešní učitele lituju, když čtu názory některých tady

Nejvetsi vychovne problemy jsou s detma, ktere jsou zvykle z domu, ze plati vule silnejsiho. Pak napadaji fyzicky ostatni a mysli, ze takto prosadi svou. Nezvladaji kolektivni sporty, domluvit se, kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
2.7.22 07:14

Taky mam zkusenost, ze nejvetsi grazlici jsou ty co je doma rezou, doma jsou skrceny a ve tride to rizjizdej presne ve stylu sveho agresivniho fotra. Je to smutny. To dite nezna kompromis, domluvu, svobodnou volbu, vi jen ze kdyz neceho chce dosahnout musi nekoho prastit, kricet a zastrasovat. A o jedovatych holcickach manipulatorkach ani nemluvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
2.7.22 07:32
@VitaminC píše:
Nejvetsi vychovne problemy jsou s detma, ktere jsou zvykle z domu, ze plati vule silnejsiho. Pak napadaji fyzicky ostatni a mysli, ze takto prosadi svou. Nezvladaji kolektivni sporty, domluvit se, kompromis.

zdroj tohoto tvrzení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.7.22 08:20

@neumisa Treba tady..
https://www.seznamzpravy.cz/…zkumu-168629?…

A taky vlastni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
2.7.22 08:21
@VitaminC píše:
@neumisa Treba tady..
https://www.seznamzpravy.cz/…zkumu-168629?…A taky vlastni zkusenost.

mám v klubu 100 dětí, fungují všichni a nepoznáš, které doma občas schytá plácnutí. Mám jinou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.7.22 08:26

@neumisa Ano, tvych sto deti je relevantnejsi vzorek, nez dvacet let vyzkumu v desitce zemi. 🙄

Pritom jako pedagog bys mela vedet, ze pokud resis vychovne problemy, tak zdroj je vzdycky v rodine a bez komplexniho pristupu nevyresis nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
2.7.22 08:29
@VitaminC píše:
@neumisa Ano, tvych sto deti je relevantnejsi vzorek, nez dvacet let vyzkumu v desitce zemi. 🙄Pritom jako pedagog bys mela vedet, ze pokud resis vychovne problemy, tak zdroj je vzdycky v rodine a bez komplexniho pristupu nevyresis nic.

víš, mně vadí tvé kategorické odsuzování. jsi jak zaseknutá deska. A ano, výchovné problémy vycházejí z rodiny, to nerozporuji. Ale rozhodně se to netýká jen rodin, kde občas dojde k fyzickému trestu, problémy mají i „nebijící“ rodiny. A schválně nepíšu, kterých je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí