Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Nenapsala úsudek?… A co třeba to jak ti to přijde uchylný, že sedmiletym holkám dal manžel zakladatelky po zadku. To si psala, ještě než se diskuse zvrhla.
Ja popsala chování kluka, bez označování jak jsou jeho rodiče mimo, uchylní, trapný.
Holka, myslím, že spíš ty patris k těm méně bystrým, když už ani nevíš co si psala.
A mj., koukám, že moc neumíš komunikovat bez urážek, co?
Zkus se prosím zamyslet nad svým vyjadřování k druhým, když mají jiný názor než ty a hlavně ho neuč své děti
Ano, napsala jsem, ze mi prijde uchylne ohybat si devce v plavkach pres koleno, ponizit ji a placat ji po zadku.
Nenapsala jsem, ze je manzel zakl. uchyl.
@Anonymní píše:
Ano on s nima ten fotbal hrál
Jiná rada by tam nebyla?
Teda ženský, já z vás mám dost. Kluk tam podraží děckám nohy, že mohlo dojít k úrazu, ale hlavně aby nebyl chudáček okřiknutej a neměl z toho psychickou újmu. To že děcka, co si chtěly normálně zahrát, mohly skončit na pohotovosti, to je vlastně jedno. Jako už se přestávám divit, že je všude tolik frackovitejch deček, který si myslí, že můžou všechno, když čtu ty vaše příspěvky.
Chovat se takhle jinde moje děcko, tak se za něj pekelně stydím. A vy z něj ještě děláte chudáka, že byl okřiknutej.
Meli jste ho obycejne posadit nebo poslat domu.
@VitaminC
Tak si napsala, že jeho chování je uchylné, to je teda rozdíl ![]()
Tak hlavně že u mého dotazu kluka posoudit nemůžeš, protože popis.
Ale u popisu zakladatelky se nebojíš používat taková silná slova.
Zvláštní ![]()
@Anonymní píše:
Ano on s nima ten fotbal hrál
Jiná rada by tam nebyla?
Teda ženský, já z vás mám dost. Kluk tam podraží děckám nohy, že mohlo dojít k úrazu, ale hlavně aby nebyl chudáček okřiknutej a neměl z toho psychickou újmu. To že děcka, co si chtěly normálně zahrát, mohly skončit na pohotovosti, to je vlastně jedno. Jako už se přestávám divit, že je všude tolik frackovitejch deček, který si myslí, že můžou všechno, když čtu ty vaše příspěvky.
Chovat se takhle jinde moje děcko, tak se za něj pekelně stydím. A vy z něj ještě děláte chudáka, že byl okřiknutej.
Chceš hodně jednoduchou odpověď? Postavit ho do brany
.
Kde jsi vzala, že z něj dělám chudáka??
To dítě zkrátka za svoji výchovu nemůže!
A to Tvoje,„co si mysli“je nesmysl, klišé!!
@VitaminC píše:
Meli jste ho obycejne posadit nebo poslat domu.
Jakože tam někomu porazil nohy a chystal se jít po dalším a my v tom hluku tam: ťuťu ňuňu Vašíčku, pojď si sem hačnout a počkat na maminku. OMG.
Ale neboj, příště už ho zvát nebudeme, i ostatním děckám to jeho chování příjemný nebylo, takže už mu nikdy žádnou psychickou újmu nezpůsobíme
![]()
@Anonymní píše:
@VitaminC
Tak si napsala, že jeho chování je uchylné, to je teda rozdíl
Tak hlavně že u mého dotazu kluka posoudit nemůžeš, protože popis.
Ale u popisu zakladatelky se nebojíš používat taková silná slova.
Zvláštní
Ano, prijde mi to uchylne. Stejne jako mi tvuj popis chlapce evokuje, ze ten kluk je strasne nestastny.
Protoze ho neznam a neznam jeho rodice a na vlastni oci jsem ho nevidela, nemuzu rict, cim to je.
@Anonymní píše:
Jakože tam někomu porazil nohy a chystal se jít po dalším a my v tom hluku tam: ťuťu ňuňu Vašíčku, pojď si sem hačnout a počkat na maminku. OMG.
Ale neboj, příště už ho zvát nebudeme, i ostatním děckám to jeho chování příjemný nebylo, takže už mu nikdy žádnou psychickou újmu nezpůsobíme![]()
Opet tu ukazujes svoji slabomyslnost. Vychova bez biti neznamena benevolentni vychovu.
@neumisa píše:
mám v klubu 100 dětí, fungují všichni a nepoznáš, které doma občas schytá plácnutí. Mám jinou zkušenost.
Tak ty studie sice opravdu jsou, ale jde o klasicky problem: co bylo driv, slepice nebo vejce. Kdyz si v jedne metaanalyze (vlastne je jich uz vic) dali tu praci a statisticky kontrolovali to, ze vychovna placnuti se objevila, protoze ty deti maji treba vyssi temperament, tedy jiste problemy predchazeli, ne ze maji problem s chovanim, protoze je doma obcas placnou, tak najednou ten udajny negativni efekt vychovnych placnuti zmizel. V podstate to neni ono, co rozhoduje ve vychove.
Ja jen pro uplnost. ![]()
Samozrejme se tu bavime a „vychovnych placnutich“, ktere je doprovazeno laskou a ne o nejakem tyrani.
Napr. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23274727/
@stock píše:
Chceš hodně jednoduchou odpověď? Postavit ho do brany.
Kde jsi vzala, že z něj dělám chudáka??
To dítě zkrátka za svoji výchovu nemůže!
A to Tvoje,„co si mysli“je nesmysl, klišé!!
Jo v tomhle souhlasím, že za svoji výchovu chudák nemůže.
Ale v životě to nejspíš mít jednoduchý nebude. Když ho rozhodí už tohle.
@Kulhavkaslintavka1 píše:
Hele, já bych z toho nedělala takové drama.:) Pokud má ségra nastavenou výchovu domluvou, je to její domácnost- její pravidla. Holka chodí do školy, z čehož plyne, že už je dostatečně stará na to, aby pochopila příčinu a následek. Byla ve vaší domácnosti a tam platí vaše pravidla. Byla mužem určena hranice? Byla. Neteř ji nerespektovala, tak dobře ji tak. Být mým dítětem, ještě by pak dostala kartáč za to, že dělá hovadiny. Jakožto dospělé osoby jste za dítě zodpovědní vy.
Představ si, že by se neteři nedej bože něco stalo (skočila by do bazénu s plnou pusou, zaskočilo by jí a utopila se), kdo myslíš, že by pak seděl ve vězení, i přes to, že ji to dvěstěkrát předtím rozmlouval? Ona rozhodně ne, její rodiče taky ne. Naopak mi přijde velice výchovné, že za stejný přečin dostaly obě holky stejný trest- takže bylo neteři naznačeno, že je úplně jedno, kdo za rebélií bude stát, pravidla platí pro obě a to je správné.
A vezmeme-li to přírodovědecky: v dokumentech o zvířatech, když mláďata neuposlechnou varování matek, tak taky dostanou packou po čumáku a je klid.Vůbec bych si z toho nedělala hlavu a pokud by ségra přece jen vyšilovala, tak bych ji připomněla, že ve vašem domě platí vaše pravidla a neteř byla varována. Ségra ať se s tím pak popere jak chce, to už je její byznys.
Děkuji za vyjádření
. Příští týden jsou k nám pozvané na grilovačku a život jde prostě dál..
@VitaminC píše:
Nejvetsi vychovne problemy jsou s detma, ktere jsou zvykle z domu, ze plati vule silnejsiho. Pak napadaji fyzicky ostatni a mysli, ze takto prosadi svou. Nezvladaji kolektivni sporty, domluvit se, kompromis.
Už hned na začátku si tu po mně vyjížděla, jak si narážela na naši výchovu a že ty so jsou bité, tak jsou agresivní…
Naše dcera parrát to placnutí schytala, ale nenazvala bych jako že je bitá.
Od paní učitelky jsem na třídních slyšela, jak je hodná, milá, šikovná, klidná a skvěle si umí s kždým navázat přátelství, spolužákum pomuze..
A už i dokonce ví, že jíddlo e do vody nebere. ![]()
@VitaminC
Nejslabomyslnější článek z celé diskuse jsi tu bohužel ty už od začátku, škoda, že si to nikdy neuvědomíš.
Tak hlavně, že seš tak tvrdý odpůrce plácání po zadku, ale psát ostatním, jak je jejich chování úchylné, jak jsou hloupí a slabomyslní, jen že s tebou nesouhlasí, to je asi podle tebe košer. Nezlob se na mě, ale v tom jak si vychovaná sama, jsou hodně velké mezery. Nemyslim si, že máš právo tu kázat o výchově jiným.
A jelikoz už s tebou nechci ztrácet čas, protože mám důležitější věci na práci, tak už poslední věc.
Ja vůbec nikde nepsala, že výchova bez bití je čistě benevolentní výchova. Samozřejmě, že se těch věcí vždycky sejde víc. To ty vidíš všechno strašně černobíle…
@VitaminC píše:
Ano, napsala jsem, ze mi prijde uchylne ohybat si devce v plavkach pres koleno, ponizit ji a placat ji po zadku.
Nenapsala jsem, ze je manzel zakl. uchyl.
Jo, a přijde ti i uchylne, že kdžy teda si dcera ssedne manželovi na klín a klidně i v těch plavkách? Když se s ní mazlí? Když mu da každý den pusu?
.
Tvého myšlení s totiž celkem bojím.
No a jak jsem psala dcera siz toho odnesla, že je to stejně ten nejlpeší táta, ikdyž jí nedovolí jíst v bazenu..
@Anonymní píše:
Už hned na začátku si tu po mně vyjížděla, jak si narážela na naši výchovu a že ty so jsou bité, tak jsou agresivní…
Naše dcera parrát to placnutí schytala, ale nenazvala bych jako že je bitá.
Od paní učitelky jsem na třídních slyšela, jak je hodná, milá, šikovná, klidná a skvěle si umí s kždým navázat přátelství, spolužákum pomuze..
A už i dokonce ví, že jíddlo e do vody nebere.
Zakladatelko, vůbec se před někým, jako je vitamín C, obhajovat nemusíš. Podle toho co píšeš ty, to děláte s manželem dobře!
Podle toho, co tady předvádí Vitamín C, je ta osoba hodně mimo. ![]()