Manžel dal neteři na zadek - mám to říct matce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1948
2.7.22 21:20
@elunaH píše:
@Elfido To je věc názoru. Tak bylo napsáno, že manžel měl uchylné jednání. Mě to zas tak rozdílný nepřijde. Slovíčkaření.
Navíc já v tom nic uchylnýho nevidím. To spíš vy z jednoho plácnutí děláte totální drama.
Jak jsem už psala někdy dřív, mně na tom nejvíc zaráží to, že z manžela děláte kdo ví co, ale že se dítě chová na návštěvě strašně, to je pro vás normální. To tady neřeší nikdo. Kdyby se takhle někde chovalo moje dítě, solidně bych se styděla. Tohle si v žádným případě dovolovat nesmí. Rozhodně bych neřešila, že dostalo jedno plácnutí po zadku.

Ale ono to sakra rozdiel je, to neni slovickarenie, len nepochopenie napísaného jak zakladatelkou, tak napríklad tebou. Keď mi vadí jedna vec ktorú niekto spravil tak predsa netvrdím, že je kvôli tomu automaticky uchyl až do morku kostí.

U rodiny, kde toho chlapa poznám, vidame sa často a viem aký je by som to asi tiež neriešila moc (ale nejaká debata na tému nabudúce nebit, radsej si pre to decko prídem a bude mať koniec zábavy by prebehla). Ale u cudzieho to fakt môže byť vnímané ako nebezpečné. Ale pre mňa za mňa sa tvárte že nie a potom sa čudujte, pokiaľ to rodič nejakej kamošky bude riešiť raznejsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.22 21:22

@free333
No od mě by nedostaly..Manžel toho měl dost..

Ale určite sebudeme snažit jít bez fyzický trestu spís k jiným, kdyby to bylo nahodu treba..

a vedlo to k tomu, že dcera í, že se vyplatí poslouchat a fakt si myslím, že sito už nedovolí

Příspěvek upraven 02.07.22 v 21:25

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.22 21:24
@_.Emilyyy píše:
Mne to mlaceni prijde

Podle nás to mlácení fakt není.
Pod mlácením si představím něco jinehé, než to, že naše díte tak celkem pětkrát schytalo jednu výchovnou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.22 21:28
@Anonymní píše:
Já bych nechtěla chlapa, kterému takhle rupnou nervy, neumí se ovládat a problémové situace řeší vybitím vzteku. Moc hezký příklad pro dítě… navíc kdybych byla tou holkou, tak v mých očích klesne na absolutní dno a přestanu si ho vážit. Já si třeba svého otce dodnes nevážím - a byla jsem naučena poslouchat na slovo, bezproblémové dítě. Prostě podle mne se jenom slaboši nedokáží ovládnout a řešit situace konstruktivně, na místo toho řeší situce přes primitivní pudy. Více než 40 let mě zatím nepřesvědčilo o opaku. Jsem jenom ráda, že si můžu vážit mého Muže a je radost sledovat jaký má vztah se svýma dětma. Dědeček pořád závidí - jeho si neváží stejně, jako kdysi já a neumí si s nima vytvořit hluboký blízký vztah, i když ho poslouchají.

No vidís, já si myslím, že on je idealní otec pro naše děticky, ikdyž ma chyby.
a pro dceru je to pořád ten nej táta na svete

• Citovat
  • Upravit
40536
@Anonymní píše:
Protože prostě dcera ví, že tohle je krajní řešení.Tak dokolnaí rodiče nejsme prostě, ale fakt sklony k násílí v tom nejsou 8o 8o, je to jen z výchovného hlediska

A proč to „výchovné hledisko“ uplatnoval i na neteři?

Já za tím vidím jen to, že se neovládl, vždyt z toho máte jen zkažený den, založilas kvůli tomu diskusi, měli jste obavy, co na to řekne matka, nestálo to za to.

A kdyby se neovládl příště třeba u nějaké kamarádky dcery, která má ráznější rodiče, mohlo by to mít nepříjemné dohry.
Já osobně bych si od nikoho tlouct svoje dítě nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
@Elfido píše:
Ale ono to sakra rozdiel je, to neni slovickarenie, len nepochopenie napísaného jak zakladatelkou, tak napríklad tebou. Keď mi vadí jedna vec ktorú niekto spravil tak predsa netvrdím, že je kvôli tomu automaticky uchyl až do morku kostí.U rodiny, kde toho chlapa poznám, vidame sa často a viem aký je by som to asi tiež neriešila moc (ale nejaká debata na tému nabudúce nebit, radsej si pre to decko prídem a bude mať koniec zábavy by prebehla). Ale u cudzieho to fakt môže byť vnímané ako nebezpečné. Ale pre mňa za mňa sa tvárte že nie a potom sa čudujte, pokiaľ to rodič nejakej kamošky bude riešiť raznejsie.

A říkat o něm, že se chová uchylně je teda jako lepší, jo? Tak jsem to fakt asi nepochopila, ale mně to přijde taky strašný.
A jak si myslíš, že by to někdo řešil rázněji? Ano, dokážu si představit, že jsou takoví rodiče, kteří by jim vynadali a dítě k nim už nepustili. Pro mě by to byla ale spíš výhra. Nějak doma nestojím o rozcapený a nevychovaný cizí děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.22 21:29
@Elfido píše:
Ale ono to sakra rozdiel je, to neni slovickarenie, len nepochopenie napísaného jak zakladatelkou, tak napríklad tebou. Keď mi vadí jedna vec ktorú niekto spravil tak predsa netvrdím, že je kvôli tomu automaticky uchyl až do morku kostí.U rodiny, kde toho chlapa poznám, vidame sa často a viem aký je by som to asi tiež neriešila moc (ale nejaká debata na tému nabudúce nebit, radsej si pre to decko prídem a bude mať koniec zábavy by prebehla). Ale u cudzieho to fakt môže byť vnímané ako nebezpečné. Ale pre mňa za mňa sa tvárte že nie a potom sa čudujte, pokiaľ to rodič nejakej kamošky bude riešiť raznejsie.

Manžel neí žadný cicí strejda, kterého by neteř viděla dvakrát za dva měsíce.
Holky spolu vyrustají od mala, jsou jako sestry..

• Citovat
  • Upravit
45747
2.7.22 21:34
@free333 píše:
A proč to „výchovné hledisko“ uplatnoval i na neteři?

Já za tím vidím jen to, že se neovládl, vždyt z toho máte jen zkažený den, založilas kvůli tomu diskusi, měli jste obavy, co na to řekne matka, nestálo to za to.

A kdyby se neovládl příště třeba u nějaké kamarádky dcery, která má ráznější rodiče, mohlo by to mít nepříjemné dohry.
Já osobně bych si od nikoho tlouct svoje dítě nenechala.

Ja osobne, kdyby se takto moje dite chovalo na navsteve, bych se velice stydela a schytalo by to i ode mne. Ne fyzicky trest, ale raznou domluvu. Ani by mne nenapadlo jit na toho strejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
2.7.22 21:39
@Anonymní píše:
Protože prostě dcera ví, že tohle je krajní řešení.Tak dokolnaí rodiče nejsme prostě, ale fakt sklony k násílí v tom nejsou 8o 8o, je to jen z výchovného hlediska

Co tak pises, tak znite jako fajn rodice, ktere se dceri venuji a davaji ji lasku.

Ale kdyz byste vynechali to vase biti, tak do dokonalosti vam malo nechybi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
2.7.22 21:41
@elunaH píše:
A říkat o něm, že se chová uchylně je teda jako lepší, jo? Tak jsem to fakt asi nepochopila, ale mně to přijde taky strašný.
A jak si myslíš, že by to někdo řešil rázněji? Ano, dokážu si představit, že jsou takoví rodiče, kteří by jim vynadali a dítě k nim už nepustili. Pro mě by to byla ale spíš výhra. Nějak doma nestojím o rozcapený a nevychovaný cizí děti.

Ako raznejsie riešenie si viem predstaviť od pomluvy po celej vesnici až po TO za sexuálne obťažovanie mladistvej. Nevravím, že by som to tak riešila ja, ani že je to správne, ale v dobe kedy sa čoraz viac rozpráva o sexuálnom násilí na deťoch si to kľudne predstaviť viem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
2.7.22 21:43
@Elfido píše:
Ako raznejsie riešenie si viem predstaviť od pomluvy po celej vesnici až po TO za sexuálne obťažovanie mladistvej. Nevravím, že by som to tak riešila ja, ani že je to správne, ale v dobe kedy sa čoraz viac rozpráva o sexuálnom násilí na deťoch si to kľudne predstaviť viem.

Tvl, tys z toho uz urobila sexualni obtezovani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
2.7.22 21:45
@veria píše:
Ja osobne, kdyby se takto moje dite chovalo na navsteve, bych se velice stydela a schytalo by to i ode mne. Ne fyzicky trest, ale raznou domluvu. Ani by mne nenapadlo jit na toho strejdu.

Já bych taky nebyla nadšena, kdyby moje dítě toto předvedlo :)

Ale ocenila bych, kdyby mě zavolali, abych si svoje děcko odvedla dom, místo hromadného vyplácení malých slečen u bazénu hostitelem… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.7.22 22:09
@Anonymní píše:
Podle nás to mlácení fakt není.
Pod mlácením si představím něco jinehé, než to, že naše díte tak celkem pětkrát schytalo jednu výchovnou

No vidím, že už sis dokázala v sobě tu realitu zcela poopravit. V úvodním příspěvku popisuješ tu situaci docela jinak než jako „jednu výchovnou“ a už to, že ti to stálo za založení diskuze svědčí o tom, že to zas až tak v klídku neproběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
2.7.22 22:22
@Elfido píše:
Ako raznejsie riešenie si viem predstaviť od pomluvy po celej vesnici až po TO za sexuálne obťažovanie mladistvej. Nevravím, že by som to tak riešila ja, ani že je to správne, ale v dobe kedy sa čoraz viac rozpráva o sexuálnom násilí na deťoch si to kľudne predstaviť viem.

Tak tohle je už opravdu hodně velkej extrém. Toho by mohl být schopný maximálně nějaký ultradeb*l, který tím ztrapní tak akorát sám sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
2.7.22 22:24
@hanka.br. píše:
No vidím, že už sis dokázala v sobě tu realitu zcela poopravit. V úvodním příspěvku popisuješ tu situaci docela jinak než jako „jednu výchovnou“ a už to, že ti to stálo za založení diskuze svědčí o tom, že to zas až tak v klídku neproběhlo.

Chudák zakladatelka, mám dojem, že kdyby tušila, co se tu strhne za hysterii, kvůli jednomu plácanci, který efekt měl a dopadlo vše dobře, tak se na tu diskusi pěkně z vysoka vykvajzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí