Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stock Ne, můj manzel po výslovném upozornění aby nase děti kluk netrápil se už nemohl dívat na benevolentní výchovu příbuzenstva, když našim dětem bylo velmi, velmi ublizovano. Dostal jednu pořádnou na zadek, kluk si to víckrát nedovolil.
Muj svagr by mi moje dítě nikdy neuhodil, mam moc hodnýho švagra.
My bychom nikdy neuhodili vlastni dítě natož cizi..
@ofelie08 Nevychova s velkym N je neco, cim te nebudu zatezovat. Nevychova s malym n je neco, co predvedli tvi pribuzni, protoze nebyli jednotni. Parafrazuji: Otec diteti vse dovolil, zrusil, co zakazala matka, byl benevolentni = dite nebylo vychovavano. To neni prekrucovani, to jsou fakta.
@ofelie08 píše:
@hanka.br. ne ne, to vůbec netvrdím. Já reagovala na to, když hvězda predtim tu všude v diskuzich psala, ze pokaždé vždycky pozná MLACENEHO jedince v kolektivu, ze tak to být vůbec nemusí…
Tu diskuzi sleduju od začátku. Popravdě moc nechápu, čím si @VitaminC zasloužil tolik despektu, když má pravdu. A my obě víme, že v diskuzích nejsme žádné kamarádky, abychom spolu držely basu. Já třeba taky mlácené a ponižované dítě poznám v kolektivu téměř vždy. A už jsem přestala doufat, že diskutující pochopí, že nemlátit neznamená nevychovávat nebo že dítě plácnout po zadku není totéž, jako si ho ohýbat přes koleno. Na to zřejmě musí mít diskutující nějakou mentální úroveň nebo nevím, proč je to tak těžké pochopit.
@ofelie08 píše:
@stock Ne, můj manzel po výslovném upozornění aby nase děti kluk netrápil se už nemohl dívat na benevolentní výchovu příbuzenstva, když našim dětem bylo velmi, velmi ublizovano. Dostal jednu pořádnou na zadek, kluk si to víckrát nedovolil.
Hm, chyba, ten kloucek je v tom nevinně. Tu benevolentni výchovu viděl Tvuj manžel zřejmě delší dobu, jste příbuzní. Ta jedna, co mu přistála, ho jenom utvrdila v tom, že věci lze řešit násilím. A zrovna tak byly utvrzeny Vaše děti, pokud u toho byly. Myslíš, že ho manžel tím „pořádnou na zadek“ vychovává? Co myslíš, že příště udělají Vaše děti bez ohledu na to, do jakého dítěte se trefi (mladší, starší, zdravé, postižené atd.) Takhle „mluvit“ do výchovy by si žádný rodic neměl nechat líbit. Pořádnou na zadek nemá nikdo právo udělit!!
@hanka.br. @VitaminC
Vy a další odbornice tady, když tak hned poznáte mlacené dítě doma, co si myslíte o příkladů z našeho okolí?
Kluk už ve školce mlátil jiné děti, házel po nich věci, čmáral jim po tričkách,…
Ve škole pak teda došlo k nějakému zlepšení.
Nedávno u nás byl na oslavě narozenin. Většinu času byl znuděný, kolektivní hry ho nebavily skoro vůbec. Chvíli se zapojil do fotbalu, ale když ho po nějaké chvíli manžel okřikl, že nesmí ostatním hráčům porážet schválně nohy a chytat ostatní za nohy, že z toho padali, tak si sedl uraženej na schody a nebyla s ním řeč.
Tak co myslíte?
@Anonymní píše:
@hanka.br. @VitaminC
Vy a další odbornice tady, když tak hned poznáte mlacené dítě doma, co si myslíte o příkladů z našeho okolí?
Kluk už ve školce mlátil jiné děti, házel po nich věci, čmáral jim po tričkách,…
Nedávno u nás byl na oslavě narozenin. Většinu času byl znuděný, kolektivní hry ho nebavily skoro vůbec. Chvíli se zapojil do fotbalu, ale když ho po nějaké chvíli manžel okřikl, že nesmí ostatním hráčům porážet schválně nohy a chytat ostatní za nohy, že z toho padali, tak si sedl uraženej na schody a nebyla s ním řeč.
Tak co myslíte?
Netuším, co čekáš za názor. Věšteckou kouli nemám, abych ti řekla, co chování chlapce způsobilo.
@hanka.br. píše:
Netuším, co čekáš za názor. Věšteckou kouli nemám, abych ti řekla, co chování chlapce způsobilo.
Tak proč si výše psala, že natuty v kolektivu poznáš mlácené dítě? Já popsala chování dítěte v kolektivu v našem okolí a najednou potřebuješ vesteckou kouli?
@Anonymní píše:
@hanka.br. @VitaminC
Tak co myslíte?
Znam podobny dite a mlaceny stoprocentne neni, naopak ma velmi respektujici vychovu vcetne domaciho vzdelavani atd. Takze… ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. @VitaminC
Tak co myslíte?
To je vtip, ne? ![]()
@VitaminC Ty taková nejchytřejší tady s tolika načtenýma studiema k tomu jen napíšeš, jestli to není vtip?
Nemáš k tomu víc co říct? Nezapadá to do těch tvých studií, co?
@Anonymní píše:
Tak proč si výše psala, že natuty v kolektivu poznáš mlácené dítě? Já popsala chování dítěte v kolektivu v našem okolí a najednou potřebuješ vesteckou kouli?
Protože toho tvého chlapce jsem v kolektivu nikdy neviděla. Pokud nechápeš rozdíl mezi situací popsanou a pozorováním dětí v kolektivu, vysvětlovat ti to nemá smysl.
@hanka.br. Aha, tak hlavně že z manžela zakladatelky tady pomalu neděláte úchyláka (hlavně teda vitamín), a z jejich dětí mlácený chudáky
K tomu vám popis situace stačí.
Když jinej popíše co dokáže s dítětem udělat benevolentní výchova, tak to už je vtip a potřebujete vše vidět na vlastní oči.
Jasný dámy, máte nějaký dvojí metr, nezdá se vám?
@VitaminC píše:
Nejvetsi vychovne problemy jsou s detma, ktere jsou zvykle z domu, ze plati vule silnejsiho. Pak napadaji fyzicky ostatni a mysli, ze takto prosadi svou. Nezvladaji kolektivni sporty, domluvit se, kompromis.
Největší výchovné problémy jsou z rodin, kde si matka pořizuje děti s vícero otci.
Koukám za jaké blbosti se utrácí peníze. Aby se dnes mohli prosazovat kde jaké zájmy, tak se provede „výzkum“. Dle výzkumu = zavřít lidem ústa. Je to jako s tím vejcem. Při nedostatku vajec na trhu škodí vejce paměti, při nadbytku je prospěšné paměti. Na obé jsou odborné studie.
Děti nepoznajíc fyzické tresty mají potom problémy a nechápou, proč to bolí, když překročí nějakou neúnosnou hranici. Od rodičů nikdy za nic nedostaly ránu, ale neznamená to, že za to samé nedostanou ránu na nějaké party. Rozhodně jim nestihnete vše vysvětlit, proč se to, či ono nedělá. Často je vidět ten rozdíl už i na pískovišti. A hádejte, kdo tam má navrch? Je potom sranda poslouchat ty hysterické matky, že nějaký parchant si dovolil vztáhnout ruku na to jejich zlatíčko.
Výchova má být přípravou pro život a do života sem tam nějaká rána prostě patří. Já zastávám pravidlo třikrát a dost. Udělá to počtvrté, přijde rána.
A vzpomenu li na Igora Hnízda, pak mám zcela jasno.
@VitaminC píše:
Moje dite nedostalo nikdy a takto se taky nechova. Ono to chovani s trestanim velkou souvislost mit nebude…
Teda kecam - dle vyzkumu jsou bite deti mnohem agresivnejsi, hure vzdelatelnejsi a s horsimi socialnimi vazbami, nez deti nebite. A ano, ten vyzkum zahrnoval i placani, nikoliv tyrani.
To jen tak na okraj.
Manzel dluzi neteri a jeji matce omluvu.
Dle me ji dluzi i svoji dceri, ale s vasi vychovou tusim, ze to je pro vas scifi.