Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, že to bude nejspíš k ničemu, ale opravdu co nejdřív odejdi. Každý den zanechává na tvé holčičce psychický otisk. Pusť si film „A dost!“ Opravdu takhle chceš dopadnout?
To je normální týrání, co zažíváš. Za chvíli z tebe bude psychická troska, co jen přežívá.
Vím, že vnímání toho jak ti ubližuje máš zkreslené. Neznám žádnou týranou ženu, co by si plně uvědomovala, že to co se děje není v pořádku. Mozek to odmítá správně vyhodnotit, máš pocit, že ty chvíle se dějí jako v nějakém blbém filmu. Jsou odosobněné. Ale opravdu se to děje! Děje se to tobě a holčičce a ona to nasává jako houba a když v tom bude žít moc dlouho, tak si nakonec najde taky tyrana a bude jí to připadat zcela normální.
Nenech jí v tom vyrůstat. Řekni to rodičům.
@Ikasramkova píše:úžasný výběr manžela
Dobrý den, mám takový dotaz manžel mi občas dá pěsti do ruky nebo do stehna nebo mě schválně kopne ale do obličeje mě nikdy nehodí a vždy říká že si za to můžu sama ale ikdyž se snažím chovat co nejlépe aby neměl důvod na mě být zlý vždycky se najde nějaký důvod. Nedělá to moc často někdy je to třeba dvakrát do měsíce ale jindy třeba 4 měsíce mě neuhodí. Poraďte jak se chovat abych ho už nenastvala, zrovna dneska mi dal pěstí do ruky, ta ruka mě bolí jako čert ale bouchl mě do horní části ruky takže je to nejspíš narazeny.
Opravdu je to poslední šance, on má smůlu v tom že kdybych se našim neozvala tak budou volat na jeho telefon kdyby ani tak jsem se neozvala tak přijedou a já jim budu během příštího týdne dávat klíče od bytu tak aby kdyby cokoliv tak se sem dostali
@Burj Chalifa píše: úžasný výběr manžela.Bože ženské, komu všemu jste ochotny dělat rohožku a bouchací pytel.Já ty ženské už ani nelituju.
Pokud troll, tak si říkám,že tyto stránky jsou už úrovní v pr…li.
Troll nejsem, bouchaci pytel ze mě nemá, nemlati mě každý den a vždy je to maximálně dvě pěsti ale snad už si to uvědomil
@Ikasramkova a dceri nadavat muze? Ze to dopadne takhle jsem si opravdu nemyslela..komu neni rady, tomu neni pomoci. ![]()
@Ikasramkova píše:
To se prý taky změní. Už nebude k ní vulgární
A teď tu O karkulce ![]()
@Ikasramkova Myslím, že jsi udělala velikou chybu, žes mu to tady dala číst. Už ví, na co si dát pozor - zná tvoji přezdívku, může tě sledovat, ví, že tady sháníš rady a svěřuješ se, může tak být krásně krok před tebou a nebo se pokusí omezit ti přístup. No, přeju ti hodně štěstí a opravdu budu ráda, když se časem ozveš.
@Michelle_M píše:
@Ikasramkova Myslím, že jsi udělala velikou chybu, žes mu to tady dala číst. Už ví, na co si dát pozor - zná tvoji přezdívku, může tě sledovat, ví, že tady sháníš rady a svěřuješ se, může tak být krásně krok před tebou a nebo se pokusí omezit ti přístup. No, přeju ti hodně štěstí a opravdu budu ráda, když se časem ozveš.
Určitě se časem ozvu, já sama nedokážu říct jak se bude chovat, tuším že bude chvíli klid a potom mě uhodi ale zároveň si říkám třeba si to uvědomil. Uvidíme časem
To pak nevím proč si člověk chodí pro rady a chce slyšet názor, když udělá stejně to co pokaždé… Velké nic… Nedelas to jen kvůli sobě, ale hlavně kvůli dítěti.
@Ikasramkova píše:
Určitě se časem ozvu, já sama nedokážu říct jak se bude chovat, tuším že bude chvíli klid a potom mě uhodi ale zároveň si říkám třeba si to uvědomil. Uvidíme časem
Tak aby ses nepřiřadila k těm kriminálním příběhům ve zprávách na Nově. Ale zase se dá říct, že tím zvedneš Nově sledovanost. Takže nějaké pozitivum to má. ![]()
@Ikasramkova píše:
Uvědom si, že v normálním a kvalitním vztahu nemá co dělat žádné násilí, strach, nebo ponižování. To, co ty toleruješ svému partnerovi, je domácí násilí. Žiješ s agresorem. Už dávno jsi měla od něj odejít. Když ne kvůli sobě, tak kvůli dítěti.Bude to jenom horší. Takový d.ebil se jen tak nezmění mávnutím kouzelného proutku. ![]()
Ahoj, sice jsem nečetla všechny kometnáře, ale jedna zmámá mi řekla, že její tátu mámu doma také občas praštil. Mamce až do ted nemůže odpustit, že jí vystavovala takovému stresu se na to dívat. Ted se s mamkou kvůli tomu nebaví, přerušila s ní kvůli tomu kontakt a bere ted antidepresiva. Asi už bude poznamenana do konce života.
Navíc jí tím matka pokazila budoucnosti. Ona vyrůstala s otcem násilníkem a ted si nechtěně podvědomě vyhldává chlapy, kteří mu jsou podobní. Jí se tento vzor dostal do podvědomí v děctství a ted se to odráží i v její dospělosti v oblasti vztahů.
Tak jestli chceš udělat pro své děti to nejlepší, tak bys měla udělat to, co si píšou tady všichni - odejít.
I kdybys byla nemehlo a nasžila se ho naštvat sebe víc, tak od tě uhodit nesmí - nikdy a nesmí se to stát dokonce ani nednou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Když tohle chlap udělá vůbec jednou, tak je to hodně velký průšvih, na tož opakovaně.
@Ikasramkova píše:
Troll nejsem, bouchaci pytel ze mě nemá, nemlati mě každý den a vždy je to maximálně dvě pěsti ale snad už si to uvědomil
Dvě pěstí?
ženu ani květinou neuhodíš
Je to chudák, chlapovi by pěstí nedal, protože by se mu jich pár vrátilo. Troufne si jen na tebe.
Taky jsem nečetla odpovědi.. Ale to se opravdu!!! ptáš, jak ho nenaštvat???
![]()