Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hmm tak to už bych se taky bála..
a předtím byl jaký táta?mě spiš teda přijde že potřebuje odbournou pomoc jak se vyrovnat s doživotní nemocí..
to do te kapačky mě přijde jako ta bilogicka lečba ..bude na ni dchazet jak často?jinak nevim co by to mohlo být za suprsi kromě kortikoidu do žíly ale to by byl asi hospitalizovanej..
Jsou daleko horsi choroby, nez ta, kterou trpi tvuj muz. Je to chlap, tak at se jako chlap chova( navic - castecne si za svuj stav muze i nekonanim v dobe , kdy uz mu bylo spatne a nikam nesel) Je to nemoc oskliva, ale neni to konec zivota, da se s ni zit, normalne pracovat a tesit se ze zivota. Stomie je taky hodne neprijemna vec, ale u nej neni nadosmrti, jen na prechodnou dobu. Poslala bych ho pracovat na onkologii, aby pochopil, jak jeste dobre na tom je.
Nenech si podobne chovani libit, deti mate dohromady, o rodinu se starate spolu. Podporu doma ma, ale nemuze cekat, ze si z tebe jeste k tomu muze delat hromosvod pro vsechny svoje nevyresene problemy( zvlast, kdyz si za ne zcasti muze i sam)…
JEjda, ta je nádherná
. Jste teda stateční. Já četla o cronovi, že se projevuje až po 25 roku. Někdy v pudertě - spíš vyjímečně. Jak to ,že to má malá tak brzo ?????????
Ivu : nevím, teď jsem se dívala a bere Prednison a Pentasu / tam jsou kortikoidy/.
Příští týden má jít na kontrolu a pak se uvidí. Možná že ty kapáky jsou bioléčba,
, celkem v tom tápu. Informace mi dává stroze, tak vše na tajno po telefonu s doktorem. Jak u blbých.
Muj svagr ma taky Crohna, bere totez, co tvuj muz a zije normalne. Samozrejme to neznamena, ze na to jsou stejne, jen u tehle nemoci se stridaji obdobi klidu a obdobi , kdy se horsi… tak snad hned neumira,ne? ![]()
Pentásu bral přítel 2tab ráno v poledne a večer…je fakt,že hodně v obličeji nakynul…tělo zadržovalo vodu…doporučený jsou ty Nutridrinky..jsou drahé,ale dobré…
jj neni pravidlem že po 25 roku..u dětí vzacne od 5 roku ..kolem 10 let žadná vzacnost a puberta hodně..
tohle jsou prý první vlaštovky..píšu si s jednou mamkou co se zjistilo u jeji holčičky v 5 letech crohn..a co vím od naší gastrodr tak je Sára 4 dítě co se mu objevil crohn v kojeneckem věku..v české republice..
prostě smůla obrovská souhra náhod..pravděpodobně očkovaní..ale to nikdo nepotvrdí ale ani nevyvratí protože crohn je autoimunitní onemocnení a očkovaní je nabouraní imunity..že jo ![]()
ted je zrovna v nemocnici už přes měsíc s mykozou plic..kvuli imunosupresi ..vážná komplikace …no bojujem jak se dá..je statečná a vytrpěla si toho hodně..a ještě vytrpí..
trhá mi to srdce ![]()
s manželem bych si promluvila pokud se to da a dotahnout k odborníkovi
mroe píše:
Muj svagr ma taky Crohna, bere totez, co tvuj muz a zije normalne. Samozrejme to neznamena, ze na to jsou stejne, jen u tehle nemoci se stridaji obdobi klidu a obdobi , kdy se horsi… tak snad hned neumira,ne?
Jo , on si ale vzal do hlavy, že je na smrt nemocný, mrzák a kripl. Strašně mě s tím štve. Nejsem schopná ho přesvědčit, že se na to neumírá.
On si pořád studuje něco na netu o této nemoci a vybírá ty nejhorší případy / kauzuistiky/, pak se v tom hnipe a chce litovat, že tak trpí a brzo bude po něm. Nejblbější je jeho nová věta : Budeš mladá vdova ![]()
Tím mě fakt nakrknul
ale s pentázy se nekyne ![]()
to jsou kortikoidy..ten prednison..ten zadržuje vodu..
pentásu taky Sára bere ..sice jen pulečku ráno a pulečku večer ale o zadržovani vody nebyla nikdy řeč..
s touhle nemocí je totiž každej jinak nemocnej..každej ma jine davkovaní a jine podpurne leky..
nutridrinky jsou dobre ale obsahují mlíko..a to někdy muže draždit hodně střevo..sáruš je ma zatím zakazané ale taky někdy na ně určitě dojde..
Ivu : držím malé palečky ať se brzo uzdraví ![]()
Ta si teda už vytrpěla chuděra.
Anonymní píše:mroe píše:Jo , on si ale vzal do hlavy, že je na smrt nemocný, mrzák a kripl. Strašně mě s tím štve. Nejsem schopná ho přesvědčit, že se na to neumírá.
Muj svagr ma taky Crohna, bere totez, co tvuj muz a zije normalne. Samozrejme to neznamena, ze na to jsou stejne, jen u tehle nemoci se stridaji obdobi klidu a obdobi , kdy se horsi… tak snad hned neumira,ne?
On si pořád studuje něco na netu o této nemoci a vybírá ty nejhorší případy / kauzuistiky/, pak se v tom hnipe a chce litovat, že tak trpí a brzo bude po něm. Nejblbější je jeho nová věta : Budeš mladá vdova
Tím mě fakt nakrknul
No ono se na to nekdy i umira, ale Crohna ma opravdu hrozne moc lidi a velka vetsina z nich zije normalne. Jenze ono tohle je hodne i v hlave( stejne jako u rakoviny), kdo chce byt zdravy, vetsinou se s komplikacemi popere o moc lip nez nekdo, kdo je v depresi a hazi flintu do zita hned na zacatku…taky je to hodne o zivotosprave a o tom, jak je clovek zodpovedny…
Tvuj manzel se chova jak male dite, potreboval by psychologa, po tak dlouhe dobe by uz mel mit davno jasno v tom, jak s tohle nemoci nalozit a ze to zvladne( tak jako vetsina lidi)…
Tak Pentasu mamka taky bere a pak ještě jedny prášky, ale to si nevybavuji název…, nutridrinky jeden čas taky měla.
Teda Ivu-Saro fakt vás obdivuji a držím malé palce, takhle maličká a už s tím vším musí bojovat.
Zakladatelko, asi bych se snažila manžela dotlačit k nějakému odborníkovi, protože je evidentní, že situaci nezvládá psychicky a třeba by mu pomohlo si s někým jiným promluvit a získat trošku nadhled…
Ivu-Sara píše:to vím…kortikoidy..a hlavně byl rozežranej..jsem to tam nenapsala,ale myslela si…malé přeji brzké zlepšení a uzdravení…prdelka malá…
ale s pentázy se nekyne
to jsou kortikoidy..ten prednison..ten zadržuje vodu..
pentásu taky Sára bere ..sice jen pulečku ráno a pulečku večer ale o zadržovani vody nebyla nikdy řeč..s touhle nemocí je totiž každej jinak nemocnej..každej ma jine davkovaní a jine podpurne leky..
nutridrinky jsou dobre ale obsahují mlíko..a to někdy muže draždit hodně střevo..sáruš je ma zatím zakazané ale taky někdy na ně určitě dojde..
Ahoj,přesně jak píšou holky,nemoc je to nepříjemná,ale u tvýho chlapa je problém s psychikou.Snažila bych se ho dostat k psychologovi aby se s tím líp vyrovnal a neterorizoval lidi kolem sebe.Navíc myslím,že psychicky srovnaný člověk má i větší naději na zlepšení fyz. stavu.
Ivu-sara přeju vše nejlepší,malá je nádherná ![]()
měla jsem helikbactera celkem drsně,brala trojkombinaci ATB i chemoterapeutika, předtím jsem měla zánět střev-ale dkážu si představit,že možná je pro tvého muže nejhorší to,že nemá klid-nemyslím klid od vás,ale klid od bolestí a potíží s tím spojených-dost dobře si pamatuju,jak to otravovalo mě,ty bolesti byly jak kontrakce,přišly,odešly,někdy se střídaly p 15min.,že jsem se vždy kroutila na zemi,pakl chvilka klidu a nanovo-byla jsem z toho unavená a vyčerpaná,otrávená a tedy nebyla jsem protivná,já jsem byla apatická,než abych se rozčílila,raději jsem mlčela.Suhlasím s tím,že řešení by se mělo najít u nějakého psychologa,který by s tvým mužem promluvil.Mám klienta s touto chorobou,ale ten žije celkem bez omezení,opominuli dietu.Držím palce,at vám to zase brzy funguje ![]()