Manžel mě "zklamal" hloupýma řečma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
23.2.15 13:38
@BohunkaP píše:
To bylo myšleno na diskusi (protože jsem to psala už asi potřetí), nikoli na Tebe přímo - není potřeba, aby sis moje příspěvky rovnou brala jako osobní urážku.Máš pravdu, že komentovat to nemusím - nicméně jsi to byla Ty, kdo reagoval na můj příspěvek jako první… pochopila jsem to tedy tak, že o reakci stojíš. Za špatné pochopení se omlouvám.

První jsi na mě reagovala ty. Já jsem v reakci na tvou reakci dovysvětlila můj postoj a dál už bylo uvedeno - ach bože.

Ono ty tu sděluješ svůj názor, stejně, jako každý druhý, a mylně se domníváš, že sděluješ pravdu a musíš každého opravovat, ještě k tomu s blahosklonným postojem, jako bys mluvila k pitomečkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.2.15 13:44
@WontTell píše:
No to já jsem si taky myslel. Ale tady se to nějak nesetkalo s pochopením :)

to je věc zákona ne pochopení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
23.2.15 13:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
23.2.15 13:45
@Virginia píše:
První jsi na mě reagovala ty. Já jsem v reakci na tvou reakci dovysvětlila můj postoj a dál už bylo uvedeno - ach bože.Ono ty tu sděluješ svůj názor, stejně, jako každý druhý, a mylně se domníváš, že sděluješ pravdu a musíš každého opravovat, ještě k tomu s blahosklonným postojem, jako bys mluvila k pitomečkům.

Ano, máš pravdu, přehlédla jsem se - první jsem reagovala já, protože jsem chtěla odpovědět na otázku, kterou jsi položila.

Za reakci na Tvůj příspěvek se ještě jednou omlouvám, opravdu se to už nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
23.2.15 13:45
@Anonymní píše:
ale to je ono, oni nedorovnávají platy exkám, oni dorovnávají životní úroveň svého dítěte. Ježiš, to je jak kdyby se opakoval můj rozhovor s manželem. 8o

takhle to chápe 90% rodičů s vyměřeným výživným, že paltí bejvalce nebo bejvalákovi. Kamarádka dělala na OSPODu a říkala, že ale stejně je to i v případě matek. Měla jednu u soudu, co odmítala přispívat na zvýšené potřeby dítěte. „Však co já mám taky křivý zuby a vůbec rovnátka tolik stát nemůžou a otec peníze použije pro sebe“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
23.2.15 13:46

Já bych to neřešila, jako taky by mě takové řeči naštvaly, na druhou stranu vše je čistě hypotetické. On by ve finále taky třeba reagoval jinak, kdyby po teoretickém rozvodu viděl, že děti nemají kvalitní jídlo apod. Většina lidí si reálnou situaci nedokáže představit, kdyby ti teď řekl, že by tě zásobil desetitisíci měsíčně, tak to taky nemůžeš brát vážně, realita by pak taky třeba byla úplně jiná…
Ale tak snad nejsi takový případ, který by se nedokázal o děti postarat. Popravdě taky úplně nevidím důvod, proč by při střídavé péči 50/50 měla nějaké peníze dostávat manželka ještě navíc, vždyť otec taky chodí do práce a zároveň se bude starat o děti, tak matka může to stejné, ne? Něco jiného je, kdyby si děti bral jen na víkend, y ale to pak není střídavá půl půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Samamama píše:
Teď už si přijdu jako polochlap :mrgreen:, protože chápu, co se tu píše o tom, že dětem nemá klesnout životní úroveň, že by měli mít možnost pokračovat v dražším koníčku, i když na to máma nemá, ale táta jo. To všechno chápu. Ale co nechápu, jak se dá přesně zajistit, aby tím dorovnáním otce se opravdu zajistila ta nezměněná úroveň dítěti, jen dítěti. Když dám blbý příklad, jak zajistit, že za otcův příspěvek bude jíst kaviár k večeři jen to dítě, ne jeho matka a její nový chlap? Protože si zas umím představit situaci, kdy došlo k rozvodu vinou manželky, která by si ovšem taky ráda zajistila dosavadní životní úroveň, což chlapa může dráždit. Prostě to dorovnávání si tak nějak dokážu představit jen u velmi konkrétních případů, přesně sepsaných dohod, např. to, že otec zaplatí sám hodiny tenisu, nebo pak příspěvek u žen s minimálním příjmem… Je to složité.Řeči, že ženy mohou vydělávat stejně jako muži, jsou směšné v době, kdy se opakovaně prokazuje, že i na naprosto stejných pozicích bere muž více než žena (u nás tomu lidově říkáme „příplatek za penis“).
:nevim:
v dnešní době se na nějakou vinu či nevinu nehraje.. rozhodně k tomu soud nepřihlíží, z čí viny to bylo.. takže argument - matka byla potvora - je to její vina prostě nemá žádnou váhu, takové máme zákony
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
@suricata píše:
@75tomas.novotny respekt :hug:

Za co? :)

• Citovat
  • Upravit
23.2.15 13:47

@zoidberg A jak dlouho jste byli spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
23.2.15 13:50

@jdukolem a to je trochu chyba, zakony v uk funguji naprosto jinak i kdyz tam to take neni idealni, zazil jsem si sve se soudy v londyne ohledne rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
30152
23.2.15 13:51
@zoidberg píše:
Klidně…
Mě chtěli ke střídavce ještě vyměřit dalších 12 000,– :mrgreen:
To rozhodně není dotování manželky, zvlášť když mi na to řekla, že aspoň tím pádem nebude muset do práce :cert:

Tak jsi měl potvoru co tě chtěla podojit, aby se mohla pěkně flákat. Blbý je, že placením takových peněz se v tvém případě zvedá životní úroveň nejen dítěti, ale i té ex.. A to za cenu tvé dřiny… Uf.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
23.2.15 13:51
@WontTell píše:
A hlavně okrádá svojí bývalou, která by z toho jeho vyššího příjmu taky něco ráda, viď? Pokud mají střídavou péči a platí tomu díteti „náklady“ na půl, tak nevidím důvod k tomu, aby si vzájemně platili alimenty.

Takže když dítě bude u tatínka, tak bude chodit do kroužku a když bude u maminky, tak ne, protože maminka alimenty nedostává, tudíž mu to s nižším příjmem zaplatit nezvládne.
Skvělý výhled pro utváření osobnosti dítěte fakt.
Mimochodem péče napůl neznamená náklady na dítě napůl napůl. Stejně jako společné jmění manželů neznamená placení napůl. Obojí znamená náklady dělené dle poměru příjmu.
Znáš vůbec zákony?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 13:53
@Samamama píše:Řeči, že ženy mohou vydělávat stejně jako muži, jsou směšné v době, kdy se opakovaně prokazuje, že i na naprosto stejných pozicích bere muž více než žena (u nás tomu lidově říkáme „příplatek za penis“). :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@75tomas.novotny píše:
@jdukolem a to je trochu chyba, zakony v uk funguji naprosto jinak i kdyz tam to take neni idealni, zazil jsem si sve se soudy v londyne ohledne rozvodu.

chyba..ano leckdy ano… ale umíš si ve stavu našeho soudnictví představit jak by se to ještě protáhlo - z čí viny byl rozvod? A umíš si představit, jak moc by to bylo zneužitelné? Př. žena odejde od tyrana a ten pomocí známých dokáže že ten rozpad je její vina a bude jí platit méně..a naopak samozřejmě.. prostě podle mě je v tom kupa věcí co se dají zneužít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
@75tomas.novotny píše:
Za co? :)

Maš můj respekt za to, že jste se s ženou po rozvodu dokázali domluvit a vycházíte spolu. A taky za to, cos napsal zakladatece, že se na to má vykašlat, napsals to hezky, dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí